Pazar, Şubat 02, 2014

UFC 169: Decision rekoru kırıldı, Overeem vites küçültmüş, Barao ve Aldo tam gaz devam

UFC 169, UFC tarihinde en fazla jüri kararına giden maçla bir rekor kırdı.

Overeem vs. Mir

Overeem neredeyse darbe almadan Frank Mir'i hastaneye yolladı. Ama kariyerinde %90 maçlarını nakavt veya submission'la bitiren Overeem'in adeta bir GSP veya Benson Henderson gibi bitirmeye değil de jüri kararına oynaması beni üzdü. Dahası bir ara perişan haldeki Mir, giyotini koydu ve maçı alıyor mu acaba dedirtti. O yüzden ben bunu Overeem için çok da olumlu bir gece olarak görmüyorum. Overeem'in bu performansı bizi onun ilerdeki maçlarına yönelik heyecanlandırıyor mu bilemedim. Maçtan sonra da anlamsızca Brock Lesnar'a meydan okudu zaten :)

Frank Mir zaten bence artık tamam. Saygım sonsuz. Ağırsikletin gelmiş geçmiş belki de en iyi submission'cısı. O büyük trafik kazasından gelip de tekrar en tepeye oynamış olarak zamanında zaten en büyük efsaneler arasına adını yazdırmış. Bu saatten sonra daha fazla zarar görmesini izlemenin bir manası yok gibi geliyor bana.  Frank Mir zaten Carwin maçından (UFC 11) itibaren 'gatekeeper' gibi bir çizgi izledi. Ama ağırsikletin gatekeeper'lığı da kolay iş değil. Kemer maçına çıkması büyük mucizeydi (UFC 140). Big Nog orda aldığı maçı verdi. O günden beri de Mir için bu üst üste 4. malubiyet etti. Artık tamam bence.

Barao vs. Faber

Gecenin main eventinde fightnext.com'da olmadığı için seyredemediğim Barao vs. Faber maçı vardı. Maçtan sonra Faber'in söyledikleri durumu özetliyordu sanırım: ''Hakem maçı erken durdurdu ama, Barao daha da kendini geliştirmiş, çok iyi bir şampiyon''. Renan Barao, UFC'nin belki de en iyi ismi durumunda. Müthiş bir adam.

Aldo vs. Lamas

Yine fightnext.com'da olmadığı için seyredemediğim bir maç... Açıkçası Ricardo Lamas'ı hiç tanımıyorum. Ama Jose Aldo eski muhteşem performanslarından bir tık uzak duruyor. UFC'nin genel kaderi mi bu bilmiyorum. Yıldızlaşan adam gittikçe daha temkinli ve daha pasif oyanamaya başlıyor. Belki de akıllıcası bu demek lazım aslında bu adamlar her sene bir kaç kere kendilerini hastanelik etme riskiyle karşılaşıyorlar. Biraz ahlaki ve hatta felsefi bir durum.

UFC'nin en iyileri

Her şekilde Pettis, Barao ve Aldo bugün UFC'nin en iyi 3 ismi. Hem de açık ara farkla! Diğer bütün isimlerin bir gömlek üstündeler. Benson Henderson falan değil yani. Yaklaşamaz bile tavır olarak. Ve şimdi bu farklı sikletteki 3 adamın siklet değiştirerek birbirleriyle süper-maç yapma şansı var deniyor. Çok heycanlı. Benim favorim Pettis!

20 yorum:

Unknown dedi ki...

Abel Trujillo vs Jamie Varner maçına kadar gerçekten çok sıkıcıydı,Abel Trujillo çok güçlü birisi ki nakavtı harikaydı.
Linekere çok üzüldüm biraz daha agresif olsaydıya
Overeem hakkında düşüncelerin bence yanlış,bi kere geri vites atması gayet normal,onun için ölüm kalım maçıydı.Lesnara meydan okumasının sebebi ise testosteron olayından sonra Lesnarın Overeem i alacağı dedikoduları çıkmış olmasıdır ki UFC de hala Lesnarla Overeem i karşılaştıracak kadar dingiller var.
Aslında Lesnar dönerse Overeem için daha bi iyi olur direk Cain in karşısına verirler.Bu maçta yaptıklarını önceki iki maçta yapsaydı çoktan Cainiin karşısına çıkmıştı.

Overeem i küçük görenler o kadar çok yanılıyolar ki UFC HW de korkakça dövüşmeyen birkaç kişiden biridir Overeem.Cain bile kemeri kaptırmamak için 5 raund Santosu yıpratmaya çalıştı,eğer yapmasadı ne olurdu siz düşünün.

Barao için söylencek bişi yok.Adam Monster.Erken bitirdi falan hikaye her türlü kafese gömecekti.Aldonun karşısınada pettisi versinler artık.Bu Aldo u bi sevemedim gitti ya.

