Pazartesi, Mayıs 07, 2012

UFC on FOX 3: Nate Diaz durdurulamıyor, 'The Talented' bileti kesti, ve Hendricks finale doğru...

Kansporu için yazan Gökhan1985

MMA  dünyasından memnun olunmadığı şu günlerde (Kansporu aktif takipçileri için) ortalamanın biraz üstünde bir etkinlik seyrettik diyebiliriz, ya da güzel ve kaliteli maçlara olan açlıktan dolayı biraz daha objektif bakmaya çalışıyoruz. Asıl önemli olan ve gözden kaçan noktalardan biri bol maçların olması, her ne kadar UFC tekelinde MMA sporu reyting kaybetse de iyimser bir düşünceyle iyi maçların da yadsınamayacak kadar çok olduğunu söyleyebiliriz. Açıkçası dövüşçülerin kendilerini geliştirmesi beni bu iyimserliğe iten başlıca faktörlerden birisi, öyle ki bu gecede Alan Belcher ya da Nate Diaz hatta Lavar Johnson dahi beni heyecanlandırdı.

PAT BARRY vs. LAVAR JOHNSON
Hem kilolarıyla hem de dövüş yetenekleriyle ağır olan iki sempatiğin! Çarpımasında galip olan UFC yeni yetmesi Lavar Johnson oldu. Aslında maç ortada başladı Pat Barry bilindiği üzere o meşhur alçak tekmelerine güvendiyse de rakibi mesafesini iyi koruyarak fazla etkilenmedi. Ardından tam ağırsiklet amatöre yakışan harala gürele bir maç başladı, derken Pat Barry’den beklenmeyecek bir hareket zuhur etti ki, tam bravo derken laf ağzımda tıkalı kaldı. Yarım bir yere düşürme girişimi yapan ‘THE HD’ ardından çok usta bir jiujitsucuymuş kendini rakibinin üstünden yan kontrole aldı. Ancak burada yaptığı bir pes ettirme girişiminde biraz daha diretse maçı alabilme olasılığı Lavar’ın acı dolu yüzünden okunuyordu. İlk roundun sonlarına doğru sahneyi alan Lavar Johnson bundan bir önceki maçında Joey Beltran’a yaptığını Pat Barry’e de yaptı.Bir,iki,üç,dört aparkat ve teknik nakavtla yine izlenesi bir galibiyete imza attı. Maçın ardından üçüncü maçında kiminle eşleşir diye düşünürken Trawis Brown fena olmazdı dedim..

ROUSIMAR PALHARES vs. ALAN BELCHER
Beni en çok heyecanladıran ve yazımın başındaki teorime destek olacak bir maçtı. Bu maçın da baş ismi kazanan Alan Belcher idi. Aslına bakılırsa maçı ikinci sefer izlediğimde benimle birlikte heyecanlanan yorumcu Joe Rogan da dikkatimi çekti. Çünkü Rousimar Palhares’in maçları yerde bir hayli ateşli oluyor. Tabi yere alır almaz ayak kilidini en iyi yapan MMA dövüşçüsü olduğu içinde eğer ki pozisyonunu bulmuşsa maçı almamasına imkan ihtimal yok. Ancak bu sefer Alan Belcher (ki hakikaten yetenekli adamış) yere indiğinde maçı bırakmadı ve pes etmedi. İşte maçın bu anları heyecan dolu geçerken ‘The Talented’ çok dikkat çekici bir şey yaptı. Ayak kilidinden kurtulmuşken, kalkıp ayakta pozisyonuna başlamadı ve yerde devam etti ama öyle bir etti ki, ben Rousimar Palhares’e şaştım kaldım. Alan Belcher, rakibine öyle agresif yerde yumruklar uyguladı ki maç sonu ağır çekim izlerken galiba Rousimar’ın yüzü de ağaç kabuğundan dedim. Diğer dövüşçüler maçlarda dirseğin sıyırmasıyla üç kilo kan kaybederken bu adam hiçbişey olmamış gibi bir surat ifadesi vardı. Hakem araya girmese Belcher rakibinin beynine ulaşacaktı. İşte maç sonunda hem benim hem de Joe Rogan’ın büyük saygısını kazanan bu dövüşçünün artık ben de yeri başkadır.

JOSH KOSCHCEK VS. JOHNY HENDRICKS
Gecenin ana kart dövüşlerinde izlenesi en düşük maçıydı. Tabi iki dövüşçünün de unvan maçına yolu açıkken keyifli bi maç sunmaları düşük ihtimaldir. Bir önceki maçında Jon Fitch’i ağızları açık bırakan bir nakavtla yenerek bütün ibrenin kendisine dönmesini sağlayan Hendricks’in bu maçtaki bütün olayı ‘kafaüstü’ vuruşlardan ibaretti. Arada rakibini yakalamak için kroşelerini kullanması ve birkaçını oturtması maçı almasını sağladı. Tabi Josh Koschcek'inde ayakta dövüşmesinin iyi olması nakavt şansı tanımadı. Bir de maç içinde şu elleri uzatma da olmasa -ki Josh Koschcek bunu çok yapıyor- rakibinin gözünü çıkarması an meselesi olmaktan uzak kalıcak. Sonuç olarak UFC’de sekizinci galibiyetini alan Johny Hendricks unvan maçını hak etmiş oldu, tabi ağabeylerinin kapışmalarından sonra…

NATE DIAZ vs. JIM MILLER
Bu seferde galibiyetini pes ettirmeyle alan küçük Diaz artık kemer maçı yolcusu. Rakibi ise bu mağlubiyetle ‘Gatekeeper’lıktan öteye geçemedi, ancak ben hala Jim Miller’da hafifsiklette şampyion olma potansiyeli görüyorum. Maç içinde Diaz’ın boksuna başarılı bir agresif yaklaşımla karşılık veren dövüşçü iyi bir sol direkle sersemlediyse de çabuk toparlandı. İkinci roundda maç ortada giderken riskli bir yere düşürme girişimi Jim Miller ‘ın sonunu hazırladı. Hemen boynu kapan kardeş Diaz biletini kesti. Artık bende Nate Diaz’ın, Ben Henderson’a olsun Anthony Pettis’e olsun hatta Grey Maynard’a karşı maçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

10 yorum:

mehmedov dedi ki...

travis browne jds gibi yavastan kariyer yaratılan ileride kemer macına cıkarılacak bir dövüscü
ayrıca ben rothwell ile dövüsecek, lavarla falan dovusmesi hem mantıksız hem de ufc nin planlarında yok.

özellike belcher palhares dövüsü cok iyiydi ki belcher ın adına yakısan bir yetenek oldugunu her dovus gosteriyor.

bu dövüs gecesinde hem cabuk sıkılan arkadaslara cerezlik bir hw macı, hem mma den gercekten anlayanlar icin sahane bir ground show, hem de geleceğin sampiyonunu gosteren bir ana dövüs vardı.

bundan da sıkılan olduysa gitsin curling izlesin.

en iyi ufc on fox olmasına ragmen program ratinglerde cakıldı.

avengers filmi, playofflar ve özellike mayweather cotto dövüsü maalesef ufc yi ezdi gecti.

fox ufc ye 7 sene dayanacak mı süpheliyim.

Alkan Gültekin dedi ki...

benson'ın nate diaz'ı ağzını burnunu kırarak dövmesini diliyorum.

frankello dedi ki...

nate diaz'ın lwe geçince gücü yerine gelmiş.wwde kendisinin yarısı kadar kaliteli olmayan dövüşcülere karsi fiziksel ve güç dezavantajlarından dolayi kaybediyordu.gerçi o klasmanda kaybettigi karsilarmada da ezilmiyordu pek.rory mcdonalda kaybettiginde 2 suplex yedigi 3.round hariç ilk 2 roun gayet de idare ediyordu,yakın götürüyordu ki hayvan gibi fizik dezavantajı,güç farkına ragmen.çok yetenekliler diaz kardesler,mmain gerçek temsilcileri bu adamlar bence.bazı apaçi dövüşçüler gibi saf kas gücü+güreş+idare edicek kadar striking ile milleti decisiona götürmeye calismiyolar(bkz gsp, jon fitch,koscheck,mcdonald,guida,rashad evans,phil davis vs)her yaptiklari branşta saf teknikler.bu arada nate diaz pettisi kötü döver,yerle bir eder.bensona karşı güç ve fizik farkindan dolayi zorlanabilir ama bence onuda yenicek.hatta submission ile(buraya yazdim).

strikeforce agırsikletleri ufcninkileri parcalamaya devam ediyor.garibim pat barry ayakta dayagı yiyince hemen yere gitmeye kalktı hemde dövüşünün en zayif olan kısmına.bence submission denemesi o kadar tehlikeli düzeyde degildi (en azından rogan öle dedi).lavarın yüzünde,kolunu vücuduna yaklastırmak için harcadıgı gücten dolayi o ifade var gibi geldi bana.bu pat barry bi ara ilk 10a girmek üzereydi siralamalarda garip.lavar sf de ilk 10un yanindan bile geçmemişti halbuki.asıl sfden gelen hwlerden shane del rosario'ya dikkat edin derim.

zeggy dedi ki...

Başlığa "The Talented" yazmışsın da herifin lakabı "The Talent"... Belcher on numara BJJ yapabildiğini gösterdi dünyaya, gerçi maç sonu da söylediği gibi, Palhares'in ataklarına hazırlıklıydı. Ne kadar tehlikeli olursa olsun tek ayak kilitleriyle ilerleyişinin sınırlı olduğunu gösterdi Toquinho.

Pat Berry bence çalışma eksikliğine kurban gitti, uygulamaya çalıştığı Americana oldukça büyük teknik eksikliklere sahipti. Tuttuğu kolu rakibinin vücuduna doğru yaklaştırmayı akıl etseydi maçı almıştı.

Hendricks-Koscheck maçını izlerken sıkıldım, Hendricks zar zor aldı zaten, kemer maçı için bir galibiyet daha almasını isteyebilirler.

Diaz-Miller maçı, Miller maçtan sonra "he had my number" dedi zaten, çok da konuşmaya gerek yok.

Prelim'lerdeki Gaudinot-Lineker maçını kaçırmayın bu arada. Flyweight'ler gümbür gümbür geliyor.

sensei dedi ki...

kafesdovusu.com böyle bir site buldum yakında açılacak ismide çok farkedilir, kısaca rekabet iyidir...sensei hepsine yeter..

mehmedov dedi ki...

ufc on fuel 3 u izleyen yok mu

korean zombie dovusu yine harikaydı.

Tornado dedi ki...

Beyler mmashare.com da Fedor emekliligini duyurdu gibi biseyler yazıyor birileri bı baksın nedir ne degildir

the mentalist dedi ki...

ingilizcen yok mu cahal köpek okusana

Tornado dedi ki...

the mentalist illa ananı mı sikiyim orospuçocuğu ben haberin asıllı veya asılsız olmasıyla ilgili sordum o soruyu, ingilizce bilmesen emekliliğini duyurduğunu nerden anlayacağım gerizekalı mentalini mantığını bacısını siktiğimin topu seni !

Tornado dedi ki...

Anası sikişmiş

Yorum Gönder