Pazar, Nisan 14, 2013

TUF 17 Finale: Yeni bayan idolümüz Cat Zingano! Favori Urijah Hall yenildi. Faber, Jorgensen'i boğdu.

TUF 17 Final gecesinde sezonun açık ara favorisi Urijah Hall sürpriz isim Kevin Gatselum'a yenilirken, UFC bayan MMA tarihinin 2. maçında Tate ve Zingano bizlere çok sıkı bir maç izlettiler! Maçın galibi, ve Ronda Rousey'nin yeni rakibi, Cat Zingano oldu. Zingano'nun Wanderlei'yi andıran diz darbeleri ve sağlam güreşi oldukça etkileyiciydi.



Gecenin main event'inde Urijah Faber, Scott Jorgenson'ı boğarak bitirdi.
Gecenin bombası ise Gabriel Gonzaga'nın takedown yapmaya çalışırken kafasına aldığı korkunç dirsek darbeleriydi... Ha bir de Clint Hester'in müthiş dirsek nakavtı tabi..


Gonzaga 3. dirsekte nakavt oluyor gibi.. 4. dirsek de kesinlikle kafa arkasına ve faul tabi..
Clint Hester bu muhteşem dirsek darbesiyle rakibini dans ettirerek uykuya yolladı...

23 yorum:

the mentalist dedi ki...

sadece 3. dirsek mi tüm dirsekler neredeyse kafa arkasina direk diskalifiye olmasi gerek

sensei dedi ki...

Arkadaşlar ne olursa olsun miesha vs ronda rövanşı daha iyi olabilirdi, emin olun daha keyifli bir maç olurdu miesha daha önceki hataları yapmayabilirdi, neden mi maçta gördünüz ki miesha grapplingte daha iyiydi, cat'i bir kaç kere çok zor duruma soktu ancak cat kurtulmayı başardı peki soruyorum o pozisyonda çok güçlü olan ronda cat'i yakalasa Allah aşkına nasıl kurtulacak bu kadın, maç başlamadan biterse keyiflide olmuyor ? strikerlerin rondaya şansı olmuyor hemen grappline dönüyor zaten olay.. Miesha cat ziganodan daha güçlüydü, daha iyi strikerdi daha iyi grapling yeteneği vardı bu belli oluyordu hatta kazanacak gibiydi ANCAK cat zigano ise daha dayanıklıyı dayandı dayandı dayandı maçı kazandı, miesha güçten düştü, sonradan da cat atağa başladı...dayanıklılıkta çok önemli demek ki..
He bu kadar Rondaya dayanırsa onuda yener Ronda ama çabuk işi bitmezse, Ronda'yı daha 5 round kıran kırana maçta göremedik ki dayanıklılığı hakkında fikir sahibi olalım...

Umarım Rondayı yener sevemedim rondayı bir türlü, bu arada dünya güzei chris cayborg'ta maçlarına başladı ama nedense onunda Rondaya şansı yok gibi geliyor, aniden bir yumruk falan atmazsa çünkü Ronda kahpesiyle kağışınca iş grappling aga o konuda'da miesha iyidi yazık oldu...

gerard moushashi ufc'ye geçmiş doğru mu ?

Cyborg santos ufc'de yok mu ? yani başka bir organizasyondamı dövüşüyor, Rondayla maçı mükemmel olurdu..

Fightnext sitesinden maçları izliyorum şu anda sıcağı sıcağına yorum yaptım şimdi diğer maçları izleyeyim..



Arkadaşlar Ertan balaban yenildi, rakibinin stilini merak ettim sambocumudur nedir amına koyduğumun piji, çıkışta yakalacaktım ama soyunma odasından çıkmadı..

ertan balaban hocam yenildiğiniz maçıda yükleseydiniz keşke örtbas ediyorsunuz, enstanteneler koymuş kendi atak yaparken :) yenildin canın sağolsun sporda olur böyle şeyler herkes yeniebilir video koyun lütfen..

Murat kazgan japonu yenmiş bakalım onuda izleseydik keşke..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Evet Gegard UFC'de artık hatta ilk maçını kazandı bile. Ama kemeri alamaz Bones'dan muhtemelen. Yani en azından ben alamayacağını düşünüyorum.

Cyborg invicta mı ne öyle bi yerde dövüşüyor. UFC'de 135 lbs- 145 lbs tartışması oldu. Cyborg 145'de dövüşürüm diyor, Ronda 135'de dövüşürüm diyor. Bu sırada ilk rakibini haşat etti Cyborg.

Ertan Hoca yenildi evet ama maçı seyretmediğimden bir yorum yapamayacağım. Türkiye'de MMA adına çok önemli bir sporcu ve hoca. Bundan sonraki antrenörlük hayatı umarım mutluluk getirir kendisine. Bu sırada evleniyor sanırım hayırlı olsun diyelim.

