Pazartesi, Nisan 26, 2010

WEC 48: Jose Aldo, tüysikletin ilk süperstarı!

Jose Aldo, geçtiğimiz Cumartesi sadece WEC 48'e değil, MMA dünyasına da damgasını vurdu! Son derece üstün bir performansla, Aldo, eski şampiyon Urijah Faber'i ezdi geçti. 5 raunda uzayan mücadelede Aldo bir ara çarmıha gerdiği (crucifix) Faber'i bir dakika boyunca yumrukladı. İzlemesi oldukça zor bir durumdu. Benzer bir durumu Roy Nelson vs. Kimbo Slice maçında da görmüştük. Ama maçın esas hikayesi Aldo'nun alçak-tekmeleriydi. Aldo, Faber'in sol bacağını iptal etti.
Gecenin diğer yıldızı da hafifsiklet şampiyonluğunu perçinleyen Ben Henderson oldu. Henderson'un önlenemez yükselişi sürüyor. Artık WEC'de rakibi kalmayan Henderson, UFC'den bir hafifsiklet ile dövüşmeyi çoktan haketmiş durumda. 

Gecenin en iyi çıkış yapan ismi eski şampiyon Mike Brown'u ilk raundda bitiren Gamburyan oldu. Gamburyan'ın Obama ve Ermeni soykırımı ile ilgili açıklamaları ve bunların BloodyElbow sitesinde gereksiz bir şekilde yer bulması da yersizdi.

Maçtan sonraki gün Urijah Faber'in bacağı: (kaynak: middleeasy.com)

3 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

kemer sahipleri genelde kemerlerini korumak adına sıkıcı bi maça imza atarlardı...bu sefer farklı oldu..faber sanki normal bi maça çıkmış gibi dövüştü..bence maçı almak için hiçbir çaba göstermedi..aldo ise tam tersine mükemmel dövüştü..sanırım 4. raundtaydı 1 dk boyunca yumrukladı yerde faber i..boks müsabakasına döndü birazda..klitschko ların çok sıkıcı boksör olduğunu söylerler..ama karşılarındaki boksörler hiçbirşey yapmazlar sanki dayak yemek için çıkmışlar gibi ringe..faber de böyle yaptı..maç bittiğinde acılar için deydi..

brown çok büyük düşüşte..gamburyan a nakavt oldu hem de ilk raundta..kötü bir kontra yedi ve yerde toparlanamadan yumrukları üstüste aldı ve kaybetti maçı..

wec kelimesini söylemedikmerine göre pride ye dönecek gidecek buda..yakında ufc de dövüşür hepsi ve wec diye bişey de kalmaz..zaten olsa da pek tadı olmuyo farklı sıkletler olmadığı için...

keykan dedi ki...

Aldo iyi dövüşçü ama adamın isminde sıkıntı var.. Aldo.. Her an bir gece kulubünde extraya çıkacakmış gibi duruyor yahu..

Gabe dedi ki...

Selman ben sana katılmıyorum. Faber ilk iki round özellikle iyi saldırdı, daha aktif taraf oldu. Fakat Aldo'nun gardını geçemedi. Aldo'yu daha önce izlememiştim. Çok sert bir sporcu, özellikle Muay Thaiye çok hakim adam. kavalı, ayağı resmen ekledi Faber'ın baldırına. Faber Taylandlı antrenörüyle kafese geldiği halde bir tane lowkick (şimdi böyle yazdım diye atlayan birileri çıkacaktır, peşinen bırakıyorum buraya bişeyler gelince alsın :D) gardı alamadı. Muay Thai hocamızın bu alçak tekme canavarlığı hakkında bir sözü vardı. 3-4 tane sağlam, teknik olarak doğru lowkick / alçak tekme yersen eve gidemezsin diye. Pat Barry mesela böyle bir maç almıştı UFC'de, çok iyiydi. Lyoto Machida'nın önceki maçta Shogun'dan aldığı hasarı biliyoruz hepimiz. Çok tehlikeli ve Faber'ın yaptığı gibi zıp zıp kaçmak yerine sağlam durup adam gibi kavalla (kırılsa da sakatlansa da) karşılamak gerekiyor.

Kısacası Aldo daha iyi hazırlanmış daha sert ve tekniğinden emin bir dövüşçü olarak girmiş kafese ve hakettiği gibi kazandı bence.

Bir de benim gördüğüm Klitschko biraderlerin o uzun sol direktlerini, kollarını geçmek çok zor. Adamlar fiziklerini sonuna kadar kullanıyorlar. Bu nedenle kimse bir şey yapamıyor. Rakipler sol direkt, sol direkt, sağ direkt / kroşe ile hasar alıp geri çekiliyorlar. Eskiv fln yapıp içeri girmeye çalışsan bu defa da içerde sağlam teknik çıkaran ağırsiklet şampiyonu Klitschko'lar haşat ediyor. Zor rakiplerin işi :)

Yorum Gönder