Pazar, Nisan 11, 2010

UFC 112: Gelmiş geçmiş en kötü UFC?

Bu kadar sıkıcı ve sinir bozucu bir UFC event'i izlememiştim. Yapacak pek bir yorumum da yok açıkçası. Anderson Silva'nın 3. raundda yaptıkları göremeye değerdi bir tek: http://video.mmator.com/2010/04/anderson-silva-vs-demian-maia-ufc-112.html

BJ Penn, yeni şampiyon Frankie Edgar'ı tebrik etti: http://www.bloodyelbow.com/2010/4/11/1415776/bj-penn-congratulates-frankie

Bu arada Chael Sonnen, Anderson Silva hakkında ağır konuşarak, ''O bir pislik torbası, artık onu dövmek bana farz oldu'' gibilerinden bir açıklamayla geldi...

28 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum Can sana..gerçekten neden bu kadar rezil bi event oldu..ilk başta bakınca 2 tane kemer maçı var mükemmel olur diyo insan..ama kemer maçlarında ne hikmetse hadi kemer sahibi kemeri kaptırmamak için kendisini riske etmiyo ama kemere aday olan dövüşçü niye o kemeri almak için çaba sarfetmiyo...kemer maçları artık bana zevk vermemeye başladı..en güzel maçlar yine ağırsıklette oluyor..carvin in valesquez in maçları..bu adamlar 2 yıl öncesine kadar yoklardı geçen sene isimlerini duymaya başladık ve artık maçlarını gözler olduk..

Unknown dedi ki...

en kötü mü bilinmez ama en WWE benzeri dövüş oldu silva sayesinde. tabi silva'yı suçlamak zor, damian maia'yı çıkmaya ikna eden koçu suçlamak lazım. insan ilk 3 raunt boyunca tek bir harekette mi bulunmaz, böyle kemer maçı mı olur?

silva yaptıklarında haklı bence, kemer maçı oluyorsa biraz aksiyon beklenir ama bence 3. raundun başında bitirmesi lazımdı. zaten kendisi de itiraf etti, niye böyle yaptım bilmiyorum, özür dilerim diye.

silva'yı hep beğendim, stil ve hız olarak, ama şu son hareketleriyle baya bir taraftar kaybetmiş gibi gözüküyor.

Unknown dedi ki...

UFC'de işler fena karıştı..
Pazar gecesi Dana White'ın açıklamalarını dinlerken baya şaşırdım..
İlk defa bir dövüşçü hakkında (A.Silva) bu kadar sert konuştuğunu gördüm..
Herifin morali fena bozulmuş..UFC.com'dan izlemenizi öneririm..
Haksız olduğunu da düşünmüyorum..A.Silva da Bj Penn de tam bir hayal kırıklığıydı.. Hughes-Gracie maçından bahsetmek istemiyorum:)

A.Silva'nın Demian Maia ile yerde dövüşmemesini anlıyorum ama bari ayakta bir şeyler yapabilseydi..
Son 2 roundda Demian'ın A.Silvayı kovalaması ve A.Silva'nın kaçması gerçekten çok komikti..
Ne yalan söyleyim Farenin kediyi kovalamasına benzettim..Silva'ya yakışmadı..

Bu arada maç sonrasında Demian, A.Silva'nın maç içindeki bağırış çağırışta kendisine küfür ettiğini söyledi ki, eğer doğruysa hakkaten çok ayıp..

Bj Penn'e de anlam veremedim..5 round boyunca tek taptığı oktagonun ortasında durup kontra çıkarmak için Edgar'ın hamle yapmasını beklemekti..
Edgar'a helal olsun..Bu nasıl bir kondüsyondur, nasıl bir azimdir..
Gösterdiği emeğin ve çalışmanın karşılığını aldı..
Büyük bir yetenek olmasa da maça iyi hazırlanarak ve iyi konsantre olarak ruhsuz bir şampiyondan nasıl kemer alınabileceğini gösterdi..

Son olarak:
UFC 111 sonrasında hepimiz GSP'yi eleştiriyorduk güvenli dövüşüyor, sıkıcı dövüşüyor, maçları bitiremiyor diye..

Gördük ki LW,WW ve MW içindeki en aktif şampiyon yine de GSP..

Adam en azından kendi iyi olduğu alanda sürekli pozitif bir şeyler yapmaya çalışıyor, ataklarının ardı arkası kesilmiyor..
Ha maçı bitiremiyor belki ama varsın bitiremesin, en azından diğerleri gibi pasif kalmıyor, taşıdığı kemerin, aldığı paranın hakkını vermeye çalışıyor..

ahmet dedi ki...

Anderson bence de maçı 3.raund'da bitirse hiç böyle şaklabanlıklara girmese çok iyi olacaktı.Belliki karşısına rakip çıkmıyor olmasıyla alakalı manasız bir patlama yaşadı.Hani empati yapayım onun tarafından bakayım diyorum biraz hak vermek için ama yinede gereksizdi bence bu patlaması.Sanırım bunca zaman içinde ne biriktiyse artık,onun boşaltımını yaşadı.Silva bence mms dünyasına bir mesaj vermek istedi fakat yanlış bir tarz seçti.Başka bir mana veremiyorum ben.

Olan Maia’ya oldu.Hemde memleketlisine yapılırmı bu be :)
Yapmasa daha iyiydi ne olursa olsun rakibini bu kadar küçümsemek en basitinden dövüş sporlarının temel ahlak düsturuna uymuyor.

Bj Penn ve Anderson Silva maçlarının ise alaksız olduklarını ve karşılaştırılmaması gerekildiğini düşünüyorum.

Bir tarafta rakibinin acizliğinden dolayı delirmiş,işi şaklabanlığa dökmüş bir adam, diğer tarafta sanki basireti bağlanmışcasına etkisiz bir şampiyon.

Tamda başka bir başlıkta BJ'i yenmek için onu ayakta bitirecek birisi lazım derken o birisi cumartesi gecesi çıktı geldi işte.Hemde hiç kimsenin beklemediği,tahmin etmediği şekilde.
Ben açıkcası bu patlamayı Diego Sanchez'den beklemiştim ama feci dağıtmıştı onu BJ.

BJ birazda gururuna yenik düştü.Maçı ve kemerini kaybetmesinde bunun etkisi büyük bence.

İzlerken dikkatinizi çekmiştir belki,3.raund bittiğinde köşe adamları BJ'e rakibini yere almasıyla alakalı telkinlerde bulunmaya başladılar.Hemde ısrarlı bir şekilde.İşte bu dakika BJ yakasının kırılma anıydı bence.Bu şekilde devam ederse kemeri kaybedeceğini anladılar.Fakat BJ devam eden raundlarda bırakın yere almayı böyle bir niyet bile belli etmedi.Bence net bir şekilde yediremedi kendine,hani ben seni ayakta bitiremedim bari yere alayım diye.Öyleki yıllar sonra ilk defa rakibi tarafından yere alındığında bile maça orada devam etmek yerine anında kalkarak ayakta devam etmeye başladı.Ve netice ortada zaten.

Bu arada bu maç sonucunda UFC jürisine bir sormak lazım,Shogun Rua’nın günahı neydi de vermediniz ona kemeri.
Ne farkı var sizce bu maçla Rua,Machida maçının.Hani şampiyonu yenmek için ona bariz üstünlük sağlamak gerekiyordu.(kaldıki Rua bariz daha fazla hasar vermişti Machida’ya)Kim diyebilir Franky Edgar’ın BJ’i ezip geçtiğini.Evet kesin hak etti ama madem böyle bir şampiyonu koruma mekanizması var juri’nin bu maçıda Bj’e vermeleri gerekmiyormuydu.

Neyse bunun hesabı önümüzdeki günlerde görülecek zaten.
Sanırım UFC 113 Machida vs Rua 2 gecesi hayatımda izleyeceğim en heyecanlı karşılaşmaya sahne olacak.

ahmet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ahmet dedi ki...

Dönelim Silva’ya;

Bu geceki tavrılarını bir yana bırakalım ve başka bir konuya girelim Silva’yla alakalı.Çok önemli bence.
Yine gece esnasında yanlış hatırlamıyorsam Matt Hughes,Renzo Gracie maçı esnasıydı.Seyirciler arasında GSP’yi gösterdiği esnada Joe Rogan’da şu müthiş bilgiyi patlattı.
Anderson Silva 170 pounda inmeye karar vermiş,GSP ile karşılaşmak için.
Evet işte dünyanın en iyi dövüşçüsü karşınızda.Kendisinden saklanan rakibinin karşısına kendi evinde çıkacak kadar büyük bir dövüşçü Anderson.

Gerçek bir avcı.Avının peşinden koşan ve onu öldürmek içn yanıp tutuşan bir avcı.Büyük bir meydan okuma bence bu hareket.Sadece Gsp’ye değil bu meydan okuma tüm rakiplerine bence.Ve ne olursa olsun o gece ne yaptıysa yapsın büyük bir saygıyı hak ediyor bu adam.
Bir dövüşçü düşününki kendi sikletini darmadağın etmiş,arada yetmemiş bir üst siklette iki önemli rakibinide rezil etmiş,kalkmış bir alt sikletteki en büyük rakiplerinden birine meydan okuyor.
Durun dahada önemlisi var;İş bununlada bitmiyor.170 Pound’dan sonra direk olarakta ağırsiklete çıkacak bu adam.Kendi açıklaması bunlar.Ağırsiklete çıkma ne demek hepimiz biliyoruz zaten.Hedef Fedor.
Bilmiyorum böyle bir meydan okuma ve irade daha önce hangi dövüşçü hatta herhangi bir sprocu göstermişmidir acaba.

Bizler bu adamların neler düşündüğünü asla bilemeyiz.O derecede bir rekabet,böyle büyük bir enerji asla gerçekten neler düşündüklerini algılayamayız.Ben kendi adıma böylesine büyük sporcuları eleştirirken elimden geldiği kadar empati kurmaya çalışıyorum.

Bu sözüm BJ içinde geçerli.Orada gururuna yenik düşmeseydi diye eleştiremiyorum adamı.Bilmiyoruzki öylesine büyük bir şampiyonun neler düşündüğünü.Kesinlikle hak veriyorum köşesini dinlememiş olmasına.
Kemerini kaybetmek uğruna ruhuna ihanet etmedi Bj o gece.Saygıyla selamlıyorum kendsini.

Ve Anderson Silva ,dünyanın en iyi dövüşçüsü sensin bence..

Silva gece öncesi sokaklarda ‘trust me ,i am a jedi’ yazılı t-shirtle dolaşıyormuş :)..

Kendisine selam olsun,

I do trust you buddy,’may the force be with you’..

BJ Penn dedi ki...

BJ de kaybedecekmiş kemeri, hem de böyle kaybedecekmiş. Keşke üst siklete çıksaydı da Koscheck'ten, GSP'den dayak yeyip üzseydi beni. Dünkü BJ müthiş hayal kırıklığıydı. Edgar'a bravo diyorum.