Murat Kazgan'dan acayip büyük şeyler bekliyorum, daha önce söylediğimde o adma şovmen filandiyorlardı ama harbiden değil. Striking altyapısı olmasına rağmen, grapling altyapısından gelen koreliyi 55 saniyede giyotin ile boğdu. Kemeri alırsa olay olur valla ki ben alacağını umuyorum.

the mentalist dedi ki...

murat kazganın maçı yine ayarlanmiştir. bu sefer 500 dolardan fazlasina baglamişlardir kesin. mmaden dirsekler kaldirilsin artik sikecem analarini izlenemez hale geldi amk

sensei dedi ki...

mentalist direkler kaldırılırsa izlenmez hale gelir, üsteki adam battaniye gibi yatar...akli dengeni sikeyim senin, sende hiç akılda kalmamış muhannet..

Charlotte Ertan balaban maçını seyrettim ama uzakta diye tam anlayamadım bazı şeyleri anlatayım ama lütfen kimse yanlış anlamasın gördüğümü anlatacağım :


Balaban takımının tişörtünü giymiş 2 kişiyle konuştuk dediler ki; Ertan bütün maç yerde geçse keşke diyormuş, ayrıca o kadar iyi hazırlanmış ki kendine güveni tammış...


En çok ertan ve gökhan saki maçında bağırdım, yani gerçekten çok heyecanlandım Ertan maçı osnrasında keyfim çok kaçtı zaten...

Ayrıca gecenin en kötüsü Burak uğurdu elini bile kaldırmadı, crossfit buysa hiç çalışmayın yahu kondisyon yok elini bile kaldırmadı, iranlı çocuk döver gibi yendi bunu..

TV vermedi diye kimse görmedi ama yendikleri maçları youtubeye 50 yere verip sürekli reklam yapıp yenilince koymamakta sevenlerine hakarettir bence, herkes maça gelemez değil mi...

Bir de face adresine sadece kendi ataklarını koymuş, ne diyecek izleyen vayy Ertan kök söktürmüş rakibine...bu kandırmaca değil mi ?

Bence Ertan enilsin yenilmesin kimsenin gözündeki değeri elbette düşmez mma'yı yayan kişidir..

Maç başladı;

Ayakta kapışmadılar ama strikerde rakip daha iyi olacağını hissettirdi, Ertan buna belden daldı, salladı da ama birden eleman üste çıktı ertanın kolunu kaptı herkes orada Ertanın pes edeceğini sandı, ama kurtuldu Ertan sonra rakip gene ertanı bir iki kere gene kolay şekilde yakalı, en sonunda bacağını kaptı ve Ertan bir çığlık attı stadyum yankılandı dedik herhalde bacağı kırıldı stadyum da ölüm sessizliği oldu, Ertan yerde kıvrandı, sonra sevgilisine evlenme teklif etti sonra elemanları koluna girip götürdü yürüyemedi...


TESPİTLERİM;

1-Ertan gibi kahverengi kuşak birinin çok kolay şekilde defalarca takedown pozizyonuna düşmesi herkesi şaşırttı..

2-Rakip ertandan daha güçlüydü sınıf farkı vardı..


3-Rakibin altyapısını merak ettik, grappling altyapısı var gibiydi sambocu olabilir ancak değilse BJJ'de kuşağı sorgularım aga, kuşak değil kuşağı kimsen aldığın daha önemli olabilir...


4-Ertan bir kaç kere takedowndan kurtuldu ancak bunu gene kuvvet uygulayarak yaptı yani öyle jijutsuluk bir şey göremedim, sokaktan herhangi güçlü adamda ertanı altına alır kaldırmazdı gibi bir hal vardı..

5-ERTAN Türkiyede olduğu için heyecanlanmış olabilir, Murat direkçide heyecandan dövüşemedi ancak kalitesi ortadadır...


Birini yenmesine ya da yenilmesine kimse laf edemez, Ertan Türkiye için zenginlik modernliği hocalığı ancak insanın aklında soru işareti kalıyor, BJJ ne işe yarıyor ? ya da kuşak mı kuşağı kimde aldığın mı önemli...

Can Evrenol dedi ki...

beyler ertanın da muratın da maçları nete düşer düşmez koyucaz buraya tabi ki

Erdal dedi ki...

