Pazartesi, Ağustos 06, 2012

Tarihten Sayfalar: Karam İbrahim vs. Kazuyuki Fujita

Bugün olimpiyatlarda 84kg grekoromen güreş yarı finalinde müthiş bir maç izledim. Maçın galibi Karam İbrahim'i merak edip Google'dan arayınca, karşıma oldukça enteresan bir karakter çıktı...

Karam İbrahim, 2004 Atina Olimpiyatları'nda 96 kiloda yarı finalde Türk güreşçi Mehmet Özal'ı 11-0 gibi inanılması güç bir skorla ezip geçiyor (izle). Bu öyle hafife alınacak bir skor değil çünkü Mehmet Özal öyle sıradan bir güreşçi değil, 2001 dünya şampiyonu! Yetmiyor, Karam İbrahim, finalde Gürcü rakibi Ramaz Nozadze'yi 12-1'le perişan ediyor (izle).

Bu inanılmaz performansıyla bütün spor dünyasının dikkatini çeken Karam İbrahim, aynı zamanda 1948'den beri olimpiyatlarda altın madalya yüzü görmemiş olan Mısır'a ilk altın madalyayı getirerek tahminimce ülkesinde müthiş bir efsane haline geliyor. Amerika'ya WWF'e gideceği söylentileri ortaya çıkıyor. Hatta bir dönem Türkiye milli güreş takımına transferi bile gündeme geliyor. Şöyle garip bir haber çıkıyor: http://www.milliyet.com.tr/2005/07/04/son/sonspo03.html

Olayın en enteresan kısmı ise bundan sonra başlıyor... Karam İbrahim, WWF yerine, 2004 yılında dünyanın en büyük dövüş organizasyonu olan PRIDE'a girmeye karar veriyor! Delikanlı İbrahim, Kazuyuki Fujita ile bir MMA maçına çıkıyor! (Ah nerde o eski PRIDE'lı günler...)



Neyse, gördüğünüz gibi malesef gülünç denilebilcek bir stand-up'a sahip olan Karam İbrahim, Fujita tarafından 1 dakika 7 saniye içerisinde çok fena nakavt ediliyor. Mısır'ın gururu yerde yatarken, Fujita tarafından suratı yumruklanıyor.

Bu sürreal hezimetten midir nedendir bilinmez, sonrasında Karam İbrahim'in spor kariyerinde bir düşüş göze çarpıyor. İnternette yeterince bilgi bulamadım ama Karam İbrahim, 2008 olimpiyatlarında elemeleri geçemiyor.

Bu sene ise siklet düşerek 84 kiloda finale kaldı, ancak finalde mağlup olarak gümüşte kaldı.

Vay be.. Kazuyuki Fujita'ya bakın siz : ) ....

3 yorum:

sensei dedi ki...

MMA geçekten bambaşka..

ANalizim;
Karam adlı insan malesef ki aptalca bir strateji ile çıktı, MMA'da bilirsiniz ki her dövüşöü en iyi olduğu dala ağırlık verir diğer dalları ise buna araç olarak kullanır bizim Karam cahili ise kendini boksör sanıyor ki strikesi içler acısı..

Diğer tartışma konusu ise Serbest stil güreşçiler acaba daha mı avantajlı atiklikte faşan artık grekoromencide refleks olmuş şuna bir bacaktan dalayım diye hızlıca düşünüp uygulamaya geçemiyor, randy couture hangi stil bilmiyorum ama güreşçi olduğu belli oluyor, ama bizim karim sanki güreşçi değil gibi saçmaladı yazık etti bence, hani mma biraz ondan biraz bundandır yarım spordur diyen gerizekalılarada ders olsun, kim bilir bu karimin karşısında iyi bir mmacı olsa ölürdü herhalde..
Aca

Unknown dedi ki...

Güzel paylaşım Can Evrenol. Eline sağlık.

Unknown dedi ki...

E

Yorum Gönder