Pazar, Ekim 14, 2012

UFC 153: Anderson Silva efsanesi devam ediyor...


İzle: Anderson Silva vs. Stephan Bonnar
http://www.fight4free.com/2012/10/anderson-silva-vs-bonnar-fight-video.html

Artık söylenecek pek birşey kalmadı herhalde. Ama yine de Anderson'un Bonnar'a da matrix çekeceğini* tahmin etmiyordum doğrusu. Sitemizde Bonnar'a şans veren yüzde 14'lük kesim için dün gece tam bir yıkım olmuştur herhalde...

Silva dün gece yine "Tanrı modu" şifresini girmişti anlaşılan...
Bonnar'ın bugüne kadar hiç kimse tarafından nakavt veya submit edilmediğini unutmayalım. Bunlara Jon Jones da dahil. Jones, Bonnar'ı fena pataklamış olsa da, o da jüri kararına kalmadan Bonnar'ı bitirmeyi başaramamıştı. Ancak o 2 seneki önceki Jon Jones'un bugünkü Jon Jones'la alakası yok diyebilirsiniz tabi orası ayrı...

Anderson Silva'nın hem Griffin'i, hem Bonnar'ı bu kadar rahat yok etmesinden ne sonuç çıkarmalıyız tam bilmiyorum. Bu sporun çok yüksek bir ivmeyle son süret gelişmeye devam ettiğini mi? Yoksa TUF serisinin hiç bir işe yaramaz olduğunu mu? Yoksa Anderson'un hakkaten gelmiş geçmiş en iyi MMA'ci olduğunu mu?..

UFC 153'ü izleyenler oldukça iyi bir event olduğunu söylüyorlar. Ben sadece son 2 maçı izleyebildim. Bütün gecede toplam 2 jüriye kalan maç olmuş. Geri kalan hepsi nakavt veya submission'la izleyenleri mest etmiş. Eski dost Big Nog'un Dave Herman'ı submit etmesine sevindim.

Glover Teixiera ise yenilgisiz devam ediyor. Rampage'ı da yenerse iyice dikkatleri üzerine çekecek. Ama Jon Jones'a rakip olur mu bilemiyorum.

Gecede son maç biter bitmez Joe Rogan'ın kararlılıkla artık Jon Jones ile Anderson Silva'nın dövüşmesi gerektiğini söylemesi güzeldi. "Buna mecburlar diyordu" Rogan, "tarihe karşı mecburlar..."  : )

Not: Bir haftadır Antalya'da Altın Portakal'da buldunduğumdan MMA dünyasında nolduğuna hiç bakamadım. Şimdi okuduğum kadarıyla Strikeforce büyük fiyaskolara imza atmış. Üst üste 2. event'i iptal olmuş. Kapancak mı? dedikoduları var. Ama yakında büyük bir event söz vermiş Strikeforce... falan filan.

*Matrix çekmek: Anderson Silva'nın UFC 101'de Forrest Griffin'e yaptığı muamele.

3 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

bonnar yumruğun etkisiyle mi yoksa anderson un parmakları mı gözünü gitti de yere düştü..yere düştüğünde gözlerini kapıyodu..

its_your_move dedi ki...

Suratına gelen o muhteşem diz darbesi yüzünden olmasın :=)))

Kaan Baygın dedi ki...

selman kardeş maçı nasıl izledin sen bonnar cok hafıf kaldı ve hiç ümit vermedi

Yorum Gönder