Bayan sporcularin MMA'deki seviyesi kesinlikle yukseliyor. MMA'nin daha genis bir tabana yayilmasinda oldukca onemli bu.
Tate iyi bir guresci ve take-down konusunda dersini iyi calismis, ama Zingano zorlu bir rakipti. Yerde iki sporcunun seviyesi birbirine yakindi bence. Zingano birkac kez cok tehlikeli durumlardan iyi teknik sayesinde siyirdi. Ozellikle Zingano'nun arm-bar'dan kurtulmasi gayet iyiydi. Ama asil soru Zingano, kol kolleksiyoncusu Ronda karsisinda ayni kacisi uygulayabilecekmi??? Ronda olimpik bir judoka (take-down konusunda A++) ve 7 macini da arm-bar teknigiyle kazandi. Zingano iyi bir mac cikartabilir, ancak hakem bence dovus sonunda Ronda'nin kolunu kaldiracak.

the mentalist dedi ki...

sensei anani bacini sikeryim akilsiz velet ufc öncesi sf de pride da dirsek yoktu kimse de kimseinin üstüne yatmiyodu. beyinsiz orospu cocucugu. ufcnin dirsekleri tutmasinin tek sebebi güreşlere avantaj saglamak ve temel amerikan seyircisini kaybetmemek. siktir ol git

Erdal dedi ki...

Bu arada bu dovus kartiyla ilgili degil, ama Dagistanli Khabib Nurmagomedov UFC'yi toza dumana boguyor. Su anda 19-0. UFC'deki ilk uc macini kazandi ve daha 3 dovusu daha var kontratinda diye biliyorum. Bu cocugu mutlaka izleyin, inanilmaz bir kardiyosu ve rakiplerine nefes aldirmayan bir baskisi var. Daha onemlisi tam bir savasci yuregi var, kendine inanci ve guveni cok iyi. 25 Mayis UFC 160'da Aber Trucillo ile dovusecek. Kacirmayin..!

Erdal dedi ki...

Ben de Gonzaga macini TV'de izlerken dirseklerin kafa arkasina geldigini dusunerek hakeme veryansin ettim once, ama tekrar gosterdiklerinde darbelerin basina yandan geldigi goruluyor, son darbe haricinde. Gonzaga nakavt olduktan sonra en son dirsek kafa arkasinaydi.

sensei dedi ki...

Erdal dediğin adama baktım yobaz lan o, çecene benziyor onu ancak mentalist gibiler tutar, benim gibi ingiliz asilzade özentisi soylu biri asla öyle bir alt sınıfı tutmaz..

Örneğin mentalist mental yönden zayıf olduğu için nick diazı tutar, ben ise GSp'yi tutarım..nerde dopingli, steroidi, anarşik, komunik, esrarkeş, faşist, it zibil varsa onu tutar akıllanmaz bu iblis tohumu yahudi..
Ülkemizde ABD'li turist kadın cinayetinde ilk aklıma gelen şüpheli ahanda bizim mental maganda olmuştur, hala geceleri kapıyı bacayı, kilitlerim valla manyak lan o..

Erdal dedi ki...

Sensei, valla mentalist'le ne kadar atissaniz da bence kan sporunda bulusmaniz aranizda guclu bir bag ve ortak payda. Tabii mentalist'in GSP'ye karsi Nick Diaz'i tutmasi uzucu ve dusundurucu :)
Bu arada, dovusculerin sosyal sinifi ve politik inanclarina bakmamaya calisiyorum, onyargi yapiyo biliyonmu.
Beni guldurdugunuz icin hem sana hem de mentalist'e tesekkurler.

sensei dedi ki...

Can dostum maçları yayınlasana arkadaşım, halk seni bekliyor, ört bas etmeye çalışmayın, halkı küçümseyemezsiniz, sizi oraya çıkardığımız gibi, aşağı indirmesinide bilürük..

Can, balaban takımında antrenman ediyor yanlış mı?, onun için yaptığı incelemede sadece Ertanın kız arkdaşına ettiğin teklifi yazmış, mağlubiyeti kısaca geçiştirmiştir, aynı takımda yer alıyor bir sürü fotoğraf ve video çektiler nerde peki ? ne hikmetse o videolardan ve fotoğraflardan sadece Ertanın sevgilisine ettiği evlenme teklifi ve rakibe karşı yaptığı bir kaç cılız atağı abartarak sitelerine koydular, rsim vesaire, Komuoyu olarak bilgi istiyoruz bu hakkımız, çünkü Eryan herhangi bir kickboksçu falan değil, herkesin merakla beklediği MMA deyince akla gelen ilk isim o yüzden neyse her şey ortaya çıksın..

