Cuma, Mayıs 04, 2012

UFC 145: Jones efsane olma yolunda

Bunu sadece ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ancak Jon Jones kemeri aldığından beri o eski bize heyecan veren dövüşlerden oldukça uzak kaldık. Belki de ortada rekabet kalmadığından böyle düşünüyorum ancak Hafif-Ağırsiklet klasmanı artık eskisi gibi tat vermiyor. Son olarak UFC 145'de bir senedir beklediğimiz, belki de Jon Jones dönemine son verecek adam olarak gördüğümüz Rashad Evans, sonunda Jon Jones karşısına çıktı. Peki beklediğimiz gibi bir dövüş müydü? Hayır değildi. En azından benim için oldukça sıkıcı geçti. 

Rashad Evans da, Jones'un bundan önce yendiği diğer şampiyonlar gibi doğru mesafeyi ayarlayamadı ve dışarıdan Jones'un ataklarına maruz kaldı. Hatta bir ara neredeyse TKO geliyordu ancak Evans kendini toparlamayı başarabildi. Dövüş boyunca iki taraf da takedown yapmaya çalıştı ancak başarılı pozisyonlara sahip olamadılar. Ve sonuç olarak Jon Jones bir şampiyonu daha devirdi. Ancak Rashad Evans, Jon Jones'un bitiremediği ilk şampiyon oldu. Maçın sonunda da Evans 205'da kalacağını belirtti. 

Peki şimdi ne olacak? Bizi neredeyse MMA sporundan soğutmayı başaran, rekabetin içine eden bu adamın karşısına kim çıkacak? Muhtemelen karşısına çıkacak adam belli, Dan Henderson... Ancak Henderson'ın bile fazla şansı yok bu adam karşısında. Tabi ki her zaman bir şanslı yumruk faktörü var, ancak bunu başarabilecek mi Dan Henderson göreceğiz. Jones'un şu an için yapabileceği en iyi şey artık ağır siklet olmak diye düşünüyorum. 

Peki hiç mi düzgün dövüş yoktu bu kartta? Tabi ki vardı, tam üç adet canavar gibi K.O seyrettik. Brendan Schaub, Ben Rothwell karşısında K.O olarak kariyerini derinden sarsmayı başardı. Ben Rothwell ise uygulamaya başladığı yeni güç ve kondisyon antrenmanlarının meyvelerini toplamış olsa gerek ki çok daha zayıf, atletik ve hızlıydı. 

Miguel Torres ise Michael McDonald karşısında ilk roundda K.O edildi, ki bu adama ne oldu böyle dedim içimden. Eskinin şampiyonu o gün gerçekten çok yetersizdi. 

Gecenin en beğendiğim karşılaşması ise Rory MacDonald ve Che Mills arasında geçti. Rory Macdonald gerçekten GSP'nin dediği kadar var zira neredeyse eksik olduğu hiç bir yer yoktu dövüşte, arsenali çok dolu bir dövüşcü ve daha çok genç. Kemer için gümbür gümbür gelen bir adam ve MMA sporuna yeni bir soluk getirebilir. 

Son olarak Can'ın bir son yazısında bahsettiği gibi bu aralar MMA sporu oldukça durgun. Geçen hafta Perşembe Ekspresi için haber bulamadım resmen. Karşılaşmalar sıkıcı olmaya başladı, sevdiğimiz dövüşcüler bir bir düşmeye başladı ve tabi ki Jon Jones faktörü... Bundan 1,5 sene önce Hafif -ğırsiklet klasmanını seyrederken nutkumuz tutuluyordu heyecandan ancak rekabet ile beraber heyecanımız da kayboldu. Heyecanımızı geri getirecek şeyin bu efsanelerin düşmesi ile gerçekleşeceğine inanıyorum.

