Perşembe, Mayıs 31, 2012

UFC 146: Dos Santos tahtını korudu, Velasquez kaldığı yerden devam...

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

Her anlamıyla büyük bir gece olan UFC 146, ana kart itibariyle tarihe kazındı. Daha maçlar belli olur olmaz MMA-severlerde ayrı bir heyecan uyandıran etkinlik, Mark Hunt ve Overeem’in çekilmesiyle reyting kaybetse de, gecedeki ana kart maçları beklentileri karşılar nitelikteydi. Güzel nakavtlar ve submission'lar izledik.

STEFAN STRUVE vs. LAVAR JOHNSON
Orta karar bir ağır siklet maçında tecrübe kazandı desek pek de yanlış sayılmaz. Aslında Hollandalının rakibi Mark Hunt olacaktı ki talihsiz bir sakatlanmayla yerini daha iki etkinlik önce dövüşmüş Lavar Johnson’a bıraktı. Böylece Johnson bir ayda iki maça çıkarak sporculuk tarihi açısından enteresan bir duruma imza attı. Maça önceki iki galibiyetin verdiği gazla hızlı başlayan ‘The Big’ hemen yumruklarla Stefan Struve’u tellere yapıştırdı. Fakat Lavar Johnson’a göre MMA tecrübesi rakibine oranla bir hayli fazla olan ‘Skyscraper’ hemen rakibini guard’a çekti ve buradan hemen kol kilidine gidiverdi. Tabi ki bu derece bir yenilgi Lavar Johnson için son derece küçümseyici oldu. Aslında iyi bir dövüşçü ve ayakta dövüşü hiçte fena değil.Ancak yer oyununu hiç geliştirmeden bu sporda başarılı olmak neredeyse imkansızdır.

STIPE MIOCIC vs. SHANE DEL ROSARIO
Bu zaman kadar kariyerlerinde hiç yenilgi bulunmamış iki gelecek vadeden ağırsiklet kapışmasında yoluna devam eden Hırvat asıllı Miocic oldu. Şahsi kanaatim itibariyle Miocic’i önceki UFC dövüşlerinden tanır ve bu maç içinde favori olarak görmüştüm. Rakibi Shane Del Rosario'nun ise tam bir nakavtçı olması maç için beklentilerimi daha da arttırdı. Daha ilk roundda müthiş orta tekmelerle Miocic’in canını bir hayli yakan Del Rosario ne yazık ki rakibin güreş yeteneği karşısında yetersiz kaldı. İlkroundda rakibiyle neredeye birebir giden Hırvat dövüşçü ikinci roundda maçı almak için başarılı bir hamle yaptı ve rahat bir şekilde Shane Del Rosario’u yere aldı. Burdan sonra kısa ve sert dirseklerle adeta Del rosario’nun yüzünün pestilini çıkaran ve namağlup kariyerine devam eden Stipe’yi bir sonraki maçı merak konusu. Kendisi sessiz ve derinden geliyor.

ROY NELSON vs. DAVE HERMAN
 Çok güzel ve kısa bir maç çıkaran Big Country, takdirleri toplamaya devam ediyor ve ben buradayım diyor. Aslında Roy Nelson’ın da asıl rakibi Antonio Silva idi. Daha sonraki değişiklikle kısa bir süreliğine Gabriel Gonzaga oldu. En son Dave Herman’la karar kılınan Kung-fucu için pek de rakibin değişmesi büyütülecek bir konu değil. Yine o müthiş kafaüstü vuruşlarından yapan ve tam oturtan Roy Nelson üçüncü kez gecenin nakavt bonusunu kaptı. Rakibi Dave Herman ise öyle pek kolay lokma değil. Son maçını kaybetse de ben Big Country’nin başına bela açabileceği kanısındaydım. Ancak Kungfu Panda maç sonunda göbeğini okşamayı bildi.

CAIN VELASQUEZ vs. ANTONIO SILVA
Bu maç için klasik bir Meksikalı geçişi diyebiliriz. Cain Valesquez, Dos Santos yenilgisi dışında son sürat yoluna devam ediyor. Tekrar unvan maçı için adeta gün saydığını bu maçla bizlere kanıtlamış oldu. Bugüne kadar hiçbir maçta ben bu kadar kan görmemiştim! Resmen Octagon’un ortasında kurban kesildi. O kurbanın adı da ‘Bigfoot’tu. Zaten yüzünü kanlar kaplayınca görüşü neredeyse tamamen kapanan Brezilyalı, Cain’in yıldırıcı baskısına dayanamayıp maçı bıraktı. Hakemin araya girmesiyle maçı alan Velasquez’in Octagon’da attığı mağrur ve gururlu tur rakiplerine bir gözdağıydı. Eğer yine bir sonraki kemer maçı için Overeem yine olmazsa ve Dos Santos ikinci kez Cain Valezquezle karşılaşırsa ben hiç şaşırmam….

