Cumartesi, Kasım 16, 2013

Vitor Belfor, Hendo'nun kafasını emekliler diyarına tekmeledi

PRIDE döneminden kalıp da hala zirveye oynayabilen bir tek Vitor Belfort kaldı herhalde...

Brezilya'nın Goiania kentinde düzenlenen UFC Fight Night gecesinde Vitor Belfort, Dan Henderson'ın işini çok çabuk bitirdi. İkili ilk defa 2006'da PRIDE 32'de karşılaşmış ve maçın galibi jüri kararıyla Dan Henderson olmuştu. Tam 7 yıl sonra, ekstrem apaçi model saçlarıyla, Vitor'un intikamı acı oldu. Bugüne kadar kariyerinde hiç nakavt edilmemiş olan Henderson, kafasına yediği tekmeyle rüyalara daldı. 


İşin garibi, Hendo daha baştan inanılmaz dağınık bir gardla saldırdı. Vitor da bu açığı affetmedi. Fightnext.com sitesinden izlerseniz göreceksiniz ki, Hendo o klasik H-Bomb sağ yumrupunu yapıştırmak için gelirken gardı o kadar açık ve kafası o kadar önğndeki, sanırsınız 5. raunddayız. O ilk yumruktan sonra doğrulmaya çalışırken yediği yumruklarla iyice sersemleyen Hendo, ayağa kalkar kalkmaz alnına yediği kaval kemiğiyle tekrar kendini yerde buldu. Hakem araya girmese daha acılı anlar kendisini bekliyordu...

Şimdi Hendo napar? Dile kolay adam 43 yaşında... Geçen sene Shogun'a karşı MMA tarihinin en unutulmaz maçlarından birini bizlere yaşattı. Ardından Jones'un karşısına çıkacaktı ama sakatlandı.
E artık yeter be Hendo... Bu mağlubiyetten sonra keşke (hala nispeten zirvedeyken) emekli olsa.... Bu saatten sonra anca keyifli bir "gatekeeper" olur Hendo'dan. Ancak bu da bizim Hendo'muza yakışır mı bilmiyorum. Böyle giderse sonu Gary Goodridge gibi olmasından korkarım.

Vitor Belfort'a gelince.. Bu adam hakkında ne diyeceğimi bilmiyorum. Bence hemen tekrar şampiyonla dövüşmeyi hakediyor. Adam gününde olunca MMA'in gelmiş geçmiş en iyilerinden biri. Tartışmasız! Ah bi de o Jones'un kolunu kaçırmasaydı da o arm-bar'ı bitirseydi orda, o köpeğin kolunu bir kırsaydı :) Neyse sağlık olsun, önümüzdeki maçlara bakıcaz...


Not: Bu arada Kansporu'na yazmadığım, bir önceki Fight Night'ta da Machida, Mark Munoz'u yüksek tekmeyle fena nakavt etti. Merak edenler fightnext'ten bakabilir yine.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Hendo emekli olsun, Inside MMA de Bas Rutten nin yanına da yorumcu kadrosundan iş başı yapsın
Vitaly Minakov un Bellator 108 deki kemer maçını izlerken, aklımdan ulan bu herif cain i yer diye düşündüm...
Dana White bize bu maçı izletmez de, bu ikisi kafese girse sizce ne olur???

Unknown dedi ki...

belfort un jones maçından sonra tekrar dirilmesi etkileyici ama biraz steroid kokusu alıyorum...vucudu bas bas bağırıyor normal değil... jonestan sonra 3 maçınıda brezilyada yaptı zaten..NSCA bişeyler gevelemiş yarın vegas'ta title shot yaparsa nevada atletik komisyonuyla inşallah bi sıkıntı çıkmaz...

DRAGON dedi ki...

vitor konusunda efe ye katılıyorum. bir vitor hayranı olarak şunu diyeyim brezilya da ki vücut yapısıyla amerika da çıktığı maçlardaki vücudu çok farklı. ama bu onun bir efsane olmasını ve muhteşem bir dövüşçü olduğunu değiştirmez. 2004-2006 dönemindeki fetret dönemi diyebilecğeim bir dönemde arka arkaya saçma mağlubiyetler aldı ama toparlanmasını bildi. yalnız bence bir ünvan maçı olacaksa bu evans-belfort maçı galibinin hakkıdır. rashad dün gece chael i resmen mahfetti.

Unknown dedi ki...

evans pek inanmasım yokta vitora bi şans daha verseler iyi olur.Steroid mutoroid kemeri alsın başka bişi istemiyom.Shogun da Huna ya kaybederse,Hendoyla son bi maç yapsınlar ve oyle birlikte bıraksınlar :)

Yorum Gönder