Pazartesi, Haziran 28, 2010

ve efsane bitti...

Evet... Fedor Emelianenko destanı, olabilecek en dandik bir finalle son buldu. Dün geceki maçı Fedor'un 1 dakika içerisinde son derece temel bir hata yaparak amatörce denilebilcek bir şekilde kaybetmesine gelmeden önce.... Son 2 senedir Fedor'un son derece kendini beğenmiş bir şekilde yürütülen menejerliği, sporu bırakıp politikaya gireceği söylentileri ve gittikçe artarak sporcu kimliğinin önüne geçmeye başlayan dindarlığı sayesinde zaten olayın tadı iyice kaçmıştı. Hadi Bret Rogers'ı makul bir eşleşme olarak kabul ettik ama artık piyasada Lesnar ve Carwin varken Fedor'un hala gidip Werdum'la bir maça çıkıyor olması bana çok heycanlı gelmiyordu. Overeem'le dövüşse de aslında duygularım pek farklı olmayacaktı.

İZLE: http://video.mmator.com/2010/06/fedor-werdum.html
Bu arada Fedor bir yana, Werdum'u da tabi ki ayakta alkışlamak ve MMA'in gelmiş geçmiş en büyüklerinden biri olduğunu (zaten Werdum'un büyüklüğünü PRIDE'dan bilmiyorsanız) kabul etmek lazım.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

HD olarak buradan izleyebilirsiniz
http://www.ufcturk.net/?p=453

yasin dedi ki...

Evet Can.Fedor kredisini böyle dandik bir maçta tüketti.Bence ciddiyetsizliğinin kurbanı oldu.Karşındaki adam sonuçta jui jitsu ustası.Böyle tekme tokat girersen olacağı buydu.

Ekin dedi ki...

Tamamen rakibi küçümsemesine ve kendini artık dövüşçüden çok bi peygamger gibi görmesine bağlıyorum ben bu yenilgisini. En acemi mmaciler bile yerde yatan bi BJJ ustasına bu şekilde kontürolsüz hücum etmez. Tabi Werdum babada armbar-triangle kombinasyonu ismine yakışır şekilde gerçekleştirdi.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

gerçekten kötü oldu..ilk defasında kurtulmuştu fedor ama ikinci defa yine saldırdı ama dengesiz saldırdı..bence werdum un kroki durumda olduğunu düşünüyodu ama okadar da kötü değildi werdum..bu kadar dandik bi yenilgiyi haketmiyor fedor..bence yine en büyük ağırsıklet fedor..saygılar

Unknown dedi ki...

Yahu bu adamın üzerine niye bu kadar geliniyor bir yenilgi sonrası? Altı üstü bir yenilgi. Hala 32 tane kazandığı maç var bu adamın. Brock Lesnar, Shane Carwin diyorsunuz. Shane Carwin' in kendisi Fedor'u şu anda yenemeceyeğini söylüyor, onu idol olarak görüp Twitter'ına resmini koyuyor. Siz hala Carwin'le dövüşmedikten sonra diye varsayım yapıyorsunuz. Brock Lesnar kimdir ya? 45-46 yaşındaydı Couture bu adama yenildiğinde. Herring desek, Herring Pride'da formunun zirvesindeyken yenmişti Fedor onu. Altı üstü 4 maç kazandı Lesnar. Lesnar, Mir veya benzeri biçimde saçmalayan dövüşçüler madem o kadar meraklılar Fedor ile dövüşmeye, o zaman onun organizasyonuna gitsinler. Bir maçlık anlaşma imzalayıp dövüp UFC' ye dönsünler, yapabileceklerinden o kadar eminlerse. 32 galibiyeti olan bir adamın kimse 4-1, 12-0 gibi istatistikleri olan ''yeni yetmelerin'' ve özellikle de yendikleri adamlar 45 yaşındaki Couture, Herring, Min-soo Kim, Mir, Wellisch vs. olan dövüşçülerin ayağına gitmesini beklemek saçmalıktır. Şu anda Brock Lesnar ile Shane Carwin' i yan yana koyunca 16-1 oluyor... Fedor 32-2...

