Perşembe, Ağustos 23, 2012

UFC 151 iptal! Hendo sakatlandı. Jones, Chael ile dövüşmeyi reddetti, Machida Jones'u reddetti... Nerde eski UFC ruhu?...

Evet, bombalar üstüste patladı ve sonunda UFC 151 ertelendi. Bu UFC'nin 11 senedir ilk organizasyon ertelemesi olarak yarihe geçti!

Olaylar şöyle gelişmiş; Önce Dan Henderson sakatlanmış. Henderson'ın sakatlığı Medical Colleteral ligament (MCL) diye bir şey. Dizdeki 4 ana bağdan içeride bulunan bağın hasar görmesi ile oluşuyormuş. Durum ciddi anlayacağın. Yeniden düzelmesi hasarın boyutuna göre bir kaç hafta ile 1 sene arasında değişiyormuş. Dan Henderson'ın hasar ne boyutta bilmiyoruz şu an için ancak bu sene göremeyiz gibime geliyor

Bunun üzerine Dana White ve UFC, Jones'un Chael Sonnen ile dövüşmesini istemiş (bence muhteşem bir fikirmiş bu). Ancak koç Greg Jackson'ın da tavsiyesiyle Jones bu maçı kabul etmemiş ...

Dana White basın açıklamasında Jones ve Jackson için oldukça ağır ithamlar kullanmış. İyiki de kullanmış. Şu Greg Jackson da Jones da s..tirsin gitsinler afedersiniz. Onursuz adamlar ya...

Şimdi UFC 152, öne çekilerek UFC 151 olmuş. Maiin event Jon Jones vs Lyoto Machida.Kartta Brian Stann vs Micheal Bisping ve Flyweight turnuva finali olacak. 22 Eylül'de.

Son dakika: Şimdi de Machida Jones'u reddetmiş. Jones'un karşısına Belfort'u çıkarıyolar. Haydaaa..

(haber icin Can Acar'a tesekkurlerle)

17 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

kötü bir haber fakat şunu anlayamadım..jones in sonnen ile dövüşmesine ben de karşıyım..jones in karşısına adam gibi birisini çıkarsalar neyse..anderson silva dan dayak yemiş birisi jones in karşısına nasıl çıkarılır..

merakla ve heyecanla beklediğim bi karşılaşmaydı izlemek nasip değilmiş..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

jones belfort la yapıcak yanlız ufc nin sitesinde de ole diyor

Choke dedi ki...

Machidada çekildi jones vs. vitor olucak 22eylülde.
Greg Jackson ında tüm kampınında alah belasını versin. MMA in içine ettiler. Maç seçimlerine kadar heryerde taktik yapıyo çakal. Kağıt üstünde yaptığı matematik hesaplarıyla maç kazandırıyo sporcularına. Ne seyir zevki bıraktı ne bişey ibnetor.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Laan Hendo'nun HBOMB la nakavt etmesini çok istiyodum.

Jones'un suçu ne anlamadım? Adam Sonnen'den korktumuda kabul etmedi sanıyosunuz? Saçmalık.

Sonnen kimki bu hakkı elde ediyor? Greg Jackson'ı sevmem ama bu kararda ben daha çok Jones'un parmagı olduğunu düşünüyorum. Adamın müthiş bir record u var buna neden gereksiz yere Sonnen'i eklesinki? Bu kadar boka yaramayıp bu kadar çok maç hakkı nasıl elde ediyor bu gavat?

Machida da büyük ihtimal daha hazır değilim rövanşa diye çekilmiştir.

Alkan Gültekin dedi ki...

Weidman bile atlamış, alırım ben Jones'u demiş!

Sonnen'in Jones karşısında şansı sıfırın altındaydı, Jones neden kabul etmedi bana saçma geldi. Aşırı profesyonel cool takılma çabaları içinde, bu sporun ruhuna aykırı bu kadarı. Çık dövüş işte lan, zaten havada karada tapout ya da nakout. ama demiş 22 eylül'de olacaksa dövüşürüm demiş.

Machida'nın kabul etmemesi anlaşılabilir aslında, daha önce de böyle bir maçı reddetmişti. Şampiyonla dövüşüyorsun usta, öyle osuruktan adamla değil, 3 haftada hazırlanmak imkansız.

Vitor'un en azından çok az da olsa çeneye iki yumruk çakma nakavt etme ihtimali var bence. Ama fizik olarak ne kadar hazır bilemem. Yüksek ihtimal bizim vitor yine arada kaynar, Jones o boy ve reach ve hayvani güç üstünlüğüyle ayıboğan takedownlarıyla spinning mpinningleriyle darma duman eder. vitor'u o isaya verecek kadar sevmesine heryerde tokmakçısı gibi övmesine rağmen severim, dinle spor işlerini karıştırmam, ama burada harcanacak gibi duruyor.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Vitor ??? O nereden çıktı yahu dün Lyoto Machida ile dövüşecek diye basın toplantısında söyledi Dana White. Vitor umarım şu ibneyi indirir aşağı. Bence ilginç bir karşılaşma olacak.

sensei dedi ki...

Jones ile silva kapışsın..

Zenk mevk kalmadı o siklette, ben onla dövüşmem, sen bunla dövüşme, o onla dövüşsün bune lan, bu nee ? yazıklar olsun size..dövüşün len..

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

aynen sensei katılıyorum sana..en mantıklısı silva-jones maçı..sonnen de kim oluyo

Steppe dedi ki...

yahu vitor,sonnen orta siklet değilmi ?=? biri bişey desin arkadaşlar haberim olmadan bu adamlar siklet mi çıktı yoksam

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet sonnnenin jones le maç yapabilmesi için onun kilosuna çıkmalı veya jones in sonnen in kilosuna düşmesi gerekmiyo mu?

ufc 101 de eski hafif ağırsıklet şampiyonu Forrest Griffin ile silva maçı olmuştu..farklı sıklet..aynı şekilde ufc 126 da Forrest Griffin yine rich franklin le maç yapmıştı..

gerçekten biri bunu açıklayabilir mi biraz fransız kaldık :)

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Beyler şimdi Anderson 185 lbs de dövüşüyor. Forrest Griffin ile dövüştüğünde 205 lbs -a çıkmıştı. Yani dövüşcüler istediği zaman bir üst yada alt siklete inip dövüşebiliyorlar. Ancak aynı anda 2 siklette birden şampiyon olunamıyor, bir kemeri bırakmak zorunda kalıyorlar.

Şimdi bu dövüşcüler biliyorsunuz hep aynı ağırlıkta kalmıyorlar. Yani Sonnen mesela dövüşmezken 210 lbs filan oluyormuş. Ancak dövüşeceği zaman rejime girip 185 lbs 'ye düşüyor. Diğer dövüşcüler de genellikle dövüştüğü sikletlerden ağırdırlar. Chael Sonnen mesela şu an kampa girmediğinden zaten 205 filandır. Yani Jon Jones ile dövüşebilir.

Yada başka bir ortasiklet boştadır der ki ben Jon Jones ile dövüşürüm, UFC izin verirse şampiyonluk maçına çıkabilir mesela Vitor Belfort gibi. Yada bir ağırsiklet de yapabilir bunu. Hatta 20 günde 30 kilo alabilirse Jose Aldo bile ben tüysiklet kemerimi bırakıyorum hafif ağırsiklet olacağım diyerek yapabilir bunu.

Kısaca dövüşcüler istediği zaman istediği siklette dövüşebilir, şampiyonlar da istediği zaman istediği siklette dövüşebilir, ancak şampiyonların şampiyonlar ile dövüşebilmesi için siklet değiştirecek olan şampiyonun kemerini bırakması gerekiyor.

Mesela GSP ve Anderson Silva dövüşsün diyorlar. Anderson Silva Welterweight olamayacak kadar büyük dolayısıyla GSP Ortasiklete çıkacak. Bu durumda 2 şampiyon dövüşeceğinden ve siklet değiştiren şampiyon GSP olduğundan GSP welterweight kemerinden vazgeçmiş olacak.

Choke dedi ki...

Olayı özetlemişler..

http://youtu.be/XorPhiPhrd8

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

eyvallah CHARLOTTE teşekkür ederim..

sensei dedi ki...

Charlotte güzel bilgiler sağol..

Bizim zamanımızda böylemiydi, gücümüz yetmediğinden kaçar, gücümüz yeterse ağzına burnuna çalardık yumruğu, arkadan aniden saldırırdık, 1kişiye 10 kişi dalar genede kaçardık öylede namerttik, sinsi planlar yapardık, ilk önce yanımızdaki arkadaşları kışkırtırdık ki en az zararı biz alalım, güçsüzü gözümüze kestirir bazen güçlü çıkarsa şoka uğrar kaçardık, heleki iri yarı biri güçsüzse tam hava atmalık caddenin ortasına getirir orada döverdik ibneyi ki cümle alem kapasitemizi görsün, Arkadaşlarımıız anında satar suçu ona atardık, işte böyle kahpeydik biz duygulandım şimdi, onur ve gurur dolu günlerdi.. birde jone jonese bak bunlar adam deği hocam..

its_your_move dedi ki...

Ufc'nin ne zaman ruhu oldu ki...nerede Pride neredee...bunlar kemer manyağı,ego manyağı olmuşlar.Pride'da ki gibi yapsa ya bir açık turnuva şöle karışık siklet farkı olmadan da bir görsek şu ego manyağı silvaları,jonesları,gsp'leri filan...pride 2006 açık turnuva kadrosunu yazıyorum...
Pride 2006 Openweight Grand Prix Bracket

Aleksander Emelianenko
Josh Barnett
Mark Hunt
Tsuyoshi Kohsaka
Alistair Overeeem
Fabrico Werdum
Antonio Nogeria
Zuluzinho
Mirko cro cop
İkuhisa Minowa
Hidehiko Yoshida
Yosuke Nihjimia
Kazuyuki Fujita
James Thompson
Wanderlei Silva

Daha ne maçlar olduda bu sadece bir örnek...Anderson Silva maç harici zaten 90 kiloda takılan bir adam ama korkuyor jones da öle.Gsp'de öle...

sensei dedi ki...

its your move doğru dedin dostum, halbuki kurallarda 7 kg + - oluyor diye okumştum yanlış mı?

Bu boks değil, muay thai değiş güreş değil biz mm gerçek dövüş yapıyoruz diyorsanız senede bir kere kemer koymadan açık sikler maçları yapılacak o kadar..sokakta kavga edince boy pos ayrımımı yapılıyor cesur adam ?

Saddamın oğlu ırak milli takımını oynamadılar diye falakaladı ya işte bunlarada o lazım..


Toplanın gidiyoruz arkadaşlar yarın mevzumuz var, tabi belim ağrıyor belki ben gelemem neyse.. gücümüz yeterse ağızlarını burunlarını kırarız ama yetmezse, kaba kuvvetle bir şey hallsedemiyiz, özür dileriz elinizi ayağınız öpeyim abi biz ettik siz etmeyin deyip bizi bu kışkırttı diye bütün suçu Cana atar oradan uzaklaşır sonra charlotteye söyleriz ve hakkımızı mahkemede ararız....kusura bakma can forum senin olduğu için orada onurluca savaşman gerekecek, tabi kaçarken parmak sallamayı ihmal etme dönüşümüz muhteşem olacak diye..

Yorum Gönder