Pazartesi, Ekim 21, 2013

UFC 166: Kemer hala Cain'de...

Cain Velasquez, 3. kere karşılaştığı Junior Dos Santos'u 2. defa mağlup ederek UFC ağırsiklet kemerini bir kere daha korumuş oldu. 5 raund boyunca tam bir davaş halinde geçen maçın son dakikalarında JDS artık daha fazla dayanamayarak pes etti (TKO).

 JDS, pes etmeden saniyeler önce Cain'i ayakta yakaladığı boyundurukla (choke) acaba bir son dakika submission'ı çıkarabilir mi derken, Cain'in debelenmesiyle kafa üstü yere çakıldı. Ve maçın sonunu getiren de aslında bu oldu.

 Cain'in savaşçılığına diyecek yok ama yine de içimden ''ulan şu herifi tellere yaslamaktansa bitirmeye çalışsana!'' demeden edemiyorum. Çok mu eski kafalıyım bu konuda veya olayın profesyönelliğinden çok mu uzak düşünüyorum bilmiyorum ama Cain'in tarzı (keza bir önceki maçta Cormier'in tarzı) bana bir yerden fazla hitap etmiyor.

 Dana White son röportajında Wlaimir Klitschko'yu kaçak dövüşmekle suçladı. Kaçak dövüşmekten de öte, adam dövüşmüyor diye isyan etti! Haksız değil. Wladimir son maçının son raundunda tek bir yumruk bile atmadı. Bu boks mu? Tartışılır. Aynı şekilde ben de bu MMA mi diye düşünüyorum bazen...

Gecenin diğer sonuçları: http://en.wikipedia.org/wiki/UFC_166

23 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mr Guard dedi ki...

cihat boks nereye bitiyor.bir sürü yeni yıldırlar çıkmaya devam ediyor.sen ağır siklette sıkışmıssın.halbuki özellikle welterweight ve diğer sikletler çok çok popüler abdde almanyada ingilterede.
ve hep söylüyorum hala en çok para kazandıran spor bu.
misal bak floydu pacmanı falan hiç saymıcam onlar çok çok yüksek ücretler alıyorlar.wlad,povetkin maçından 17 milyon euro aldı.bütün ufc ağır sikletinin aldıgı paraları toplasan şimdiye kadar o kadar etmez.
rayting olarak amerikada floydun maçalrına bakar iş.tek başına bütün ufc eventlerininden falazla izleniyor ki 100milyon dolara yakın ppv rekoru kırıldı canelo maçında.
ben bitenin aksine mma oldugunu düşünüyorum.wladimir boksa başladıgından beri sıkıcı gelir bana gelmez.diğer sikletler dediğim gibi çok daha çekişmeli ve popüler.tabi zevk meselesi
savunma yapıp kontolllu dövüşen iki boksörün maçını gsp nin maçlarına tercih ederim.ufcde de gsp var her maçı ayrı bir sıkıcı.dünya güreş şampiyonssı gibi.
neyse zevk olayı tartışılmaz.ama boks da bitmez.kick boks bile yeniden canlandı.glory ile

pride müthişti.ufc eskiden öyle.ama şimdi şu sikik maçlar yüzünden gram keyif almıyorum.

Cain maçına gelirsek.
şunu herkes anlasın.iyi bir güreşçi her zaman avantajlı.çok sağlam bir güreşçi cain.santosun bjjsi bi bok değilmiş.fabricio werdum ya da frank mir cain maçı çok ilginç olurdu.bu ikisinden başka iyi bjjci yok ağırda.

jdso hammer yumruklarını kullanamadı.cain fena level atlamış strikingde bile.

artık şu iyice anlaşıldı herhalde.eskiden bjjyi kimse bilmiyorken bu spor fark yaratıyodu.ama herkes çalışıp en azından kendini kilitlettirmemeyi öğreniyor.artık fark yaratamıyor.
güreş artık fark yaratıyor.aradaki kaliteyi belli ediyor.puanlama sistemini çöpe atsan bile round koymasan bile herif seni yerden kaldırmaz yıllarca beklersin orda :D

cain,vücut olarak göstermsese de fiziksel olarak çok güçlü.bence white,werduma vermeli ünvan maçına.bakalım cain yere alıcak mı o kadar güvenecekmi kendisine.werdum müthiş bire bjjsi.eskiden sik gibi striki vardı ama şimdi en azdından cain seviyesine getirdi.
şu ufcden soğuma nedenim bir bu başarılı güreşçiler çok sıkıcılar çünkü

