Pazartesi, Ekim 25, 2010

UFC 121: Gece, Cain Velasquez ve Diego Sanchez'in!!

UFC119 ve UFC120'nin hayalkirikliklarindan sonra, UFC121 ile yine dinamit gibi bir UFC event'i izledik!!!Yeni agirsiklet sampiyonu CAIN VELASQUEZ!
Brock Lesnar'i neredeyse 2 sene suren sampiyonluk devri sona erdi! Lesnar'i ilk raundda darmadagin etmeyi basaran Cain, etkileyici bir performansla yeni sampiyon olmayi basardi! Carwin'in yapamadigini yapan Cain, onumuzdeki yillarda bu kemere uzun sure sahip olur mu, gorecegiz. Cain'in ensesinde soluyan Junior Dos Santos ve Shane Carwin, 2011'de kemeri Cain'den almak isteyen en iddiali 2 isim. (Bu arada bence Junior Dos Santos, sanki yeni sampiyon olacak gibi...)
Finansal acidan ise Dana White bu ise pek sevinemedi. Keza Cain, eski Amerikan Gurescisi Brock Lesnar kadar pazarlanabilir bir isim degil tabi ki. Ama Cain'in de Meksikali bir hayran kitlesi var ( Yes We Cain).

Diego Sanchez, gercekten turboya gecti!
BJ Penn ve Hathaway yenilgilerinden sonra dususe gececegini sandigimiz Sanchez, bence UFC'deki en tehlikeli adamlardan biri olan Paulo Thiago karsisinda inanilmaz bir galibiyet aldi. Ilk raundu muhtemelen kaybettikten sonra Sanchez, 2. raundda resmen vites degistirdi, turbo'ya gecti. Sanchez'in Thiago'yu kaldirip bagirarak, birkac adim atip yere carpmnasi gecenin hareketiydi!

-TUF10'dan tanidigimiz Brendan Schaub, Gabriel Gonzaga'yi juri karariyla yenmeyi basararak, kendini ispatladi. Schaub, galibiyetinden sonra Mir'le dovusmek istedigini acikladi...
-Bir baska TUF10 dovuscusu Jon Madsen ise, eski sohret Gilbert Yvel'in artik coktan bitmis oldugunu ustune basa basa vurguladi.
-Jake Shields bir kez daha rakibine pek bir zarar vermeyi beceremeden mac kazanmis oldu. Bu adamin maclarini izlemek istemiyorum artik... Martin Kampmann cok iyi bir ac cikardi bence, alkislar Kampmann'a
-Tito Ortiz ise hala iyi olmasina ragmen, Matt Hamill yenilgisiyle artik emekli olsa daha iyi olacagini gosterdi.. adam zaten yildiz, baska sekillerde de para kazanmasi zor olmasa gerek...

-Cain'in galibiyetinden sonra izleyicilerin coskusu: http://www.youtube.com/watch?v=FjL_ZCXTyiE&feature=player_embedded
-Mactan hemen sonra Undertaker ile Lesnar'in gozgoze geldigi an: http://www.youtube.com/watch?v=zjHtxPew5Os&feature=player_embedded

ESPN LIVE:





5 yorum:

A.Özdemir dedi ki...

Cain Lesnar'dan daha yetenekli bir dövüşçü. Tek eksiği çok iyi bir boksör olmamasıydı. Bu açığınıda son iki maçta(Nogueira ve lesnar) geliştirdiğini gördük. Ama yinede Lesnar bence kemeri almak için geri dönecektir. Shane Carvin eski fiziğine ulaşabilirse o da çok büyük aday.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

carwin maçının ilk raunduyla aynı gibiydi..ama velasquez in kondisyonu 5 raundu götürebilecek cinstendi..çok iyi hazırlanmış..lesnar ın haketmediği kemeri aldı sonunda..ben birdaha lesnar ın o kemeri alabileceğini düşünmüyorum..ancak mir gibi birisi çıkarsa karşısına kemer maçında öyle alabilir..velasquez le 10 maç yapsa hepsinide kaybeder lesnar..ve Can ın ilk bu maçla ilgili yazısının altındaki yorumlara baktığımda herkesin favorisi lesnar dı..ve o favori gösterenlerin hemen hemen hepsinin benden daha çok bilgisi olduğunu biliyorum..nasıl oluyorda lesnar ı favori gösterebiliyolar..velasquez resmen ayı yavrusuyla oynar gibi oynadı lesnar la :)

yasin dedi ki...

Lesnar Carwin'den sonraki ilk ciddi rakibiyle karşılaştı ve booom.Daha önce de söylemiştim.Bu sikletin tartışmasız lideri Fedor.Eğer Carwin kondisyonunu geliştirirse UFC'de kemer alabilir.Sanchez'e gelince bu sikletteki ilk maçını kilosuna alışamadığından kaybettiğini düşünüyorum.Bu maçında resmen bir hafif siklet gibi hareketliydi.Jake Shields UFC için sıradan bir dövüşçü.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Kimse Cain in bu kadar iyi strike yapabileceğini bir başka değişle Lesnar ın bu kadar kötü savunma yapacağını düşünmüyordu sanırım? En azından ben öyleydim. Yere indirse dengeler değişecekti. Tabi neden indiremedi Cain in savunmasından, çevikliğinden dolayı. Cain de üniversite de şampiyon olmuş bir güreşçi Lesnar da öyle. İş ayakta bitecekti. Hatta Lesnar dan çok az gördüğüm dizler bile gelmişti ama. Sağlam bir yumruk işin seyrini değiştirdi. Lesnar o yumruktan sonra zaten ayakta kalabilmek için tüm ringi turladı düşüncede kurtulması imkansızdı. Cain best pound4pound hak etti kazandı.

Şimdi birde Lesnar ın WWE e dönmesi gibi bi ortam ayarlandı. Taker ın orada bulunması ona 'yapmak istiyor musun' diye ne olduğu tam belli olmayan bir şeyden bahsetmesi vs vs. Ama Lesnar dayağı yedi ve kaçtı yaftasını taşımayı düşünebilecek birisi değil. Çalışmalı , çalışmalı.

van auger dedi ki...

sonuca çok sevindim.korkuyordunm cain lesnarın gücüyle başa çıkamaz diye ama cain ne denli iyi bir savaşçı olduğunu gösterdi.lesnar da hala yeterli deneyimi olmadığını gösterdi.dizlerini ve tekmelerini kullanamıyor, yeterince seri yumruk atamıyor ve kondüsyonu yeterince iyi değil, randleman,coleman gibi dövüşüyor; yumruğunu rakibe oturtursa veya temiz bir takedown yapıp rakibi yerden kaldırmazsa kazanıyor ama onun dışında bir taktiği yok.
cain ise hem ayakta dövüşte hem de yer dövüşünde çok iyi, en büyük mma organizasyonunun bu tarz bir şampiyona ihtiyacı var, güreş ve gnp den başka bişey bilmeyen yarmalara değil..dos santosla yapıcağı kemer maçının son 4-5 hw kemer maçından daha zevkli olacağını düşünüyorum.

Yorum Gönder