Pazartesi, Mayıs 02, 2011

UFC 129, Rogers Center PRIDE gibiydi!

Sürpriz olmayan bir şekilde UFC 129'un ardından kalan en heyecan verici detay, bu event'in açık ara farkla Kuzey Amerika'da düzenlenen en kalabalık seyirciye sahip MMA event'i olmasıydı. Ortam neredeyse Saitama Super Arena kıvamındaydı! Yorumcular Mike Goldberg ve Joe Rogan'ın seslerindeki heyecan duyulmaya değerdi... Evet, ortam PRIDE gibi olmuştu olmasına, prelimler ve esas karttaki ilk maçlar da gayet iyiydi ama gecenin son maçının 5. raunduna geldiğimizde kimsenin sesinde en ufak bir heycan kalmamıştı artık.

Kim daha önce MMA izlememiş bir arkadaşına "gel bak sana süper bir kemer mücadelesi izleticem" diyip GSP vs. Shields'i izletir allaşkına?

- Gecenin kahramanı, insanüstü Jose Aldo'yu ilk defa "insan" seviyesine indirebilen Kanada'lı Mark Hominick oldu. Hominick, kafasında çıkan hemotomaya rağmen son raundda Aldo'ya hayatında yemediği dayağı attı. Ama maçtan sonra basın toplantısına çıkamayan Aldo'nun da hasta hasta maça çıktığı söyleniyor. Bu arada Hominick'in kafasında çıkan hemotomanın bir benzerini K1'de Jerome LeBanner vs. Cyril Abidi maçında görmüştüm ilk defa.


- Lyoto Machida'nın Randy'i nakavt ettiği Karate Kid tekmesinin ardından artık Steven Seagal nasıl şımaracak tahmin bile edemiyorum. Ulan yoksa hakkaten ... ?

- Mark Bocek'i ezip geçen Ben Henderson, maçtan sonra İsa'ya teşekkür etmeyi de ihmal etmedi yine. Ulan yoksa hakkaten..?

- Şimdi Ben Henderson ve Pettis arasında bir rövanş olacak deniyor. Güzel olur.

- Matshuyenko'ya ısınamadım gitti. Aslında tipi ve tavırları da sempatik bir adam ama izleyesim gelmiyo maçlarını

- İzlemedim ama undercard'da MacDonald'ın Nate Diaz'ı çok fena ettiğini söylüyorlar. Slam'i (yere çalmak) izledim, o sağlamdı hakkaten.

- ve umarım artık Nick Diaz vs. GSP maçını izleriz. Yine GSP bizi hasta edip maçın 5 raund'dan önce bitmesine imkan vermez ama olsun... Belki Diaz şapkasından bi tavşan çıkarır yine. Haketti herif.

4 yorum:

van auger dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=YCLGOYqmNxw&feature=player_embedded
steven seagal>greg jackson + cesar gracie +javier mendez + rafael cordeiro
bu arada bloodstain lane maçtan saatler önce machida via crane kick dedi:)

nick diazın strikingi ve bjji gspden iyi ama gsp 5 raund boyunca onu zincirlere dayayabilir, üzerine yatabilir.

frankello dedi ki...

gsp nin bu striking ile yere almaya korktugu jake shields kadar iyi bir bjjci olan diaz'i yenmesine ihtimal vermiyorum.2. round olmadi 3.roundda k.o olur gsp diorum.

KotRot dedi ki...

Hominick in kafada oluşan hemotoma yı tekrar tekrar izledim yok böyle bişey sol gözüde resmen parçalandı ama yinede yıkılmadı hayretle izledim son raund neredeyse alıyodu maçı

KotRot dedi ki...

Ayrıca Lyoto nun tekmede pek bi numara yoktu bence Randy artık kolay nakavt oluyor.

Yorum Gönder