17 yorum:

the mentalist dedi ki...

yarrak gibi yazı olmuş

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Al götüne sok o zaman üstad ne deyim

Can Evrenol dedi ki...

ahahahahah olm küfürleşmeyin yapmayın etmeyin gençler

mehmedov dedi ki...

gercekten bence de yazı berbat.

aga eğer dominant bir sampiyon canınızı sıkıyorsa yeteneksizler sürüsü kemeri elden ele vermesi hosunuza gidiyorsa sizin mma ile bir alakanız yok. sen boyle mma den spguyorsan bi daha izleme
kaldı ki jones gsp gibi lay n pray ci de değil

demek jds 2-3 kere kemeri savunsa hw de canınızı sıkacak.
kemer elden ele değismeli ki millet keyfini bulsun.

mehmedov dedi ki...

ha jon jones da lhw de efsane olmak varken 2-3 gerizekalının aklına uyup hw ye giderse dayağı yer oturur.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Yeteneksizler sürüsünden sonrasını okumadım bile orada notunu aldın zaten. Biz sizin gibi 2 senedir MMA seyretmediğimizden dolayı yıllardır takip ettiğimiz adamların madara olması tabiki canımızı sıkıyor. Aynı zamanda Hafif-Ağırsiklet klasmanı da kitlenmiş oluyor. Aynen Chael Sonnen Anderson Silva ile karşılaşıncaya kadar ortasikletin kitlenmiş olması gibi. Rekabet kalmadı çünkü. Neden şu an hafif siklet bu kadar heyecanlı? Çünkü rekabet aldı başını gidiyor. Aynı şekilde ağırsiklet de böyle. 2 gündür MMA seyreden arkadaşlar gelip burada çocuk çocuk konuşmasın. Ayrıca yazıyı okumamak gibi bir hürriyetiniz de var biliyorsunuz ki.

Son olarak sıkıntı Jon Jones'un milleti indirmesinden çok rekabeti yok etmesi, yoksa Jon Jones'a yeteneksiz diyenin zaten alnını karışlarım.

Can Evrenol dedi ki...

Bunlar var charlotta boşveer,
Bence yazı gayet güzel, benim de hislerime tercüman olmuş

mehmedov dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mehmedov dedi ki...

ben mma i 2004 ten beri takip ediyorum da sizin 2. yorumunuzdan sonra sadece mma değil dovus sporu kulturu sahibi olmadıgınızı anladım.


hani kick boks boks takip etmis mma izlemis kisiler de net sekilde bilir ki bir dovuscu cıktı benim sevdiğim dovusculeri rezil etti cok sıkıcı mantıgının acıklanabilir bir yanı yoktur.
sadece mma de değil tum dovus sporlarında dominant sampiyonlar hem daha cok ilgi cekmistir, hem macları daha cok izlenmistir.

yeteneksizler sürüsünün komik denebileccek kısıtlı bir yetenek havuzunda kemeri elden ele vermesi rekabet değil mma dünyasının acizliğidir.
jones da gelir sikleti domine eder. üstelik jones da cok yetenekli bir dovuscu değildir.
rakipleri kotu, kendisi onlardan 3.4. gomlek daha iyi bir atlet, reach avantajını iyi kullanıyor bu kadar.

durum mw icin de cok farklı değil orası da cok kısıtlı sadece yeni bir jones gelmesine bakıyor.

cok hazzetmesem de daha alt sikletlerde neyse ki durum daha iyi.

yeteneksizlerin surekli dovusmesi bir rekabetse amerika lokal mma circus ları youtube da bolca var, ufc takip etmeye ne gerek var. kemerler de bolca değisiyor.
gerci bundan keyif alan yine dediğim gibi mma değil bar dövüsü sokak kavgası , hobo yumruklasması falan izlemesi gerek. hersey olabilir herkes kazanabilir.



mma cok genc bir spor ve bu yeteneksizlerin yavas yavas ortadan kaybolması cok hosuma gidiyor.