Bana kalırsa her ne kadar Werdum söylemese bile Fedor için hazırladığı plan buydu. Ona özel bir taktik uygulayacağım derken kastettiği buydu. Fedor' u onun groki duruma düştüğünü düşündürmesi ve ardından gelen submission denemesi. Kendisi de zaten submission denemesi için maçın başlarını düşündüğünü söyledi. Öbür roundlarda ter sebebiyle submission denemesinin başarısız olması ihtimalinin yükselmesinden dolayı.

Fedor'da sonunda insandır, dediği gibi ''düşmeyen asla kalkamaz''.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

aptullah sonuna kadar katılıyorum sana..sonuçta fedor da bi insan..herkesin bi zaafı vardır ve fedor unda o zaafından yararlanıp submission yaptı werdum..yoksa 10 maç yapsalar biisini bile alamaz werdum..
inanın fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdığında bukadar şoke olmamış ve üzülmemiştim..rüyalarıma bile girdi fedor un yenilmesi..o submission pozisyonu kabuslarımı kaplıyor..sabah kalktığımda rüye olmasını istedim ama herşey gerçekti..

BJ Penn dedi ki...

Sanki kendi mağlubiyeti üzerine bahis oynamış gibiydi Fedor. Kendimi bir an UFC 1'i izler gibi hissettim (BJJ'e karşı nasıl savunma yapılır bilmeyen adamlar patır patır dökülüyor). Adam yere düşünce üstüne çullanıp saçma bir şekilde kafanı kaptırıyorsun. Karşındaki adam 2 kere ADCC şampiyonu olmuş birisi. Ayakta da müthiş bir üstünlüğün var. Ne diye üstüne atlarsın direk?

Bu arada Dana White için bundan iyi bir sonuç olamazdı herhalde.

emre dedi ki...

aptullah arkadaşım son derece güzel yazmış.ayrıca Werdum'un planı konusunda söyledikleri çok mantıklı.bence de Fedor'u tuzağa düşürdü.Net bir yumruk almadan yattı ve Fedor iyi bir fırsat yakaladığını düşündü.Ama yine de çok basit yakalandı.Antonio Nogueira maçını hatırlayın.Antonio Nogueira gibi bir BJJ ustası bile guardında tutamamıştı onu.VE efsane kesinlikle bitmedi.Blogu yazan arkadaş diyor ki:Hadi Bret Rogers'ı makul bir eşleşme olarak kabul ettik ama artık piyasada Lesnar ve Carwin varken Fedor'un hala gidip Werdum'la bir maça çıkıyor olması bana çok heycanlı gelmiyordu.Sonra da Fedor bir yana, Werdum'u da tabi ki ayakta alkışlamak ve MMA'in gelmiş geçmiş en büyüklerinden biri olduğunu (zaten Werdum'un büyüklüğünü PRIDE'dan bilmiyorsanız) kabul etmek lazım,yazıyor.Lesnar ve Carwin önce Werdum'u yensin bence.Fedor'un istatistiğini sayısal olarak bile yakalamak bence imkansız.Üstelik birkaç maç daha kaybetse bile VE maç yaptığı adamları bidaha gözden geçirmek lazım konuşmadan.Werdum Lesnar ve Carwin 'i yenebilecek kapasitede kaliteli bir dövüşcü.Fedor fanatikliği yapmayayım daha fazla çünkü biryandan buruk bir sevinç yaşadım çünkü BJJ bence MMA deki en dominant branş ve deli gibi BJJ çalışıyoruz ama Werdum ile 10 maç yapsa Fedor 7-8 ini alırdiye düşünüyorum.Herkese saygılar.

Gabe dedi ki...

http://twitter.com/femelianenko

ben pazar sabah gördüm ve inanamadım; inanmak da istemedim. Çok basit bir hata yaptı. ama adam 10 senede 1 defa hata yaptı; MMA toplamda 17 yıllık bir spor dersek 10 sene yarısından fazla bir süre yapıyor. Bu süre boyunca yenilmemiş, BJJ şampiyonundan boksörüne, güreşçisine herkesi dağıtmış, Randleman'dan ölümcül bir suplex yedikten sonra maçı almayı başarmış bir adam Fedor. Fedor 31 galibiyetle, 20'nin üstünde dinamit k.o. ile Fedor olduysa bir maglubiyetle bitmez.

kaldı ki mesajında gayet net yazmış: üstümden de bir yük kalktı. çok büyük baskı vardı demiş bir önceki tweet'inde de.

