Cuma, Mayıs 18, 2012

UFC on FUEL TV: Gönüllerin Şampiyonu The Korean Zombie!

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

İnanılmaz güzel bir gece, inanılmaz güzel maçlar ve muhteşem bir atmosfere evsahipliği yapan Virginia eyaleti bundan sonra bu kadar güzel bir etkinliğe tanık olur mu bilenmez ama bilinen tek gerçek MMAseverlerin adrenalinlerini tavan yaptıracak dövüşler vardı. Nasıl olmasın ki; sadece ana kart maçları durumu özetler nitelikteydi. Böyle devam etmesini ve hiç azalmamasını dilerim.


TOM LAWLOR vs. JASON MACDONALD
Ana kartın ilk maçı bu olan bu kapışma ellinci saniyede nakavtla bitince gecenin de böyle ateşli süreceğine işaret eder gibiydi. Kanadalı emektar dövüşçü Jason Macdonald rakibi karşısında etkisiz kaldı ve önce sol direkle sonra iyi bir kroşeyle Octagon’a uzanıverdi. Kendisi bir Gracie Barra dövüşçüsü olması hasebiyle yerde iyi olan ‘The Athlete’ planında dövüşü yerde almak olsa bile sadece kendisi yere inince haliyle maçı kaybetti ve artık yavaş yavaş sahnelerden çekilmesinin zamanı geldi. Rakibi için ise çok güzel ve etkileyici bir galibiyetti. Bu maçla beraber son yenilgisi unuttursa da Tom Lawlor orta karar bir dövüşçü, tabi potansiyeli nedir bilmiyoruz.


IGOR POKRAJAC vs. FABIO MALDONADO
Müthiş bir kapışmaya sahne olan bu maç adeta nefesleri kesti. Her iki dövüşçü de maçı güzelleştirmek elinden geleni yaptı ve takdir topladı. Zaten maç sonu alkış-kıyamet bunun göstergesiydi. Benim maç içinde en çok hayran olduğum anlar Maldonado’nun ‘dirty
boxing dedikleri yakın mesafe karaciğer atılan yumruklardı. Müthiş bir iş çıkaran boksör maç içinde nerden baksan kırka yakın vücuda yumruk attı. Bunun yanında rakibinin yüzünü de boş geçmeyen Fabio Maldonado her yönden başa baş bir mücadele sergiledi. Ancak rakibi de UFC takipçileri bilir ki çok sağlam bir muay thai-kickboksçudur. Bunu maç içinde rakibine attığı dizlerle gördük , bir yandan da Hırvat dövüşçünün bir hayli sağlam çenesi varmış bir türlü inmek bilmedi. Zaman zaman köşeye sıkıştıysa da diri olarak maça devam etti. Sonuç olarak maçı kazana taraf Igor Pokrajac oldu, fakat bu maçı her iki taraf ta kazandı.


JVES JABOUIN vs. JEFF HOUGLAND
Horozsikletin bir güzel maçı da bu geceye denk geldi. Tam da şanına yakışır şekilde kuvvetli ve hızlı bir maça tanık olduk. Her iki MMA’ci de kondüsyonlarıyla Octagon’u defalarca turladı. Haitili dövüşçünün birkaç gömlek üstün olduğu maç içinde belliudi. Öyle ki müthiş hızına karşılık veremeyen Jeff Hougland adeta mermi gibi dönen tekme yedi ve kendini yerde buldu. Hakem bile suratındaki acıdan dolayı olsa gerek araya girer gibi yaptı fakat daha sonra geri çekildi..Yere inince BJJ siyah kuşak olan Hougland rakibini yerde tutmayı da başaramadı, çünkü Jves Jabouin pireden farksızdı. Ayakta nasılsa yerde o derece hareketli olan Jobuin sonuncu roundda rakibini sol kroşeyle yine yere yıkınca maçı puanla ve haklı bir şekilde aldı.


