Cuma, Ekim 02, 2009

''Kimbo vs. Nelson'' reytingleri altüst etti!

TUF (The Ultimate Fighter) programının bugüne kadarki en büyük maçı geçtiğimiz çarşamba yayınladı. Biri internetin yıldızı, gerçek sokak dövüşçüsü Kimbo Slice, diğeri eski IFL şampiyonu, bu sporun üst düzey tecrübeli isimlerinden biri Roy Nelson...

Spike TV üzerinden 6.1 milyon izleyiciye ulaşan program, rekor kırarak Amerika'da gelmiş geçmiş en çok izlenen UFC maçı oldu. Tabi bu sadece Amerika'daki rakamlar... Bizim gibi internet üzerinden korsan izleyen milyonlar ve Brezilya, İngiltere, Rusya, Japonya gibi ülkelerin televizyonlarındaki reytingler de cabası!

TUF 10. sezon, 3.bölüme gelindiğinde akıllarda şu soru vardı. Kimbo, Nelson'u ayakta yumruklarıyla bitirebilcek mi, yok eğer Nelson Kimbo'yu yere alırsa, Kimbo, Nelson'un güreş ve BJJ tecrübesiyle başedebilcek mi?..

Beklenen oldu, Kimbo bir iki yumrukla Nelson'u sersemletti. Ardından Nelson, Kimbo'yu yere alıp üzerine çıktı, ve inmek bilmedi. İlk raund böyle bitti. İkinci raundda senaryo yine aynıydı. Kimbo'yu ''ters crucifix'' pozisyonunda kitleyen Nelson, Kimbo'nun kafasına yumrukları saydırdı. Bunlar çok sert, çok zarar verici yumruklar olmasa da, Kimbo kesinlikle karşılık verip hareket edemeyince, bir süre sonra artık Herb Dean maçı sonlandırmak durumunda kaldı. Kimbo, Nelson'un göbeği ile başedemedi...

Şimdi ne olacak? Kimbo'nun daha 3. bölümde elendiği bir sezon, aynı reytingleri tutturabilcek mi? Bu sorunun cevabı 3. bölümün sonundaki ''önümüzdeki hafta neler olacak'' montajında gizliydi. Siyahi dev Marcus (Kimbo ile 3.bölümde sıkı arkadaş oldular) dizinden problemli... Anlaşılan o ki Marcus sakatlanacak, yerine Kimbo girecek. Aksini düşünen var mı?

3 yorum:

caglar dedi ki...

aksini düsünüyorum cunku marcus kesinlikle dovusuyor. goruntulerde var.
marcus sakat, kimbo gelebilir sadece diğer bolumler de izlensin diye yapılan bir oyun.

zaten kimbo acıkladı aralık ayında ufc icin dovusecek ve american top team ile kampta su anda.

tabii ilerleyen bolumlerde baska biri sakatlanıp kimbo donebilir.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

bence de bir oyundur bu..marcus sakat değildir sadece raytinglerden dolayı kimbo yla devam etmek istiyolar..

eğer nelson bjj ve güreş tecrübesi olmasa kesinlikle kimbo derdim ama hep şüpheyle baktım maça..bunun aynısı yani teknik avantajı lesnar&mir arasındaki ilk maçtada olmuştu..

ahmet dedi ki...

Bende Marcus'un sakatlığının düzmece olduğunu düşünüyorum.Başka bir başlıkta epeyce Kimbo'dan bahsettim gerçi ama o adamı Ufc içine almayı istiyorlar bence.Çünkü çok hayranı var ama o yazımda da dedim şimdi de diyeyim Kimbo asla iyi bir mma dövüşçüsü olamaz.İnşallah yanılırım çünkü isterim adamın gözümüzün önünde olmasını.
Bişey daha söyliyeyim bu Kimbo Tuf'ı kazanamasa bile kesin ileriki Ufc eventlerinde bir iki prelim maçı verirler herife.İllaki bilet sattırır bu kocaoğlan:)

Yorum Gönder