2 adamım rampage jacksonun bellatora geçmesi

cain jds maçında o kadar çok kan vardı ki kendimi spartacusteki yer altı dövüşlerinde zannettim.köpek köpeğe.onursuz bir dövüş.:D

bide alakasız birşey.bizden neden dövüş sporu çıkmadıgını yeni anladım.çünkü bizde dövüşmek diye birşey yok.bizim insanımız dövüşmez.kavga yapar.yani bıçak,sopa bir orobüs adam,satır,balta,taş kullanılır.en olmadı çeker vurursun.
bu benim tezim

,

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mr Guard dedi ki...

teşekkür ederim.boks hala efsanevi spor.bir boksör olarak söylüyoprum bunu.ve daha eski takipçisi olarak.bu işin ööss birincisiyim.

ufcye gelirsek.frank mir ya da werdum tap ettirebili caini.çünkü cainin bjjsi henüz test edilmesi.werduma da sölerse bu.ayakta alkışlşarım caini.

servet dedi ki...

mir mi :D la bi de gedin büyük ihtimalle şubatta ufcden kovulacak adamdan bahsediyonuz cain miri havadada karadada yerdede çüker bir cain sever olarak söylüyorum tamam siz zevk almıyo olabilirsiniz ama sizde biliyonuz ki şu an ağırsikletin en doominant şampiyonu. werdummuş mirmiş overeeemmiş sökmez caine. acaba kel dana dcye kemer maçı verir mi antreman partneriyle kemer maçı ilginç olurdu doğrusu. ama kim gelirse gelsin ben hvde cainden kemeri alabilecek kimseyi görmüyorum kendi sahsi fikrim.
ayrıca lafı geçmişken mir the reem maçı normalde bi ay sonraydı yani ufc 167'deydi sabırsızlıkla bu eventi bekliyodum hem gspnin hendrikse kemeri kaptıracağı hemde reem vs mir maçını bekliyodum ayrıca sonnen vs rashadda var herneyse sonra şubat 1e ufc 169a jones vs glover teixeria ile mir vs overeem açıklandı ama sonra jones maçıda çıkarıldı. neyse sonuç olarak bi 3 ay kadar gecikmelide olsa reem miri ufcnin dışına itecek gibi zaten onuda yenemezse siktirsin gitsin bellatormma de kongoyla dövüşsün

ULioN dedi ki...

Jds bir önceki maçtan hiçbir ders çıkarmamış, sadece savunma yaptı ve dayağı yedi. Kimse Cain ne biçim döğüştü demesin adam doğru strateji uyguladı ve kazandı. Eğer ayakta ilk maçtaki gibi boks yapsaydı Jds'ye karşı şansı olmazdı. Jds şampiyon olmak istiyorsa bu sporun boks olmadığını anlamalı güreş yapmayı öğrenmeli güya bjj biliyormuş ustasıymış falan filan, siktirsin gitsin bi bok yediği yok yerde sıfır...

Unknown dedi ki...

mir ölmüş saygıdan gömmüyolar,cain'in avantajı strikeri yere alıyor,bjj grand masterı werdum'u da ayakta halleder.iki durumdada usta tek adam cain çünkü...yanlız werdum cüsse olarak daha iri cainden yere alırsa cain kurtulamaz.son maçında big nog bile onun karşısında yere inmemek için 40 takla attı ona rağmen werdum adım adım işledi sub yaptı.jones 1 şubatta dövüşecekti ama o hafta superbowl hafta sonu olduğu için ve ufc o hafta beşinci plana düşeceği için dana white en büyük yıldızı ve pazarlama yüzü jones'u mart ayına attı.normalde alt fightcard olan reem-mir'ide baş fightcard yapıp 1 şubata attı.maça gelirsek cormierde cainde aynı fakat çok mantıklı stratejiyle çıktılar..ikisininde karşısında one-punch dövüşçü vardı.tek yenilme ihtimalleri overhand'di onuda yememek için sıkı önlem aldılar.sanchez yine kan-revan içinde kaldı adamın kaşına selam versen açılıyo amk ama yılın maçı seçilecek bir kapışma yaşadılar millet kendinden geçti resmen.ben açıkçası ufc'nin bu halinden memnunum main cardların hepsi üst düzey ve teknik olarak doyuruyor.bitik mir bence sub yada ko yapacak overeem'i.kaybeden kovulur ufc'den.ha bu arada aklıma geldi yahu şu jds-cain maçında jds'nin yediği yumrukların birini veya nelson'ın cormier'den yediği kombinasyonların tek bir yumruğunu overeem yese halini düşünemiyorum.overeem indiremez mir alıcak bence,mike passenierla çalışmaya dewam ederse temelli biter...weidman silvayı tekrar yenecek diorum bu sefer sub'la bitirecek.zaten machida ve mousasi mid'e geçiyolar silva bırakır artık weidman maçından sonra.en merak ettiğim hendricks.gsp'yi yenme ihtimali bana göre %20 ama gsp'nin zor durumlara düştüğünü,stratejisinin çöktüğünü,sağlam bi overhand alıp feleğinin şaştığını görmek istiyorum bakalım o zmn ne yapacak...

