Perşembe, Kasım 01, 2012

Balaban takımı Londra'da şova kaçtı


Dünyada son 10 senede en popüler sporlardan biri olan, Amerika'da köşe başı okulu açılan ama malesef Türkiye'de daha federasyonu bulunmayan JiuJitsu sporunu Türkiye'de dünya standartlarında temsil eden çok özel bir takım var; Balaban JiuJitsu. Parçası olduğum bir takımdan bahsettiğim için, objektiflik adına daha fazla yorum yapmadan yazıyorum. Sonuçlar konuşsun.

Turnuva adı: London International Open IBJJF Championship 
Yer: Crystal Palace National Sports Centre/ London 
Tarih: 20.10.2012 
Madalyalar: 
Igor Silva - BLACK / Adult / Male / Ultra-Heavy - Altın Madalya
Caner Akar - WHITE / Master / Male / Light - Altın Madalya
Cihan Yılmaz - WHITE / Master / Male / Super-Heavy - Bronz Madalya
Can Koyutürk - WHITE / Adult / Male / Feather - Bronz Madalya

Balaban Jiu Jitsu takım sayfası: www.ertanbalaban.com.tr
Madalyayla dönen Cihan Yılmaz'ın turnuva ile ilgili izlenimleri:  http://www.chnylmz.com/2012/10/26/london-open/

14 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Özellikle beyaz kemerlerin 1 altın, 2 bronz madalya alması verilen eğitim hakkında biraz fikir veriyordur umarım.

Ertan Balaban'da kahverengi kemer olmuş, onu da buradan tebrik ediyorum.

Can Evrenol dedi ki...

özlettin charlotte

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Üstad sende görüyorsun, kayda değer hemen hiç bir şey seyredemiyoruz. TUF desen 1 bölüm seyrettim bıraktım, düzgün maçlar yok, UFC 154'de kartta 2 tane adam gibi dövüş var.

Sonnen ve Jones'un TUF sezonu başladığında ağzımızın tadı yerine gelecek umarım.

Kaan Baygın dedi ki...

Bunlar çok güzel ama ertan balaban , murat kazgan ile halen octagona çıkmadı artık bu ülkede zirve olduğunu kanıtlaması gerekiyor bu camia da işler böyle yürür

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Bu camia-dan pek anlamadığın belli ancak ben yine de seni biraz bilgilendireyim...

Öncelikle Octagon kafesi UFC'nin patenti altındandır yani Octagon sadece UFC organizasyonlarında kullanılabilir. Başka yerde kafes veya ringde dövüşülür. Octagon'da dövüşülmez.

Ertan Balaban emekliye ayrılalı baya bir zaman oluyor. Kısaca bu dövüş hiç bir zaman gerçekleşmeyecek ki bu dövüşün gerçekleşmesini en çok isteyen adamlardan biriydim. Ertan Balaban'ın sözleşmeden dönmesi tabiki etik olmayan bir davranıştı böylelikle bir çok kişinin ağzına da laf vermiş oldu. E bu adamlarda konuşmakta haksız diyemem yani, deli gibi bekliyorduk maçı.

Ayrıca zirve olduğunu artık dövüşerek değil öğrencilerinin aldığı başarılar ile kanıtlar zaten. Ha zirve mi derseniz orada sabaha kadar tartışabiliriz ama iyi bir antrenör olduğunu sonuçlardan görebiliyoruz. Artık fanatikliği bir kenara bırakmak lazım Ertan Balaban'da Murat Kazgan'da işinin ehli adamlar. Bu sporları gidip ana vatanında öğreniyorlar. Bize düşen destek vermektir. Tabi herkese değil bu işi yaptıklarını zanneden ama aslında bir sikim bilmeyen adamlarda mevcut. İstanbul'u ele alırsak eğer Murat Kazgan(MMA)-Ertan Balaban(MMA)-Corvos(BJJ) ve Neves(BJJ) dışında kimseye destek veremem. Tabi bazı üstadlar var Ersin Alpaslan(BJJ) filan ama ders veriyor mu bilmiyorum. Arada seminer veriyor. Ha bir de unutmadan güzel insan Kadir Mammadov var. On numara adam ayrıca çok başarılı bir sporcu olduğu kadar mütevazi bir insan. Kendisi Sambo eğitimi veriyor ve öyle boş bir eğitim değil bildiğiniz Rus Ordu mensuplarına öğretilen Sambo, Fedor Emelienenko Sambo-su.

Herkes artık yavaştan kendi yolunu çizmeye başladı. Ertan artık iyiden iyiye BJJ antrenörü oldu diyebiliriz sanırım hatta Türkiye'de başı çekiyor desek yalan olmaz. Murat Hoca hala eğitim veriyor bir yandan da MMA maçlarını kovalıyor, umalım da artık bir dövüşe çıksın. Bir yandan Kaan Kazgan dövüşmeye başladı onun da dövüşlerini bekliyoruz. BJJ turnuvalarından altın madalyalar ile dönülüyor filan kısaca ülkede MMA ve BJJ iyiden iyiye rayına oturmaya başladı. Bu nesil ne kadar ekmeğini yer bunun bilmiyorum ama önümüzdeki nesilden acayip umutluyum.

Not: Ertan Balaban vs Murat Kazgan maçında Murat Kazgan'ı tutacaktım :)

Kaan Baygın dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kaan Baygın dedi ki...

Dostum Octagon derken 8 kenarlı kafes anlamında muhalefet yapmadan önce okuduğunu anla. ayriyetten bana göre bu alanda rakibinin dövüşünü sakatlık v.b birşey olmadığı halde geri çevirmek hele önce onaylayıp sonradan geri çevirmek korkaklıktır :( ancak ben Ertan Balabana saygı duyuyorum keşke Muratı devirseydi ve Türkiyede Efsane olarak anılsaydı

sensei dedi ki...

Ernab balabanın kemeriyle ilgili tartışma gördüm bir forumda, sahibide bjj şampiyonu galiba, ben kuşakları bilmediğim için haklımıdır bilemem..

ertan balaban bence o dönem murat kazganı yenerdi en azından favoriydi keşke değerlendirseydi lakin şimdi ne olur bilemiyoruz, genede son bir maç bence yapmaları iyi olur, bizim ülke dövüşçüleri nedense böyle illa yabancı rakip olacak, oysaki Avrupada Amerikada aralarında rekabetler maçlar..

kısacası yaşlı başlı adamlar değilsiniz çıkın dövüşün işiniz bu değil mi? biraz para bulunca hemen ahanda fırsat dememek lazım.

o zaman ki maçta sonuna kadar ertan balabanı tutacaktım ancak murat kazgan cesaretiyle yensede yenilsede taktir topladı..

yanlız şuda var ki organizasyon berbat ötesiydi ve murat kazganıda iyice rezil ettiler açlıktan ölmek üzerie olan bir garibanı getirdiler ayrıca güvenlik önlemi haken faciası berbattı...o yüzden ertan balabana yöneltilen eleştiriler yumuşadı, o kadar yerde dövüşmüş bu kötü organizasyonda dövüşmedi diye kınamamak lazım dediler...

Kaan Baygın dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kaan Baygın dedi ki...

abartmıyorum Muratın rakibini bizim salondan indirecek adam çıkar :(

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Eğri oturalım doğru konuşalım şimdi, Mehman'a yazık oldu :)Zaten ilk MMA maçıydı adamın yanlış hatırlamıyorsam eğer.

Murat Kazgan hakkında bilgisi olan var mı, bu sıralar dövüşecek mi? WSOF'da dövüşecekti en son ama o da olmadı.

sensei dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sensei dedi ki...

Mehman'dan haber geldi arkadaşlar, açlıktan ölmüş başımız sağolsun..1 lokma ekmek için maça çıkarmayın gidin bir oduncu falan çıkartın en azından yazıktır..