bir 5 yıl sonra hem wwe gibi karakter taraftarı değil dövüs izleyicisi daha olgun bir izleyici kitlesi hem de sporcuların kazanclarının artmasıyla gercek dovusculeri gorebiliriz diye umuyorum.


sıkılanlar da gider. valla sizin yorumları okuyunca boks icin tartıstıgım arkadaslardan utanıyorum. mma in daha cok uzun yolu var.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Adam Lyoto Machida, Rashad Evans, Shogun Rua, Rampage Jackson, Wanderlei Silva, Anderson Silva ve bir dolu adama yeteneksiz diyor, niye? Çünkü Jon Jones gelmiş... Bir ara da Machida Era vardı. Shogun Pride'dan geldiğinde UFC'deki bütün adamları haşat edecekti. Brandon Vera yeni neslin başlangıcıydı. Matt Hughes yenilmezdi filan fıstık bunlar hep geçmişte yaşadığımız şeyler.

Sıkılınlar gider demişsin, ben yaklaşık 2 senedir MMA sporu için yazarlık yapıyorum. Zamanında ne Muay Thai hocaları, Wing Chun hocaları kısacası sizin gibi heyecanlı gençlerden çok daha bilgili adamlar yüzünden sıkılıp bırakmadık, senin yüzünden de sıkılıp bırakacak değiliz. Gel gelelim senin ve türevlerin için Blog açıp içini doldurmak, bu sporu severler için böyle bir platform oluşturmak bile gereksiz.

3 sene MMA çalışıp 4 tane şampiyonu 1 senede indiren adamın yeteneğinden şüphe ediyorsan eğer bence sen boks seyretmeye devam et derim.

the mentalist dedi ki...

yazıyı okumadan yarrak gibi olduguna karar veremeyiz o yüzden 2.kez okumama hürriyetim olabilr ancak.dövüş sporunda hedeflerinden banane at yarragi,jon jones kötü diyen olmadi yazı yarrak gibi olmus.yazinin iyi kötü olmasi içindeki fikirlerden dolayi degldir amina kodugum sen dövüşle ilgilen yazi yazma işini siktir et bence

Adsız dedi ki...

yazı boktan bos yere tartısıyorsunuz.
ben bu blogu eskiden takip ederdim bu kadar dandik değildi yazarlar değisti herakde

sunu sherdog foruma yazsan direkt wasteland e gonderirler.
bir de mma yazarıyım falan yazmıs, allah akıl fikir versin

mehmedov sana da katılmıyorum jones rakiplere koydukca senin gibi jones dusmanları da bu blog da kuduruyor ben de keyifle izliyorum.

lan gecen burada rampage macı sonrası sansına kazandı diyen mallar bile vardı.

jones koydukca bura da ağlamaya devam edecek anlasılan. bos yere canınızı sıkmayın gidin curling izleyin

Unknown dedi ki...

@ the mentalist
yazıyı beğenmeyebilirsin. görüşlere katlmayabilirsin ama yarrak gibi laflarıyla hakarete verdıramazsın eleştiriyi. blogun seviyesini düşürmeye hakkın yok

@ mehmedov
can evrenol'a bir yazı gönder. uygun görülürse yayınlansın blogda ve bırakda insanlar karar versin senin Mma konusunda ne bildiğine bilmediğine.

@ _CHARLOTTE_
sana karşı her eleştiriye "ben yıllardır mma serediyorum pis ergenler" şeklinde cevap verme. yeter. daha 24 yaşındasın ve komik oluyorsun.

mehmedov dedi ki...

