Cumartesi, Temmuz 07, 2012

UFC 148: E hani Silva bu sporu değiştiriyodu?

Bildiğiniz üzere 3.5 yıllık Kansporu tarihinde ilk defa bu kadar seyrek siteyle ilgilenebiliyorum. Bu hem iş ve özel hayatımdaki sebeplerden, hem de UFC'nin biraz heycansızlaşmasından kaynaklanıyor diyebilirim.

Ancak bu gece uzun süredir ilk defa Mete Evrenol, Özgür Barka ve Mete Yafet'le sabaha kadar ayakta kalıp bir maçı canlı izlemeye değer bulduk. Akşam saat 10'da buluşup önce bu maç için sabahlayıp sabahlamayacağımızı istişare ettik. Kimse emin olamıyordu. Değer mi değmez mi derken sonunda hadi dedik sabahlayalım ve canlı izleyelim şunu!

 9 saatlik bir bekleme maratonundan sonra sabah 7'de Silva vs Sonnen II'yi izleme şansına nail olduk. Şu anda bu satırları yazarken kendimi 2002 yılında sabah 6'da Maslak Venue'den dönmüş de yazıyor gibi hissediyorum... Maçla ilgili yorum yapmak için basın toplantısını izleyip internetteki yorumları bi okuyalım önce diyorum. Ama bana sorarsanız aşırı heycanlanan Sonnen o dönen ters yumruğu savurduğunda nefesi bitmişti sanki...

Anderson Silva'nın maçtan sonraki konuşmaları çok iyiydi yalnız. Sonnen'in seviyesine inmeden, esprili bir şekilde, ama laf sokmayı da eksik etmeden Sonen'e çok tadında bi evlat çekti...

Şu an Mete Yafet aradı, basın toplantısı başlıyor. Saat sabah 8:32, yarın (bugün) kalkıp) daha montajla iştigal etmem gerekiyor!.. Evet izleyelim bakalım...

Bu arada maçtan önce ring kenarında Ronaldo'yu da gördünüz mü?

12 yorum:

frankello dedi ki...

can anderson silva ronaldonun kurdugu 9ine adlı consulting? (sitesinde böle yaziyor) şirketinin ilk müşterisi ve cok yakın arkadası. ronaldo bütün haftasonu anderson silva ile beraber takıldı hatta open workoutlarda 1 kac dakika spar ettiler.

bu arada dövüş ile ilgili düşüncem bisping dövüşünden sora söledim sonnen cok vasat bir dövüşçü ilk dövüşte testesteron oranının 17:1 olması yardimiyla istedigi tarz dövüşü 5 round götürmeyi basardi. ama bispinge karsi trtsiz bu tarz dövüşmeyi en fazla 1 round becerebildigi görüldü.sürekli hareket eden bir adami gücün tükenmeden yorulmadan her round yere alman imkansiz eh strikingi de berbat zaten chaelin böle bi sonuc cikmasi beklenen bişidi. andersona gelince kagıt üstünde record olarak en iyi gibi gözüküyor ama yendigi kaliteli dövüşçü sayisi 1 yada 2dir. bence fedorun kılı olamaz. fedor anderson kadar ciddiye alsaydi pride sonrasi bu sporu bırakana kdar yenilmezdi. eventte en merakla bekledgim dövüş dhk vs maia sakatlık doliyisiyla hemen bitmeside kötü oldu.kısmet.bu arada sana katiliyorum can son 2 senedir falan toplasan 3 4 event hypeı karşıladı gerisi tırt. herkes gelişiyor falan diyor ama bence mma git gide sıkıcılasmaya basladı bunda ufc,unified rules ve judgelarin etkisi büyük.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Fedor'unda recorduna baktığında gerçekten kaliteli yendiği dövüşçü sayısı 1-2'dir.