DRAGON dedi ki...

arkadaşlar bazı yazıları okuyunca şaşıyorum. ufc de her dövüşçü kendi dövüş tekniğini ortaya koyar ve kimse de bu adam neden böyle dövüşüyor deme hakkına sahip değildir. her zaman dediğim gibi jds nin sadece iki özelliği var striker ve çok sağlam çene. bakın altını çizerim jds de boks yok sadece striker adam da eskiv bile yok kafası bile sabit duruyor bacak hareketleri sıfır. cain dediğiniz adam da ne ararsanız var.boks,güreş,diz ve tekme ayrıca inanılmaz cardiosunu ve hırsını saymıyorum bile. cain fedor un pride daki gençliği gibi.

gelelim cain in güya maçı sıkıcılaştırdığına ve salt tellere dayadığına . peki jds nin 2 maçtır yüzünü o hale getiren kim arkadaş. adam önce ayakta boksla köşeye alıyor doğru mu? ayrıca bana cain in güreşiyle kazandığı jds maçları hariç maçını söyler misiniz? adam neredeyse tüm maçlarını ayakta aldı.
gelelim sıradaki rakibine öncelikle cain i şu an ufc de yenecek kimse yok. mir in rakibi olmasını zaten saymıyorum olamaz. dana werdum dedi zaten. bir arkadaş demiş ki; werdum iri. werdum jds den ya da big foot tan iri mi? ayrıca cain werdum u ayaktada yerde de alır.big foot ve noqueria maçlarından farkı olmaz. cain serbest stilci yere aldı mı yüz üstü alacak werdum nereye bjj yapacak yüz üstü. ayrıca cain in de siyah kuşak bjj ci olduğunu unutmayalım. cain i yenebilecek tek adam daniel cormier dir. zaten kemer hakkıda daniel deydi ama iki arkadaş birbirleriyle dövüşmeyeceklerini açıkladılar sonunda. ve saırım haberiniz yok cormier light heavy bundan sonra.jones u bekleyecek. ve jones u da siker atar diyeyim. adam 12-13 maçtır bırakın knockdown olmayı yere alınmayı yüzüne yumruk yemedi arkadaş bildiğin yumruk atamadılar adama daha. jones-cormier maçı eğer jones light heavy den tüymezse ki tüyemez olacak. cormier zaten şöyle dedi onun gelmeye korktu ama ben geliyorum.

servet dedi ki...

dragon bilgilendirdiğin için eyw dediğin gibi dc lhvye geçerse jonesi kolay kolay yere alamaz ayaktada pek bişey yapabileceğini zannetmiyorum

Unknown dedi ki...

@dragon jds iri olsa nolcak zaten yerde 0.werdum hem yerde kusursuz hemde iri anlamında söyledim.yerde cainmi yer werdum mu onu bilemem ama cain'i bitek o zorlar cormier bence alamaz cain'i...ben 1 buçuk yıl önce cormierin lwh'ye geçmesi lazım demiştim..ama jones'a karşı işi zor.cormier olimpik güreşçide olsa jones'da bana göre ona denk bir güreşçi.jones en sonunda bi rakibinin kafasını götüne sokacak yerde.strikingdede uzun kollarıyla cormieri yaklaştırmaz.cormierin yumruk mesafesinden guardı kapalı dirsek vuran bir adam sonuçta..cormier son 2 maçında decisiona yattı çokda tepki çekti seyirciden jonesa decision taktiği sökmez..ha maç hw de olsa cormier avantajlı olurdu ama jonesun sıkletinde işi zor...

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

aynen katılıyorum Can..tellere yaslayıp gücünü harcayacağına 2-3 yumruk at bitir maçı ne uğraşıyosun..ama şu da var tabi cain yaslandığında yumruk yemiyo ayrılıp yumruk kombinasyonlarına başladığında kontra yumruklarda yedi bence o yüzden yakın dövüşü seçiyo..jds ye ne demeli hiçbişey yapmıyo adam sadece cain in ataklarına karşılık veriyo..sanki kemer jds daydı..jds performans sıfır..

frankello dedi ki...

ufcde su teller kaldırılip yerine adam gibi ring getirilmeden bu mmaden bi cacik olmaz dayarlar tellere yada tellerden yardim alip takedown yapip adamin üstüne yatarlar. ayrica jds iyi boksör diyen ne mmaden ne bokstan anliyordur.. mark hunt'ın 2.dk da ayakbas parmagi kirilmasa iyi olcakti ama kismet bu arada can evrenol mmaden sogudum diyorsun eski sevgini geri getirmese de seni heyecanlandircak bi dövüşü izlememişin sanirim yoksa yazardin. melendez vs sanchez. melendez tamamen domine etti gerçi ama sanchezin çenesi ve agresifligi güzel bi karsilasma ortaya cikardi.

