Salı, Nisan 05, 2011

Tarihten Sayfalar: Ken Shamrock vs. Royce Gracie 2 (1995)

yazan: Sefa 'TheLastEmperor' Atılgan

Sene 1995... UFC 5... MMA tarihinin 2 büyük öncüsü... İlk karşılaşmaları (UFC 1'de) istenilenden çok daha kısa sürmüş ve bir nevi bu 'süper dövüşün' önden bir tadımlığı gibi olmuştu. Ardı ardına turnuvalarda yaşanan sakatlıklar ve şansızlıklar ikilinin karşılaşmasını engellediği için artık bu süper dövüş kaçınılmaz olmuştu. Bu karşılaşmayı kazanan dövüşçü ilk 'UFC Superfight' şampiyonu olma hakkı kazanacaktı.

Royce Gracie'nin erişilemediği zamanlar ve Ken Shamrock ise dünyanın en tehlikeli adamı olarak tanınıyor olduğu zamanlardı. Karşılaşma genel anlamda beklentileri karşılamazken. Ken Shamrock efsane olmuş Gracie gardını değerlendirebilen ilk kişi oluyordu fakat yinede 30 dakika limiti olan karşılamaşmada galip bulunamıyordu. 5 dakikalık bir uzatmaya gidiliyordu. Gracie'nin yürüyecek hali kalmazken Shamrock rakibinin yüzünde büyük yaralar (özellikle sağ göz) bırakmasına rağmen bir türlü tam anlamıyla kazanamıyordu. 35 dakikanın sonunda savaş bitiyor ve hakemler olmadığı için berabere kararı çıkıyordu. Seyircilerin çoğunun Ken Shamrock'ın lehine tezahuratta bulunması ise gerçek galibi belirler gibiydi.

İzle: http://vodpod.com/watch/781723-royce-gracie-vs-ken-shamrock-

1 yorum:

van auger dedi ki...

shamrock pro güreşe gitmeden önce harika bir dövüşçüydü, çok kuvvetli, ve müthiş grappling ustasıydı. bence mma ikinci gelişinde bu kadar etkisiz kalmasında profesyonel güreşteyken geçirdiği sakatlıkların etkisi var derler. tabi bence değişen mma'e kendini adapte edememesi daha büyük bir etken. bir de bu superfight olayı boztepe vs gracie olayı ile başlamış.

Yorum Gönder