artık kafası rahattır, triangle'ı yedikten sonra açılmıştır zihni. Zira Fedor gelmiş geçmiş en efendi MMA dövüşçülerinden olmakla birlikte acayip bir dünyada da yaşıyordu. Artık daha sakin bir ortamı olacaktır. Werdum ile tekrar kapışacaklar ya o zaman işte inşallah sakatlamaz Werdum'u. damperli kamyon gibi yumruklarla kesin dağıtacaktır.

caglar dedi ki...

ben daha once de yazmıstım hala aynı fikirdeyim.

brock lesnar fedor u her kosulda yener. bundan dolayı fedor asla ufc ye gitmez.
cain ve jds karsısında ise fedor un sansı %50 dir.

carwin konusunda yorum yapamayacağım cunku hic 2. roundunu gormedik ayrıca sadece striker, yer oyununu da bilmiyoruz.

fedor en iyi kariyere sahip dovuscu olabilir ama su an en iyi dovuscu değil

fedor un dovdugu adamlar (en iyileri big nog cro cop deniyor) simdiki yeni nesil heavyweightlerin altında,sadece yaslandıkları icin değil yetenekleri bu kadar.

mma sporu değisti, sporcular ve limitleri de değisti. Fedor un donemi de bitti.

ayrıca werdumu jds karsısında gorduk abartmayın lutfen.
cain veya jds werdumla 10 mac yapsa 7-8 ini kazanır.

ayrıca aptullaha soyle katılamayacağım asıl brock lesnarın sırf fedorla karsılasmak icin strikeforce a gitmesi sacmalıktır.

adam mma sporunun sampiyonlar ligi konumundaki ufc yi bırakacak 2. sınıf strikeforce a gidecek ne icin?
ufc den atılanlarla dovusen ufc den kacan fedor icin mi? en iyi iddiasındaki biri en iyi dovusculerle dovusmeli. dana white mma tarihininin en iyi kontratını fedora sundugunu soyledi ruslar bunun tek kelime aksini soyleyebildi mi?
tek soyledikleri co-promotion
nba ile türkiye basket liginin co - promotionu kadar bir sacmalık m-1 kim allah askına?

Gabe dedi ki...

çağlar yani Dana White söylese bu kadar UFC sever bir açıklama olmazdı :)

Fedor'a kaçırıyor diyoruz ama Lesnar kılını kıpırdatmadığı için masum ve mağrur oluyor öyle mi? ben de bunlara katılamadım.

UFC en iyi organizasyonsa Fedor da en iyi MMA dövüşçüsüdür. bunu kabul etmek ya da etmemek bişeyi değiştirmiyor benim gözümde :)

BJ Penn dedi ki...

Fedor'un efsanevi kariyerine kimse bir şey söyleyemez. Fakat 5 yıldır (Cro Cop'tan beri)yendiği adamlar kendisinden çok aşağıdalardı. Fedor UFC'ye gelse ve 32 galibiyetlik kariyerini Mir, Carwin, Lesnar gibi galibiyetlerle süslese tartışmasız en iyi ağır siklet olurdu. Ama Rogers da, Werdum da, Overeem de en iyi ağır sikletler arasında değil.

Aslında bu dövüşler gerçekleşmedikçe gerçeği öğrenemeyeceğiz. Bakın, dün iyi bir dövüş izleten Cung Le ve Scott Smith, UFC middleweight sikletinde muhtemelen paçavraya dönerlerdi (Smith zamanında bayağı bir dayak yedi zaten). Werdum deseniz geçen sene JDS'ye nakavt oldu ve UFC'den ayrıldı. Fedor da Werdum'u yenip SF şampiyonu olsa, üstüne Overeem'i de yense Pride sonrası çoğunlukla 2. sınıf isimlerle dövüşmüş bir adam olarak kalacak. Fedor'un UFC'ye gelmekten ve herhangi bir adamla dövüşmekten korkacağını asla düşünmüyorum. Ağır sikletin şu anda UFC'nin zayıf sikletlerinden birisi olduğunu düşünürsek
menajerleri onu UFC'ye çıkarmayarak aslında ona kötülük yapıyorlar.

caglar dedi ki...

sherdog official mma ranking de hakkettiğini buldu. Fedor un büyük yarısmadan kacarken 1. sırada gosterilmesi sacmalıktı.
http://www.sherdog.com/news/articles/2/Sherdog-Official-Mixed-Martial-Arts-Rankings-25392


1-Lesnar
2-Werdum
3-Fedor
4-Cain
5-Carwin
6-Mir
7-JDS
8-Alistair

El Ramiro dedi ki...

