Perşembe, Temmuz 01, 2010

Bir efsane daha emekli oldu: Frank Shamrock'a saygılar...


(02:37'ye dikkat)

Proto-MMA dediğimiz MMA'in emekleme devresinin efsane gladyatörlerinden Frank Shamrock emekli oldu. Daha MMA tam bir spor sayılmazken, bana bu olayı sevdiren ve saygı duymamı sağlayan, en sevdiğim dövüşçülerden biridir Frank Shamrock. Onu burdan hepiniz adına saygıyla selamlıyor ve alkışlıyorum!

1997 ve 1998 yıllarında UFC'nin ilk ortasiklet (günümüzün hafif-ağırsikleti) şampiyonu ünvanını elde eden ve koruyan Shamrock, kariyeri esnasında Bas Rutten, Tito Ortiz, Cesar Gracie, Funaki, Yuki Kondo, TK Koshaka, Enson Inoe, Jeremy Horn, Kevin Jackson ve Phil Baroni gibi dev isimleri dize getirmiş gerçek bir efsane!

Ayrıca Frank Shamrock, King of Pancrase şampiyonu, WEC Hafif Ağırsiklet şampiyonu ve Strikeforce ortasiklet şampiyonu olmuş, 1990'larda Siyah Kuşak dergisi de dahil olmak üzere bir çok dergi tarafından ''son 10 yılın en iyi dövüşçüsü'' seçilmiştir!

Son zamanlarında Strikeforce'da yorumculuk yapan Frank, bildiğiniz gibi Ken Shamrock'un da üvey kardeşi. (Shamrock'ları evlat edinen ve evinde kimsesiz çocuklar için bir yuva ve hayat kampı yürüten baba Bob Shamrock'un hayatını ve Shamrock Ranch'in hikayesini bilmeyen varsa internetten araştırıp okuması şiddetle tavsiye olunur. Hatta keşke bunu birisi bizim için Kansporu'na uzunca yazsa...)

Sizleri Frank Shamrock'un birkaç videosuyla başbaşa bırakıyorum:

Frank Shamrock, yenilmez UFC şampiyonu!: http://www.dailymotion.com/video/x62xo_frank-shamrock_sport

Frank'in kaybettiği, ancak müthiş bir mücadele sergileyerek efsaneleştirdiği Bas Rutten maçı (ilkini Frank kazanmıştı).. hem de maç Bas Rutten'in kendi anlatımıyla : ) http://www.dailymotion.com/video/x9jyk_bas-rutten-vs-frank-shamrock_sport

Frank Shamrock derste: http://www.dailymotion.com/video/xgm7s_frank-shamrock-nutrition_sport

Frank vs Tito Ortiz:
http://www.tudou.com/programs/view/QIEmPvQT4yg/

Efsanevi Shamrock vs Inson Inoe maçı:
Part 1 : http://www.dailymotion.com/video/x3mrtp_frank-shamrock-vs-enson-inoue-round_sport
Part 2: http://www.dailymotion.com/video/x3mrvq_frank-shamrock-vs-enson-inoue-round_sport

1 yorum:

El Ramiro dedi ki...

Sonuna kadar direnen yapısıyla gerçekten saygı duyulan bir dövüşçü küçük Shamrock,Cung Le ve Diaz maçları emeklilik sinyalini vermişti.Tadında bırakması güzel olmuş,darısı geveze abisinin başına ama onun bırakacağı yok Dan Severn gibi 60 yaşına kadar dövüşeceğe benziyor:)

Videolar için çok teşekkürler Can,eğer ekleme imkanın varsa Shamrock'un Tito'yu dağıttığı maçı da ekleyebilirsen sevinirim...

Yorum Gönder