Perşembe, Şubat 07, 2013

Aldo ve Edgar için değişen birşey yok - UFC 156

UFC 156'nın main event'inde Aldo vs. Edgar karşılaştı. Heycanla beklediğimiz bir maçtı şüphesiz. Ancak kanımca iki farklı sikletin krallarının bu 'rüya match-up'ı 5 raund sonunda jüri kararına gidince, Bigfoot vs. Overeem hezimetinin gölgesinde kaldı.

Saygı duyulması gereken bir enerji ve kabiliyet patlaması olarak seyreden maç, ne Aldo'ya ne de Edgar'a çok bir şey getirmedi. Aldo'nun hala muhteşem bir dövüşçü olduğu ama son 2 raundda pilinin zayıfladığı tescillendi. Edgar'ın ise muhakkak UFC'nin en dayanıklı dövüşçüsü olduğunu ama bir kere daha ultra-yetenekli yıldız isimler karşısında bir nakavt veya submission bulmasının çok zor olduğunu gördük.

Aldo'nun maçın son saniyelerinde tellerden zıplayarak indirdiği yumruk efsaneydi!
Maçı Edgar kazanmalıydı diyenlere katılmıyorum çünkü sonuçta bu bir sparring değil. Eskrim yapar gibi rakiplerin açıklarını yakalayıp darbe indirmek çok önemli ama sonuçta bu bir müsabaka, ve rakibini yıpratman gerekiyor. Maç sonunda Edgar'ın suratı ve Aldo'nun suratına baktığınızda maçın hikayesini okuyabiliyordunuz. Edgar'ın daha çok darbe indirmiş olması birşey ifade etmiyor.

Aldo için ise ''acaba maçı bitirmek adına daha çok çaba sarfedebilir miydi?'' sorusu yine akıllara geldi. UFC'deki Aldo, WEC'deki Aldo'nun bir adım gerisinde sanki. Tabi burada artık daha çok mercek altında olması ve geçirdiği sakatlık faktörünü de unutmamak lazım.

Sonuçta iki çok sevdiğim dövüşçü.. iki her zaman izlemek istediğim yıldız... Aldo ve Edgar için değişen bir şey olmadı. Aldo'ya şimdi yeni bir yiğit meydan okuyacak (Pettis dedikoduları vardı ki işte bu muhteşem bir maç olur!), Edgar ise hala Benson yenilgisinden sonra olduğu gibi,  şimdi ne yapacak merak konusu...

3 yorum:

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

kesinlikle katılıyorum aldo wec'de ki halinden çok geride zaten şuanda o performansları sergileyebilseydi bu maçı k.o ile kazanmıştı kanımca

frankello dedi ki...

uzun zmndir pettis vs edgar maçinin yapilmasini isteyen biriyimdir pettisin tarzi tam edgari k.o etmeye uygun. edgarin tarzi tam da canin anlattigi gibi sparringden hallice. evet rakibine dokunup skor yapiyor ama zarar vermekten k.o etmekten cok uzak. aldonun hakkıydu babna göre dövüş. 4-1 de dogru karar. öle yakın bi dövüş oldugunu düşünmüyorum.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Pettis vs Aldo onaylandı ;)

Yorum Gönder