Pazartesi, Haziran 20, 2011

Josh Barnett bu turnuvayı alıp UFC'ye geri dönerse hiç şaşırmayın!

"Strikeforce: Werdum vs. Overeem" ile yine heyecan dolu, yine bomba gibi bir MMA gecesi izledik. Strikeforce kesinlikle bu yılın en iyi MMA organizasyonu seçilmeli (hani o sene sonundaki yalan dolan ödül geceleri var ya). 2011'in başından beri Strikeforce event'lerindeki heycan başka hiçbiryerde yok! Ve bu 2011'in büyük ihtimalle Strikeforce'un son senesi olduğunu hepmizin biliyor olması da oldukça manidar bir durum arz ediyor...

"Strikeforce: Werdum vs. Overeem"de gecenin ilk dikkat çeken detayı bence boş koltuklardı. Geceye katılımın oldukça düşük olduğu gözlerden kaçmıyordu. MMA Junkie'deki rakamlara göre salonda 7639 biletli izleyici varmış. Aynı mekanda UFC'nin 2009 yılında düzenlediği Belfort vs. Franklin gecesinde ise 17428! Zuffa'nın bir an önce Strikeforce etiketini yırtıp atıp, UFC etiketini bu eventlere yapıştırmak için can atıyor olması lazım değil mi? Ama CBS kanalı ile olan anlaşma (ve anlaşmazlıklardan) dolayı herhalde bu sene daha böyle devam edecek. Strikeforce da, şirketi ZUFFA'ya satmış olmasa bu eventleri kesinlikle daha şevkle pazarlardı diye düşünmeden edemiyorum.

Barnett vs. Rogers
Maçlara gelince; Gecenin adamı tartışmasız Josh Barnett'ti. Akıllardaki soru, uzun süredir (çok uzun süredir) ciddi bir MMA maçına çıkmamış olan Joshmetal'in, acaba "ring pası"nı üzerinden atıp atamayacağıydı. Gecenin sonunda Barnett, daha o kadar yaşlanmadığını, ve bu kafese giren herkese hala meydan okuyabileceğini ispatlamış oldu! Öte yandan yine yenilen Brett Rogers'ın da utanacak birşeyi olduğunu düşünmüyorum. Daha nerdeyse tecrübesiz diyebilceğimiz bir safhada, belki de MMA'in en iyi 3 ağırsikletiyle dövüşüp yenildi. Şu anda dünyada üst üste 3 yenilgi alan en korkunç adam Rogers olabilir. Şimdi Rogers için Chad Riggs eşleşmesi kulağa iyi geliyor.


Overeem vs. Werdum
Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum maçı bence inanılmaz heycanlı ve enteresan iki raunddan sonra, iki dövüşçünün de yorulmasıyla sıkıcı bir üçüncü raundla sona erdi. İlk raundda koltuğumdan tekrar tekrar fırlayıp maçı ayakta izledim. Son raund biraz sinerjiyi düşürmüş olsa da, jüride Cecil Peoples denen köpeğin olması gecenin esas ayıbıydı. Jürinin kararına çok birşey diyemeyeceğim çünkü ben de benzer bir karar verebilirdim. Bu maç 5 raund olsa enteresan şeyler olabilirdi. Esas olay Werdum'un etkili olmamasına rağmen Overeem'den çok daha fazla isabetli vuruşta bulunması, ve Overeem'in yer oyununa girmek istememesiydi. Maçı önce heycanlı, sonra sıkıcı yapan buydu. Dövüşmekten kaçan kimdi? Werdum'un tekrar tekrar yere düşmesi knockdown sayılıyor muydu? Falan filan.. Bunun üzerinden uzun uzun konuşup fikir teatisinde bulunmak mümkün. Tabi bir de Werdum'un Overeem'in bacağını yakalaması ve belki de zil çalmasa submit edebileceği faktörü var.

Werdum vs. Overeem maçının esas galibi bence Josh Barnett oldu. Dün geceyi izledikten sonra, ne kadar ring pası olursa olsun Barnett'in bu iki dövüşçüyü de rahatlıkla yenebileceğini düşünüyorum. İkisinin de panzehiri Barnett'te var çünkü. O yüzden diyorum ki finalde Barnett vs. Overeem olursa çok az bir farkla favorim Barnett olur. Ama tabi daha Bigfoot Silva vs. Overeem maçı var! Bence bu geceden sonra, o maçta da birçoğunun favorisi Overeem değil, Bigfoot olacaktır. Ancak unutmamak lazım ki orda Overeem daha farklı bir strateji izleyip daha rahat vuruş yapacaktır.