JUNIOR DOS SANTOS vs. FRANK MIR
Gecenin kemer maçı beklenen sonla bitti. Zaten UFC’yi takip eden herkes bilir ki; Frank Mir rüyasında dahi ‘Cigano’yu yenemez ve öyle de oldu. Adeta Dos Santos bir ter idmanı yaptı.
Frank Mir’den fersah fersah önde olan boksuyla kafes içinde Frank Mir’i çocuk gibi dövdü. Gerçekten eski şampiyon için çok acınası bir durumdu. Halbuki Mir bundan önce yer oyunu yeteneğinin yanına gelişebilen bir vuruş kabiliyetini de ekliyordu. Ancak geçmişte Brock Lesnar hezeyanıyla koçunu (Ken Hahn) değiştirme kararı alan MMA emektarcısı bunun bedelini acı ödedi. Ayakta dövüşünde gözle görülür bir düşüş olan Frank Mir, son kemer şansını da hayallere bıraktı. Maç içinde verilen istatistiklerle de kendisine emeklilik ya da UFC’den ayrılmak için yeşil ışık yandığını söyleyebilirim. Junior Dos Santos için gerçek bir sınav ya Overeem ya da tekrar Valesquez olacaktır. Bunun dışında kemeri başka biri alırsa UFC ağırsiklet tarihinde efsaneleşir…..

5 yorum:

the mentalist dedi ki...

gece bana göre vasattı,tek yumrukuluk nakavt,kan banyosu yüzünden dövüşemeyen bir dövüşçtü(gerçi dövüşsede kaybederdi ama böle rezil bi müsabaka olmazdı en azından),kemer maçında 2 dövüşçü arasınaki inanılmaz kalite farki vasatlıgın sebebiydi bence.
main carddaki en adam gibi mac del rosario vs miocicdi.miocic cro cop gibi giyinmişti ama cro cop gibi dövüşen del rosario idi.miocic hakkıyla kazanmasına ragmen rosario bence daha iyi dövüşçü.geçirdigi trafik kazasından dolayi geçirdigi ameliyat + 15 ay dövüşe ara vermesi yüzünden cok cabuk yoruldu ve yer de karşı koyamadı.umarım toparlar kendisini izlemesi zevkli bir dövüşçü miocicden daha zevkli

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

herkes gibi santos vs overeem dövüşünü izlemek isteyenlerdendim ben de...ama nasip değilmiş..santos u yenebilecek gerçekten iki dövüşçü var biri overeem diğeri valesquez..ben valesquez i bir adım önde görüyorum..acaba diyorum kemer maçına roy nelson çıksa bi sürpriz yapabilir mi?

its_your_move dedi ki...

STEFAN STRUVE vs. LAVAR JOHNSON

Lavar'ın kazanacağını düşünüyordum ama Struve kazandı.İkisinde de pek bir gelecek göremiyorum.

STIPE MIOCIC vs. SHANE DEL ROSARIO

Rosario ağır favorimdi ama Miocic daha iyiydi ve kazandı.Ama Rosario ilerde kemer maçına çıkabilir potansiyeli oldukça iyi bence

fenerli_41 dedi ki...

lavar johson jds ye rakip olur diye düşündüm ama adamın yer dövüşü(jiu jitsu) çok zayıfmış stefan struve zayıf yönünü yakaladı kazandı
ama adamın ayakta dövüşü çok iyi jds ile kapışır

sensei dedi ki...

Alistair owereemi asla affetmicem bizi mükemmel bir maçtan mahrum bıraktı. Aslında bence sporcuların bir çoğu doping kullanıyor buna organizatörler bile izin veriyor çünkü kendiler kazanacak, bence badri hari en başta kullananlardan ahanda buraya yazıyorum, eski haline bak yenisine bak..

Roy nelson dombilisi, çok güzel overhead vuruşla uzunu indirdi.
CAIN VELASQUEZ vs. ANTONIO SILVA maçıda tam bir kan banyosuydu, silvanın koca kafası kırıldı.

genede overeem Allah belanı versin senin keşke bu maçtan sonra yakalansaydın ya amına koyim hepimizi mağdur ettin yazıklar olsun sana, dinsiz piç.

Yorum Gönder