2 yıllık yazarlıgın buysa- ki ne yazarlıgı da anlamıs değilim yaş 16-17 falan mı?- sen yol yakınken bırak bence.
spor hakkında bilgin olmayınca haliyle yazıların da temeli olmuyor. jon jones kazandı mma den sogudum yazan birinden bahsediyoruz.


konuya donersek 3 sene mma calısıp biri gidp kemeri alıyorsa onun yeteneğinden cok rakiplerin ne kadar balon, rekabetin ne kadar düsük oldugunu gosterir baska birsey değil.

zaten yeteneksizler de yavas yavas spordan cekiliyor, onlar cekilirken umarım yanlarında fanboylarını da götürürler.

jones cok iyi bir atlet daha ötesi değil.
ne üst düzey bir striker , ne de bir ground game ustası.

kardesleri chandler ve arthurdan farkı jon futbol oynayamadıgı yeteneksiz oldugu icin mma e baslamıs ve cok kısa bir donemde rakiplerini paspas etti.

kardesi chandler 22 yasında ilk sırada nfl draftı, 2 sene sonra jon jones un 3-4 katı fazla kazanmaya baslayacak.

kim bilir daha nfl de kac 100 tane atlet var kısa zamanda simdiki efsane denen yeteneksizleri mma de yokedebilecek.

dana white biraz para kıysa da dogru durust sporcular gorsek.

sensei dedi ki...

Yazı gerçekten berbat ama beğenmiyorsan sen yaz diyemezsiniz çünkü burası haber sitesi değil kişisel bir blog, dolayısıyla günlük gibi kendi duygularınızı objektiflikten uzak yazarsanız, buraya yazanlarda kendi fikirlerini yazar, yani subjektif olmakta yazarda haklı ama tepkilerde.
şu anda yazdığım cümlemi bende anlayamadım açıkçası. neyse,

sikimin uşağı dalsım roy jonese gelirsek, yetenekli biri olduğu inkar edilemez, her dönem kendi içinde değerlendirilir, o yıllarda iyi dövüşçü yok diyemeyiz, usain bolt gelmeden önce moruce green için aslında yeteneksiz mi diyecektik? fedor yeteneksizmiydi, şimdi ileride çok çok iyi biri gelebilir o zaman roy jones yeteneksizmiş la duydunuz mu kızlar diye, dedikodu mu yapacaksınız yakışır mı size lan ırz düşmanları, örf haya kalmamış sizlerde yazıklar olsun. güzel güzel oynayın hadi canlarım benim.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Mentalist

Amk malı sen bir herifin fanboy'u oldum diye sana uygun yazılar yazacak değiliz burada. Göt herif sen tv başında dövüş seyredip millete mal mal konuşuyorsun bu da sana kolay geliyor. İt, biz milletle uğraşıyorduk bu spor yanlış tanıtılmasın diye, pornografik hareketler diyenlerle filan tartışıyorduk amk ne bileyim aramızda böyle ibnelerin olduğunu önce içimizdekileri bilgilendirmek gerekirmiş.

@Unknown

24 yaşındayım, tam emin olmamak ile beraber 18 yaşından beri seyrederim MMA. Yukarıda da yazdığım gibi eskiden rekabet vardı, şimdi yok. Bu yüzden eski zevki alamıyoruz dedim. Zira Jon Jones yeteneksiz gibi bir şey söylemedim. Sikletini kitlediği bir gerçek, bundan bahsediyorum ben de. Anderson Silva gibi, GSP gibi... Sanki millet heriflere küfür ediyorum gibi yazılar yazmış alakası yok, rekabet kalmadı diyorum hala mentalist mal mal konuşuyor.

Alkan Gültekin dedi ki...

can (acar) eline sağlık aga, güzel yazı. doğru noktalara değinmişsin, özellikle jon jones hakkındaki düşüncelerini paylaşıyorum. sıkıldım herifin herkesi rezil ederek yenmesinden. ama hala lyoto'dan umutluyum.

rory mcdonald lightweight'e geçsin iki maç sora şampiyon olur. ne oldu da ww'ye geçti anlamadım ne güzel nate diaz'ı falan sikertiyordu. ayrıca ne olursa olsun gsp ile dövüşmeyeceğini açık açık söyledi herif, gsp de aynı şekilde. adamın ww'de bir geleceği olmamasına rağmen devam etmesini ben anlayamadım.

Yorum Gönder