Çarşamba, Mayıs 12, 2010

The Reem geliyor

PRIDE ve DREAM'in yıldızlarından Alistair Overeem, 2 senedir Strikeforce ağırsiklet kemerini savunmuyordu. Öyle ki artık millet Strikeforce ağırsikletini ciddiye almamaya başlamıştı. Bu sırada Overeem Japonya'da renkli karakterlere sahip ama en üst düzey olmayan MMA'cileri fena dövdü, K1'e girdi Badr Hari'yi dağıttı (ama rövanşını verdi) ve şimdi Bret Rogers'a karşı Strikeforce kemerini savunmaya geliyor.

11 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

çok ilginç bir maç olacak..ikisinin de diz darbeleriyle nakavt ettiği maçlar var..şu alır diyemiyorum..kondisyonu yeterse rogers alır diyorum..
zaten son maçında nakavt olmuş birisi nasıl şampiyonluk maçına çıkar aklım almıyo..strikeforce organizasyonu şu işleri artık yoluna koysun..

ahmet dedi ki...

Rogers,Fedor karşısında epey iyidi bence.En azından beklenilenin ötesinde bir performans gösterdi.Tabi bu performans Fedor'un canı sıkılıp vites artırıp kendisini nakavt edene kadar sürdü o ayrı..( maçı tekrar izleme şansınız varsa Fedor'un nakavttan hemen önce kafesin dibinden doğrulup geldiği anda yüzündeki 'e yeter ya senlemi uğraşıcam' bakışını görebilirsiniz.Sonrası malum :) )

Demek istediğim Rogers'ın,Overeem karşısında aciz kalacağını düşünmüyorum ancak maçı kazanabileceğinide düşünmüyorum.Overeem tahmin edilenin üzerinde bir mma dövüşçüsü ve striking olarak çok önde Rogers karşısında.Yerde ise sanılanın aksine epey iyi ve tecrübeli bir isim.Ben pek şans vermiyorum Rogers'a.

Strikeforce'un ne yapıp edip Overeem,Fedor maçı ayarlaması lazım bence.(Takılabilir Fedor bu maçta)

Selman dediğinde çok doğru;son maçında nakavt olmuş birisi nasıl kemer maçına çıkıyor bende anlamadım.Neden nakavt eden(Fedor) çıkmıyor o maça.Neden Fedor,Werdum ile dövüşüyor onuda anlamıyorum.
Dünyada daha etkili ve popüler isimler varken neden bu adam böyle salak organizasyonlarda senede bir maç falan yaparak geçiriyor ömrünü.Bu Fedor'un menejerleri ve onların stratejileri bitirecek adamın kariyerini ben size söyliyeyim.Herhalde kendiside pek şikayetçi değil bu durumdan oda var.Sanırım ülkesinin sambo yıldızı olarak kalmak pek rahatsız etmiyor Fedor'u..
Zaten öyle köylü,saftorik rus çocuğu tipide yok değil :)

Adsız dedi ki...

bence mu maçı rogers alır gibime geliyor artık artık yenilsin bezdirdi bizleri Overeem
www.ufcturk.net

ahmet dedi ki...

Bencede yenilmesin ve MMA'e geri dönsün.O safkan bir Pride dövüşçüsü ve böyle bir ağırsiklete ihtiyacı var bu sporun..
K1'a pek yakıştıramadım zaten kendisini.

El Ramiro dedi ki...

K-1 maçlarında iyice gıcık olduğum Alistair'in bu maçta yenilmesini fazlasıyla istiyorum. Rogers Arlovski'yi dağıttığı maçta ki gibi hızlı bir giriş yaparsa bu maçtan galip çıkabilir.En azından bu maç Alistair'in Dream'de Korelilerle yaptığı maçlar gibi rahat olmayacak orası kesin.Zaten Kharitonov'a nakavt olduğu maçtan sonra ciddi anlamda (Cro cop maçı hariç) bir rakiple karşılaşmadı.Bakalım bu maç nasıl sonuçlanacak,merakla bekliyorum...

caglar dedi ki...

bence yanlıs bir eslesme ubereem rogersı cok kısa surede bitirir.
fedor un yarı süresi diyorum, zaten strikeforce hw division pek adam yok bundan sonra ne olacak?

werdum fedor macı keske olmasa.

Unknown dedi ki...

Overeem tecrübesi ve submissionları ile ağır bassa da Brett Rogers çok sağlam bir dövüşçü..
Bence iyi bir eşleşme..Savaş izleriz..

Eğer Overeem iyi bir geridönüş sergilerse Strikeforce ile kontratı biter bitmez UFC'ye çağrılır diye düşünüyorum..