Falan filan olaylar uzayıp gidiyor.. Zaten bu turnuvada herkes birbirini daha önce yenmiş, herkes de daha sonra intikamını alabilir gibi bir durum var. Kazanan illa "en iyi" demek olmayacaktır. Yani Dos Santos ve Cain Velasquez'in korkması gereken birden fazla adam geliyo seneye UFC'ye!

KJ Noons vs. George Masvidal
Gecenin maçı tartışmasız KJ Noons vs. George Masvidal maçıydı! Of of of of.. işte böyle bir savaş izlediğin zaman MMA'i gerçekten tecrübe etmiş oluyorsun bence! İki gerçek gladyatör! Masvidal'ın tekniği çok üstün! İzlemesi inanılmaz keyifli. Kimbo Slice gibi sokak dövüşünden gelmiş olan Masvidal, halihazırda tıklım tıklım olan hafifsiklet ilk10'una girmeye aday! KJ Noons ise o kadar fena darbeler alıp yine de ayakta kalıp, hatta maçı nerdeyse başabaş götürmesiyle nefesleri kesti! Nick Diaz'ı şansa yenmediğini yine kanıtladı. Kesinlikle çok saygı duyulması gereken bir dövüşçü! Yalnız biraz fazla eğilip kafasını darbelere açık bırakıyordu - ki zaten Masvidal affetmedi. Tam bir Kansporuydu!

Diğer maçlarda ise Valentijn Overeem'in kendini rezil edip asla bir savaşçı ruhuna sahip olmadığını kanıtlamasıyla birlikte Chad Riggs'in çıkışını sürdürdürüğünü gördük. Ardından yenilgisiz Cormier'in Jeff Monson'u rezil etmesini izledik. Belki bu Cormier de MMA'in en iyi ağırsikletleri arasında kendine Roy Nelson-vari bir yer edinebilir ilerde. Boş adam değil.

Maçlar dışında bir de Strikeforce'un sunucularına ve ring kızlarına değinmeden geçemeyeceğim. Strikeforce'un ring kızları, UFC'nin ring kızlarına 5 basar bence! Birisinin Dana White'ın o kel kafasına şaplağı patlatıp bu kızları transfer etmesini söylemesi lazım. Sıkıcı Arianni Celeste yerine dünkü Strikeforce kızlarını 40 defa tercih ederim.

Kel kafa demişken Mauro Ranallo yeni kel kafası, gri ceketi ve yumurta gibi beyaz ten rengi ile göz alıcı iğrenç bir tarz yakalamıştı. Bu adam PRIDE'dan sonra ne oldu bilmiyorum ama değişti. Eski karizması yok. Çok seviyordum ama şimdi salak bir adam oldu sanki. Tam adını koyamıyorum... Hele bir de o Gus Johnson yok mu! O ünlü "sometimes these things happen in MMA" sözünün sahibi Gus Johnson, MMA alemindeki en antipatik sunucu olmaya devam ediyor. 1990'ların Sabri Ugan'ını andıran dudak ve göz makyajıyla dün tam bir palyaço olmuştu yine. Nerde Bas Rutten?

7 yorum:

frankello dedi ki...

mauro ranalloda bi sorun yok bence can ya neden öle dedin.yorumları,konuşması,tahminleri yine iyi bence.gus johnson hakkaten cok antipatik bi herif bu arada katiliyorum o yoruma.

frankello dedi ki...

