Pazar, Haziran 13, 2010

UFC 115 nostaljili...

Uzun süredir böylesine duygusal bir UFC izlememiştik. Cro Cop'un Pat Barry ile maç içinde sarılması, ardından aldığı submission (pes ettirme) galibiyeti ve gecenin sonunda herkesin sözbirliği yapmışçasına Chuck Liddell'i artık emekli bir efsane olarak bağrına basması, bu UFC'nin ana başlıklarıydı.

Cro Cop'un aldığı bu galibiyet tam olarak ne ifade ediyor bilemiyoruz ama en azından onu UFC'de bi kere daha görceğimiz garanti oldu. Rear naked choke (arkadan boğazına sarılarak) ile aldığı bu farklı galibiyet, Cro Cop'un kariyerinde çok keyifli bir nokta olsa gerek. Maçtan sonra keyfi 10 numara olan Cro Cop'un Dana White tatlı sataşması da eski PRIDE soyunma odası günlerine döndürdü bizleri... Gecenin en iyi submission ödülünün Cro Cop'a gitmesi de çok keyifli bir detay oldu.

Rich Franklin için de bu galibiyetten sonraki adımın ne olacağını kestirmek çok güç. Tekrar bir kere daha kemere uzanmayı deneyecek mi? Yoksa onun için de artık daha fazla zarar almadan tatlı bir emekliliğe geçişin vakti geldi mi? 
Gecenin bir diğer maçında Ben Rothwell ve Gilbert Yvel karşı karşıya geldi. Gerçek bir savaş halinde seyreden maçı Rothwell yer oyunuyla kazanmasını bildi. Ancak çok iyi savaşan Yvel için bu mağlubiyete rağmen UFC'de bir maç daha söz konusu olabilir.

Gecenin diğer sonuçları ve tam dökümü için: http://en.wikipedia.org/wiki/UFC_115

Bu arada enteresan bir not: Kanada'da düzenlenen bu UFC, Mart ayındaki UFC 111 gibi yine Amerika'da bazı sinemalarda canlı yayınlanmış. Sinemada herkesle beraber UFC izlemek de keyifli olurdu hani...

3 yorum:

Gabe dedi ki...

yazım hatası olmuş, klavyen sürçtü galiba Can. "Rear naked choke" hani? :)
Pat Barry benim UFC'de saygı duyduğum en kaliteli muay thaicilerden biridir. maçı izlemedim ama arada kaldım yani. Crocop'un alması iyi olmuştur, boşverelim :)

Can Evrenol dedi ki...

teşekkurler Gabe,
duzelttim

Adsız dedi ki...

maçları full hd olarak
www.ufcturk.net izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder