Pazar, Aralık 30, 2012

UFC 155: Cain ilk maçı sildi! Miller vs. Lauzon maçı unutulmazdı

UFC 155'in manşetlerine şöyle bir göz atalım:

Cain Velasquez 13 ay sonra tekrar şampiyon! Hem de şok edici derecede dominant bir performansla... Ancak şahsen ne kadar dominant olsa da Cain'in dövüş tarzından hiç hazzetmediğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Estetikten uzak, adamı yere yatır, yumrukla, tekrar yatır, tekrar yumrukla, o kadar... UFC'nin başka hiç bir sikletinin şampiyonu Cain gibi estetiksiz gözükmüyor. Cain hala sanki 3-4 sene öncesinin bir MMA dövüşçüsü gibi. Hep söylüyorum MMA'in ağır sikleti diğer sikletlerinden çok daha yavaş evrim geçiriyor. Cain'in bu geceki performansı bana UFC'nin ilk yıllarındaki Mark Coleman'ı hatırlattı.

'Cigano' Dos Santos, bu mağlubiyetle ilk maçta kazandığı UFC tarihinin en ezici galibiyetlerden birini çöpe atmış oldu. Şu durumda ilk maçtaki yumruğun 'sadece şanslı bir yumruktu' diye anılacak olması içten bile değil. Doğrusu Dos Santos ilk rauntta yediği yumrukla öyle sallandı ki maç aslında orada bitmiş oldu. Sonra 4 raund boyunca ulan acaba bir tane aparkat oturtur mu diye bekledim ama nafile... Cain'in bitmez tükenmez enerjisi tıpkı Cain vs Kongo maçında (UFC 99) olduğu gibi Cain'e galibiyeti getirdi.


Kansporu'nda yaptığımız ankette %60 Dos Santos alır çıkmıştı... Aslında bu Dos Santos ve Cain daha 2-3 maç daha yaparlar gibi... Ama sanki Overeem bunların ikisini de yer ya. Çünkü Overeem hem yerde hem ayakta canavar. Steroidlerini alır, bi güzel nakavt eder bu Güney Amerikalıları.

Jim Miller vs. Joe Lauzon yılın maçı oldu galba! Lauzon'un bu maçta yaptığı comeback, tarihe geçecek cinstendi. Maçın sonunda 2 muhteşem submission denemesi sonuçsuz kalsa da, Lauzon maçı kazanmış kadar alkış alarak (diğer bütün dövüçülerin yuhlandığı bir gecede) kafesten başı dik ayrıldı.

Joe Lauzon, Anderson Spider Silva ile birlikte UFC tarihinde en fazla gece sonunda para ödülü (post-fight bonus) alan dövüşçü oldu.

Tim Boetsch'in (sanırım) eli kırılmıştı veya başka bir büyük derdi vardı. Bir de gözüne gelen parmak üzerine eklenince kazanacağı maçı kaybetti diyorum ben. Ama bu demek değil ki Boetsch'in rakibi Costa Philippou alkışı haketmiyor. Bu adam bir süredir dikkatimi çekiyordu. Bu galibiyetle sıralamalarda müthiş bir atlama yapmış oldu. Sanırım Kıbrıslı Phillippou'nun Top10 kumaşından olup olmadığından bir sonraki maçta emin olacağız.

Şu Yushin Okami'yi her gördüğümde Dana White'ın onun için dediği "Japonya'dan çıkmış en başarılı MMA'ci" yalanı geliyor... Alan Belcher'ın ise kolundaki o akıllara zarar dövme adamla ilgili herşeyin önüne geçiyor hala...

Chris Leben'in yenildiği o karaktersiz elemanın ve koçu Greg Jackson'ın allah belalarını versin.

Bu arada izlemediğim maçlardan Guillard ve Brad Pickett'in kaybetmiş olmasına üzüldüm. Sevdiğim tarzda patlayıcı ve cesur dövüşen adamlar çünkü.

Todd Duffee de galibiyetle döndü... Ama nakavt olması yakındır yine...

18 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Ben açıkcası Cain Valesquez'i baya baya iyi buldum bu dövüşte hatta şaşırdım diyebilirim. Zira JDS'nin neredeyse kesinlikle yeneceğine inanıyordum ama ters köşeye yattım. Daniel Cormier'de demek ki dövüşse JDS ile o da yenecekti diye içimden geçmedi değil. Asıl soru acaba Cain Alistair Overeem karşısında da aynı performansı sergileyebilir mi sorusu. Merakla bekliyorum açıkcası bu dövüşü. JDS ise muhtemelen en kısa zamanda kemer maçına çıkacaktır. Daniel Cormier ise Strikeforce'da ki son dövüşünün ardından kemer maçına çıkacaktır.

Chris Leben'ı yenen zibidinin bence de Allah belasını versin.

Jim Miller gerçekten darma duman etti Joe Lauzon'u ancak Joe Lauzon'da tank gibi adammış bunu anlamış olduk. İkisine de helal olsun keşke herkes böyle dövüşebilse.

Tim Boetsch ise bence dövüşü kazanabilirdi ancak anladığım kadarıyla dövüş esnasında elini kırmış. Zaten Joe Rogan'da sağ yumruk yerine sağ dirsek arkasına sol yumruk atıyor dedi maçta. Bu da sağ elinde bir sıkıntı olduğunu gösteriyor.

Yushin Okami'yi bir türlü sevemiyorum, bence aşırı zevksiz bir maçtı. Alan Belcher'ın kolundaki dövme Johnny Cash dövmesi gel gelelim makyajsız Bülent Ersoy'a benziyor daha çok. Dövmeyi yapanı ellerinden öpüyorum.

Todd Duffee maçını seyretmedim ancak bence kendisi yeni neslin en büyük balonlarından.

Bunun dışında öyle ahım şahım zevk veren dövüşler izlemedik. Umarım MMA adına bok gibi geçen bu senenin ardından 2013 çok daha heyecanlı geçer. Jon Jones yenilir, bir super fight seyrederiz vs...

Bütün kan sporu camiasının yeni yılını kutlar, bol karılı, bol paralı bir yıl dilerim.

Hai bakalım, ya Allaaahhh bismillah...

asd dedi ki...

anlayamıyorum nasıl zevk almıyorsunuz bazı maçlardan. JDS-Cain maçında cain'in ne kadar da apayrı bi siklette olduğunu gördük, koskocs JDS'in peşine düştü 25 dakka. Big footla olan maçında da "ben buralara ait değilim" diyordu, JDS'de de öyle oldu. one punch KO görmek istiyorum ben diyorsanız anlarım, ama JDS'in 25 dakka üstüne üstüne gidip 'üstüne yatmak' bence hem başarı hem de gerçek bi dövüşçü görmek için ender fırsat. overeem'in eline de levye falan verip cainle aynı octagon'a atarlarsa pek zevkli bi maç izleriz. Keza o kadar ilacın yanında levyenin lafı olmaz.
ha gerçi ben Jones'un maçlarından da inanılmaz zevk alıyorum. adam klasik dövüşmüyor ve iyi. gerçi ağzında kuş tutup bu sırada silva'yı dirseklese sanırım kansporu'ndan yine küfür yer. Bence jones'un maçlarını en baştan bir daha izleyin. özellikle shogun'la olan maçını. aradaki fark önce şaşırtır ama yavaş yavaş alışırsınız.

sensei dedi ki...

Şu brezilyalılar bir spora önem verdi mi, o sporu kurtuluş olarak görmeye başladı mı her dalı domine ediyorlar, cain'in ataları portekiz sömürgesi sırasında hristiyanlığı kabul etmeyip kahramanca idam edilseydi keşke, mma'da olmazdı şimdi... neyse hayalleri bir kenara bırakalım..


Owereem bunların ikisinide haşamat eder, kesinlikle owereem ayarında adam yok ağırsiklette ahanda buraya yazıyorum..

Cain tek yumrukta nakavt olmuştu ya bence jds'da tek yumrukta maçı kaybetti, jds çok durağan eskiv yok sürekli darbe alıyor berbattı, o sürpriz beklentisi bende de oldu, ulan aniden şimdi cain tipsizine bir tokat akşetmez mi, yere ölü gibi yatmaz mı, millet başına toplanır dişliği ağzından zor çıkartırken cainin gözler tavana dikilmez mi ? Dinci hocalar yukarı bakma sebebini azraili gördü diye yorumlamaz mı? hatta cain ölmez mi derken, henüz erken... olmadı olamadı..

Sanki yasadışı sol anarşik komunik örgütler JDS'yi bacağından vurmakla tehdit etmiş jds tırsmamış bu seferde ailesinide öldürmekle tehdit edince bu şekilde keyifsiz ve kaybetmek için maça çıkmış gibiydi, abaza bir insanın yataktaki saldırganlığı olsa gene yeterdi yahu...


genede hakedenin yanındayız her zaman güçlünün yanında, iktidar yalakası, her devrin adamı bir insan olduğum içün cain'e artık laf sözyletmem hem yakışıklıdır, hemde süper dövüşçüdür o kadar yaşasın cain :(


TÜRK YAYIN KURRULUŞLARINA SESLENİYORUM;

3. dünya ülkesiyiz ve yazık bu ülkenin sporseverine resmen soykırıma mağruz kaldık ancak hala hayattayız, yahu golden glory milyon dolarlık turnuvası var saat 1'de bütün dünyada var Türk izleyicisinin haberi bile yok buna mı layığız biz ? hele özellikle ben buna mı layığım ? internet olmasa dünyadan haberi olmayan hödükler olarak kalacaktık hala öyleyiz birde öyle olmayı destekleyen yok mu hepsini mma'ringinde başlarında owereemi koyup giyotinle idam edeceksin, giyotinde mma' usül olacak tabi..YAZIKLAR OLSUN....

Unknown dedi ki...

Overeem brock lesnara yaptigi gibi caini dizleriyle yariya bolecek..gelecek sampiyon Overeem

Unknown dedi ki...

alisteroid testosteron oversteroid bakalım kimyasallar olmadan ne halde dönücek ona da bakmak lazım?cain'i pek bişeye benzetemiyorum onu yense bile kemer anca bi süre onda kalır?yani jones karşılarına çıkana kadar

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Jones'un Alistair'i harbiden yeneceğini düşünenler var çok ilginç. Ve bütün millet Daniel Cormier'i göz ardı ediyor bu daha da ilginç.

its_your_move dedi ki...

Kaybetmeyi bilmek yada öğrenmek;

Junior buralara gelene kadar tek yenilgisini fil tarihinde bi submission ile almıştı.Özellikle son 2-3 yıldır doğru dürüst yumruk bile yemeden milleti pestil etti.Hak ederek aldı maçları ama egosu çok fazla şişti.O çelik gibi irade,motivasyon 1 yumruklukla darmadağın oldu bi dahada maç boyu kendini toplayamadı.Yüzü gözü şişince anladı birşeyleri ama bu maç için artık herşey bitmişti.Herkes Dos santos tırt çıktı diyor ama öyle birşey yok...adam ilk kez böyle domine edildi ve ne yapacağını şaşırdı ve toparlayamadı yoksa bu kadar ezilmezdi.Böyle böyle tecrübelenecek işte...merak etmeyin aynısı Jon jones'un da başına gelecek....tecrübe çok farklı birşey bazen bikaç sağlam dayak yemek ilersi için büyük bir yatırım ve avantaj bile olabiliyor.Yenilgileri dövüş hayatının başlarında almak iyi bişey.Şimdi Dos santos ne başta nede sonda ne yapar bilemem.Fedor'da yenilmek ezilmek nedir bilmedi sonra 1-2 domine edilince ne motivasyonu kaldı nede cesareti kaçtı gitti işte...biraz ezilmek dövüşçü için bir eşiktir kimisi daha güçlü çıkar kimisi silinir gider....Cain çok enerjik ve motivasoynluydu ama adamda bitiricilik yok bitiremiyor.Dövüyor dövüyor ama bi türlü noktayı koyamayan bir adam.

