Salı, Temmuz 09, 2013

MMA'den neden soğuduk

Merhaba arkadaşlar, 4.5 yılı aşkın süredir yazdığım Kansporu'na bugüne kadar hiç bir şart altında 10 günden fazla ara vermemişken, an itibariyle neredeyse 1.5 aylık bir ara vermiş durumdayım.


Bunun 3 temel sebebi var; Birincisi iş olarak son derece yoğun bir 1.5 ay geçirmiş olmam... İkincisi, hepimizi moralman aşırı inişli çıkışlı bir ruh haline sokmuş olan Gezi olayları... Gerçekten bir yandan hayatımın maddi manevi en büyük yatırımını yaparak çektiğim yeni filme çalışırken, bir yandan ufak tefek söz verilmiş diğer projeler, ve bir yandan da devamlı aklımızın Taksim ve civarında yaşanan olaylarda olması oldukça yıpratıcı bir süreçti. Malesef hala da öyle galba.

Ancak bu iki sebep başlı başına Kansporu'nu durdurmama yeter miydi emin değilim. Malesef üçüncü sebep ise genel olarak UFC'den iyice soğumuş olmam. Bu konuda yalnız olmadığıma da eminim. Kansporu'nu kurduğum ilk günden beri UFC'nin MMA'yi tekelleştirmesine, tektipleştirmesine, Dana White'ın tatlı sert faşizmine, ve MMA'in artık iyice emekleme devresinden çıkıp tam anlamıyla bir 'business' olmasına karşı tepkilerimi dile getirmekten hiç kaçınmadım.

Ayrıca Türkiye'deki kara cahillik sebebiyle dövüş sporlarına karşı duyulan tepkiden ve bu sebeple UFC canlı yayın yapılamamasının doğurduğu sıkıntılar da cabası.

Amerikan MMA'inin güreşçilere getirdiği avantajlar, saçma sapan kurallar ve jüri hatalarına girmiyorum bile.

Kısacası MMA, benim bu işle tanıştığım 2003'teki MMA değil. Bazen ara ara o tadı alsak da, artık başka bir oyun var. Artık UFC bir 'er meydanı' değil, puanlarla oyun kazanma telaşında olan ve dövüşten kaçan şampiyonların domine ettiği, parıltılı ve başarılı bir televizyon programı.

Açıkçası bu süre zarfı içinde siteyi tamamen durdurmayı bile düşündüm. Sonra kardeşimin bana hediye olarak www.kansporu.com adresini satın alması aklıma gelince vazgeçtim. Son olarak bugün yine kardeşimin göstermesi üzerine sitede yapılanları okudum ve hissettiklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Sevgili Joe Rogan, lütfen Dana White 2 olma
Bundan sonra nasıl devam eder bilmiyorum ama, bu Pazar izlediğim UFC162'ye bakacak olursak işler daha da kötüye gidecek gibi. Anderson Silva zaten adam olsaydı ringde yıllardır bu kadar maymunluk yaptıktan sonra Jon Jones'la dövüşmeyi talep ederdi. Adam hem dövüşmüyo hem rakibine saygısızlık had safhada, hem de bu sefer yakın gelecekte unutulup gidecek bir adama nakavt oldu... Bravo. Maçtan sonraki saçma sapan konuşması da cabası. Hepsinin üzerine sıçıp sıvayan ise Dana White'ın çıkıp 'harika bir gece geçirdik' demesi oldu.

UFC'nin bu pazarlamaya yönelik yalanlarndan bıktım! Harbiden bıktım... Artık her tanıtımında Joe Rogan'a 'bu seferki maç UFC tarihinin en iyi maçı olacak' şeklinde yalan söyletmesinden de bıktım. Böyle devam edeceklerse bizim Vali Mutlu'yu alsınlar oraya, o Joe Rogan'dan daha iyi becerir o işi.

Bi tek Mark Munoz'a inanamadım. Helal olsun, müthiş bir maç çıkardı.

Herkese tarihe geçecek bu kanlı Haziran'dan sonra, ülkemize
hayırlar getirecek bir Ramazan diliyorum...

 Sevgiler, Can Evrenol

11 yorum:

frankello dedi ki...

fedor'a bok atarlardi hep recordu şişirilmiş diye ama bence anderson silvanın recordu en şişirilmişidir. dövüştüğü tek adam gibi dövüşçü vitor belfort o kadar. bu siklette dan hendersonu saymıyorum cünkü adam mwde tamamen çöp.jake shields battaniyesine bile yenildi düşünün artık adam doğal lhw.

ayrıca ne kadar sevmesemde gsp anderson silvayı cok rahat yener, jon jones ise 2.roundu göstermez

servet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sensei dedi ki...

Can evrenol, dediklerinde haklısın diyecek bir şey yok, tek başına ya da çok az destekle koca siteyi çekip çevirmek diğer işlerinin arasında kendini baskı altında hissetmek ve karşılığında biz tembellerin oturup keyifle sadece cips kola eşliğinde haber okuması ve beklemesi elbette katlanması zor bir durum olsa gerek..Sonuçta bu iş senin için bir hobi ve bu hobi zulüme dönüşürse elbette sinir bozucu olur...