DONALD CERRONE vs. JEREMY STEPHENS
Gecenin ikinci ana maçında Cowboy kaldığı yerden devam etti. Geçen maçında Diazz engeline takılan Donald Cerrone güçlü rakibi karşısında bir sokak dövüşü yaptı. Rakibine oranla maç içinde bir hayli iri duran Cerrone korkusuzca aşağı tekme ve yumruklarını çok güzel oturttu. Jeremy Stephens’ın bir ara aldığı darbelerden sol gözü yuvasından fırlayacak gibi duruyordu, hatta bir ara maç içinde hakeme dönüp gözünü işaret etti, ancak maçı bırakmadı. Gözünün daha ilk roundda kapanmasıyla bir hayli avantaj kaybeden Stephens tek gözle kör dövüşü yaptı ve çok etkisiz kaldı. UFC’ ye geldikten sonra sadece Nate Diaz’a yenilen Donald Cerrone ise bu dövüşteki sitili bir önceki maçında Diaz’ınkine benzer bir sitildi.Herhalde yenilgiyi içine sindirememiş olacak ki; maç sonunda belki de unvan maçında Nate Diaz ile kapışırım gibisinden bişey söyledi


AMIR SADOLLAH vs. JORGE LOPEZ
Diğer maçlara oranla biraz etkisiz kalan yarı-ortasiklet maçı baskın olan Amir Sadollah’ın galibiyeti ile noktalandı. Maçta güzel olan Sadollahın istekli ve agresif tutumuydu. Geceyi galibiyetle kapatmasına da bu durum etkili oldu. Bir WANDTEAM (yani Wanderlei Silva’nın takımı) dövüşçüsü olan Jorge Lopez’in ise daha çok yolu var. Bu mağlubiyetle UFC’de üst üste ikinci yenilgisini aldı.


JUNG CHAN SUNG vs. DUSTIN POIRIER
Gecenin hatta yılın maçı olmaya aday, ana dövüş maçın hakkını dibine kadar veren ve sonu unvan maçı olan bu kapışma üzerinde saatlerce konuşulur. Yeni bir kahraman çıkıp dövüşü ve yeteneğiyle gönüllere taht kuran ‘The Korean Zombie’ sonuna kadar hak ederek unvan maçına adını yazdırdı. Çok etkileyeci ve çarpcı bir maçtı. Hem ayakta hem de yerde MMA sporunu bilen bilmeyen herkesi heyecana kaptırabilecek nitelikteydi. Baskın taraf ve maçı alan Jung Chan Sung yine Brazilian Jiu-Jitsu yeteneini konuşturup rakibini uyuttu. Maç içinde dört round soluksuz geçti, bana göre hatta en hareket (move of the fight dedikleri) Korean Zombi’nin ataklarına yere düşürmeyle cevap veren Dustin Poirier’i tekrar üstünden atıp tamamen ‘mount’ pozuiyonuna gelmesiydi. Tabi burada genç dövüşçü Poirier’i de atlamamak gerekir, kolay lokma olmadığını ve bir şampiyon potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. İleride bu çocuk daha çok iş yapar. Bundan sonra Jung Chan Sung bakalım Jose Aldo karşısında ne yapacak….. (tabi Jose Aldo’nun önce kapışacağı Eric Koch’u saymıyorum)

5 yorum:

mehmedov dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mehmedov dedi ki...

jose aldo karsısında hicbir sansı olmadıgını dusunsem de korean zombie yi izlemek buyuk keyif.

abd de olsam destek olsun diye t-shirtunu alırdım.



amir sadollah hakkında da birsey soylemek istiyorum bu dovuscu tuf tan dolayı cok destekleniyor ama aslında hicbir main evente cıkarılmaması gerekir. ufc de bile işi yok.

Tornado dedi ki...

Beyler Fedor emekliye ayrılacağını acıklamıs ! mmashare.com da yazıyor bi göz atın

mehmedov dedi ki...

fedorun emekliye ayrılması iyi haber.

sacma sapan dovusler bir efsaneye yakısmıyordu.

the mentalist dedi ki...

daniel cormier josh barnett'in azını burnunu nası kirdi belli degil.yazik oldu josh metale

Yorum Gönder