Avantaj overeemde neden derseniz dediğim husus ortaya çıkıyor.Zamanında jeneriklik dayaklar yedi ama bu adam 24-25 yaşlarında nerdeyse 2 ayda bir maça çıkıyor zamanın en tehlikeli adamlarıyla çarpışıyordu müthiş galibiyetleride oldu (kharitonov,vovchanchyn,belfort 2 kez) jeneriklik dayak yediğide oldu (rua,iceman,arona)....Overeem tv'de brock lesnara da sölemişti bunu brock lesnarda igor kim yahuu diye salak salak bakmıştı ekrana....sadede gelirsek overeem bir adım önde şu anda eğer 1 seneyi aşgın rigden uzak kalması çok dezavantaj yaratmassa kemeri cain'den alır diye düşünüyorum....

Lakin charlootte'nin dediği gibi cormier bir geliyor pir geliyor..barnettii domine etmek her babayiğidin harcı değildir.cormier çok sağlam bir adam dos santosla karşılaşmasını çok isterim.Gerçi Werdumda rövanş istiyor.Bir yandan mark hunt var.Roy nelson vs vs bu sene güzel maçlar olacak gibime geliyor

its_your_move dedi ki...

-Werdum'un strike'ı iyi olsa kemer ondaydı
-Mark hunt iyi yer oyunu bilseydi kemer ondaydı
-Brock lesnar bu işlere genç girse kemer ondaydı
-Frank mir'in biraz sağlam çenesi olsa kemer ondaydı falan filan...

İşte olmuyor olmuyor herkesin bi eksiği var ama totale bakarsak en donanımlısı Overeeem !!!

Jon jones'u ağır siklette ezerler heavy'e çıkacağını sanmıyorum.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

bir yumrukla bütün etkinliklerini kaybetti santos..hani dedim 2. raund başladığında kendini toparlayabilir mi diye ama o da olmadı..cain sağlam yumruklar atıyor ama bence okadar da sert vuramıyor..çünkü aynısını santos atsaydı caine maç çoktan bitmişti..tatıda cain i nakavt edeceğini söyleyen santos un bukadar aciz hale geleceğini düşünmüyordum..nakavt olmaz ama santos puanla bi şekilde alır diyodum..overeem bakalım napacak tabi yine yasaklı madde kullanmazsa

Unknown dedi ki...

jds'nin aklı başına gelmiş kemeri geri istiyorum diye açıklama yapmış..anlaşılan hem cain hem jds birer maç yapıp rövanşa çıkacaklar 2013 sonu yada 2014 başı gibi olabilir.bu arada jds ile jones'u bir tutmak saçmalık.jds daha hiç yere inmemiş bi herifti cain daha ilk dakikada aldı altına.jones her şekilde domine ediyor maçı.onun seviyesinde muay thai yok.adam darbe almadan ko-sub'la bitiriyo.silva dahil tarihin en komplike mmacisi.2011 yılındaki performansı ufc tarihinin en başarılı yıl performansıdır.4 maç kazandı 3 tanesi top 10 dövüşçüler.ve domine ederek kazandı.üstelik en geniş yetenek havuzunun olduğu sıklette bahsediyoruz.hastası olduğum adamım cesur yürek hendo sakatlanınca resmen rakip bulamadı.reem denilen eleman dopingle şişirilmiş dayanıklılığı kullanıp diz vurmak dışında ne yapar hala anlamış değilim.cormier'e gelirsek daha ufc'de hiç dövüşmemiş barnett dışında zor maç yapmamış biri.ne fizyoloji ne hız olarak jones'a direnemez jones darbe bile almadan bitirir maçı.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Cortex

Brock Lesnar gibi bir adamı düşün, Shane Carwin gibi Donkey Kong gücü olan bir adamdan bir kamyon dayak yiyip TKO olmamış bir adam. Cain'den dakikalarca dayak yiyip ancak düşen adam. Tamam Brock Lesnar ahım şahım bir dövüşcü değildi gel gelelim dayanıksız adamdı diyenin alnını karışlamak lazım.