Evet;Fedor hakettiğini bulmuş,32 maçtan sonra ortalama bir bjj ci (!) olan Werdum'a mağlup olursa değil üçüncü ilk 10'a dahi almamaları lazım:)Geçmiş maçlarına baktım da Big Nog,Mirko Cro Cop,Arlovski,Coleman,Schilt,Sobral,Arona gibi vasat isimleri yenmiş,bizde kendisini efsane sanmışız...

Lesnar gibi 4 koca galibiyeti olan birinin tabi ki ilk sırada olması lazım,hatta PFP seçilmesi gerekiyor,Anderson Silva'da kim ola ki? Hatta Sonnen maçını kaybetsin onun da ne kadar vasat bir dövüşçü olduğunu burda yine beraber tartışırız,yeter ki tek maç kaybetsin:)

Asıl üzüntüm,şanssız mağlubiyetler alan Kimbo'yu üst sıralarda görememek,eski efsane Bob Sapp'ta UFC'ye gelse şöyle bir kaç sükseli galibiyet alsa onları Sherdog'ta Lesnar'la ilk üçte görsek,güzel günler yaşasak...

Ekin dedi ki...

Ya beyler yapmayın brock lesnar kimdir? 2 KO sunu görüp kral yaptınız adamı. Size tavsiyem acil fedorun 33 maçınıda dikkatlice izlemeniz ;)

Eğer değerlendirmeyi yaparken tekniği, gücü, dövüş zekasını birlikte ele alırsanız bu mevzunun kapanıcağını umuyorum.Son olarak ya lesnar kimdir ya. hadi Eyvallah...

ha bide bu nedir?:
http://wwe-wallpapers.net/data/media/2/brock_lesnar_wallpaper.jpg

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

fedor bir efsanedir ve bitmeyecek..ister şuan bıraksın mma yine o efsane olarak kalacak..ister fedor u sevin ister sevmeyin bu böyle ve gerçek :..........

BJ Penn dedi ki...

Fedor hayranlarının son birkaç mesajda kime kızdığını ve kimle dalga geçtiğini anlamadığımdan bunu yazıyorum:

Fedor belki en iyi ağır siklettir, hatta belki de p4p en iyi mma'cidir (bence değil, o ayrı). Ama son birkaç senede dövüştüğü adamlar UFC seviyesinde değildi. SF'de veya Affliction'da dövdüğü adamların çoğu UFC'de tutunamazlar.

Tek yenilgiyle alt sıralara düşme gibi bir duruma da katılmıyorum. Anderson Silva'nın Ryo Chonan mağlubiyetini hatırlayın. Bu tür yenilgiler her iyi dövüşçünün başına gelir. Burada önemli olan Fedor'un kaybetmesi değil. Werdum'u yenseydi yine aynısını yazardım. Yenilgisiz en iyi olacaksınız ama UFC'de dövüşmeyeceksiniz. Overeem'i dopingli diye reddedeceksiniz ama daha önce 3 kez dopingli yakalanan Barnett'le maça çıkmayı kabul ederek garip olaylara imza atacaksınız. Bu durumda insanların kafalarında soru işaretleri oluşur, gayet normaldir.

Şu anda Lesnar'la veya Carwin'le maça çıksa ben paramı yine Fedor'a yatırırım (hatta Lesnar'ı dövse zevkten dört köşe olurum). Yenilmesi de sürpriz olmaz tabii. Bir zahmet en iyi organizasyona geçsin de bu dövüşleri izleyelim.

El Ramiro dedi ki...

Dün UFC 116'yı izledikten sonra ince mesajımın daha bir anlam kazandığını düşünüyorum:)Anca iki üç dakikalık kondüsyona sahip ayıcıkların nasıl nefesinin kesildiğini gördük,bunlarmı Fedor'u yenecek?

Her 4-5 seri galibiyet yakalayan dövüşçüyü, yok efendim dünyanın en iyisi,Sherdog'da bir numara diye baştacı yapılması Fedor'a başlı başına haksızlıktır.Rogers denen adamda Fedor'un karşına yenilgisiz çıkmıştı hatırlarsınız, diyeceğim o ki 3 seri galibiyet alana ağır sıklet kemerini hediye eden UFC'nin dövüşçüleriyle maç yapmaması Fedor'un bunlardan çekindiği maç yapmak istemedeği anlamına gelmez.

Bu arada UFC'de tutunamayanları yendiği ifadesine de katılmıyorum.Arlovski,Tim Slyvia gibi adamlar Danayla anlaşamadıkları için organizasyondan ayrılmışlardı,bunun dışında Werdum'a bakacak olursak JDS mağlubiyeti dışında UFC de önüne geleni dağıtmış bir adam,bugün geri dönse yine kafaya oynar.

Sonuç olarak bana göre Fedor,UFC'de dövüşsün ya da dövüşmesin halen MMA'in en iyisidir ve bırakana kadar da öyle kalacaktır...

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

el ramiro sonuna kadar katılıyorum sana..aynı düşüncelere sahibim ben de..carwin-lesnar maçını hepimiz gördük..adamlar da kondisyon diye bişey yok..tabii carwin ilk raundda kazanmaya alışmış..okadar dövdükten sonra lesnar ı maçı almasını başaramadı..ikinci raundda görmüşsünüzdür ikisi de yorgunluktan birbirinin üzerine gitmiyo..

düşünün bir de 5 raundluk bi maç..bunlar 5 raund nasıl dövüşsün şişirme bebekler gibiydi ikisi de..submission dan ne anlarki lesnar dandik bi submission la yendi carwin i..yani bukadar kötü bi maç beklemiyodum ben..

ilk raundda carwin yumruklarken lesnar ın kaçışını gördünüz mü kendini bile savunamıyor..çocuklar gibi kaçıyo çok güldüm..

bunlar gelecek fedor u yenecek ben de akşama kadar gülerim.. :))))))

BJ Penn dedi ki...

O adamlar UFC'de tutunamayarak ayrıldı demedim, "UFC'de tutunamazlar" dedim. Hala da aynı düşüncedeyim.

Werdum'u ele alalım. UFC'ye dönse kafaya oynaması hayal olur. Son yıllardaki tek kayda değer galibiyeti Gonzaga'ya karşı. Brandon Vera maçını hatırlarsanız, tartışmalı bir karar sonucu olduğunu da hatırlayacaksınız. Onun dışında çok kötü bir maçta Arlovski'ye puanla kaybetmişti. Kendini yere atıp Arlovski'yi yere çağırıyordu o maçta. Zaten UFC'de genelde iyi performans gösterseydi sadece JDS'ye nakavt oldu diye gönderilmezdi. SF'deki Antonio Silva maçında da çok iyi değildi. Birçok kişi maçı Silva'nın kazandığını düşünüyordu.

Arlovski ve Sylvia derseniz, ikisinini de en etkileyici maçları, UFC ağır sikletinin cidden kötü olduğu senelerde birbirlerine karşı yaptıkları maçlar. İkisi de şu anda UFC'de dağılırlar. Sylvia'nın son 4 senedir aldığı en iyi 2 galibiyet Jeff Monson ve Brandon Vera'ya karşı. Arlovski'den ise bahsetmeye bile gerek yok. Fedor'la maça çıkarken yok boksu şöyle iyi, yok ayak hareketleri böyle harika diye şişirildi ama nakavt olduktan sonra ilk 10'da bile sayılmamaya başlandı.

Bahsettiğim dövüşçülere saygı duymadığım sanılmasın. Hepsi büyük fiziki bedeller ödeyerek bu işi yapıyorlar. Sadece bu adamların şu anda Fedor'u sınayacak seviyede olmadıklarını düşünüyorum. Başka deyişle, bu dövüşçüleri yendiniz diye dünyanın en iyi ağır sikleti olmazsınız. Fedor Werdum'u yenmiş olsa da rekabet seviyesi en üst düzeyde olmadığından dolayı yine aynı şeyleri söyleyecektim. Mesela El Ramiro'nun Rogers hakkında söyledikleri tam da benim çıkış noktamı oluşturuyor. Rogers Fedor'la kemer maçına çıkacak adam değildi. Diğerlerinin çoğu gibi.

Dünkü UFC 116'da da Brock ve Shane'in yorulmasına bazı yorumlar gelmiş. Unutmayalım ki ikisi de çok iyi güreşçiler ve bu adamlarla boğuşmak gerçekten de yorucu. Güreş maçlarında bile sonlara doğru bu tip yorgunluklar oluyor. Bu onların kondisyonlarının kötü olduğunu göstermez.

Ekin dedi ki...

EL RAMİRO SEN ADAMSIN;)

FEDORU YENMENİN TEK YOLU OLAN JİU-JİTSU GEÇEN HAFTA UYGULANDI. AMA BU HERİFLER DÖVÜŞ SANATLARINDAN Bİ HABER ALLAH NE VERDİYSE VURUYOLAR. FEDORUN BU KADAR TEKNİK KAPASİTESİ DÜŞÜK STREOİD BASILARAK DÖVÜŞÇÜ YAPILMIŞ HERİFLERE YENİLEBİLECEĞİNE İNANILMASI ÇOK KOMİK..

HA BJJ E GEREK YOK LESNAR K.O. YAPAR FEDORU DİYEN VARSA HALA KEVİN RANDELMAN MAÇINDAKİ FEDORUN YEDİĞİ İNSANÜSTÜ SUPLEX SONRASI HİÇBİRŞEY OLMAMIŞÇASINA MAÇI 5 DKDA ALMASINI İZLEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM;)

link:
http://video.google.com/videoplay?docid=1499390000238023472#

Ekin dedi ki...

SON OLARAK
MMA İŞİNİ İCRA EDEN VE FEDORUN EN İYİ OLMADIĞINI DÜŞÜNEN ADAM KALMADI BİZ NEYİ TARTIŞIYORUZ KARDEŞLERİM.

AMERİKAN GÜREŞİNDEN GELEN VE İŞLERİ GÜÇLERİ ONA BUNA MEYDAN OKUYUP, RAKİPLERİNE SAYGI GÖSTERMEMEK OLAN ZİBİDİLER HARİÇ...

Unknown dedi ki...

Şimdi Werdum'la ilgili olarak bazı arkadaşlar atıp tutuyor. Werdum kötü olduğu için UFC'den filan atılmadı. JDS ile olan maçında JDS tanınmadığı ve maça yüksek seviyede diyeyim, underdog (JDS tabii) olarak girdiği için Werdum ona yenildiğinde Werdum' un maaşında yarı yarıya indirim yapmaya çalıştılar. Werdum anlaşamadığı için UFC' den ayrıldı. Kimsenin kimseyi attığı yok ki JDS için UFC ağırsikletinin en iyi 4 dövüşçüsünden birisi diyor aynı arkadaşlar. O yüzden kimse Werdum' u küçümsemesin.

Bu maçta ben 4 önemli nokta gördüm:
1- Brock' un stand-up game'i kesinlikle ve kesinlikle berbat.
2- Brock' un ve Carwin' in kondisyonları berbat.
3- Carwin' in yer oyunu zayıf. NCAA division 2'de şampiyon olsa bile Brock'a göre zayıf kaldı.
4- Brock Lesnar' ın sağlam bir çenesi var.
5- Lesnar daha bir insan olmuş gibi. Sanırım Carwin'den yediği yumruklar beyninin azıcıkta olsa çalışmaya başlamasına sebep olmuş. Mütevazi gördüm onu dün gece :)

Şimdi bu 4 noktayı ele alalım. Herkes hem Overeem' i hem Fedor' u küçümsüyor ve Lesnar' ın kesinlikle bu ikisini yenebileceğini iddia ediyor ve StrikeForce' u küçümsüyor.

1- Lesnar, K-1 şampiyonu olmuş Overeem'i bu stand-up ile yenebilir mi? Karşısında 3 dakika bile durabilir mi? 3 round, 5 round demiyorum, 3 dk. dayanabilir mi?
S anırım herkes Overeem'in submission konusunda Lesnar veya Carwin'den iyi olduğunu biliyordur heralde. Tabii Rogers' ı da oyuncak bebek gibi sağda sola nasıl salladığını...

