Çarşamba, Mart 07, 2012

Ben Henderson vs. Frankie Edgar rövanş maçı resmen açıklandı

Edgar alıştı, çift dikiş gidiyor
Evet, Frankie Edgar sonunda istediğini elde etti. Benson Henderson ile kemer için rövanş maçına çıkıyor. Ancak aradaki siklet farkından dolayı bu kararın gerçek Edgar hayranlarını sevindireceğini değil, anca endişelendireceğini düşünüyorum. Keza Frankie, son 1 senede çıktığı 3 maçta da harika performanslar ortaya koyduysa da çok ağır ve çok fazla fiziksel darbeye maruz kaldı. Hem de kendisinden ağır ve büyük adamlara karşı...

Ayrıca bu kararın kemer maçını haketmiş olan Pettis'e ve Guida'ya haksızlık olduğunu düşünüyorum. Keza Pettis WEC'in son maçında Benson'ı oldukça sağlam bir şekilde ezip geçmişti. Guida'nın da Ben Henderson ile yaptığı maç Edgar vs. Ben Henderson maçından hem daha iyi, hem daha başabaş bi maçtı mesela. O maçlara rövanş oynatmayıp da bu maça rövanş oynatmanın hiç bir tutar tarafı yok.

Şimdi ne olacak? Basit; Frankie yine bir araba daha fiziksel zarar görecek ve decision ile yine Benson kazanacak. Ve bunu izlemekten hiç keyif almayacağım şahsen...

Ayrıca 5 Mayıs'taki Nate Diaz vs. Jim Miller maçının galibi bir sonraki title shot'a layık görülmüş. Yine, bence Guida ve Pettis'ten önce bu iki isimden birinin olması saçma... Teşekkürler.

10 yorum:

Alkan Gültekin dedi ki...

abi wec'teki son maçta pettis'in henderson'ı ezip geçtiğini düşünmüyorum, o ninja tekmesi olmasaydı gayet ortada bir maçtı. bir çok site son round'a kadar roundları 2-2 puanlamış, iki jüri de maçı 48-47 puanlamış. GSP decisionları gibi domine edici 50-45'lik bir durum yok yani :)

Can Evrenol dedi ki...

Haklı olabilirsin Alkan, ben o maçı izlemedim aslında : )

Nadiren izlemeden yorum yapıyorum, yapmamam lazım. Ama Benson'un antipatikliğine istinaden biraz o yorumu yaptım galba

Alkan Gültekin dedi ki...

of o maç izlenmez miydi? wec'in son card'ı tümden muazzamdı valla. yeminnen son ufc card'larını cebinden çıkarır.

benson o kadar da antipatik değil be Can, yani bana A. Silva ya da Diaz Bros. gibi antipatik gelmiyor.

ayrıca desijın yerine deşizın yazdığımı şimdi farkettim.

sensei dedi ki...

Edgar çok darbe yiyor ya olum kendi sikletinde efsane ol git, niye her taşın altında çıkıyorsun, aslında edgarın ne yapacağıda belli olmaz maçları ortada geçiyor,

zeggy dedi ki...

edgar'ın 155'teki ısrarı saçma, ama sonraki kemer maçı hakkının diaz-miller galibine verilmesi daha da saçma... "pettis guida'ya, guida benson'a yenildi, o zaman ikisi de hak etmiyor" gibi saçma bir mantık mı kurdular nedir? o mantıkla miller da çok yeni yenildi benson'a, diaz son on maçında 5-5. yani şu anda title eliminator olması gereken maç pettis vs. guida, onu da tekrar etmek istemeyip böyle bir çözüm mü bulmuşlar? anlayamıyorum resmen.

edgar'ın 155 ısrarı kabul edilebilir yine, adam weight cut kavramına karşı, üstelik 155'te ne kadar dominant olabildiğini de gösterdi. ama sonuçta aldo'yla da maçı hazırdı, 145'te de tepede olacaktı, o da ayrı bir kafada. adı da frankie "the rematch" edgar'a çıkmış durumda zaten :D