Unknown dedi ki...

izleyemeyenler için http://www.fightvideomma.com/
overeem yine doping yaptı diyo herkes bu sefer steroid bile kurtaramamış overeem bitmiş..hw top 10'dan bitek mir'i yenebilirdi zaten başkada kimseyi yenemez...lesnar'ı zaten saymıyorum dövüşçü bile değil ama reytingi var ufc lesnar'dan kazandığı parayı bugüne kadar kimseden kazanmadı..şu link'in alt kısmında ufc ppv gelirleri sıralaması var...dana bu yüzden lesnar'a zıplayabilir tekrar...
http://en.wikipedia.org/wiki/Pay-per-view


Unknown dedi ki...

özellikle ortasiklet,hafif ağırsiklet ve ağırsiklet izleyen bunlardan daha çok zevk alan biriyimdir diğer maçlara o yüzden yorum yapmiyim ama frank mire inanılmaz üzülüyorum mirle ilgili yazarın yorumuna katılıyorum..
daha mma nedir tam olarak çözememiştim lise zamanlarımda nedir bu yav diyordum..taa o zamanlar frank mirin wes sims ile olan maçını izlemiştim süper nakavtını,işte o maçla birlikte hem mma,hemde frank mir hayranı olmuştum..üzülmemek elde değil frank mir için artık ufcden daha altta organizasyonlarda oynamaz tabikiide o yüzden emekli olması en iyisi,yorumcu olarak görürüz belki organizasyonlarda
overeem ise aldığı mağlubiyetlerde hep üstün olmasına karşın hep yenildi.bu kendi hatalarıydı hatta mirle maçını izlerken bir ara travis browne gibi oldu mir o yumruklardan,dizlerden sonra ayağa kalkınca 'hadi ulan travis gibi çevir şu maçı' dedim ama olmadı işte :) overeem saçma sapan hatalar yapmazsa gelecek maçlarda daha işi var ufcde,keşke mire patlamasaydıda böyle görmeyeydik franki :)

sensei dedi ki...

Hey gidi koca overeem sen iyi adamdın....Eskiden dişi bir gorille bile çiftleşen ve yavrularını hayvanat bahçesine bağışlayan Overemin artık cinsel performansı bile çok düşmüş durumda ve insan olan karısı çok şikayetçi, şoko partisinde sadece çokokremleri kepek ekmeğine sürüp yiyormuş, gerçekten çok üzücü bir durum....dopingsiz bir yere kadarmış demek ki..

Eğer böyle giderse overeem maça çıkacak diye heyecanlananlar çok azalacak gibi görünüyor. Fiziksel yapısı bile değişmiş adamın, antrenman aynı antrenman neden peki bu yetersizlik.. yanlız şu da var ki overeemin özgüveni ve motivasyonuda çok düşmüştü, onlarda çok etkiliyordu bakalım ileride neler olarak..

Lesnara neden meydan okuduğunu anlayamadım, zamanında banada meydan okumuştu dengesizin biri, sanırım Lesnar buna ben seni haşamat ederdim ancak sen doping kullandın demiş olabilir..O zman overeem'den çekiniyordu Lesnar şu anda ise ölümüne saldırabilir.
Bence işin arkasında Dana White keltoşu var durup duruken reklam için gündeme getirdi bu olayı ileride dövüşecekler gibi görünüyor..

Unknown dedi ki...

walla ben hale heyecanlanıyorum,kafese girince kalp atmaya başlıyor.Kilosundan dolayı hantallaşmış olabilir ki bence overeem de kilo fazlalığı var.gerçi adamın son 2 senede geçirmediği şey kalmadı.Ceza alması,eşinden ayrılması,motivasyonu düşmesi,2 maç üst üste kaybetmesi sadece bunlarda değil adam yaşlandı yaşı oldu 33.
Birgün gelirde ihs kendisinden çalınan kemeri geri alır ve tarihe geçer.

Unknown dedi ki...

Lesnar geri dönmüyomuş,Silva neden Lesnarı arıyosun ben buradayım demiş,ilğinç bakalım karşısına kimi vericekler.

sensei dedi ki...

Yaşı 33 yaşlandı diyorsun da 2 sene önce fidan gibi delikanlımıydı bu adam yani :) doping gitti iş bitti görünen ve herkesin kabul ettiği gerçek budur.

Unknown dedi ki...

senide dopingden kesmişler baksana ilk defa normal bişi yazdın:)
hem ne dopingmiş yahu herşeyi overeem atıp kaçın,çünkü damgayı yiyen o değilmi.düşene bi tekmede sen vur sensei

servet dedi ki...

trabzonlu sonnen vs wandy 24 mayıs ufc 173'te. gecenin macı ise weidman vs belfort

Unknown dedi ki...

Sanki sadece reem yapıyo dopingi orda gördüğünüz bütün sporcular dopingli adam yakalandığı için ihale ona kaldı,reemin eski hali olsa ne cain ne jds kalırdı

sensei dedi ki...

Servet, Weidman bence uzun süre kolay kolay yenilmez gibi görünüyor. Silva'dan sonra bir ciddi maç daha yaptığında tamamen kapasitesi hakkında fikir sahibi olacağız, herkes merak ediyo, bakak ne olacak amk.

sensei dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sensei dedi ki...

fightnext sitesi artık eskisi gibi değil çok şikayetçiyim, eskiden vk falan vardı şimdi görüntü tost makinesiyle çekilmiş gibi..kaliteli görüntü olan yerler VK falan tavsiye edin izleyelim amk.