Fakat... Kesinlikle dünkü jüriye katılmıyorum. Hele de 50-45 Edgar'a veren jürinin kafası ne durumdaydı merak ediyorum. İlk 2 raund çok bariz BJ'indi. 3. bariz olmasa da BJ'indi. 4. ya Edgar ya berabere, 5.ise Edgar'ındı. BJ ortada bekledi çünkü Edgar dönüp durdu. Ne yapacaktı? Peşinden mi koşacaktı? İlk başarılı kombinasyonunu 3. raundun sonunda yapan adam puanla şampiyon oldu. Taraflı davrandığımı düşünebilirsiniz ama forumlarda ve benzeri yerlerde bir sürü insan böyle düşünüyor. BJ'in her zaman en sevdiğim dövüşçü olduğunu söylemiştim, nick'imden de, yazdıklarımdan da bellidir zaten. GSP'nin karşısına çıktığında da, olur da kas yapmadan kilo yükselirse diğer ww'lerden de dayak yiyeceğini tahmin ediyordum her zaman. Yani ne yapıp yapmadığını, eksiklerinin neler olduğunu biliyorum. Dün en kötü BJ'e karşı en iyi Edgar karşılaştı fakat BJ yine de puanlarda önde olmalıydı. % 100 açıklamaz fakat fightmetric.com'a bir bakın, kim ne kadar vurmuş. Ayrıca BJ daha sert vuruşları "kafaya" yaptı, bacağa tekmeyle falan uğraşmadı. Umarım 1 sene içinde tekrar karşılaşırlar.

Unknown dedi ki...

Ahmet dediklerin çok doğru, silva tam bir canavar, dün bu kadar delirmesini de maia'nın çok aciz olmasına bağlıyorum ben de.

bu saatten sonra silva'yı kesecek iki rakip var bence (aslında 3 ama macheda ile kesinlikle dövüşmeyeceğini söyledi), biri GSP diğeri Shogun.

silva'ya böyle çerez rakipler sundukları sürece UFC daha çok popülarite kaybeder, millet WWE izlemeye geri döner.

BJ Penn dedi ki...

Silva konusunda Ahmet sonuna kadar haklı. Adam "her siklete iner, çıkar, o kemeri alırım" diyor. Dünyadaki en iyi 2-3 dövüşçüden birisi. Ama dün çok kızdım. Maia'yı ilk 2 raundda nakavt edecekti, bitecekti iş. O garip hareketler yakışmadı sadece. Her zaman kendini izlettirecek bir adam, yeter ki karşısına iyi adamlar çıksın.

cbt dedi ki...

HumAnimal'a katılıyorum.
En azından GSP bütün maçı domine etti.Ben de sıkılıyorum hep aynı filmi görmekten(takedown,ground and pound).Ama adam sürekli aktif sürekli bir şeyler yapmaya çalısıyor.
Bj gibi inat etmedi,Silva gibi abukluklar yapmadı.

Bir de uğrarsanız ben de kendimce birşeyler yazdım;
kenarindankosesindenn.blogspot.com

Unknown dedi ki...

bencede hayal kırıklıgıydı ki ben illada KO yada submission la biticek diye dusunenlerden deilim ama bolede olmazki bi bunlara bak bide shogun vs lil nog , mirco vs fedor , wanderlei vs iceman bide bu maçlara bak hele bj bitirdi hayal kırıklıgının bukadarı diego ya yaptıklarından sonra adam resmen vazgecti kemerden yazık

Unknown dedi ki...

Dana White: A. Silva doesn't deserve a shot against GSP

http://www.youtube.com/watch?v=0qb5xo5LKhU&NR=1

170'e de insin, 205'e de çıksın ama önce bi hak etsin:)
Madem dünyanın en iyi dövüşçüsü, Demian Maia gibi zayıf bi striker tam da istediği gibi üzerine gelirken kaçmasın, işini bitirsin...Önceki maçlarında olduğu gibi zevk vermeye devam etsin..

Yanlış anlaşılmasın, ben de yeteneğine çok inanırım A. Silva'nın..Hakkaten özel bi sporcu olduğunu düşünüyorum..
Ama son yaptıklarına anlam veremedim..

Gabe dedi ki...

Demian Maia, Nate Marquardt maçında çok abes bir şekilde atlayıp sonrasında da kroşeyi yiyerek yıkıldığından yumrukları, tekmeleri çok güçlü olamaz gibi geliyordu bana. En azından bu kadar kısa sürede kendisini bu yeteneklerle donatacağına pek ihtimal vermiyordum. Fakat 112'deki çabasını gördükten sonra boksunun çok kötü olmadığını düşünüyorum. Halen birkaç gömlek aşağıda A. Silva gibi bir ustadan ama yine de iyi bir dövüşçü olmuş adam.

Silva geçen sene de aynısını yapmış ve yerde tehlikeli olabilecek rakibi Thales Leites'le yaptığı maçta da böyle korunaklı, temkinli ve sıkıcı dövüşmüştü. O zaman da bu derece yuhlanmıştı, hatırlarsanız. Adamın kemerini korumak için kurduğu stratejisi maçı izlenmez hale getiriyor genelde. ama bir sonraki dövüşte üstüne koşarak gelen bir rakibi daha maymun edince kimse kızmayacaktır. Bu maç öncesindeki gibi unutulacaktır hatta..

Bence Silva çok çok iyi bir dövüşçü. Kendini ispat etmiş bir muay thaici zaten. Eskiv olayını değişik fiziğinin getirdiklerini de ekleyip çok tuhaf bir halde kullanıyor. Kafasına darbe vurmak imkansız hale geliyor resmen. Bunun yanında çok da akıllı, kurnaz bir adam. Gerektiğinde temkinli, gerektiğinde saldırgan olabiliyor. Rakibinin zayıfladığını hissettiği anda da onunla oynayıp ekstradan yumruk atmadan maçı alıyor. Siklet düşüp GSP'yle karşılaşacak sonra da Ağırsikleti temizleyecek olayları biraz hayal gibi geldi bana. Uzun vadede planları böyle olabilir ama şu an için rahatını bozacağını sanmıyorum, nedense.

