Pazar, Temmuz 15, 2012

Bu arada geçen hafta Huerta'nın kafasına yediği futbol tekmesini gördünüz di mi?

ONE FC'de Zoro Moreira'nın Roger Huerta'yı nakavt ettiği 'soccer kick' olay yarattı. Bildiğiniz üzere Asya'nın incisi ONE FC, eski PRIDE ve yeni UFC kurallarını birşetirip, gerçek Vale Tudo'ya en yakın MMA tecrübesini bizlere sunmaya çalışıyor. Ancak bu sefer maçın hakem tarafından bitirilmesi gerekirken, aksine maç devam ettirilince ortaya çıkan sahne fena oldu...

Bu eski PRIDE hakemi gerçekten lisansı çoktan elinden alınması gereken bir adam bence... Moreira'nın dediğine göre bu tekmeden hemen önce hakemle gözgöze geldiğinde hakem buna 'low kick, low kick' demişmiş... Bloodyelbow'un yalancısıyım.

Roger Huerta kimdir: Huerta, 2007 senesinde Clay Guida'yı yendiğinde UFC'de üst üste 6. galibiyetini almış bir yıldızdı! MMA rekoru 20-1-1'di. Ancak sonrasında üstüste iki yıldız isme yenildi; Kenny Florian ve Gray Maynard... Bu iki isme yenilmek UFC'den çıkarılmak için yeterli sebep olmasa da, nedendir bilmem, Huerta'yı bir anda Bellator'da görmeye başladık. Bellator'da 3 maçta 2 yenilgi alınca bu sefer alaksız bir organizasyonda War Machine adlı manyakla main event maçına çıkıp onu da keybetmiş ve çareyi ONE FC'ye katılmakta bulmuştu. Bu ONE FC'deki ilk maçıydı... (Sanki vefat etmiş gibi oldu bu son cümle)

4 yorum:

Choke dedi ki...

Baba yanlışınız var ben canlı izledim sonradanda baktım, yuji shimada "NO KICK, NO KICK" diyo orada. Tabi bunu diyeceğine huertanın üstüne kapaklanıp maçı bitirmeliydi.

frankello dedi ki...

daha önce yazmistim galiba one fc de sadece hakem izin verirse soccer kick kullanabiliyorsun. burda no kicking diyor shimada bence her zmn iyi bir hakemdi bu arkadas. pride fc de yenileni kurtarmak için yumruk yedigi bile olmustu. bence orada dövüşü bitirmesini bekliyordu no kicking dedikden sora eleman egilmiş yumruk aticak sandi galiba herif tekmeyi basti. izinde eger reem vs werdumdaki gibi biri sürekli flop yapiyor yada yerde yatiyor rakibi yere inmek istemiyorsa veriliyor.

sensei dedi ki...

Hani Murat Kazgan bunla dövüşecekti ?

Unknown dedi ki...

Yuji Shimada Pride'da iyi bir hakemdi. Şimdi de Pancrase'ın yeni yöneticisi oldu. Orada açıkça "no kick, no kick" diyor. Yani open guard olmadığını, kafaya soccer kick atamayacağını duyuruyor. Frankello'nun dediği gibi yumruk atacağını düşündü ve müdahale etmedi. He ne oldu? Moreira maçı attığı soccer kick sonucunda TKO ile kazandı. Shimada'nın hatası maçı daha erken bitirmemesiydi. Moreira'dan tekme veya onun zannettiği gibi yumruk gelmeden maçı bitirmemiş olması çok büyük bir hata. Kurallara, talimatlara uyulması ve sporcuların sağlığının korunması hakemin sorumluluğudur. Shimada bu maçta fena halde sınıfta kaldı bence.

Yorum Gönder