İşte Alistair Overeem bu adamı tek body kick ile indiren adam. Alistair Overeem her ne kadar K1'da şansı yaver gitmiş olsa da K1 şampiyonudur. Alistair Overeem ile Jon Jones'un Muay Thai'si hem teknik olarak hemde Strike-ların arkasındaki güç olarak çok geride Alistair Overeem'e nazaran.

------------------------------------------------


Bazı MMA takipçilerinin sıkıntısı şu, sizin bu ''kimse'' diye tabir ettiğiniz adamların Prime zamanları gerçekten öyle böyle değildi. Cro Cop KO makinesiydi, Big Nog aşırı saygı duyulan harbiden bütün milletin ringe girerken 2 defa düşündüğü bir dövüşcüydü, Mark Hunt, Fedor, Shogun hepsi canavar gibiydi. Şuan yenilgi almaları zamanında milletin götünden şırıngayla kan almış olmaları gerçeğini değiştirmiyor.

Alistair Overeem '' bence '' yer Jon Jones'u, bildiğin yer yani. Big Foot maçında göreceksiniz ilk round içerisinde madara edecek ayı kırmasını.

Unknown dedi ki...

Daniel Cormier jonesi ye head kickle yada flying triangle ile bitirir

its_your_move dedi ki...

Beyler muhteşem bir 2 ay bekliyor bizi

20.01.2013
Ben Rothwell - Gabriel Gonzaga
Michael Bisping - Vitor Belfort

27.01.2013
Anthony Pettis - Donald Cerrone
Demetrious Johnson - John Dodson
Erik Koch - Ricardo Lamas
Glover Teixeira - Rampage Jackson
Matt Wiman - T.J. Grant

03.02.2013
Alistair Overeem - Antonio Silva
Antonio Rogerio Nogueira - Rashad Evans
Demian Maia - Jon Fitch
Frank Edgar - Jose Aldo

24.02.2013
Dan Henderson - Lyoto Machida
Ivan Menjivar - Urijah Faber
Ronda Rousey - Liz Carmouche

02.03.2013
Mark Hunt - Stefan Struve

03.03.2013
Brian Stann - Wanderlei Silva

17.03.2013
Carlos Condit - Rory MacDonald
Georges St-Pierre - Nick Diaz
Jake Ellenberger - Johny Hendricks

24.03.2013
Jon Jones - Chael Sonnen


Bundan iyisi şamda kayısı beyler :=)

Unknown dedi ki...

jones'un tarihi kesin dağil sanırım gsp'den bi hafta sonra dövüştürmezler gibime geliyo nisanda dövüşür.silvayada maç ayarlamamaları ilginç

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Şu Demian Maia vs Jon Fitch maçı nasıl olacak acayip merak ediyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

junior dos santos macı satmış gibi geliyo her saniyesini dikkatle izledim ikisininde hayranı olduğum için JDS yumruk bile sallamadı desem yeridir. cain neden nakavt etmedi onuda anlamış değilim, AMA JDS neden boyleydi bunu tartışalım.. bu arada maçı cumartesi gecesi ligtv3 den izledim türkçe yorum güzel oluyo maçın üstüne..

Unknown dedi ki...

jds beni çok şaşırttı o maç cain zaferini hiç beklemiyordum.hatta bahis yapçaktık 5 round decisionla jds alır diye.çok relax hazırlanmış anlaşılan.cain ise tam tersi strateji oluşturmuş ilk saniyeden itibaren stretejiyi işlemeye başladı yere almaya almaya çalıştı.jds sırf strength kasmış herhalde bi tane oturtur indiririm diye

Yorum Gönder