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

hangi performansa göre clay guida title eliminator bi maça cıkması mantıklı geliyor onu cok merak ettim.adam ztn kesinlikle dünya genelindeki lwler arasında top 10 da olabilecek yetenege sahip degil.kaldı ki son dövüşü zaten title elimantordu ve kaybetti. tek yapmaya calistigi takedown almaya calismak,alirsa guarda yatip zmn geçirmeye calismak bu kadar.pettisi bu taktikle jüriye oynayarak kazanmişti.ama gerçekten mmaden anlayanlarca kaybetmiş oldugu bilinen vasat bir herif.ayakta üstün olan pettisdi ve hemen guida tellere dayayarak zaman geçirme taktigine basladi ilk firsatta yere aldi.pettis bilekleri kontrol altina aldktan sora hiç bir halt yapmadan pettisin guardında durdu. arada omuzla ittirdi bak yumruk atti demiyorum atmadi cünkü sub olmaktan korktu.pettis durmaksizin sub denemeleri yaparken adam sadece guardda durdu bu adam birde takedownu alan adam,ne bir guard pass ne bir sub denemesi hiç bir şey yok.ve juri gitti maci bu adama verdi şaka gibi.(nate diaz'a da kaybetmişti bence)

o kadar dövüş kazanmiş adam fala ama son dövüşünü(title eliminator dövüşü) kaybetmiş bir adam eski şampiyon(cain) yada pazarlanabilr adam degilse(brock) direk title yoluna girmesi için en az 3 4 maç kazanması gerekiyor.ufc böle yapiyor en azından.
bu arada diaz son 10 macında 5-5 olabilr de onlarin yarisi ww yarisi lw ayrica yense title matche cikmasi garanti olan lw divisiondaki en istim üstündeki adami 3 round boyunca domine etmiş bu adama şans vermesin de gidip clay guida gibi üstte yazdiklarimdan baska bir şey yapmaya çalişmayan (aslında yapamayan) bi adamami versin.''anlayamıyorum resmen''

zeggy dedi ki...

abi öncelikle tartışmanın boyutunu değiştirme beni taklit ederek, gereksiz yani.

guida konusunda çoğu noktada sana katılıyorum. kemer veya title eliminator maçını jürinin saçmalaması olmadan kaybetmiş bir adam dediğin gibi velasquez ya da lesnar gibi değilse, veya faber örneğindeki gibi sıklette doğru düzgün üst düzey adam yoksa 3 maç kazanmalı en az. guida da hak etmiyor şu an o maçı, pettis dışında net bir hak eden de yok bence, hatta bir "yarı final" maçına ihtiyaç olmak zorunda değil her zaman. direkt pettis almalıydı yani bence kemer maçını, diaz-miller galibinden önce, hatta edgar'dan da önce.

ve fakat, lw gibi sıkışık bir sıklette, hele bir de rövanş maçı koyup kemer yolunu iyice kapatıyorsan, bir sonraki contender'ı iyi seçmen lazım. diaz iyi bir dövüşçü, cerrone'yi ye domine etti evet, miller guillard'ı yendi, evet. ama title eliminator bu mu olmalı? hayır. pettis #1 contender durumunu guida'ya yenilip kaybetti, bunu bir türlü geri kazanamıyor, ama miller bendo yenilgisi üstüne guillard'ı yenince böyle bir hakka mı sahip oluyor mesela, o da başka bir soru.

toparlarsak, ufc'nin biraz da diaz soyadından yararlanmak istediğini düşünüyorum. yani belki de şirketin en sıkışık sıkletlerinden biri, elinde pettis-guida-lauzon-cerrone-diaz-miller-gomi var, şampiyon bendo kalırsa kemer için tekrar aday olacak maynard var, melendez'in kontratı elinin altında, böyle bir durumda adil olmaya özen göstermek gerekiyor. pettis'in kemer maçı için en az 1 yıl daha bekleyecek olması ise adalet kavramının yakınından bile geçmiyor kanımca.

frankello dedi ki...

gomi mi? gomi bitti adam undercarda düştü ne gomisi.lauzondan da cacık olmaz,guiadaninda allah belasını versin .miller'ın orda olmasi sacma bence de, katılıyorum.fox için acelece olusturuldu o kart.pettis ile diaz'ı eşleştirseler cok daha iyi olurdu,title eliminator için.acık ve net biçimde kaybetmiş olmasina ragmen eski kabul ettigi rematchlerin hatrına frankie'ye verilmesi adil olmuş.pettis de alir merak etme.1 maç daha kazansın adet yerini bulsun,lauzonu yenmek o kadar da matah bişi degil,masvidal bile k.o etmişti o herifi.gerçi masvidal herkesi k.o edebilecek herkese de k.o olabilecek potansiyele sahip saçma sapan bi adam.

benim merakla bekledigim lw eşleşmesi aoki-alvarez.

zeggy dedi ki...

gomi'yi saygıdan koydum ya oraya, guillard'ı atlamışım mesela, o da aynı kontenjanda. guillard demişken, lauzon ilginç bir adam, guillard'ı yenerken oldukça iyiydi mesela. dengesiz o da. aoki-alvarez konusunda da katılıyorum, gerçi alvarez için zor olacak gibi kazanmak, ama maç ciddi potansiyele sahip.

Yorum Gönder