Salı, Eylül 25, 2012

UFC 152: Belfort, Jones'un dirseğini çıkardı ama kazanamadı

UFC 151'in iptal olmasına sebep olan sevimsiz Jones, eski şampiyon (çook eski) Vitor Belfort karşısında beklenildiği gibi üstün bir performans sergiledi ve kemerini bir kez daha korumayı başardı. Ancak beklenilmeyen şey, Vitor Belfort'un Jones'u yenmeye bu kadar yaklaşmasıydı.

Buyrun bakın Gracie'lerden Vitor'un Jones'u armbar ile nasıl yakaladığının, sonrasında Jones'un dirseğini patlatmasına rağmen submission'ı nasıl tamamlayamadığının analizi: http://www.youtube.com/watch?v=5Fe0AaVDzQs

Gecenin co-main event'inde ise Demetrious "Mighty Mouse" Johnson, Benavidez'ı jüri kararıyla yenerek UFC'nin ilk sineksiklet şampiyonu oldu. Teknik seviyesi hayli yüksek derecede seyreden maçın Kanadalı seyirciler tarafından yuhalanması enteresan bir detaydı. Dana White maçtan sonra basın toplantısında seyircilere ateş püskürdü. Bu kadar üst düzey bir maçı yuhalamak cahilliktir dedi. Şahsen iki tarafa da hak veriyorum. Evet iki sporcu da müthişlerdi, ancak ben de seyirciler arasında olsam ben de yuh seslerine katılmadan edemezdim. Sanırım aradığım şey bir dövüşçünün maçı bitirmeye çalışması. Demiyorum ki herkes UFC 1 gibi dan dun birbirine girsin devamlı nakavt ve kan görelim. Ama insan maçı bitirmek için saldıran dövüşçü arıyor. Puanla önde olduğunu bilerek güvenli dövüşen değil...

Doğrusu benim için gecenin sürprizi Brian Stann'i mağlup eden Bisping oldu. Ben kesinlikle STann kazanır sanıyodum. Maçı seyredemedim ancak kardeşimin dediğine göre Bisping'in kardiyosu maçı kazandıran unsur olarak belirleyici rol oynamış.

Cub Swanson'un nakavtı fenaydı.

Falan filan.. Çok da ahım şahım bir event değildi genel olarak. Yazmamış olmayayım diye yazdım : )

Sevgiler,

Not: Belfort maçın başında maymun gibi üzerine gelen Jones'un kafasına tekmeyi nasıl salladı ama hahaha! Bence bütün rakipleri aynı şeyi yapmalı.

2 yorum:

Mete dedi ki...

Sonnen bu Jones'u cok kotu uzebilir...
Bu arada bu sitenin "robot olmadigini kanitla" olayi biraz hedefini sasirmis... 3. denemede bilebildim... bir kac harf ve kosedeki bakkalin apt nosunun uzaktan telefonla cekilmis fotosunu koymuslar..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Buralar biraz fazla sessiz...

Yorum Gönder