Brock bu kadar berbat bir stand-up oyunu ile dünyanın tartışmasız gelmiş geçmiş en hızlı ağırsikleti olan ''Rus'' arkadaşın karşısında durabileceğini iddia edebilecek olan var mı? (hız konusundaki yorumları için Nogueira' ın bu Rus hakkında söylediği sözü araştırın bir bence... Ki bu rus arkadaş, muhtemelen yine gelmiş geçmiş en iyi striker'lardan olan Mirko Filipovic karşısında dövüşü yere taşımak için bir harekette bulunmamış, dövüşün önemli bir kısmı ayakta geçmiştir.

2- Kondisyon konusuna gelirsek, Fedor' un decision ile biten maçlarına, özellikle de Nogueira ile yaptıkları ilk maça bir bakın.

3- Fedor' un yanlış hatırlamıyorsam 16 submission galibiyeti var. Heralde submission savunması veya ofansif olarak submissionlar konusunda kimse kıyaslayamaz bu adamlarla. Yine de bana kalırsa Fedor' un en zayıf yanı kendinden fizik olarak daha ağır olan dövüşçülerle TD konuusunda başarılı olan dövüşçülere çok direnememesi. Yine de tabii sırt üstü yatarken yaptığı armbar'larda bir araştırılmalı.

Şu da unutulmasın, şu anki UFC ortasiklet ve orta-ağır şampiyonları Fedor' un tartışmasız şampiyon olduğu, önüne kim konulursa konulsun yıkıp geçtiği PRIDE' ın dövüşçüleridir... Bu Lesnar, Carwin vs. hastası arkadaşlar bu adamların Brett Rogers ile farkını açıklarlarsa çok mutlu olurum. Ha Carwin 11 tane ''CAN'' diye tabir edilen adamı devirmiş, ha Lesnar 45 yaşındaki bir dövüşçüyü yenmiş, ha Brett Rogers Arlovski'yi nakavt etmiş. Fark nedir?

BJ Penn, Edgar' a yenildi. Bu onun kalitesini düşürür mü? Muhtemelen 10 sefer dövüşseler Penn o adamı 9 sefer yener... GSP' nin Serra' ya bir maç kaybetmesi bu kadar önemli mi? Fedor' un bir maç kaybetmesinin bu kadar küçümsenecek ne yanı var?

Unknown dedi ki...

Sherdog rankinglerine bayılan arkadaşı da Sherdog forumlarına davet ediyorum. Aylardır o rankinglerin tamamıyla üyelerin %90' ının nasıl alay ettiğine bir baksın bence.

Son olarak, Fedor hakkında söylenen bir kaç söz :) Sözleri söyleyenlerin ünvanlarına dikkat çekerim...

-"Fedor is the best pfp fighter in the world." - Randy Couture, UFC HW Champion
-"Fedor is the best pound-for-pound fighter in the world aside from bj Penn, those 2 are the best fighters in the world." - Rampage Jackson, UFC LHW Champion
-"He is the BEST." - Mark Coleman, former UFC HW Champion and Pride GP Champion
-"The best in the world, no doubt." - Phil Baroni
-"Look, I've fought many people from around the world, so I've seen many strong fighters. But like him, never." - Renato Sobral
-"NOBODY wants to fight Fedor." - Wanderlei Silva, former Pride MW Champion and GP winner
-"Our great champion, he is the BEST in the world." - Josh Barnett, former UFC HW Champion and ADCC Champion
-"Fedor has no equals in Sambo or MMA." - Aleksander Mikhailin, 3-time World Judo Champion and Fedor's former training partner
-"Fedor would be absolutely great in K-1." - Ernesto Hoost, 4-time K-1 World Champion

-"Fedor has no weakness! I have seen so many fights, and even the best fighters in the world have a flaw in their game but I have yet to find one in Fedor Emelianenko." - Bas Rutten, former king of Pancrase and UFC HW Champion FSN

-"Fedor is my favorite." - BJ Penn, former UFC Welterweight Champion and BJJ world Champion, NWFS 7/9/06


-"The best fighter to climb into ANY areana is Emelianenko fedor. He is in his own league and you can't compare nobody." - Kevin Randleman, former UFC HW Champion
-"Fedor is just too dominant, too good at punching people in the face. The way he punches people man he's trying to kill people, with both hands. He's in a whole different class by himself." - Brandon Vera

