Perşembe, Ocak 30, 2014

Kansporu 5 yaşında!

Tam 5 sene önce, 2009'un Ocak ayının son haftasında başlamıştım bu sayfaya. İlk başta sadece 3-4 arkadaşımla paylaşmak için başladığım bu basit blog, kısa bir süre oldukça büyük bir kitle tarafından takip edilir oldu. Bir çok sefer jiujitsu derslerinde tanıştığım arkadaşlardan ''a Kansporu'nu sen mi yazıyosun!'' cümlesini duymaktan büyük bir keyif aldım. Bir ara yaptığımız ufak anketlerde bile bir seferde 185 kişi oy kullanır olmuştu. Haftada bir yazarım diye yola çıkmıştım ama 2011 senesinde ortalama her gün bir yazı/haber yazıyordum.

Kansporu sayesinde Ertan Balaban'la tanıştım, önemli bir dost, ve dostlar kazandım. Murat Kazgan'la tanıştım, Alp Ozkilic'la mesajlaştım, Gökhan Saki'nin elini sıktım, Ray Sefo'yla facebook'tan mesajlaştım, Bas Rutten'le yüzyüze muhabbet bile ettim :) Wanderlei Silva ile Londra'da tanıştığımda kendimi Türkiye'nin tek MMA yazarı olarak tanıştırmanın haklı gururunu yazadım. Şşşş, ona göre...

Yeri geldi bazı arkadaşlar haberler yolladı, yazılar yazdılar, katkıda bulundular. Mete Yafet banner'larımızı yaptı. Mete Evrenol www.kansporu.com ismini satın aldı. Ufak tefek bir çok arkadaşımız yazılar yazarak katkıda bulundular. Hatta bir ara UFC gecelerinde 'kan banyosu' diye adlandırdığımız facebook eventleriyle maçları izlerken birbirimizle chat edeceğimiz bir ortam bile kurmuştuk. Ha bi de, Fantasy MMA yapalım dedik, beceremedik. (Bir ara Kansporu tshirt'ü bastırmama ramak kalmıştı) Hepsine ve herkese çok teşekkür ediyorum. Baya eğlendik.

Yorumlarıyla muhabbeti köpürten Frankello, Cem Karasu, Charlotte, Selman Cetinkaya, Gabe, yasin caglar, Steppe, itsyourmove, van auger, ncanerozturk, HxS, ahmet, BJ Penn, El Ramiro, Joinova, LastEmperor, Met gibi arkadaşlara çok selamlar!

Ve şimdi 5 yıldır Türkiye'nin ilk ve tek MMA haber kaynağı olarak devam ediyoruz. Geçenlerde MMA'in federasyonu kuruldu ülkemizde ancak şöyle eski efsanelerden, maçlardan bahsedecek, keyifli ve vizyon sahibi bir web sitesi çıkmadı. Bu camidan kimsenin bizimle pek bir alakası yok zaten. Bizim de onlarla yok. Kendi halimizde takılmak daha keyifli. Bizden daha çok bilen, daha vizyon sahibi biri çıksa hemen bayrağı devredicem, inanın :) Keşke çıksa da bayrağı devretsem diyorum bazen. Son senelerde gittikçe tektipleşen dövüşçülerden ve kaçak oynayarak kazanma ustası GSP, Benson Henderson gibi adamlardan dolayı PRIDE ruhundan iyice uzaklaştık. Bu konudan ne kadar muzdarip olduğumu sayfayı takip edenler bilir :)

Ben Affliction ve PRIDE'dan bahsetmek için bu blogu kurduktan çok kısa bir süre sonra UFC tekelini ilan etti. Kalite yükseldi, bazen heyecan ve keyif azaldı. Ama olsun. Yine de, son zamanlarda eskisi kadar yoğun olmasa da, devam ediyoruz bakalım. Herkese sevgiler selamlar saygılar!

Can Evrenol



Not: Küfürleri ve eğlenceli saçmalamalarıyla sitenin tadı tuzu haline gelen, ve herkesin kim olduğunu merak ettiği Sensei'ye de selamlar!

9 yorum:

Unknown dedi ki...

İzlemeyi seviyoruz ve takiptede kalacağız.Güzel yazı nice senelere.

Met dedi ki...

Eyvallah. Hep beraber nice senelere.

KeTo dedi ki...

*sevgi*

sensei dedi ki...

Can, karizmatik, kadim ve aziz dostum, adam ağlatıcı şekilde duygusal ve harika bir yazı yazmışsın, ayrıca jestin için teşekkür ederim sürpriz oldu sağol :) Yazıyı okurken açıkçası isimler bölümünde kendimi görmeyince kısa süreli duygusal bir çöküntü yaşadım çünkü ben o saydıklarının çoğunu dövebilen bir insanım, ancak darılmamıştımda kesinlikle...Yani demedim ki bu adam benim hayattaki başarısızlıklarımı ve cehaletimden gelen patavatsızlığımı kıskanıyor, kesinlikle aklımdan geçmedi.

MMA sporu Türkiye'de sen olmasaydın bir hiçti, Frankello gibi bir avuç elit insan tarafından izlenen saygın bir spordu, opera gibiydi dostum bilirsin, sefiller için ulaşması biraz zordu, (spor olarak yapması hala öyle) lakin ki sen geldin radyonlan olsun, efendime söyliyim haberlerinlen olsun sporu halkımıza tanıttın, kimi zaman ağladık kimi zaman yine ağladık...

ELbet bir gün bu ülkede MMA gelişecek ve ulaşılabilir bir spor halini alacak, kansporu büyüyecektir ancak biz kötü ihitimale bakalım; belkide o zaman 30 yıl sonra MMA ile yeni tanışan bir grup sevimsiz, MMA sitesi kuracak ve hatta Türkiye çapında ünlü olacak ve şöyle lanse edilecekler, ''Türkiye'ye MMA'yı ilk tanıtan insanlar'' hatta benden daha gıcık bir sürü üyesi olacak ve Siyah Show'a çıkacaklar, ancak biz o zaman buradaki 300 kansporlu huysuz ihtiyarlar olarak kurtuluş savaşı gören dedelerimiz gibi gururla TV'ye karşı şöyle diyeceğiz ''hadi ordan körpe götünüze viagra destekli yarrağımız girsin, Kansporun şerefli yıllarını biz gördük'' ve ''Can'' ismini anacağız, gururla tebessüm edeceğiz.



İnsanlar 2 ye ayrılır, kötü insanlar ve daha kötü insanlar, sen kötü bir insansın dostum..

sevgiler...

Can Evrenol dedi ki...

hahahahahah :)

Steppe dedi ki...

5 sene önce erenköy dojo ya ertan balaban'ı izlemeye gittiğimde orda oturanlardan biriydi can ben ertan hocayla haftalık programı konuşurken işim nedeniyle mma programı bana olmamıştı hayal kırıklığı yaşamıştım ,,ama can bana verdiği tavsiyeyle ''hafta içi jiu jitsu ,hafta sonuda open mat yaparsın süper olur senin için'' tavsiyesiyle başlamıştım (can hatırlayamayabilir tabi :P) nerden nereye 5 yıl geçmiş
her daim takip edicez tabi

peksimet dedi ki...

bazen sadece senseı ne yazmış diye giriyorum doğrusu dostum harbi senle bi rakı içilmeli:) can sen olmasan bu site olmasa hayattan zevk almıycam sanırım mma takip etmek beni hayata bağlıyan tek şey gibi oldu:) devam..

sensei dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sensei dedi ki...

peksimet sağol azizim, seninde iyi bir manastır eğitimi aldığın gayet açık...saygılar.

Yorum Gönder