Tavsiyelerim şunlardır ;

-Forum sitesi açılabilir, böylece insan akışı daha fazla sağlanabilir, malum blog sisteminde paylaşıma katılmak çok külfetli gibi geliyor insanlara....Forumda en yoğun MMA olmalı, haber kısmı için özel yer ayrılmalı, diğer spor dalları da eklenmeli...Ve moderatörler bu tarz şeylere daha istekli ve gönüllü oluyorlar malum, 3-5 tane kişi sen olmasanda siteyi az çok ayakta tutabilir sende bunalıma girmezsin diye düşünüyorum..Blog bireysel olarak yönetimi kolay ancak kitlesel olarak zordur forum ise kitleseldir..ne olursa olsun kendi haline bırakılsa dahi paylaşım mutlaka oluyor ama burada kim haber yazıp sana göndercek ? haber yazmasa başka bir paylaşım yapamayacak mı ?

Bölümler;
Haberler -Ana bölüm bu olmalı kesinlikle
MMA-antrenmanlar vs
Boks,Kickboks,Muay thai-bjj bölümleri..
Body bölümü
crossfit bölümü
kadınlar bölümü
Salon tanıtım atletizm doğa fotoğraf vs vs vs...
Birden koca forum açılıncada Ataköy gökdelen bölgesi gibi ıssızlık ve tecavüz korkusu meydana gelebilir onun için daha işlevsel bir forum uygun olur..


Boks bölümü için ringlerden.blogspot sitesiyle anlaşmayı teklif neden etmeyesin ? neden büyük bir camia olmasın ? Çok başarılı buluyorum onları devamlı haber var sitelerinde...

Diğer konu ise; MMA deyince sadece aklımıza UFC gelmemeli, Avrupada çok güzel maçlar oluyor, Amerikada gene gördüm sırf kadınlar için turnuvalar var, yani UFC'de takılıp kaldık bu da etken olabilir sıkıcıdır...


Benim nacizane fikirlerim bunlardan ibarettir can dostum..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Ulan Dan Henderson orta siklete inip almaz ki kemeri, bayram ilan ederdik...

Bunun dışında Chael her an geri dönebilir ve kemeri alabilir diye düşünüyorum. Vitor ilk round bir şeyler yapabilir.

Bir başka, artık hayal diyelim, Wanderlei Silva'nın bir maç daha kazanıp kemer maçına çıkması. Zor ama güzel olurdu...

Unknown dedi ki...

Hadi ama can siteyi katmayı düşünmen bile beni korkuttu. Yani başka nerden mma habaerleri okuyup maç sohbeti yapabiliriz? Ayrıca sensei nin "forum" fikri gerçekten çok mantıklı bu fikri düşün bence.

Unknown dedi ki...

bilgehancığım saçmalamışsın bencede sen bu işi yapamıyosun artık kapatman mantıklı olur

Unknown dedi ki...

baran dışarı !
Silva eşeğin a*ına su kaçırdı,Dana her zamanki gibi ikiyüzlü.Yaptıkları hareketlerden pişman olmuşlar ki daha maç yeni bitmiş olmasına ragmen Dec 28 UFC 168 Silva Weidman2 konuşulmaya başlandı bile.2014 Şubat yada Martda da GSP ye karşılaşır gibime geliyor.Bakalım neler olucak

Unknown dedi ki...

işin ilginci maçtan sonra silva'ya rematch olcakmı diye sordu rogan,silva hayır dedi.be amınoğlu niye dövüşüyon o zman..

Aldıkları paralarada baktım silva 600k almış..ufc için rekor fiyat..normlde max.400k falan alınıyordu.arada tito,brock,ıca man falan reyting muhabbetine 500k almıştı.600k alıyosun ve hala ringte maymunluk yapıyosun.

Şu puan işi benimde canımı sıkıyo misal hendo bu saatten sonra bütün maçları decisionla kaybeder.suga ve lyoto maçları çok canımı sıktı..tek yaptıkları hendonun overhand'den kaçmak.adam zaten 3.roundla beraber fiziken bitiyor.

gsp montrealde dövüştüğü için ortam,taraftar güzel oluyo ama be birader mma'mı yapıyon eskrim'mi belli değil..bu arada weidman vs gsp maçı olmaz gibime geliyo çünkü antrenman arkadaşı sayılırlar.

Unknown dedi ki...

Weidmanin kazanacigini soylemistim,rovansida kazanir.Gsp di bu gidisle kemeri yitirecek.

Mr Guard dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Can Evrenol dedi ki...

Sensei çok teşekkür ederim desteğin ve teklifin için. Ancak bahsettiğin gibi bir formatla uğraşmak bana daha da zor geliyor şu anda. En azından bu bloga alıştım. Açıyorum yazıyorum çabucak. Keşke yazılarıyla katkı sağlayacak arkadaşlar olsa...

Yorum Gönder