BJ Penn'e yapılan da tuhaf geldi biraz. Sanchez'i (ki hiç sevmem kendisini) haşat edip resmen boks, güreş / savunma dersi verdikten sonra çok yavan dövüştü. Edgar şu an sahip olduğu kemeri kondüsyon ve hızına borçlu ama BJ Penn o kadar temkinli olmak yerine sağlam girişler yapabilirdi. Hemen her pozisyon ve noktadan güçlü yumruklar çıkarabiliyor zira.

Çok ortada bir maç değildi ama BJ Penn'in çok güzel kontra yumrukları, teknikleri var ilk iki raundda. Daha saldırgan, girişken dövüşen Edgar maçın geneline bakılıp kayırılmış gibi geldi bana. Yine de kemer maçında şampiyon kayırılır kuralı işletilmeliydi BJ Penn için. Machida'dan daha çok hakettiği kesin ünvanını.

Munoz'ın galibiyetini sevdim ben bir de. Kendall Grove'un uzun gövdesiyle çok rahat yaptığı bir sürü teknik, çenesine yapıştırdığı o güzelim aparkatlar fln yıldıramadı adamı. Yerde ciddi bir tehlike bu adam; o yumrukların her inişinde Grove'a üzüldüm :)

Rafael dos santos da güzel bir maç çıkardı. Kemer maçları yerine hep böyle normal maçlar olsa da izlesek :)

Bu UFC'de kazanan Dubai olmuştur :) UFC tarihine geçtiler. Bakmayın siz Dana White'ın köpürmesine.

ahmet dedi ki...

Arkadaşlar Silva’nın o geceki tavırlarını tasvip etmek mümkün değil.Bunu kimse savunmuyor zaten ancak kalkıp sanki dövüş planını bu şekilde sıkıcı bir oyun üzerine kurmuş falan değil.
GSP ve köşe adamları evet bunu yaptılar ama Silva’nın durumu başka birşeyAdam resmen dövüşmedi,bilerek ve isteyerek Maia’yı nakavt etmedi.Maçı kendi arzusu ile 5 raund boyunca saçma spaan hareketler yaparak bitirdi.
Tekrar,tekrar izleyin maçı bakın kaç sefer yarıda kesmiş ataklarını nakavt etmemek için.
Maia’nın birkaç atağınıda olağanüstü refleksleri sayesinde savuşturmasınıda herhalde neden kaçıyor diye eleştirmiyorsunuz.Mma dünyasının ve beklide tüm dünyanın en teknik ve etkili bjj dövüçüsünün ataklarına karşı savunma yapmayı ve yerde dövüşmeyi redetmesi nasıl eleştiriliyor anlayamadım.Kaldıki iş yerde devam etmeye başlasa kim diyebilir Maia’nın anında işini bitirebileceğini Silva’nın.Maia özel bir isim ama Silva’da siyah kuşak ve pek ala kendini –en azından savunma yapıp tekrar ayağa kalkabilecek kadar-koruyabilir.

Maia’nın yüzünü gördünüz maç sonunda.Aralarındaki striking farkıda ortada.En az 3-4 gömlek fark var.Hal böyleyken kalıp Maia’yı indiremedi,kaçak dövüştü demek haksızlık olur biraz .
Normal şartlarda dövüşeceğini hayal edelim,ben saniye düşünmeden ilk raund içinde nakavt edeceğine dair tüm paramı barsım Silva’ya.

Dana White’ın sözleride komik.

Anderson Silva isimli dövüşçü kalkıp 170 pounda indim ben GSP ile dövüşeceğim diyecekte Dana bey yok senin hak etmen lazım diyecek .
Adama gülerler.Şuan –haklı- siniriyle konuşuyor olabilir ancak gerçekleşltiği an mma tarihinin en büyük karşılaşmalrından birisi olacak bu dövüşü böylesine komik bir nedenle gerimi çevirecek diyorsunuz.
Bende ıııh yemez diyorum..

Hatırlayın Silva bu karaktere çok yakın bir şekilde Forest Griffen’e karşı dövüştü.Aradaki tek fark onu nakavt etti.Millette ayakta alkışladı.Aynı şeyi 3.raundda Maia’ya da yapsa yine herkes Silva diye inliyor olacaktı.

Ben size söyliyeyim,bence bunun faturasını Chael Sonan ödeyecek:)Sıradaki maçı muhtemelen ona verebilirler.Zaten maç sonrası epeyde sert konuşmuş Silva ile alakalı.Şimdi eğer olursa bu maçta Silva direk dağıtabilir Sonnan’ı veher şey süt liman olur…
Köşede bekleyen Vitor Belfort'da var tabi.Normalde bu maça o çıkıyordu biliyorsunuz.Kendi sikletinde böyle önemli iki isim beklerken biraz gecikebilir bu 170 e inme meselesi diye düşünüyorum bir yandan da.

Gabe dedi ki...

maçı evvelki gün izlemiştim.
"Silva’nın durumu başka birşeyAdam resmen dövüşmedi,bilerek ve isteyerek Maia’yı nakavt etmedi.Maçı kendi arzusu ile 5 raund boyunca saçma spaan hareketler yaparak bitirdi.
Tekrar,tekrar izleyin maçı bakın kaç sefer yarıda kesmiş ataklarını nakavt etmemek için."

bu dediğine katılmıyorum. Maia'nın yakınına girip kontradan bir yumruk almak istemedi ki Maia bunu yapabilecek gibi göründü bana. Maç sonunda yüzünün hali tabii ki aradaki farkı anlatıyor. katılmamak mümkün değil. Ama Maia iyi saldırdı son raunda kadar.

