Pazar, Nisan 17, 2011

Ertan puanla kaybetti. Dusan'a tebrikler. Sherdog, gecenin en başabaş mücadelesi seçti.

Ertan Balaban profesyönel MMA kariyerinin ilk mağlubiyetini alırken, onun bir arkadaşı olarak üzülmemek elde değildi... Halbuki ilk raundu da ne güzel almıştı... Ama maçın devamında Dusan Dzakic çok sakin görünürken Ertan biraz fazla mı derin nefes alıyordu? Dusan'ın lowkick'leri Ertan'ın oyunu yere alması engelledi mi? Ertan yerde BJJ yerine daha fazla ground-and-pound (yerde yumruklar) mu yapmalıydı? Ertan'ın ayakta daha saldırgan olması ve kombinasyonlarla mı gelmesi gerekiyordu? Tabi bunların hepsini önümüzdeki günlerde konuşucaz, tartışıcaz... Ama kesin olan birşey var ki Ertan çok çok üst seviyede bir MMA maçından, gerçekten çok sıkı bir rakip önünde, başabaş bir mücadeleyle rakibinin ve izleyicilerin saygısını kazanarak başı dik ayrıldı. Bu hepimiz için gurur ve mutluluk verici bir olay...

Unutmayalım, bazen yenilgi bir dövüşçünün en çok ihtiyacı olan şeydir. Mutlaka Ertan'ın bu maçta yenilmesinin belli sebepleri var. Şimdi masa üstünde maçı çalışıp, ruhen bir sınavdan geçip, ardından kendine bir yol çizecek olan Ertan, sanıyorum ki bu duvardan sekip çok daha güçlü ve tehlikeli bir şekilde WFC'ye dönecektir.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; Ertan, bu yaz Amerika'da sağlam bir MMA kampına gitse, WFC'ye geri dönüp Dusan'dan rövanşı rahat alır! (Dusan'ı da bir dövüşçü olarak çok sevdim bu arada) Bu benim düşüncem tabi. Belki de başka bir yol çizecektir Corvos kendine... Belki de Sırbistan'da veya Slovenya'da bir MMA partneridir Ertan'ın aradığı taze kan... WFC'de Ertan'ı izleyen diğer dövüşçüler eminim ki Ertan'ın beraber çalışma/kamp talebiyle ilgileneceklerdir. Sonuçta maçın yorumcusunun da dediği gibi bu gece WFC'nin ve MMA'in yakın geleceğini temsil edecen iki dövüşçüyü izledik biz...

Sherdog'dan maçın analizi:
(haber için KeTo.inc'e teşekkürler)

The closest fight took place between Serbian kickboxer Dusan Dzakic and Turkish BJJ stylist Ertan Balaban. A purple belt under Brasa’s Felipe Costa, Balaban dominated the first round with superior ground movement and positioning. The second round belonged mostly to Dzakic, who scored with kicks to the legs and body of his foe. With the fight knotted and both men visibly tired, Balaban controlled the majority of the round from back-mount. Dzakic finished strong, however, ground-and-pounding Balaban in the final minute to steal the round and the majority decision.
(Türkçe çevirisi)
Gecenin en başabaş dövüşü Sırp kikboksçu Dusan Dzakic ile Türk BJJ stilisti Ertan Balaban arasında oldu. Brasa'dan Felipe Costa'nın altında mor kuşak Balaban, ilk raundu üstün yer manevraları ve aldığı pozisyonlarla domine etti. 2. raund çoğunlukla rakibinin bacağına ve vücuduna attığı tekmelerle Dzakic'e aitti. Maç düğümlenmiş ve iki dövüşçüde yorulmuşken, Balaban raundun büyük bi kısmını back-mount'tan kontrol etti. Ancak sonunda Dzakic güçlü bitiren taraf oldu. Son dakikada yerdeki darbelerle (ground and pound) raundu ve çoğunluklu kararı (majority decision) kazandı.
http://www.sherdog.com/news/news/Favorites-Struggle-Fall-at-WFC-13-in-Serbia-31696

3 yorum:

frankello dedi ki...

yazık olmuş kazanicagini düşünüyordum.ertana burdan sevgi saygi tebrik.

KeTo dedi ki...

Üzüntüden devamını izlemedim ama güzel bir organizasyondu izlediğim kadarı. Pride kuralları kesinlikle daha heyecanlı kılıyor maçları.

Bu arada merak ettiğim, üçüncü jüri acaba ne karar vermişti..

KeTo dedi ki...

Çok mutlu oldum eklemenize. Asıl ben teşekkür ederim.

Bugün okulda aklıma geldi, düşünememişim."Bu arada merak ettiğim, üçüncü jüri acaba ne karar vermişti" demiştim. Majority Decision olması için 3. hakemin sadece beraberlik kararı verebileceğini unutmuşum. Ertan Balabana verseydi Split Decision olurdu.

Çevirimin son cümlesinin ikinci parantez içinde Majority draw yazmışım, özürdilerim (majority decision olacaktı).

Yorum Gönder