Pazartesi, Ağustos 13, 2012

UFC 150: 'Cowboy' nefes kesti!

(Kansporu için yazan: Gökhan1985)

Max Holloway vs. Justin Lawrence
Gecenin ilk ana kard dövüşü Max Holloway’in galibiyetiyle sona erdi. Aslında benim içinde sürpriz bir maç alan UFC’nin en genç dövüşçüsü, adeta boş yere UFC’ye gelmediğini göstermiş oldu. Öyle ki rakibi o ana kadar mağlup olmamış ve ulusal kick-box şampiyonlukları bulunan üst düzey bir vuruş gücü olan Lawrence’dı. TUF 15 finalinde rakibini nasıl nakavt ettiğini hatırlayanlar bana hak verecektir. Ancak ne yazık ki iş kafes olunca her an her şeye de hazırlıklı olmak gerekiyor. Maçın başından beri rakibiyle kafa kafaya giden Max Holloway ikinci round da müthiş bir body-shot’la (ki en sevdiğim yumruklardandır) Justin Lawrence’ı yere indirdi, maçı da teknik nakavtka kazandı. Daha ilk galibiyetiyle ana karda giren Max Holloway'le bakalım bundan sonra kimi eşleştirecekler. Fakat co-main event maçına çıkarsa hiç şaşırmam. Bir yerleden torpilli gibi duruyor...


Yushin Okami vs. Buddy Roberts 
Zorlama maçlar çıkaran Yushin Okami için zorlama bir rakip olan Buddy Roberts maçı da aynı değerdeydi. Okami'nin ilk rakibi siklet inen Luiz Cane'di. O sakatlanınca yerine Rousimar Palhares geçti - ki bu beni oldukça heyecanlandırmıştı. Enterasan bir maç olabileceği kanısındaydım. Ancak o da sakatlanıp karttan çıkınca Dana White da favori Japon dövüşçüsünü! harcamak istemedi. Buddy Roberts, Okami'nin önün yem olarak atıldı.
Ama yine de Greg Jackson’ın talebelerinden olan Buddy Roberts’tan açıkçası daha iyi bir performans beklerdim. Maç çok zora girmeden 2. raundda bitti. Yushin Okami’nin Chael Sonnen ile çalışmaları fayda vermiş olacak ki; iyi bir takedown ile rakibinin üstüne çıkmayı bildi. Rakibini kitledi, ve ard arda yumruklarla hakemin araya gireceği anı bekledi. Umarım bundan sonraki rakibi yine ‘Toquinho’ olur...


Jake Shields vs. Ed Herman
Açıkçası şu Jake Shields’in UFC’de ne işi var demeden duramıyor insan. Maçı zevksiz hale getirmek için ne varsa yapmaya çalışan Jake Shields, bana kalırsa aslında tam bir ADCC dövüşçüsü. Maçı izlerken keşke gidip oralarda kariyer yapsa da MMA zevkimizin içine etmese diye düşündüm. Maç o kadar kötüydü ki yorum ve analiz yapmayı reddediyorum. Zaten bu adamın bütün maçları böyle geçiyor (yenildikleri hariç). Açıkçası ben biraz Ed Herman’a şaşırdım diyebilirim. Çünkü ayakta dövüşü Jake Shields’tan daha iyi olan Ed niye maç boyunca boğuşma taraftarıydı anlamadım. Kendinin o tarzda daha mı iyi olduğunu kanıtlamaya çalışıyordu acaba? Zaten diğer sikletlere oranla reytingi düşük olan ortasiklet, Jake Shield’la birlikte iyice bayram yerine döner artık. Hector Lombard’tan umudumuz vardı ama o da bizi hayal kırıklığına uğrattı. Şöyle düşünüyorum d,a şampiyonluk maçı hariç ortasiklette hangi maç bizi heyecanlandırır diye... aklıma yine Hector’dan başkası gelmiyor.


Donald Cerrone vs. Melvin Guillard
Kağıt üzerinde bana 'vay be' dedirten maç, tam da şanına yakışır bir şekilde vuku buldu. Özellikle bir önceki Jake Shields zırıltısından sonra adeta ilaç gibi gelen karşılaşma tam arşivlenecek maçlardan biri oldu. Maç yetmiş altı saniye gibi kısa sürede bitse de yaşattığı adrenaline söyleyecek söz bulamıyorum. Eski iki takım arkadaşı olan dövüşçüler maç başlar başlamaz silahlarını çektiler. Hızını konuşturan Melvin Guillard müthiş bir kontrayla ‘The Cowboy’u hiç düşmediği hallere düşürdü. Adeta maç Donald Cerrone için bitiyor mi acaba derken, Cerrone toparlanıp bir süre kendini korumasını bildi. Sıra ona geldi. Daha iyi bir vuruş stiline sahip olan Cowboy, müthiş bir yüksek tekmeyle Guillard'ı sarstı ve sonra da bir yumrukla rakibinin işini bitirdi. Gerçekten heyecan oranı yüksek, zevkli bir karşılaşma oldu. Bakalım bundan sonra rakip kim olacak. Nate Diaz şampiyonluğu alır da Cowboy’la rövanş maçına mı çıkar, yoksa sırada ‘The Showtime’ mı var?..