Eğer ultimate fighet serisini kaliteli görüntüyle izlemek isteyenler varsa aşağıdaki linke baksınlar,18. sezondan çıkan kadın ve adam gelecek vaad ediyor takip etmek lazım..

fightnext sitesi artık eskisi gibi değil çok şikayetçiyim, eskiden vk falan vardı şimdi görüntü tost makinesiyle çekilmiş gibi..kaliteli görüntü olan yerler VK falan tavsiye edin izleyelim amk.

Eğer ultimate fighet serisini kaliteli görüntüyle izlemek isteyenler varsa aşağıdaki linke baksınlar, 19. sezon başlarsa izlerseniz, 18. sezondan çıkan kadın ve adam gelecek vaad ediyor takip etmek lazım..

Şu anda Canada vs. Australia maçları yapılıyor 3 haftada, sezon 1, buda yeni çıktı herhalde.


http://delishows.com/show/the-ultimate-fighter

Mr Guard dedi ki...

Alistair Overeem bu adamı hiç sevmezdim ama ölümüne dayak yiynce son iki maçta artık yanında olasım geldi.
cain velasquezden bıktım amk.güreşçi,lerden sıkıldım artık
Gsp
Weidman
Jones
Cain
hep bu sikik ufc kuralları yuzunden..
Ufc dövüş olmaktan çıkıp Vurmalı Güreş haline geldi.

Haydi Overeem ped falan bul bişeyler.testi yapan adama karı içk, puro falan ayara.

sik şu caini

Main Event
JDS VS OVEREEM
CAİN VS FABRİCİO WERDUM
SİLVA VS HUNT 2 ( title eliminator)



Unknown dedi ki...

şu an en merak ettiğim maç cormier-evans tamamen bu maça kitlenmiş durumdayım...cormier inş alırda jones'a karşı izleme fırsatı buluruz..3 round'da evans dec'a yatacak gibi gözüküyo ama cormier çok iyi hazırlanıyo maçlara ,hep doğru stratejiyle çıkıyo, 3 round yere alamazsa sıkıntı var...

Unknown dedi ki...

Sik suratlı Silva,ceza aldı kimse konuşmuyo,gerçi silvaya saygım var orası ayrı fakat kimse çıtını çıkarmıyo.Overeem ceza alınca yer yerinden oynamıştı.
Overeem in iki alternatifi var ya JDS ya Hunt,artık Dana buna karar vericek.
Çoban haklısın walla maç ayakta başlar ayakta biter,overeem eski halinde olsaydı JDS vs Overeem nasıl olurdu bi düşünün.Şimdi overeem çirkefliğe yatabilir,bakalım göreceğiz.
Sessei nette maçların HD versiyonlarıda var araştırsan bulursun yada torrentten her event 1.5 Gb falan dayayaın gitsin.

Unknown dedi ki...

http://zamunda.net/browse.php
beyler bu siteden aramaya ufc yazın hd kalitesinde indirin çıkanları..maçlardan sonra öğleye kalmıyor yükleniyor buraya bilginize..

sensei dedi ki...

12 Nisanda Glory maçları var , süper maçlar var, Gökhan saki ile Tyrone spong maçını 4 gözle bekliyorum, ikisininde en iyi zamanı, heyecan dorukta.. sponge heyyyy babasının amına koyim onun sağlam tohumlaşmış, ama velakin eskiden Saki bunu 4. roundda indirmişti, spong ayağa kalkınca yeni doğmuş leylek gibi yürümüştü, ama şu anda iki dövüşçüde o zamankinden daha güçlü durumda......Spong MMA'ya geçeceğim demişti ancak 2 maç yaptı geçmedi, ama sanki o zamandan sonra çok güçlendi gibi..o yüzden heyecanlı..

Bu ay ayrıca; Ronda Rousey ile Sara McMann arasındaki maç gerçekten heyecanlı sebebi ise; Sara hanımefendi olimpik dereceli bir güreşçi bu yüzden merak ediliyor maç, biri güreşçi biri judocu ikisi de olimpik, ancak Sara çok küçük gibi görünüyor onun yanında sanki alt siklet gibi ve bir kaç maçına baktım iyi bir dövüşçü yumruklarıda iyi fakat sanki Ronda daha komplike bir dövüşçü gibi, ama inşallah sarah yener....bakalım.

servet dedi ki...

sensei, sara mcmann ile aşk dedikodularınız doğru mu? basın bi açıklama bekliyo ama sara dövüşten önce konusmak istemiyormuş

Mr Guard dedi ki...

Aslında en çok görmek istediğim dövüş Roy Nelson vs Alistiar Overeem
biri tır lastiği göbekli diğeri bir zamnaların kas yığını ki hala fena sayılmaz
Roy demir çeneli
Overeem cam
çok zevkli bir maç olur
overeem dayak yerse bence dövüşmeyi falan bırakıp hatta dövüş kariyerini ve dövüş dünyasını beyninden silldirip bale.yoga salonu açsın mutlu mesut yaşasın

Yorum Gönder