Asıl kafama takılan soru şu: Overeem Amerikada nasıl dövüşebiliyor?
Steroid kullanmıyor mu?
Kullanmıyorsa birkaç sene içinde nasıl böyle bir hayvana dönüştü?
Biri beni aydınlatsın:)

Bu arada Facebookta "Kafes Dövüşleri" adında bir MMA sayfası kurdum..Dünyadan son haberleri, antreman ve maç videolarını paylaşıyorum..
Hepinizi beklerim

Gabe dedi ki...

@HumAnimal: envai çeşit beslenme maddesi var. onlardan faydalanmış olabilir. streoide maçlarda insan üstü güç sahibi olmak için yöneliyor adamlar. sadece kondüsyon vs. değil.

nacizane kas ve dövüş sporcusu bağlamındaki fikirlerim şöyle:
benim en saygı duyduğum vücut Fedor'unki. Cidden adam gereksiz herhangi bir grama sahip değil vücudunda. Çatır çatır kaslı barbar Conan görünümü yapmak yerine güç, kondüsyon ve hız çalışıyor adam. bunun yanısıra koruyucu maiyette olduğuna inandığım bazı yağlara da dokunmuyor gibi :) motosiklet kazasından ucuz yırtan bir arkadaşıma acildeki doktorun söylediği üzere vücut yağlarının darbe emici bir özelliği de var :) tabii ki ne kadar az yağlanırsa o kadar az kiloyu taşır vücudu, o yüzden daha hızlı olur; ama Fedor kendine ve vücuduna gayet alışmış ona göre çalışmış görünüyor.

kas yapmak değil de seri, sağlıklı, dinamik ve dayanıklı bir vücut önemli bence. zira o kadar yoğun ve bir arada birikmiş kas uzun süren mücadelede şişkinlik, daha fazla kan gereksinimi ve enerji demek. yayvan / uzun kas yapısı ise daha serbest hareketi ve gerektiğinde seri teknikleri çıkarabilmenizi sağlıyor.

Lesnar'ın vücudu mesela güzel bir örnek bu ikisi arasındaki farka. Amerikan güreşi zamanlarında bina gibi sık ve her yandan fırlayan kasları MMA'de daha farklı ve daha sakin bir hale dönüşmüştü. En basitinden göğüs ve omuzlarının duruşundan dikliğinden anlaşılabilir bu durum.

Overeem vs Rogers maçında ise Rogers diyorum ben... Fedor'un karşısında inanılmaz dövüştü, Arlovski'nin Linland'ın Sylvia'nın ve daha nicelerinin (geriye kalan 27 kişi ki CroCop ile Big Nog. hariç, aralarında güreşçisinden ağırsiklet kickboksçulara kadar bir sürü sporcu var) yapamadığını yaptı.

yasin dedi ki...

Gabe'nin kas sporcu ilişkisi tespiti dikkatimi çekti. Gerçektende baktığımızda Anderson Silva,Shogun Rua,Bj Penn,Fedor gibi bir çok yıldız isim kasdan ziyade üst düzey kondisyon,dövüş mantalistesi vs. sahip isimler. Aslında şunu da buradaki tecrübeleri arkadaşların görüşüne sunarak söyleyebiliriz; İyi dövüşmek için kaslı olmak gerekmez. Bakınız her ne kadar fiziğini beğenmesemde dövüş stilini sevdiğim Roy Nelson.

Can Evrenol dedi ki...

Caglar'a katılıyorum.
Werdum vs Fedor maçı keşke olmasa.

ahmet dedi ki...

Alastair Oveerem,Bret Rogers'a bir gömlek fazla gelir diyecektim,ukalalık olur diye dememiştim.Birde bu dövüş sporlarında her an herşey olabilir oda var.
Ama sonuçta herşey ortada işte.Son derece üstün bir galibiyet.

Bret Rogers türevi çok dövüşçü var dünyada ve geldi,geçti.Küçümsemiyorum ama bir yere kadar bu adamların başarısı.Kısa süreli patlamalar yapıyorlar ve sönüyolar devamında.
Rogers'ta bunlardan biri ve ne garip yenilmiş olmasına rağmen kariyerinin en önemli performansınıda Fedor'a sergiledi.Bunda tabi Fedor'un,Rogers'ı küçümsemesininnde etkisi var diye düşünüyorum ben.İşi ciddiye aldığı an ne olduğunu biliyoruz hepimiz.

Overeem'i sevmeyebilirsiniz o ayrı bir şey ancak bir gerçek var oda çok ciddi ve dahada önemlisi bir hayli tecrübeli bir mma dövüşçüsü Alastair.
Çok büyük başarılara imza atmadı belki ama Pride döneminden bu yana gösterdiği performanslar -kazandığı,kaybettiği- onu en azından saygı duyulması gereken bir dövüşçü yapıyor.
Ben severim Overeem'i.

Uzun lafın kısası;Hiç şüphe yokki hepimiz Fedor,Alastair maçını bekler pozisyona geçtik.Fedor,önümüzdeki ay Werdum ile dövüştükten sonra tahminim kış aylarının başında gerçekleşir bu maç.

Yorum Gönder