DRAGON dedi ki...

arkadaşlar jon jones kolej güreşçisi daniel cormier ise amerika olimpiyat güreş takımın kaptanlığını yapmış ve hayatı güreş şampiyonalarında geçmiş bir adam. zaten jones akıllı adamdır kesinlikle güreşe girmez cormier ile. ayrıca artık jones kemeri alana kadar ki jones değil. adam 93 kiloyu aşmamak için bin türlü şekle giriyor yaşı 27 oluyor ve artık vücut yağ yakma oranı birden 10 katı düşüyor. bu da gücüne ve enerjisine mal oluyor. bu adamın ağır siklete geçmeme çabası ve yumruklardan ölesiye kaçmasıda çenesine güvenmemesinden kaynaklanıyor demek ki. cormiere gelince bu adam zaten güreş hayatını -96 kiloda geçirmiş yani son maçınada 101 kilo olarak çıktığını baz aldığımızda 93 kilo onun hızına hız katar ve öyle jones un diğer rakipleri gibi dirsekleri almaz.ayrıca jones bugüne kadar hep darbe almamış adam olarak sakatlıklardan çıkmış adamlarla kapıştı bu sefer tam tersi olur. gustaffson un yumruklarıyla o hale gelen adam cormierden 3 yumruk aldı mı ne hale gelir.
evet reach mesafesi denmiş big foot un reachi kısa mıydı? ya da cormierin bugüne kadar ki tüm rakipleri cormierden uzun değil miydi?

Unknown dedi ki...

cormier'den bütün rakipleri uzun ve YAVAŞ...o yüzden kazanıyor zaten...big foot arkasını dönene kadar cormier 2 kez td yapar.zaten 2 hızlı adam var heavyde cain ve cormier.o yüzden domine ediyolar zaten.jones ise hem uzun hem hızlı.heavydeki 1.93-1:95lik adamlarla jonesu bir tutmayalım.bigfoot'un strikingiyle jonesu birmi tutuyosun allah aşkına?ona bakarsan cormierde çok sağlam yumruk almadı bu güne kadar çenesi sağlammı bilmiyoruz.jones yine 2-3 sağlam yumruk aldı inmedi.ha bi hendo değildir ama jonesunda cam çene olduğunu söyleyemeyiz.jones'u anca gustafson tarzı kendinden uzun bir adam yenebilir.cormierin darbe vurma şansı bile yok.jones hem daha hızlı hem daha uzun hem daha genç hemde kat kat daha iyi striker.mesela sugayı hiç sevmem ama o bile cormieri decisionla alabilir...

Hasan Mert dedi ki...

Beyler,Cain'in tek olayı hem güç hem de hız bakımından HW'ler arasında top 3 olması. NBA takip edenler ne demek istediğimi anlayacaktır,ben Cain'i LeBron'a;JDS'i Durant'e benzetiyorum. Yani all-arounder vs. Scorer. Cain'in strikingi kötü falan da değil bu arada;yukarıda öyle bir algı var sebebini anlamış değilim. Muhtemelen Overeem salağı ile beraber en sert tekmecilerden biri mesela. Dizleri hiç fena değil. Bir de üstüne hayvan gibi kuvvetli. 30 sn içinde 135 kg (300 lbs) x 50 Leg extension yaptığı bir video var youtube'da adamın. Bu arada bjj LHW'den sonra sadece ground and pound'a izin vermemeye yarıyor ki o da iyi bjj'cilerde(bu arada JDS baya vasat bir black belt,nasıl oluyorsa?),yani bir ofansif bir avantaj sağlamıyor bence. Cain'e rakip de yok işin kötüsü,Werdum'u maskara eder Cain muhtemelen. Bu arada Jones için HW hiç iyi fikir değil onu belirteyim. Bu arada güç+hız dedik Cain için ama güçden ziyade Cain'i yenmek istiyorsanız hayvan gibi Cardio sahibi olmalısınız. Ben böyle birşey görmedim vallaha. Yani Brock Lesnar maçında mesela Lesnar güç+hız bakımından Cain ile kafa kafayaydı hatta gücü bir yarım gömlek öndeydi ama cardio devreye girdi. Bu arada Cain'in görüntüsü atletik olmayabilir ama muhtemelen testestoron seviyesi ve hali ile gücü çok fazla. Ama doğal bir biçimde. Kafatası yapısı da doğrular nitelikte(testesteronu fazla kişilerin alnının çıkık olduğu bilimsel olarak araştırılıyor,ciddi bulgular var)

Hasan Mert dedi ki...