Bu akşam birkez daha izleyeceğim. Bu kadar ısrarla söylediğine göre kaçırdığım bi'şey vardır belki.

Unknown dedi ki...

Bildiginiz gibi Ed Soares A.Silva'nın menajeri ve ona en yakın kişilerden biri..
Aşağıda linkini verdiğim röportajında A.Silva'nın maç sonrasında söylediklerini bizlerle paylaşıyor..
İzleyenleriniz olmuştur belki..

Ed Soares: Anderson couldn't find his distance after the third round and finish the fight..
http://www.youtube.com/watch?v=7hjNrpGijEI

ahmet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ahmet dedi ki...

Bir bu başlığın resmine bakın..

Birde lütfen hatırlayın,
Maçın ortalarında Maia'nın yüzüne,hadi suratıma yumruk atsana diye haykırıyordu bu adam!

Lütfen rica edicem yani :)

ahmet dedi ki...

Menajerinin böyle bir açıklama yapması normal değilmi.Maç esnasında zaten yeterince küçük düşürdü Maia'yı birde maç sonrası açıklamalarda ezemezler herhalde.Tabikide makul ve mantıklı bir açıklamayla bağdaştıracaklar maç esnasındaki tavırlarını.

Kalkıp,evet Anderson,Maia'yı kendine rakip görmediği için nakavt etmedi.Maç boyunca mesafesini koruyup,arada attığı yumruklarla ve dalga geçercesine abartılı eskivlerle vakit geçirdi diyebilirlermi sizce?

Bu son derece normal ve politik bir mesaj.Sonuçta kendi fanları dahil tüm mma dümyasının tepkisini aldılar.Üstüne birde gerçeklerden bahsetmek halkla ilişkiler adına aptallık olur.

Demian Maia kimki ''Silva couldn't find his distance'' olsun :)

Forest Griffin'i şaklaban etmiş,James İrvin'i elinin tersiyle itmiş,Chris Leben'e hayatının dersini vermiş,Rich Franklin'e Muay Thai nedir semineri vermiş bir über striker,Damian Maia'dan kontra yumruk almaktanmı çekinmiş?

Hani mesafesini bulamadı değilde tam tersi yerde dövüşmekten çekindiği için mesafesini korudu ve bu yüzden kaçak dövüşdü,onu belki kabul ederim.(oda belki)

Bir tarafta Anderson Silva karşısında da Damian Maia..
Neymiş 3.raunddan sonra onu indirecek mesafeyi bulamamış.

Güzel espiri :))

Gabe dedi ki...

hmm. şimdi tekrar izledim maçı :) sen bu kadar kendinden emin konuşunca haklısın sanmıştım. ama şunu gördüm ki Maia hemen her darbe alışında bir yüksek kroşe, swing çıkarmış. Bu dediğim Reshad Evans'a Chuck Liddell, F. Mir'e S. Kongo galibiyetini kazandıran şey. Genelde de bir sürü maçta görmek mümkün. Kaldı ki Maia'nın kendisi de kurnaz bir kombinasyonla sol kroşe ile nakavt olabilecekken kurtuluyor maçın 2. raund 4.45'de. Bence Maia dersini çalışmış.

Buna karşılık A. Silva rakibin hareketini kesmek için ayaklarına çalışmak (ki çok yalap şalap yapıyor bunu da, T. Leites maçında daha fazla yapmıştı), üstüne çekmek için maymunluk yapmak, taciz etmek ve arada da nokta atış direkt çıkarmak dışında pek birşey yapmamış. Girişken, saldırgan dövüşmemiş. Eminim epey puan kaybetmiştir buradan. Zira pasif dövüşmek pek kabul edilen bir şey değil.

Adam bir boks dehası olduğu için de Maia'nın suratına imzasını atmış oldu zaten. F. Griffin maçında çok daha leziz bir boks seyretmiştik A. Silva'dan. Neyse, bu maçta bir defa bile Griffin'e, Lieben'e, Franklin'e yaptığı gibi güçlü yumruk kombinasyonları ile giriş yapmamış. Ha bunda Maia'nın ilk fırsatta yerde salto atıp bacaktan kapacak olması çekincesi de vardır, orası ayrı konu.

Bir de yukarda saydıklarının hepsinde genelde saldıranlar Silva değil rakip olmuştu. Vücut yapın müsaitse, hızlıysan, eskiv nedir biliyorsan (bize maymunluk gibi gelen şeylerin %60ı eskiv A. Silva'da) saldırmak yerine rakibin gelmesini bekler sonra da onun saldırısından faydalanıp vurursun. Kollar uzun, bacaklar ince, kondüsyon iyi; Silva'nın rakibi beklemekten daha iyi bir stratejisi zaten düşünülemez.

Yine de acıdı, rakibi olarak görmedi o yüzden ezmedi nakavt etmedi demek komik olur bence. Maia yakında tehlikeli ve uzakta akıllıydı. Hem ufaktan saldırdı hem de çekilip maçı yere almaya çalışacaktı. A. Silva da üstüne fazla gitmedi. kendine çekmek için el-kol yaptı ve böyle dandik bir maç çıktı ortaya. olay bundan ibaret.

ve evet 2 önceki mesajımda dediğim gibi A. Silva karşısındaki rakibinin biraz dişli olduğunu görünce saldırmayan cinsten bir adam. Akıllı bir hareket ama böyle zevksiz, lezzetsiz maçlar çıkıyor ortaya. Elimizde 2 tane BJJ tabanlı ve maçı yerde isteyen rakibe karşı maçı var kanıt olarak öne sürebileceğim. ikisinde de böyle yaptıysa bence böyledir. Boksu ve hızına güvenip saldıran herkesi duman ediyor A. Silva; ama geri kalanlarına pek bulaşmıyor; son dönem maçlarında gördüğüm budur....

ahmet dedi ki...