Benson Henderson vs. Frankie Edgar
Son maç olan şampiyonluk maçı bir öncekinden çok da farklı değildi. Bana göre bu maçta ‘The Answer’ biraz daha agresifti. Zaten öyle olması da gerekiyordu. Ancak bu eski şampiyon için yeterli değildi. Adeta kıl payıyla kemeri belinden kaçıran Frankie maç sonunda bir hayli üzüldü. Herhalde maç içinde rakibini o kadar agresif ve kontrollü beklemeyen şampiyon bir ara afalladı gibi geldi. Taekwondo stiline geri dönüş yaptı, ilk maçtaki baskınlığının yerini biraz tedirginlik aldı. Aslında kendince biraz haklı, çünkü kemer sahibi her zaman nemelazım dövüşür. Bu sefer ‘split decision’la (bölünmüş karar) kazandı ve şampionluğunu perçinledi. Şimdiki rakibi Nate Diaz ve bu maç için beklemek gerçekten zor olacak. Frankie için ise tüm alkışları hak eden bir MMA dövüşçüsü olduğunu düşünüyorum. İkinci maçların adamı bu sefer istediğini alamadı. Bakalım bundan sonra ne yapacak siklet inip Jose Aldo’nun karşısına çıkması hiç te fena olmaz hani.

Editörün notu: Arkadaşlar Gökhan1985'e bir kere daha Kansporu'na destekleri için buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Gökhan'ın bu güzel yazısınıa bir ek olarak ben de kendi düşüncelerimi kısaca geçerek yazımızı tamamlıyorum: Benson Henderson'un bu galibiyetine inanılmaz üzüldüm. İnanılmaz yetenekli olduğu aşikar olsa da süper antipatik buluyorum bu herifi ben. Zaten hala, Guida maçındaki galibiyeti kesinlikle bir rematch gerektiriyordu diye düşüyorum.

İnternette okuduğum kadarıyla da herkes ağız birliği etmiş şekilde bu maçı kesinlikle Frankie Edgar'ın kazandığını söylüyordu. Dana White dahil... (Bir önceki Edgar vs. Benson maçında da olduğu gibi) Aslında Nate Diaz falan değil, Benson'un karşısına hemen Pettis'in çıkması lazım saçmalıyorlar...

12 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Justin Lawrence'ın yenilmesine gerçekten üzüldüm zira çok çok yetenekli bir dövüşcü bence, gel gelelim Max Holloway'in de hakkını yememek lazım. Torpil konusuna bende değinmek isterim zira bu kadar çabuk Main Card'da nasıl kendine yer buldu ben de anlam veremedim. Yine de iki dövüşcü de Top 10 birileriyle dövüşmeden bir yorum yapmak istemiyorum.

Yushin Okami ise bence fazla ayakta kalamayacak orta siklet klasmanında zira git gide daha da formundan düşüyor.

Jake Shields ise ayaklı battaniye zaten. Ama Ed Herman nasıl bir salaklık yapıp sürekli Clinh-e girmeyi tercih etti onunla anlamıyorum. Rahatlıkla alabilirdi bence maçı. Jake Shields'ı Hector Lombard'a vermeliler bence. Zira Hector Lombard yenilgisinin ardından, maçdan önceki gece heyecandan uyuyamadığını filan söylemişti. Doğru mu yalan mı bilmiyoruz ancak bir daha ki maçında kesin olarak notunu verebiliriz. Zira o gün dövüşcen Lombard, Bellator'da ki Lombard değildi.

Donald Cerrone gerçekten 10 numara dövüşcü ama kabul edelim çok ucuz yırttı. Maç devam etseydi kazanabilir miydi bilmiyorum gerçi tabi ki favori kendisiydi ama Melvin de boş adam değil. Bu sırada Cerrone'nin bir sonraki rakibinin Pettis olacağı Dana White tarafından doğrulandı. Cerrone'nin aktif bir dövüşcü olduğunu düşünürsek bu maçı seyretmemiz çok uzakta değil.