İçimi döküyorum hocalarımızın affına sığınarak ciddi yazacağım esprisiz, beni bile ciddileştirdiler.:) sonuçta ertan hocamızda murat hocamızda medeni insanlar umarım kızmazlar haksızlık ediyorsam yazsınlar..
samimice ve insafsızca yazacağım..

Ülkemiz yeni herşeyde adeta düzülmeyi bekleyen bir vajina gibi bakir, 1-2 maç yapıp salon açıp hoca oluyorlar güzelde paralar kazanıyorlarken neden çıkıp maç yapsın ki ? burası Amerika mı ? ve eyüp kuşçu gibi Erhan deniz gibi ünlü boks kickboks klüpleri gibi tecrübe sahibihocaların aylığı 40-50 tl iken bu kişiler birden nerelere geldi.....ha başarılı olur olmaz orası ayrı yada kimse kınayamaz fırsatı değerlendirmek herkesin hakkı ama Murat kazganı sordu Charlotte arkadaşımız evet dövüşecekti ancak şimdilerde diyor ki benim için kardeşim öncelikli alın işte yakında bir emeklilik daha görüyoruz genç zımba gibi adamlar emekli oluyor, Amerikada adamlar 45 yaşına kadar dövüşsün sayısız maça çıkssın bizimkiler dövüşten kaçsın 2-3 maça çıksın hoca olsun para kazansın...

İtu mma'yı eleştiriyor bazıları 1 tanede olsa ring tecrübesi olmalıymış bence hiç gerek yok, o zaman yarın 30 maç tecrübesi olan biri gelse ertan hocamız ben çekiliyorum ona gidin demeyecekse itü mma'da eleştirilemez...itüyü eleştiren onlar değil tabi örnek verdim..
Bazen eski bir kickboks yada güreş şampiyonu biraz bjj yapıp mma kursu açarsa Allahın kuluda sen işi bilmiyorsun demesin, sonuçta bu kişiler aslında murat kazgandan 100 kat tecrübe sahibi..


Ha hakkını ödemek gerekir özellikle ertan hocamız başarılara imza atıyor üst düzey kaliteli bir eğitim ve öğrencilerini geliştiriyor gerçekten çok başarılı ancak kabul etsin ki kolay yoldan emekli oldular fırsat bildiler bunu.....yoksa kahveringi kuşak almış sonuçta turnuvaşlardan madalya alıyor...

Ertan hocadan ve murat kazgandan bir maç bekliyoruz, nasıl ki adem bozkurt, atakan arslanla dövüştüyse, erhan deniz bahadır sarı ile dövüştüyse,onlarca Türk güreşçi, boksör, muay thaici birbiriyle dövüştüyse, Amerikada birbirlriyle dövüşüyorlarsa sizde bir maç yapsanız ne olur yani ? yani çok yüksek parada istemeyin sonuçta şampiyon falanda değilsiniz biraz insaflı olun..

Yakında Birol Topuz hocamızın kickboks falan turnuvaları olacak zaten ne yaparsa birol hocamız yapar sağolsun, oraya başvurun ve hocamız kabul ederse bir ara mma maçı kapışırsınız..

Dünyada sizin kadar tecrübesi az sporcular ulan halkımın önüne çıkacağım kendimi gösterme fırsatı diye sevinçle fırsatı değerlendirirken siz ise kapris yapacak kadar para ve ün yapmışsanız diyecek lafımız yok o zaman kafes dövüşçüyüz de demeyin biz savaşçıyızda demeyin, ülkemizde mma turnuvası olsa güreşçiler boksörler muay thaiciler kudocular sambocular vs katılsa belki şampiyon bile olamayacaksınız ne belli..

ne olursa olsun ülkemizde Mma'yı geliştirdiğiniz ve spor camiasına kültürünüzle, sportmenliğinizle arkadaş ortamınızla yeniliklerinizle örnek olduğunuz için teşekkürüde bir borç biliriz...öpüyorum canlarım..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

İki hocadan en azından birinin bu sorulanlara cevap vermesini dilerdim açıkçası...

Yorum Gönder