Gabe,adam geçmiş karşısında Capoeira yapıyor senin dersini çalışmış dediğin raunda da :)ben daha bir şey söylemek istemiyorum sahiden.

Neredeyse kemeri beline takacaksınız Maia'nın..

O 4:45 teki kroşeden neyin dersini çalışmış,suratını yalayıp geçiyor yapma gözünü seveyim.(ulan iyi yırttık bakışı bile yakalanabilir suratından dikkatli bakılırsa)

Sevmiyorsan sevmiyorum de ama kalkıp bu derece bariz bir üstünlüğü es geçme(yin) lütfen..
Ortada resmen bir dalga geçme söz konusu.Resmen bir bu adam kim karşıma çıkarıyorsunuzun isyanı var.

-- Hak veriyormuyuz bu tavıra,hayır tabikide vermiyoruz.Defalarca da söyledik zaten --

Ve Maia'nın tüm takedown ataklarınıda savuşturmuş.Bu bir teknik,adı sprawl kaçak dövüşmek falan değil,lütfen.
Igor Vovchancy'den,Chuck Liddel'e tüm safkan strikerların kullandığı ve kullanmak zorunda olduğu bir 'hareket' bu..

Sanırım bu gece Abu Dhabi'de yapıldı diye kafalar karşıştı ve ADCC (Abu Dhabi Combat Club -submission wrestling turnuvası-) sanıyor millet bu maçı.:)


Anderson Silva öyle bir strikerki,isterse kontra dövüşür isterse atak dövüşür.Tüm mesele karşısında kim olduğuna bağlı.
Dövüş kariyerine Chute Boxe'ta başlayan ve bu kulübün düsturunu almış bir adama kontra dövüşüyor,rakibinin açıklarından faydalanıyor vs demek abesle iştigalden başka bişey değildir bence.

Mesela hangi rakibi dişliydide saldırmadı ?

Forest? Franklin, Dan Henderson ??
Bunların hepsinin önüne koydunuz yani Maia'yı..

Nate Marguardt,Silva arası zamanda bu büyük gelişimi göstermiş öylemi.Dersini çalışmış .. mı ?
Beyler karşımızda süper yetenek Damian.. mı ?


O kadar eminimki şu maçı Anderson en geç 3.raunda da bitirse herkes ayakta alkışlıyor olacaktı ve karşısına doğru dürüst bir rakip çıkarılmamasından dolayı,şuan yuhlayan herkes şikayet ediyor olacaktı.

Herkesin görüşüne ve yorumlarına mutlak saygı duyuyorum fakat benimde görüşüm bu ve değişmeyecek.

Ve son kez yine sormak istiyorum..

Damian Maia kim ya ?

ahmet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ahmet dedi ki...

İşin tamamen şova ve aşağılamaya dönüştüğü ana kadar Mike Goldberg ve Joe Rogan’ı dinleyin lütfen.Nasılda Anderson’u ağızlarından salyalar aka aka övüyorlar ve adamın süper yeteneklerinden bahsediyorlar.Nasılda Maia’nın Anderson karşısında etkisiz ve aciz kaldığını, Anderson’un başka bir boyuttan geldiği gibisinden abartılı ve süslü yorumlar yapıyorlar.
Ama işler sıkıcı olmaya,Anderson o stratejik hatayı yapmaya başladığı an yorumlar dönüyor ve eleştiri okları saplanmaya başlıyor adamın vücuduna.

Son derece doğal bir içgüdü.İnsan oğlunun çirkin doğasında var olan bir özellik;Mükemmel olanı eleştirme hakkını yakalrsa insan parçalar.Güzel olanı imkanınını bulursa kirletir.İnsanlarda şuan bunu yapıyorlar.(Sözüm meclisten dışarı)
Bir süre sonra Silva,Vitor’u,Chale’i yahut GSP nin kendisini yere gömdüğünde duymak istiyorum herkesi.

Dana White’ sormazlarmı;

Sen bu adamı maç öncesi Bruce Buffer’a p4p dünyanın en iyi dövüşçüsü diye anons ettiriyorsun.Joe Rogan,Mike Goldberg’e bu vurguyu sürekli yaptırtıyorsun.
Neden ?

P4P dünyanın en iyi dövüşçüsü tartışmasız Anderson’mu ? hayır.
Fedor Emelianenko diye biri varunutuldumu. Tabikide hayır.


Nasılda UFC dövüşçüsünün üstünden yemesini biliyor Dana bu pastayı.Yemeğe çalışıyor daha doğrusu.

Ne oldu ne çabuk süper dövüşçünü ittin elinin tersiyle bir köşeye.Yok GSP ile dövüşmeyi hak etsin falan diyorsun.Gülmezlermi adama.
Timsah gözyaşları değilse bunlar bende ne olayım.Elli sefer konuşup halletmişlerdir o meseleyi aralarında.Millete demogoji yapıyorlar.

Brock Lesnar öküzü daha beter saygısızlıklar yapmadımı hem Mir’e hem sponsorlarına.O magandayı koruyorda Silva’yımı gözden çıkardı şimdi.Olacak işmi.

Herkes hata yapar hayatta,süper sporcularda,en basit halkta.Silva’da tepkisini yanlış şekilde verdi.Dediğim gibi stratejik bir hata yaptı ve çok doğal şekilde bunun tepkilerine maruz kalıyor.

Gün gelicek ve birisi çıkıp Anderson Silva’ya kafes içinde yeri öptürecek.Bu kaçınılmaz son her sporcunun başına gelecek.Ama o güne kadar kalkıp böylesine etkin bir şampiyonu en ufak hatasında karalamak.Yetmeyip karşısındaki yarısı kadar etmeyecek bir dövüşçüden çekindiğini falan dile getirmek hakikaten komik oluyor bence.