Fedorcular, Silvacılar, anticiler, yeni dönem UFC'ciler mevzuları bi kenara koyalımda artık Silva ve Fedor arasındali benzerlikleri görelim artık. İkiside old school ve ikiside en uzun kemer reign ine sahip. Birisi sambo diğeri m.thai ağırlıklı. Günümüz tek full paket mmacilerden değiller. Ağır siklet tarihinin goat ı Fedor. Ortanında Silvadır.

Sonnen in ağzına sıçmasınada ayrı sevindim. Senseiden müthiş yorumlar bekliyorumm

frankello dedi ki...

katılıyorum hxs kim demişti hatirlamiyorum ama her dövüşçünün recorduna aynı eleştiriyi getirebilrisin dogru bi yaklasim şimdiki zamandan geçmişe bakip degerlendirmek sacma. ama fedor biraz daha kaliteli dövüşlere cikti sanki neyse burdan baktik mi anlayamayiz. yine de ben adama cok büyük haksızlık edildigini düşünüyorum neyse. dediklerimde yanliş anlasilmasin silvayada büyük saygi duyarim izlemeyi sevmiyorum sadece o kadar.

valla sonnen'e de acimadim degil cok cok istedi adam kemeri. kim gazi verdiyse de cok güveniyordu kendine (yada hepsi planlanmis reklam manevralarıydı bilemem tabi) ama yetenegin belli be abi o kadar büyük konusmayacaktin. bu arada kaybedersem ufcyi terkedicem diyordu sonnen edicek mi acaba ?:D. anderson silva için bundan sonrası önemli asil daha 5 sene dövüşürüm demiş.ben silvaya asıl tehlikenin lombard veya munoz oldugunu düşünüyorum ama munoz silva ile dövüşmez sanirim cünkü kingsmmade beraber calisiyorlar. lombardın akibetinin belfort gbi olacagini düşünüyordum ama dövüşlerini izledikten sora adamin vitor gibi mental eksikligi olmadigini tam tersi oldugunu gördüm gerçi daha kaliteli rakiplere karsi sinebilir amaadam yorulmak bilmiyor istedigini almak için ne gerkirse yapiyor elleri cok hizli yerde iyi yere alinmasi zor bence silvayi yenemese bile silvadan sora mwyi domine edebilir

NigelfuckinBenn dedi ki...

Ya ben zerre umursamadım Sonnen'i. Trash talk vardır zaman zaman yaptığın adam bile eğlenir bundan. Yada içtensindir Nick Diaz gibi. Eyvallah. Ama sen işi kişiselliğe dökmüşün. Adamın memleketine, ırkına, ve MMA efsanelerine yapmadığın ibnelik kalmamş. tek sebep ilgi çekmek cebe para atmak.

Yabancı madde almadı ve zopayı yedi.

Bu arada abiler harbiden sadece banamı öyle geliyo yoksa MMA ölüyomu.Jon Jones dayak yicekmi merakından baska herangi maçtan ne haberin var nede ilgim kaldı. 2011 e bak bide 2012 e.

frankello dedi ki...

tabi canım yaptigi trash talkun özrü yok rezillik dizboyu. kişilik olarak da rezil bi tip dolandırıcı amk daha ne olsun. ben klasik türk mantıgı ya yenilene mazluma aciyoruz işte:d.

its_your_move dedi ki...

Türkiyede güvenebilcek bir bahis sitesi olsa Anderson silva 1.33 oranıyla bu maç için garanti para vaadediyordu...

Beğenmediniz Silvanın Fedoru ve Wanderleiyi bayıltan Hendersona neler yaptığını açında izleyin bir zahmet...

O kadar karamsar değilim Ufc ağırsiklet çok güzel oldu Cain,Dos santos,Overeem,Werdum...vs alttan gelenlerde var cormier'de geliyor Ufc'ye bayağı lezzetli maçlar izleyeceğiz...Jon Jones fazla eziyor adamları doru ama böyle bir makineye canlı canlı tanık olmakta ayrı bir zevk bence...Anderson ise zaten bırakana kadar rakipsiz gözüküyor şu an...Zamanında çok kötü dayaklar yedi Overeem ama çoğunlukla hep en tehlikeli adamlarla dövüştü yendiğide oldu yenildiğide oldu.Ama ağırsiklette kendini buldu ve şu an en iyisi...o dizler yokmu o dizler...en büyük silahı...

frankello dedi ki...

henderson mw de hiç bir zaman rahat olmadıgını söylemişti. performanslar dövüştüğü kilo ile cok fazla farkedebilir yada birbirlerine cok ters geliyolardir. wanderlei,trt kullanmaya baslamadan önce hendersonı domine ettigi de gözlerden kacmasın. izlemeyi cok sevsemde trt kullanmasa henderson 10 yıl önce mma arenasından silinip giderdi. silvanın hendersona karsi performasını da azımsamıyorum tabiki burda. ama fedor, wanderlei kadar darbe alicak dövüşlere cikmadi. 3 sınıf pride dövüşçüleri tarafından domine edildigi ne cabuk unutuldu.

Unknown dedi ki...

Su trt dan bahs edermisiniz? ben kendimde profosyonel olmasamda mma dovuscusuyum Azerbaycanda.trt ni aciklarsaniz sevinirim.

Steppe dedi ki...

chael in standup bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum açıkçası ,,andersonun ayakta gardını indirip sopa gibi uzattığı yumruklarınada hastayım :P

sensei dedi ki...

Shaolin kungfusunda bir laf vardır'' kendini tanımak,'' aslında böyle bir laf yok ben uydurdum, sonnen kendini tanımıyor bir sporcu kendi kondisyon seviyesini bilmez mi ? Pazar eziği sonnen bunu bilemiyor demek ki...

Sonnen'in yenilme sebebi spordan biraz anlayan herkesin farkedebileceği gibi yorulma ve kondisyonsuzluktur, zat-ı muhterem Can bunu farkeden kişiler arasında ki yazısında belirtmiş..
Sonnen kendi kendini imha etti, Anderson silva ise daha az enerji harcayarak rahat bir maç çıkardı.
Artık günüzmüde BJJ azda olsa siyah kuşak olmada pembe kuşak ol ama birşeyler bil yoksa yerde örümcek ağındaki sinek gibi çırpınıp kendini yorarsın.

Kondisyonun az diye yenileceksin diye birşey yok ama sen sanki çok kondisyonluymuş gibi ataklar yaparsan böyle yeni boşalmış penis gibi çaresiz kalırsın sayın sonen. Ki sonnenin ataklarıda bu sporda insanı en fazla yoran ataklar yüksek kondisyon ister..

Anderson silva ile jones maçını beklemekteyiz artık ikiside kendine rakip bulamıyor artık..

fenerli_41 dedi ki...

mma sporunu yapıyorsan bütün stilleri kullanman gerek sade güreş olmaz mesela jon jones; adam güreşi çok iyi bilmesine rağmen muay tai ve jiu jitsuda yapıyor sadece güreşle belli bir yere gelirsin ordan ileri gidemezsin örneğin chad mendes bütün maçları güreş yeteneğiyle kazandı ama jose aldo karşısına gelince duvara çarptı veya lesnar; velazquez maçında yenildi
sonnen nereye kadar rakibini yere alıcan

the mentalist dedi ki...

chael sonen kim abi yumruk atmayi bilmeyen milletin üzerine yatarak yada stann gibi çapsiz adamlari bogarak title match hakkı almis bir teneke. birde yılın dövüşü diyorlar. bu mal mal adamlar sayesinde silva gibi bir capulcu parayı götürüyor. yendigi adamların cogu beş para etmez herifler silvanin. bide bu adam ayakta dövüşte tanrıymış gibi davranılmıyor mu deli oluyorum herif ayakta cote,Leites,maia,sonnen i bitiremedi. arkasına iyi bir kamp ve antrenör alirsa mousasi anderson'ın agzını burnunu kırar.hatta lombard cok yakında kıracak.

Yorum Gönder