-"He is the best and undefeated... His striking game and his ground game is the best, so that's why he is the best... He is the sh*t " - Mark Hunt, K-1 World Champion

-"He's the total package; looks can be deceiving. He's incredibly strong, his hips are amazing, probably his best asset. Hard to hold down, hard to do anything with the guy.........shit he's just the best, that's why he's the best. He gets in position to throw the big bombs, he throws just as hard on the ground as he does on the feet. That's why he's the world Champion." - Mark Coleman

-"He's the fastest I've ever seen. Much faster than Mirko. And he's got a great reaction. Technically he may not have such a big advantage, but physically he is the fastest heavy guy in MMA history. He tries a punch, misses it, then immediately shoots again, Cro Cop for example didn't even see them coming. He must practise that a lot, because it's not easy to improvise that kind of thing. He is really with a good combination of styles, he can go from one art to the other, that's what makes him different." – Antonio Rodorigo Nogueira

Liddell: 'I'll fight anyone, Silva? Yeah sure, Quinton Jackson? Sure, Randy Couture? Sure'

Reporter: 'What about Fedor Emelianenko?'

Liddell: 'Well if I'll have to...I'll fight him...if I have to' (bu beni öldürdü işte, hehehe:)

DANA WHITE: Fedor Emelianenko doesn't deserve to step inside the Octagon (Liddell' dan daha komikmiş bu :)

Bir de Rua (UFC LHW şampiyonu olurlar kendileri:) vs. bir kaç MMA' cinin yorumları olan bir video vardı Fedor hakkında. Onu da en kısa sürede bulup eklerim.

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=OcVGPzn1I68

Bundan sonra muhtemeken hiç bir yorumda dahi bulunmayacağım. Gözleri UFC'den başka bir şey görmeyen arkadaşlar eski ve mevcut UFC şampiyonlarının yorumlarını dinlesinler. Belki o zaman Fedor' un dövüştüğü, dövüşeceği adamları küçümsemekten vazgeçerler...

BJ Penn dedi ki...

aptullah, yazdıkların güzel şeyler. belki çoğu da doğrudur fakat beni yanlışlamıyor ne yazık ki. ben de sherdog, mmajunkie vb forumları okuyorum, her hafta inside mma izliyorum. yani bu kopyala-yapıştır'a gerek yoktu. sanki "fedor kötü dövüşçü" demişim gibi cevaplar yazıyorsunuz. şurada daha önce topu topu 3 tane mesaj yazmışım, okusanız bunların çoğunu yazmayacaksınız.

fedor'un kendisiyle değil rakipleriyle ilgili yorumlar yaptım. sadece o kısma cevap vereceğim. werdum UFC'de gayet kötüydü. ister maaş kesintisi anlaşmazlığı ister başka bir sebeple olsun, gönderildi.

alistair konusuna gelelim. çok sevdiğim bir dövüşçü fakat 3 sene kemer maçına çıkmaması onu gözden kısmen de olsa düşürdü. ayrıca fedorun menajerleri aylardır alistair'le maça çıkmamak için garip mazeretler uydurdular.

lesnar-carwin ve diğer UFC ağır sikletleri, şu anda fedor'u en çok zorlayacak adamlar. rogers'la bir tutulacak durumda değiller. fedor'dan iyi de değiller muhtemelen fakat en üst seviye rekabeti fedor'a bu adamlar sağlayabilir.

"BJ Penn, Edgar' a yenildi. Bu onun kalitesini düşürür mü? Muhtemelen 10 sefer dövüşseler Penn o adamı 9 sefer yener... GSP' nin Serra' ya bir maç kaybetmesi bu kadar önemli mi? Fedor' un bir maç kaybetmesinin bu kadar küçümsenecek ne yanı var?" demişsin. ben de birkaç mesaj üstte "Fedor Werdum'u yenmiş olsa da rekabet seviyesi en üst düzeyde olmadığından dolayı yine aynı şeyleri söyleyecektim" yazmışım zaten.


son olarak, kimseyi "Gözleri UFC'den başka bir şey görmeyen arkadaşlar" olarak etiketlemeyelim. 2 dakikada öyle bir adam olmadığımı ispatlarım.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

aptullah bu arada bir yanlışı düzelteyim...overeem hiç k1 şampiyonu olmadı..

Yorum Gönder