Ben bu olaya bu pencereden bakıyorum arkadaşlar.

Aslan’ın önüne atmışlar Pitbull’u. Kral yahu bunumu reva gördünüz bana diye isyanlarda.Yelem bozulmasın diye işi şaklabanlığa dökmüş.Diğer yanda bir grup insan ulan ne biçim hırlıyor diye koskoca tacı köpeğe takmaya çalışıyor.

La Fontaiene’den masallar..

cbt dedi ki...

Madem bu en iyi p4p dövüşçü olarak lanse edilen zat-ticari kaygı olduğu dogrudur- o kadar mükemmel e o zaman bitirseya ilk roundun ilk dakikalarında Miai'nın işini.Nedir yani?Senin eğer" bu mu lan benim karşıma çıkardığınız adam" gibi bir tepkin var,e sende nakavt et işte ilk roundda.Biz de "vay be!" diyelim.İyi mi oldu şimdi Silva için.Olmadı tabi.Herkes açık bir şekilde eleştiriyor.

@ahmet
Mükemmel olanı fırsat bulunca eleştirmek eksik,gedik aramak.
Var mı gerçekten böyle bir şey insan doğasında.
Ben aksine mükemmel dediğim bir şeyin kusurlarını falan görmemezlikten gelirim.Benim için Fedor mükemmel bir dövüşçüdür mesela.Rakibine saygılı...Silva gibi maç öncesi, sonrası yerlere kapaklanıp maç içerisinde rakibe saygı göstermemek ironinin daniskası değil midir?

Silva'nın olağanüstü yeteneklerinden kimsenin şüphesi yok elbette.Ama ben o gün "maçı istese hemen bitirecek bir Silva" nın yerine sonlara doğru "istese de bitiremeyecek" bir adam gördüm sanki.

Dana White hakkında da sonuna kadar katılıyorum.Yemesin bizi.Altın adam Silva bu organisazyon için.

Gabe dedi ki...

Ben halen önceki söylediğim şekilde düşünüyorum. Rakibini indirememiş bir Şampiyondan bahsediyoruz. Rakibi de öyle dağlara taşlara bir yetenek değil, hatta Türkiye'de haddinden fazla seviliyor olmasına anlam veremediğim bir dövüşçü. Fakat bu durum A. Silva'nın adama yaklaşamamış, işini bitirememiş, üstüne de o zayıf rakibi kendine çekebilmek için saçma hareketler yapmış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

A. Silva rakibini nakavt edememiş, edecek kadar yakınına girememiştir -nokta :)

Sprawl yapmasına bir şey diyen olmadı zaten. Rakip tek ya da çift dalarken karşı teknik yaptı diye birşey diyecek değilim. Ama hepimizin bildiği A. Silva özgeçmişinden bahsetmeden önce adamın maçlarına bakarsan genelde kontra dövüştüğünü sen de göreceksin. Ha şurası doğru karşısına harika bir boksu olan, onun uzun kolları bacakları ile savurduğu darbeleri karşılayabilecek birisi çıkmadığında duman ediyor. Yine de genelde aşırı temkinli ve rakibi üstüne çekip dövüşen bir sporcu olduğunu düşünüyorum.

Bunun en güzel örneği direkt Griffin komedi maçı.

Yer tekniği güçlü ve yerde tehlikeli olan (Henderson gibi boksuna yumruğuna güvenen rakipleri ayrı tutalım; onlar da bir önceki taktikle avlanıyor A. Silva tarafından) Thales Leites, Demian Maia gibi adamların ise yanına pek sokulmuyor.

Buyrun örnek isimler, maçlar..

Unknown dedi ki...

CBT'nin ilk paragrafında yazdıkları hislerime tercüman olmuş..
Başka birşey yazmaya gerek yok..
Ama fikirler sabit ve değiştirmek zor olduğundan daha fazla kurcalamaya gerek yok bence..Herkes istediğini düşünebilir..

Dana White'ın söyledikleri ise şu açıdan son derece doğru..
Şu an 170'e inip GSP'nin karşısına çıkmak demek WW kemeri için dövüşmek demek..
Bu sıradan bir maç olmayacak, kemer maçı olacak..
ve tabi ki önceki maçında seyiciden tepki görmüş, maçı bitirememiş(kabul etseniz de etmeseniz de), şaklabanlığa vurmuş ve dövüşten kaçtığı için hakemden uyarı almış bir dövüşçü hemen bir sonraki maçında kemer maçına çıkarılmayacaktır..

Bu bütün sikletlerde ve her dövüşçü için böyle olduğu gibi A.Silva için de böyle olacaktır(en azından olmalıdır).

Ha Dana White kaypak davranıp söylediğini yutarsa bilemem, ama şu an için söylediklerinde haklıdır ve bu şekilde davranması mantıklıdır..

A.Silva etkileyici 1-2 maç çıkarırsa, gayet de bu olumsuz düşünceyi yıkar ve 170 kemeri için dövüşmeyi hak eder orası ayrı..
Sonuçta kredisi olan bir adam..

ahmet dedi ki...

Cbt,bende senle aynı fikirdeyim zaten.Tasvip etmiyorumki yaptıklarını.Ben Anderson olsam çıkar rakibimi mahvederim.Tepkimide bundan sonra veririm.Oldum olası sevmemişmdir ringde abuk sabuk hareketler yapan dövüşçüleri.