ayrıca overeem'in sanıldıgı kadar iyi olmadıgı gün yüzüne çıktı bence.(he oyun planı yüzünden bu kadar etksiz gözükmüş olabilr soraki dövüşlerde milleti ezip geçebilir.ama sanmıyorum).çağlar yine göt oldu bu arada:)
overeem'i severim sempatik ve düzgün bi adam.kazanmasını istiyordum.hatta çıkıp cain'i falan da yenmesini isterim ama hiç sanmiyorum.werdum'u bile outstrike edemedi şu maçta.yumrukları bana hiç zarar veremedi diyor ama maç içersinde hiç öle gözükmedi,biraz etkilendigi belliydi.eskiden oldugu gibi 2 3 yumruk arka arkaya yediginde sindigini farkettim ki overeemden bu döneminde hiç beklemedigim bi hareketti.hayal kırıklıgına ugradım diyebilrim.ayrıca bence maçın hakkı beraberlikti.werdum'dan daha iyi strikingi olan ve yerde de en az onun kadar etkili big foot karşısında bence pek sansı yok overeem'in(işallah tersi olur).overeem'i ne kadar sevsemde gözüktügü kadar iyi olmadıgını düşünüyordum.(hala yanılabilirim).ama fedor'u kücümseyip son 5 yılda kimseyle dövüşmedi eski dövüştükleride adam degildi diyenler overeem'i alıp en tepeye koyarken neye göre koymuslardı acaba.?

NigelfuckinBenn dedi ki...

Werdum vs Reem karşılaşmasından zevk alan bir ben varım sanıyordum. Her portalda, forumda vs rezalet laflarını görmüştüm. Yanlız değilmişim.
Her ne kadar K1 şampiyonunun outstrike'a maruz kalması açıklanamaz olsada Werdum'u çok fazla kişinin küçümsediğini düşünüyorum.Josh'ı şu anda turnuvada en çok zorlayabilecek kişi oydu (Bigfoot'la birlikte) stil bakımından.

Josh my hero.

Mauro'da harbiden bi gariplik var bence bunun sebebi Bas'la oluşturdukları kimyanın şuanda olmamasından dolayı.

Şimdi bu performansla Bigfoot karşısında Reem zorlanır mı zorlanır. Fakat hala ondan çok daha hızlı ellere sahip eger sağlam yumruklar almazsa kombinasyon üzerine kombinasyon kullanır.Tam o sırada da Silva takedown'a gider ( Fedor maçında ki gibi )orda kilit çözülür işte.
-
Sergei vs Josh çok ilginç olucak.Striker vs Grappler 101

frankello dedi ki...

kharitanov'un sambo geçmişini de göz ardı etmemek lazım.yerde de etkisiz diyemeyiz.ama tabi ki bi barnett degil:).çok ilginç bi maç olucak.2 side çok sevdigim dövüşçüler.ayrım yapamıyor gönlüm ikisi arasında ama ufak bi farkla kharitonov alsın istiyorum.ama mantık barnett diyor.

KeTo dedi ki...

alt kartı paylaşmayı unutmuşum:

http://thepiratebay.org/torrent/6480678/Strikeforce.Overeem.vs.Werdum.2011.Undercard.720p.HDTV.x264-KYR

van auger dedi ki...

barnett vs rogers maçı baştan belliydi. grappling ustası bir adamın, sadece kuvveti yerinde bir brawlerı submit edeceği belliydi, barnett ne arlovski gibi cam çeneli ne de fedor gibi ufak bir vücuda sahip, rogersın bir şansı yoktu.
overeem vs werdum maçını hiç sevmedim. daha kötü maçlarda gördüm ama yani iki adamın birbirlerinin uzmanlık alanlarından bu kadar korkması benim sinirimi bozdu. overeemin werdumu outstrike edememesinin sebebi werdumun takedownlarından korkması, zaten ne zaman kombinasyonlara başlasa götünü hızla yere indiriyordu werdum. werdum sırtı yerde barnettden, haritonovdan, silvadan daha tehlikeli bir adam, overeem aynı performansı üçünden herhangi biri karşısında göstermeyecektir. bir de werdum overeemden daha fazla isabetli vuruş kaydetti ama o vuruşlar overeeminkiler kadar etkili değildi.
masvidalı melendez ile dövüştürürler heralde müthiş bir maçtı. cormier de vücudu eskimezse(32 yaşında) ağırsiklette çok tehlikeli bir adam olabilir. bir de chad griggs ile shane carwin dövüşseler çok zevkli olur.

frankello dedi ki...

yalnız geçen aklıma geldi de.barnett'in en formda oldugu zamanlarda(belki bundan soraki günlerde daha iyi bi seviyeye gelebilr bilmiyoru) iki kez deviren cro cop ne hallerde.barnett ne halde.hayat ne garip vapurlar filan.

Yorum Gönder