Pazar, Temmuz 04, 2010

Dünyanın en korkunç insanını bulduk mu? Sanki bulamadık...

Fedor, Allah'a döndü, parlementoyu hedefledi, saçmaladı, ezildi. Lesnar, kafesin köşesine kaçıp atom bombasından korunma pozisyonuna yattı. Carwin ise 4. dakikadan sonra Mark Coleman'a dönüşüverdi... Kim şimdi dünyanın en korkunç insanı? Kim yeni ağırsiklet canavarı?

Evet Brock Lesnar'a tebrikler... hatta alkışlar... hakkıyla kazandı, Carwin'i net bir şekilde bitirdi, ve şampiyonluğu Carwin'den daha çok hakettiğini ispatladı. Tamam. Ama ben maç bittiğinde yıkıldım doğrusu. Maçın 2. dakikasında Lesnar yerde suratını kapatmış çocuk gibi yatarken, MMA dünyasında bugüne kadar gelmiş geçmiş en dominant insanı izlediğimi sanıyordum... Shane Carwin'i! Ama Shane Carwin, Shane Carwin değilmiş... Bu kadar çabuk yorulduğuna hala inanamıyorum. Halbuki 3. dakikada ayağa kalksaydı Carwin. Lesnar'a da kalk ayakta devam edelim çekseydi. Zamanında Cro Cop ne güzel yapardı öyle...

Şimdi diyorum ki, acaba sağlam bir kondisyon kampından geçse, Carwin tekrar şampiyonluğa uzanıp birkaç yıl boyunca önüne geleni dümdüz eder mi?

Akiyama vs. Leben maçına gelince; Wanderlei ile dövüşmek için yanıp tutuşan ve Wanderlei sakatlanınca konsantrasyonunu kaybetmiş bir Akiyama izledik diyorum. Alkışlar Leben'ın çenesine ve yüreğine. Bir ara Mortal Kombat'taki gibi ayakta uyuyup uyanıp, maçı almayı bildi Leben. Süper bir maçtı.

Amerikan Sapığı Stephan Bonnar, gerçek bir manyak olduğunu bir kere daha ispatladı. Polish Experiment Soszynski ile girdikleri savaş, ''slugfest'', görülmeye değerdi. Böylesine inişli çıkışlı bir kariyerle Bonnar artık UFC'nin ''gatekeeper'' denilen demirbaşı olmuş durumda. Soszynski'nin de bu mağlubiyete rağmen UFC kariyerinin devam edeceğini tahmin ediyorum.

Yunan asıllı Avustralya'lı Sotiropoulos etkileyici yükselişine devam ediyor. Bu onu Avustralya'dan sonra 2. izleyişim. Sanki klasmanında tartışmasız yeni bir yıldız olma yolunda.

(Bu arada Lesnar da biraz kibarlaşmış mı ne?)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Shane Carwin' in sitesinden alıntıdır...

The game plan last night was to be patient and let the fight come to you. When I had him in trouble the ref keep saying he was going to stop it and then towards the end of the 1st my body began to seize up. In between rounds I could not move my legs and had what felt like a whole body cramp. My cardio was fine but my body was not. What can you do? You have to stand up and face your opponent.

Heading into the second I knew I need to finish the fight or I was going to be in trouble. Much like the Champion he is I am sure Brock was thinking the same thing. I had zero take down defense as my legs were dead to me and the rest is as they say history.

yasin dedi ki...

Bu maçtan sonra dünyanın en korkunç insanı bence Fedor. Carwin beni hayal kırıklığına uğrattı. Kimbo'nun kondisyonu bile bundan iyidir.Bu arada strikerı iyi olan bir dövüşçü karşısında Lesnar'ın düştüğü durumu gördük.Bana kalırsa Fedor eski ciddiyetine dönüp gelirse Lesnar'ı ayakta bitirir.Eğer Carwin'in Fedor'un yarısı kadar yer oyunu bilgisi olsaydı kendini bu kadar yormadan submission ile işi bitirirdi.

Unknown dedi ki...

güzel yorum olmus can kutlarım. Ayrıca evet o kadar booo lama tak etmis olcakki brock kibarlasmıs baya ama o en sondaki i'm still tuffest s.o.b. around lafına cok koptum

Gabe dedi ki...

Carwin'in alta alıp beynine monte ettiği bombalar sonucunda olmuştur 265lbs'lik şampiyon odunumuzun nezaketi :) bunları vereceksin fedor'a sabah akşam dövecek. Carwin nasıl bir anda boşaldı gitti anlayamadım zaten. Ortalık Lesnar'a kaldı.

yalnız şunu fark ettim ki S. Carwin ayaktaki boks esnasında hem teknik hem güç açısından çok çok üstündü. Yenilmesinin sebebi yer oyunundaki zayıflıktan ziyade güçten kesilmesi bence. İyi bir şekilde hazırlanıp tekrar karşısına çıkarsa Brock Lesnar'ı sevabına epey bir pataklayacaktır.

Yorum Gönder