Salı, Ocak 27, 2009

Affliction 2: The Day of Reckoning


Fedor Emelianenko: İnsan mı makine mi?

S
por tarihinin gelmiş geçmiş en büyük karakterlerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyen Fedor, rakipsiz olduğunu ispatlamaya devam ediyor!

20 yılı aşkın MMA tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir fight record ile (29-1-0) gelmiş geçmiş yenilgisiz tek MMA dövüşçüsü Fedor 'The Last Emperor' Emelianenko! Dahası, şu anda Fedor'a karşı şansını yüzde 40 bile gösterebileceğimiz başka bir dövüşçü bulunmuyor.

F
edor'un tek teknik yenilgisi 2000 yılında, Japonyadaki RINGS organizasyonunda TK Tsuyoshi Kohsaka'ya karşı. Dövüşün 7inci saniyesinde TK'in yumruğu Fedor'u ıskalıyor ancak TK'in dirseği Fedor'un kaşını açıyor. (RINGS'de dirsek vurmanın yasak olduğunu hatırlatalım) Fedor bu darbeden kesinlikle etkilenmemiş olsa da, kazanan sporcunun aynı gece 2 dövüşe daha çıkacağı (yarı final ve final) bu sistemde, hakemler Fedor'un kaşındaki bu açıkla devam edemeyeceğine karar verip, Fedor'a bir yenilgi yazıyorlar.
Affliction spor giyim markası, elinde Fedor gibi büyük bir kozla girdiği MMA dünyasında ikinci event'iyle olay yaratarak artık bir marka olma yolunda olduğunu gösterdi. Tabi Fedor ellerinden bugün gitse bir organizasyon daha bile çıkartabilecekleri süpheli. DREAM'in kısıtlı popülaritesi ve STRIKEFORCE ve CAGE RAGE gibi organizasyonların maddi sıkıntılar içinde eridiği bir dönemde UFC'nin MMA dünyasındaki hegamonyasına karşı tek ses AFFLICTION'dan çıkıyor.

AFFLICTION, ilk event'inde MEGADEATH konseri eşliğinde muhteşem bir Heavyweight maçı sunmuştu. Eski UFC şampiyonu, dev Tim "The Maniac" Sylvia 36 saniye içinde Fedor'a kurban düşmüştü. Donald Trump, Don Johnson, Tito Ortiz ve Jenna simaların da renk kattığı gece, Fedor'un Amerika'daki ilk galibiyeti oluyordu.Yılların ifadesiz, buz gibi soğuk şampiyonu Fedor'u, maç sonunda gülümserken gördüğümüz bu belki de ilk geceydi. Maç sonunda Fedor'a sarılan hatta onu dudağından öpmek isteyen sarışın bir bayan, Donald Trump'ın ringe çıkıp Fedor'un elini sıkması ve "Fedor" "Fedor" diye Anaheim'deki Honda Center'i inleten onbinlerce Amerikalı ile artık Fedor'un hayatında yepyeni bir başlangıç vardı.

A
FFLICTION 2 : The Day of Reckoning muhteşem maçlara sahne oldu; Paul Buentello, Vitor Belfort ve Josh Barnett iki AFFLICTION event'inde de güçlü rakiplere karşı çok sağlam galibiyetler alarak AFFLICTION'in güçlü silahları haline geldiler.

P
RIDE öncesinde Wanderlei Silva UFC'de dövüşürken, Silva'yı 45 saniye içinde TKO eden Belfort, inişli çıkışlı bir kariyere sahip. Ancak çıkışta olduğu zaman önünde kimsenin duramayacağını defalarca kanıtladı. Biraz fazla hisli ve oldukça dindar olan Belfort, AFFLICTION 2'de de maç sonrası "I thank Jesus. We all owe everything to him" gibi sözleriyle "Momma we're back! We're back!" diye ağlamaklı bir şekilde maç sonrası bağırdığı UFC günlerini hatırlattı.

Zamanında PRIDE'da herkesi dize getiren, ancak bir türlü Mirko Cro Cop engelini aşamayan Josh Barnett ise şimdi Fedor'un yeni rakibi. 2 yıldan fazla bir süredir heycanla beklediğimiz bu eşleşme sonunda AFFLICTION 3'e nasip oldu. Hakikaten şu anda UFC'den veya başka bir organizasyon'dan birinin Fedor'u Josh Barnett'ten daha fazla zorlayabileceğini sanmıyorum.

Bununla beraber Arlovski de gösterdiği performansla, Fedor'a karşı bir rövanş maçı hakketiğini kanıtladı diye düşünüyorum.

A
ncak başlangıç seramonisi ve organizasyonun kendini pazarlaması olarak malesef ilk event'in çok gerilerinde kalmış AFFLICTION 2... Hele ki PRIDE ve K1 Dynamite organizasyonların ihtişamını hatırlayınca, AFFLICTION'ın bu konuda daha katetmesi gereken çok yol olduğunu görüyoruz.

H
akem olarak Big John McCarthy çok iyi tabi... Yorumcu olarak Tito Ortiz ise, Joe Rogan veya Bas Ruten kadar sempatik kesinlikle değildi... Maç aralarında şaklabanlık yapan iki yorumcudan sesi dijital bir şekilde çıkanı ise bir nebze Bas Rutten tadı veriyordu...

Yazan: Can Evrenol

2 yorum:

Mete dedi ki...

Aklima gelmisken bir konuya aciklik getirmek istiyorum. Fedor'un 28-1-0'lik gecmisindeki yenilgi bir "Maglubiyet" degil doktor kariridir.
http://www.youtube.com/watch?v=WpnLcOZyAQs

Bu sebepten nickname'i hala, "Undefeated" olarak gecmektedir.

Unknown dedi ki...

Fedor'u maglup etmeye en cok yaklasan kisi Kevin Randleman olmstur. Henuz ilk raundun ilk dakikasinda gerceklestirdigi o muhtesem suplex bile Fedoru etkilememisken, ne UFC nin kahraman yaptigi ne Sylvia ne Arlovski nede Gracie ailesinden hickimsenin Fedora ustunluk saglayamayacagi asikardir. PRIDEa yazik oldu...bir ona yaniyorum..ismiyle,prestiji ile bir ayricalikti. Amerikanin parasi Japonun gururunu satin aldi :(

Yorum Gönder