Çarşamba, Ağustos 01, 2012

Shogun bu haftasonu geri dönüyor!



Brandon Vera'yı sevmeme rağmen, nasıl oluyor da Shogun'ın karşısına, hem de kazananın title shot'a hak kazanacağı bir maça çıkarılıyor aklım almadı! Ama olsun napalım, yine de çok keyifli bir eşleşme...

3 yorum:

Mr Guard dedi ki...

charlotte
bu avrupadaki mma şirketlerinde para olayı nasl
amatör mmaci ilk defa dövüşçekse kaç para alır.uçak parasını ve üste parayı verirler mi
prododa aynı sorular.
bide yasal güvenirliği
cevap verirsen çok sevinirim.beni tanımıyosun ama ben seni bayadır netten takip ediyorum :D

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Yerel MMA organizasyonlarında verilen paralar çok cuzi miktarlar. Yani ilk defa dövüşecekse 150$ gibi bir mebla veriliyor. Yerel olarak iyi ad yaparsan eğer en yüksek mebla 1000$ filanmış zira Forrest Griffin '' Got Fight '' adlı kitabında bu konuya değinmişti. Uçak parası filan ise organizasyonuna göre değişir ancak çok küçük organizasyonlar zaten başka ülkeden adam getirmek yerine genelde yerel sporcuları dövüştürürler. WFC gibi az biraz ad yapmış organizasyonlar belki uçak parasını ödüyordur. Bu konuda en detaylı bilgiyi Ertan Balaban'dan alabilirsin zira bir kaç defa WFC'de dövüşmüştü.

Yasal güvenirlik derken neden bahsettin tam olarak anlamadım. Zaten bir sözleşme imzalayarak dövüşürsün ve bu sözleşme sana hak talep etme hakkı verir. Yani paranı vermezlerse bu sözleşmeye dayanarak paranı geri alabilirsin. Tabi ben Türk Hukuku babında konuşuyorum, başka ülkelerde değişik uygulamalar olabilir ancak sanmıyorum ki çok da farklı bir uygulama olsun. Yani organizasyon '' yasal '' bir organizasyon ise zaten sözleşmeyle yürütülür.

Profesyonel olarak ise zaten sözleşme imzalarsın. UFC babında düşünürsek eğer, uçak paran olsun, sağlık sigortan olsun her şeyini karşılarlar. Sen sadece çıkar dövüşürsün. UFC'de en tanınmamış adam Undercard olarak dövüşürse eğer 8000$ alıyor, kazanırsa bir 8000$ daha ekliyorlar. Eğer bonuslardan birini kazanırsan , KO, Submission yada Fight of the Night gibi, 50.000$ ile 100.000 $ arasında ekstra bir para alırsın. Eğer '' Main Card'' içerisinde dövüşüyorsan, durumuna göre PPV oranından belli bir yüzde cebine girer ki asıl para zaten buradan geliyor. Dana White bir röportajında, bir dövüşcüye verdiği en yüksek ücretin 3.500.000$ olduğunu söylemişti. PPV'yi bir kenara bırakırsak eğer, net olarak UFC'nin dövüşcülerine ödediği en yüksek ücret 500.000$. Buna sonradan PPV yüzdesi, Locker Room ücretleri, bonuslar ve sponsorluk ücretleri ekleniyor.

Mr Guard dedi ki...

ertan balabanla konuştum netten.wfc den aldığı parayı sordum oda bana kalasın dostum dedi.zaten bıraktığında wfcnin ödediği komik paralar diyordu.demekki vermiyorlarmış fazla.
bi röportajında küçük bir araştırmayla netten dövüşecek organizasyon rahat bulursunuz demişti.benimkisi merak zira mmade dövüşmek çok saçma.bunun nedenide tipin afedersin üreme organına benzemesi.ufcde bi tane zencielr hariç düzgün adam yok.nick diaz jds çöp yani çoğu :D
bide wladmır klitschko ya bak badr hariye bak. julio cesar chavez ya da oscar delahoya.
adamlar hep parayı vurmuş hem şampiyon hem yakışıklı :D bitek zencilere bişy olmuyo adamların kulaklar bile buruşmuyo.
ufcye dövüşçü olurken erasmusa girme gibi.ertan kazgan falanda uğraşmıştır herhalde.sanmıuyorumki kazgana ertana gel ufcde dövüş diceklerde yok dicekler.
sanırım en iyisi kazgan gibi kadın programlarına çıkıp ben ne biçim erkeğim adamı boğarım kafese sokarım deyip bide sıska birini dövüp salona öğrenci yağdırmak.adam işini biliyor
yardımcı oldugun için sağol.
bu arada ben champ.mecaldespolarindan.ordan her seferinde kendime attrıma çabalarım yine işe yaradı sırf bir dallama yüzünden yapıyorum bunu.
foreerlilya.comu bilirsin belki.orda adminim.pro boks paylaşırız 10 yıllık geçmişi var nerdeyse sitenin.
oraya yoğun ısrar üzerine mma soktum.burdaki gibi mma nedir en baştan aldım.başlangıçta bana mma ile ilgili istek oldugunda hep kansporunun adını vermişimdir o iş sizde kalsın diye.baktım sizde artık iş güçten pek paylaşım yapmıyonuz bende yavaştan başladım.
teşekkür ederim charlotte bilgilendirdiğin için.ha bu arada üye olmadığım zamanlarda bile yazılarını takip ederdim.bu işi baya biliyosun.

Yorum Gönder