Ben pek takip etmiyorum da diğer organizasyonlarda falan hiç adam gibi HW yok mu? Shawn Jordan'ı da çok beğenirdim ben ama yenildi. Diğer maçlarda ise Cormier LHW'de Jones ile kapışabilir hakikaten ama çene durumunu bilmiyoruz tabi. Ben ayrıca Teixeira'nın da hafife alındığını düşünüyorum,kemeri alırsa Teixeira hiç şaşırmayın. Aslında Weidman kemeri kaybetse sonra da LHW'ye geçse tadından yenmez zaten Machida indi oraya,Sonnen da Suga maçından sonra inecek muhtemelen hatta Wanderlei de gelirse off off!

Unknown dedi ki...

walla bencee caine yakışmıyo kemer
bundan sonra ilğinç karşılaşmalar olacak.
werdum ne edecek.cainin işi biraz daha zorlaşacak
jonesnden kemeri alsında biri kimin aldığı önemli değil.
eski overeem nerede amk
şunun maçı gelsede izlesek.Mır yenerse HW benim için bitmiştir.
Dana ananı sikek dana
o.çocugu dana
ufc istanbula geliyomus dogrumu lan tshirt falan alırız.

servet dedi ki...

bende önümüzdeki yıl için gelecek diye duymuştum ama zor bence türkiyede ne kadar bilet satılır bilinmez ama ufcyi tatmin etmez bence kel danada bu riske girmez

servet dedi ki...

ayrıca sen overeemden ümidi kes miri geçte daha çok madara ederler o gerizekalı ahmak embesili. overeem hwde tutmadı lhwye geçebilir mi sizce?

DRAGON dedi ki...

aslında sadece cain-jds maçı konuşularak ufc 166 ya haksızlıkta ediyoruz. lombard,gonzaga güzel nakavtlar aldılar. ha birde çeçen var gerçekten sağlam adam. melendez-sanchez de çok güzel maçtı. bu meksikalılar ve brezilyalılar olmasa ufc biter.
ufc ye cain ve jds gelmese herhalde hala couture u ağırsiklet şampiyonu olarak 51 yaşında görürdük. şimdi de iştıkandı. eğer yeni ağırsikletler bulamazlarsa cain-jds 9 u bile görürüz.

Unknown dedi ki...

serwet o şom ağzını açma,hem ümidim var hala
diaz kardeşlerin son veliahtı=sanchez,serserinin teki,pettis bunları madara eder
abi bu dana mousasi ye neden event vermiyo,adam MD geçiyomuş(doğrumu?) oldumu şimdi
Teixeira yı göreceğiz en azından gustaffson dan daha umut verici
Cormierinde amk
ah ah nerede eski wanderlei,shotgun,henderson,
Şimdiki kerer sahiplerine bak eskilere bak,yakışmıyo işte amk
Aynen DRAGON ufc ye Badr Hari gibi tuttuğunu kopartan bı adam lazım
Gerçi bunlara rağmen diğer sikletlerde izlenesi çok adam var

frankello dedi ki...

su adamdan haberiniz mi ufc ile anlasmis galiba ayrica dominick cruz'un güreş hocasiymiş.

http://www.sherdog.com/fighter/Alptekin-Ozkilic-73826

Temur dedi ki...

Cain gerçekten çok kuvvetli dış görünüşe aldanmamak lazım Osmanlı son dönem güreşçileri de böyle çok adaleli görünmezlerdi ama muazzam kuvvet sahibiydiler, örneğin Koca Yusuf, Hergeleci İbrahim, Filiz Nurullah, Kara Ahmet, Kel Aliço, Kurtdereli Mehmet...vs. Cain ayni zamanda çok iyi bir kondisyonada sahip şu anda onu yenebilecek biri yok gibi görünüyor, Junior Dos Santos boks konusunda da zayıf birkere savunma sıfır bu maçta mental açıdanda kötüydü sürekli dövüşü Cain domine etti ve kendisinden uzun rakibini tellere sıkıştırarak işini bitirdi taktik olarakda doğru akıllı iş çıkardı Cain

Yorum Gönder