Şöyle bir şeyde var katılmak zorunda değilsiniz.
Bu adamlar aylarca en zor şartlarda çalışıp bu büyük maçlara hazırlanıyorlar.
Bende rakibimin beni asla yenemeyeceğini hissetsem,maçı uzatma yoluna gidebilirim.Hem seyirciler açıısndan hemde o kadar uzun sürelerle çıkıyorum dövüşe tadını çıkartmak isterim.Buda bir ihtimal bence.
Sonuçta seyircide öyle bir topluluki sen adamla dalga geçtin diyede yuhlarlar maç,aylarca bekleyip bilet aldıkları maçı 2 dk bitirdin diyede yuhlarlar.Kimi nasıl memnun ediceksinki

İnsan doğası ile söylediğine gelirsek;
Ben çok eminimki böyle bir eğilim var insan doğasında hiç şüphem yok.
Ama bu doğru olanmı,değil.
Sende doğru bir insanın nasıl olması gerektiğine ne güzel örnek vermişsin.Seninle aynı taraftayım bu konuda.
Takdir etmek erdemliliktir.

Silva’nın GSP ile dövüşmek için illede kemer mücadelesi olmasına gerek yokki bence.Hatta bu çok saçma geliyor bana.Adam kendi sikletinde bilmem kaç maa çıkmış,korumuş kemerini.Ortada bir emek var.Sonra üst yada alt sikletten birisi gelip senle kemer maçı yapması doğru değil bence.
Silva,GSP maçı pek ala bir super fight olabilir.
Hani derseniz kemer mücadelesi değilde,super fight olacaksa o zaman catch weight olarak karşılaşırlar.Onuda bilemeyeceğim.

O prosedür nasıl işliyor bilmiyorum.Sonuçta herkes herkese meydan okuyabilir ama herkes herkesin kemerine meydan okuyamaz bence.

İşin özü ben GSP,Silva karşılaşmasının yakın gelecekte gerçekleşbileceğine pek innanmıyorum.Bu olaylar olmasaydı belki sırada bu maç olabilirdi.İki dövüşçüde arka arkaya kemerlerni korudular ve sikletlerindeki tartışmasız üstünlüklerini bir kere daha ispat etmiş oldular.Karşılaşmamaları için hiçbir neden yok.

Silva’nın önce kendi sikletinde kalıp bu ayıbını örtmesi gerekiyor.
Bunun içinde önünde çok uygun iki rakip.Chael Sonan ve Vitor Belfort..

Sırada Chael Sonan var,Can haberini vermiş zaten blogda.
Bu onun kendini affetirme maçı olacak.Spektaküler bir galibiyet bekliyorum kendisinden.

Gabe, kontra dövüşen diyince hemen gözümde Lyoto Machida canlanıyor.Çok iyi bir örnek mesela bu tip dövüşçüye.Anderson öyle biri değil ısrar ediyorum.

Chris Leben,Rich Franklin maçları çok iyi örnek buna mesela.Çıktı kora kor dağıttı herifleri.Franklin’i iki sefer hemde.Kimse o maçlarda kontra dövüştü diyemez bence.

Ukalalık olmasın diye çekiniyorum ama üşendim hakikaten adamın tüm maçlarını burada açıklamaya.

Lütfen Tony Fruklund’a yaptığı şeyi bir izleyin
Lütfen Carlos Newton maçına bir bakın.

Thales Leites,Damian Mai maçları bu adamın striking becersini yahut taktiğini kritik edebileceğiniz maçlar değil.Ayıp edersiniz yani.

Fikrini değiştirmeye çalışmıyorum ama şu ayrıntıyı es geçiyorsun bence.

Sahidende Silva’nın nasıl bir striking taktiği uygulayacağı,tamamen karşısında kimin olduğu ile alakalı.Sevin yada sevmeyin (bende ayılıp bayılmıyorum kendisi için,objektif olarak yorumluyorum) bu adam dünya üzerinde yaşayan en etkili mma strikerı.

Bu saçma sapan hareketlerinin kaynağıda bu üstün yeteneği zaten.Dünyada her spor dalında görmüşüzdür,üstün özellikli ama porblemli sporcuları..

Denizcilkte sintine boşaltmak diye bir tabir vardır.Gemiler haznelerinde biriken pislik ve su atıklarını vs açık sularda boşaltıp temizleme yaparlar.

Anderson’da sintine boşalttı diyorum ben.

BJ Penn dedi ki...

Ben de Silva'nın Maia'yı rakip olarak fazla beğenmediğini, maçın başlarında dağıttığını fakat sonradan nedenini anlayamadığım şekilde garipliklere başladığını düşünüyorum. Burada Ahmet'e yakın fikirdeyim. UFC'deki dövüşlerine baktığımızda Franklin (2), Leben, Irvin ve Griffin tam dişine göre eşleşmelerdi, kabul ediyorum. Onlar saldırdı, Silva yakaladı ve indirdi.

Fakat Henderson maçını da izlemek lazım (bence silva'nın en iyi maçıdır). İlk raundu kazanan ve kendine güveni artan bir Henderson'ı ikinci raundda saldırıp nasıl da dağıttı. Henderson'ın müthiş sağını kaale bile almadı, ezdi geçti. O sağ yumrukla Henderson Pride 33'te Wanderlei'yi dağıtmıştı, yakın zamanda da Bisping'i bayılttı. Hatta o maçta Henderson sağıyla Silva'nın çenesine güzel bir yumruk da atabildi ama Silva etkilenmedi. Yani bence Silva karşıdaki adamın yumruklarından korkacak bir adam değil. Kimi verseler kendi dövüşünü yapıp dağıtacak birisi. Peki neden son 3 raund böyle geçti? Strese girdi diyorum ben. 10 maçlık galibiyet serisinin ve kemer korumanın stresi. Leites'te olduğu gibi bitirse yine kızmayacaktım. Ama hareketleri çok garipti, benim derdim o.

Yorum Gönder