Main Event -e gelirsek eğer, Frank Edgar için harbiden üzüldüm doğrusu. Önceki maçı onun kazandığını düşünmüştüm ve bu maçı da onun kazandığını düşündüm. Her ne kadar Striking bazında Benson puan olarak üstün olsa da, Takedown ve Submission bazında bakarsak Frank Edgar üstündü ve Octagon kontrolü de ortadaydı diyebilirim. Ama göte giren şemsiye açılmaz tabi, şampiyon olmak istiyorsan şampiyonu devirmelisin derler ve bugün de bunu tanık olduk.

Gelelim Nate Diaz'a, eğer Benson Nate ile ayakta kapışmaya girerse sonu Gomi yada Cerrone'den farklı olmaz. Diaz kardeşlerin fare kapanına aldıkları adamlar kolayına sağlam çıkmıyorlar maçtan. Yerde ise Submission oyunu yapmamalı zira Nate Diaz'ın bu konuda da affı olmaz. Benson uzaktan tekmelerini kullanmalı ve içeri girip çıkıp ataklar yapmalı, kesinlikle kafese arkasını verip o fare kapanına girmemeli. Yerde de submission oyununa girmemesi lazım zira Diaz bu konuda da affetmez dolayısıyle yerde ise daha çok G&P mantığı ile hareket etmeli. Maçın sonucu ne olur bilmiyorum ancak bence Nate Diaz kemeri alır. Zira Diaz'ın henüz Prime -ına girdiğine inanıyorum.

Frank Edgar ise Featherweight -e inebilir ancak Jose Aldo karşısında ne yapabilir bilmiyorum. Zira bu maçta da gördüğümüz kadarıyla low kick-lerden korunmuyor. Eğer Benson'dan yediği 10 tane low kick-i Aldo'dan yemiş olsaydı 3.round'ın sonunda en önemli özelliği olan ayak oyunlarını yapamayacak hale gelirdi. Ben açıkcası Jose Aldo'yu yenebileceğini düşünmüyorum ancak Jose Aldo'nun da featherweight günleri bitmek üzere bence. Dolayısıyla Aldo Lightweight olursa, Frank Edgar Featherweight-i götürür bence.

Uzunca bir aradan sonra hem UFC on Fox 4 hemde UFC 150 gerçekten az da olsa MMA heyecanımızı geri getirdi. Sırada idolümüz Hendo var. Umarım beklediğim sonuç gerçekleşir ve Light Heavyweight klasmanı yeniden eski günlerine döner.

frankello dedi ki...

guillarda cok üzülüyorum lan yetenekli çocuk ama beyin yok.

bu arada can sndeki bu guida hayranlıgını çözemedi.hiçte senin tarzın bir dövüşçü degil.

nate diaz bendoyu bitirir yerde yada ayakta onu bekleyip görücez

nick diaz'ın dönüş macıda hitman ile olacak insider bilgi aldım.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Martin Kampmann Johnny Hendricks ile dövüşecek. Kazanan kemer maçına çıkacak. Nick Diaz Şubat'a kadar cezalı durumda, Şubat'a kadar yok.

Şahsi görüşüme göre, Nick Diaz döndüğü gibi kemer maçına çıkacaktır. Dana White bunu istiyor, GSP bunu istiyor, kendisi bunu istiyor, biz bunu istiyoruz. Ki hala daha dönmeme ihtimali var. Nate Diaz bir röportajında dönmeyecek demişti.

frankello dedi ki...

nick diazin geri dönecegi bir ay önce kesinlesti coni anderson silva ile dövüşmek istedi olmadı son karsilasmasi loss olan biri kemer macina cikamaz dedi sikko dana white en az bir dövüş yapacak belki de 2 yapar belli olmaz. .insider bilgi alamayacagima göre onu tassagina yazmistım coni ztn ayık ol biraz.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Hayırlısı be gülüm...

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Bu sırada Chael Sonnen'in yeni rakibi Forrest Griffin...

Can Evrenol dedi ki...

Charlotte, yazmıyosun artık?

the mentalist dedi ki...

yazmasın zaten at yarragı yazdıkları bi sikime benzmiyor

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Lan orospu çocuğu, hatırlamıyorum ama ananı filan siktim bir yerlerde sanırım. Bu kadar koyduysa gönder iki posta daha çakayım. Amk bok olsan sinek konmaz sikimin oğlu amcık amcık konuşuyor burada kürtaj gazisi piç.

the mentalist dedi ki...

güzel delirmişin iyi iyi

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Aynı ananın bana delirdiği gibi

the mentalist dedi ki...

liseli detected!

Yorum Gönder