Pazartesi, Temmuz 19, 2010

Ken Shamrock durmayacak mı?

Şaka gibi, ama gerçek. 1993'te UFC 1'de dövüşmüş olan Ken Shamrock, 17 yıl sonra, 46 yaşında hala dövüşüyor.
Maçı izlemek için: http://www.ufcturk.net/?p=655

Emekli olma zamanı 10 yıl önce gelen Shamrock, hem Showtime/CBS, hem de UFC ile gemileri çoktan yakmış bulunuyor. Aslında bugün UFC gecelerinde büyük ekranda resmi gösterilmesi gereken, reklamlarda ve filmlerde boy gösterip bambaşka bir hayatı yaşaması gereken Shamrock, ne yazık ki hala para için dövüşmek zorunda.

Avustralya'da yeni başlayan Impact FC'nin bu 2. event'iydi. Shamrock'un rakibi 36 yaşındaki bir başka efsane eski UFC şampiyonu Pedro Rizzo, zaten ölümcül low-kick'leriyle ünlü... Çaresiz Shamrock, Rizzo'nun bu low-kick'leirne ancak 3 dakika dayanabildi. Shamrock'un bu enteresan maçı için, Cro Cop'un Yoshida'yı bitirdiği maçtan beri gördüğümüz en acı verici low-kick eziyeti diyebiliriz.

Ken Shamrock'un hala da durmaya pek niyeti yok gibi. (Ben de kendisini canlı olarak İngiltere'de 2008 yılında izlemiştim. Robert Barry tarafından fena nakavt edilmişti.) Impact FC'deki maçtan sonra da Shamrock, onu izlemeye gelenler olduğu sürece dayak yemeye devem edeceğini mikrofondan haykırdı. Son zamanlarda Hristiyanlık'la kafayı bozup ''yeniden doğmak''la ilgili dini seminerle katılan Shamrock, bakalım daha ne kadar gidecek...

2 yorum:

BJ Penn dedi ki...

Rizzo mma'deki en zalim low-kick'leri atan adam. Komple bir dövüşçü olmadığı için çok başarılı olamadı. Couture'la yaptığı 2 kemer maçını, özellikle ilkini izleyin. Yenilmesine rağmen Couture'u da yürüyemez hale sokmuştu.

Can Evrenol dedi ki...

Rizzo'nun devirdiği en efsane isimler: Mark Coleman, Dan Severn, Josh Barnett, Andrei Arlovski, Ricco Rodriguez

Yorum Gönder