Zerre şüphemiz yoktur ki; maçı kazanan bunlar olsaydı, çooktaan gururla internette 10 yere verirlerdi, ya da ertan yenilseydi ama iyi mücadele çıkartıp o duruma düşmeseydi, gene koyarlardı emruli maçı gibi...


the mentalist dedi ki...

ilk defa sensei denen malin bayrak taşiyani ile ayni fikirdeyim . nerde videolar resimler.

bu arada ben nick diazi desteklemem. gspnin rakibi kimse onu desteklerim.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Oha Murat Kazgan şimdide Moskova'da dövüşecekmiş. Hatta şu an Moskova'da...

the mentalist dedi ki...

ayarlanmistir o macta 500 dolar cızz

sensei dedi ki...

Murat kazgan malesef dengi bir adamla kapışmadı o yüzden kimse tatmin olmuyor, yendiği ilk eleman geçen aylarda açlıktan öldü o maçada 1 somun ekmek için çıkmıştı, şimdi dövüştüğü japon ise ondan hallice idi, zayıflıkla olmaz bu işler falan ama azıcık çalıştığı belli olsun yahu, Murat kazgana bak ona bak kesinlikle dengi gibi görünmüyor....Tamam Ertan yenildi ama Rakibi ortada, o yüzden Kagan huerta gibi biri ile kapıştıktan sonra herkes emin olur ancak.

Eğer kilo uygun olursa Ertanı yenen elemalna maç yapsa çok ilgi çekerdi...

the mentalist dedi ki...

ertanin rakibi ertan ile muratı aynı anda yener amına çakayım tank gibi herifti amk hem yerde hem ayakta sikerti ertani bu arada benim bildigim ertan welterweight murat kazgan lightweight

Unknown dedi ki...

Ertani da Murati da neredeyse spor anlaminda minderde hic tanimadan konusan kisilerin biraz olsun terbiyesizlik yaptigini dusunuyorum.Her ikisi ile de calisma firsatim oldu. Ozellikle Murat ile neredeyse 2 yil kadar 1e 1 calisma sansim oldu.Kisaca sunu soyleyebilirim.Ertan hoca misyon sahibi,kesinlikle iyi niyetli,gereksiz egolardan uzak duzgun bir karakter.Ancak genetik olarak belli bir duzeyin uzerine cikabilmesi pek mumkun gorunmuyor. O yuzden bilgilerini antrenor olarak paylasmasi cok saglikli bir karar. Murata gelince...Murat kesinlikle fiziksel olarak hakikaten bir ayi kadar belki daha bile fazla guclu, akilara zarar bir sporcu.(inanin guc konusunda belki de az bile soyluyorum) Teknigine gelince, kesinlikle TC de kimseyle kiyaslanabilecek bir durum degil.Machida bile bunu gayet basit bir sekilde dile getirdi.Murat bugun dunya klasmaninda her dovuscu icin cok ciddi bir rakiptir.Bu yazi burada kalir ise ve bir sure sonra tekrar okudugunuzda goreceksiniz ki bu yazilanlar abarti degildir. Murat su andaki guc, teknik , kondisyon ve inanmislik duzeyi ile bile GSP yi devirebilecek durumdadir.Onun icin Blackhouse basta olmak uzere bircok salon ,antrenor ve dunya sampiyonu dovuscunun de ne kapilarini acmaya ne de 500 dolarla bu sozleri soylemeye hic zamani yok.Sporcunuzu destekleyin ki spor ilerlesin.Futbol tribunu mentalitesiyle MMA konusulmaz ve yorumlanamaz.

the mentalist dedi ki...

unknown murat kazgan lan galiba

sensei dedi ki...

Aynen ifadeleri çelişkili ve şüpheli görünüyor.

Unknown dedi ki...

Bak adam galibiyet almış, tebrik takdir edesim vardı, Unknown bütün pozitif enerjimi aldı down oldum. Ulan hayatinda 1 mma maçı olan (diğerlerini saymaya gerek görmüyorum) kıçı kırık bi koreliyi yendi diye adami GSP 'ye rakip görüyosunuz. GSP ye gelmeden önce kaç kişi var bildinmi?

Neyse maça gelince galibiyet için murat kazgani tebrik ederim..bir lightweighte göre oldukça güçlü , ama strike'i çok kötü iyi bir strikera karşı dövüşürse iddia ediyorum ilk round'da knockout!! Bizim mma'ciler strikerligini ön plana çıkaracaklarina rakiplerle grappling de oynuyorlar , Ertan tosladi Murat bu sefer şanslıydı, bi curitiba'li, rio luya filan düşer kütür kütür kırarlar kemikleri maazallah!

Bide ertan in maçında can evrenol ertanın yanında kamerayla geziyodun gördüm, saklama! Nabiyodunuz arkın çeligin yeni single 'i için klipmi cekiyodunuz ?

Adsız dedi ki...

mma erkek sporudur.

Yorum Gönder