Salı, Haziran 28, 2011

Kongo'dan İ-NA-NIL-MAZ bir nakavt!

5 günlüğüne Bodrum'a yakın bir arkadaşımın düğününe gitmiş olduğum için MMA haberlerinden uzak kaldım. Ama içimizdeki MMA ateşi hafifledi demek değil bu. Tatil esnasında kah Körfez'de "Wild Boys" çalmaya başlayınca yanımdaki insanlara sarhoş kafayla Cro Cop'tan bahsedip canlarını sıktım, kah başka bir mekanda "Tonight's Gonna Be A Good Night" çalınca kendi kendime Overeem'in DREAM'deki çıkışlarını yadettim...

İşte Kongo o herşeyi değiştiren yumruğu tam çıkarırken...
Tatilimin son gününde kardeşim Mete'den gelen mesajla Pat Barry vs. Kongo maçını unuttuğumu farkettim. (UFC Versus 4) Kardeşim hemen izlememi söylüyordu yolladağı linki. Hakikaten kardeşimin heycanlandığı kadar varmış! İ-NA-NIL-MAZ bir comeback, inanılmaz bir nakavt! Megatron-bomba bir maçtı! Facebook'tan bütün arkadaşlarıma göndermeye başladım bile. Link burda: http://www.tudou.com/programs/view/M0Lk5wKW6TE/ ama tahminimce kısa sürede bu vidyo bu linkten kaldırılır tabi. Hakemin yerinde olsam kesinlikle Kongo ikinci defa yere düştüğünde bitirirdim maçı. İnanamadım yani kolları fln boşalmıştı bir ara resmen Kongo'nun yumruk yerken. Olacak iş değil bu maç gerçekten bugüne kadar gördüğümüz en şok edici comeback diyebiliriz. Kongo'nun sakallar da iyi olmuş bu arada.

Böyle bir nakavt görülmedi! (ve Kansporu'nun ilk .gif imajı)
Onun dışında bir de Mitrione'un maçını izledim. Rakibnin adına inanamadım bu arada.  Morld of Morecraft diye ucuz bi espri yapmadan tutamadım kendimi. Mitrione UFC'de 5'te 5 oldu. Ben Kansporu'nda bu adam Kimbo'yu yendiği zaman Kimbo'nun UFC'den gösterilmesine tepki gösterdiğimi çok iyi hatırlıyorum. Çünkü bu adam boş değil. Kimbo'yu bu adama yenildi diye UFC'den yollamak büyük bir saçmalıktı. Ama tabi bir yandan da Morecraft'ın stili ve hareketleri biraz keresteydi. Mitrione daha çok üst düzey bir rakiple karşılaşmadı. Bakalım Mitrione'un karşısına ne zaman baba bir adam koycaklar? Frank Mir veya Carwin mesela. Ya da Roy Nelson. Artık Mitrione için zamanı geldi.

Diğer maçları izlemedim. Joe Stevenson'ın undercard'da olması dikkatimi çekti.

Bu arada Japon MMA'inin yokolup gitmesine bir örnek daha; Yıllardır ilk defa Japonya'dan gelen MMA fragmanlarını seyretmez oldum. benim kadar J-MMA fragmanı hastası bir adam bile bıktıysa artık yani... Söz konusu fragman şu: http://bit.ly/k5A9rq Neymiş, Mousasi'yi alakasız bir gümüş madalyalı Japon'un karşısına çıkarıyolarmış. Baydı biraz. Malesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder