Salı, Şubat 19, 2013

Cris Cyborg'un yeni imajı

Dana White ile köprüleri atıp INVICTA adlı organizasyona geçen Cris Cyborg, Ronda Rousey için "ben varken asla o en iyi olamaz" demiş. Yoksa yeni bir Fedor vs. Lesnar polemiği kapıda mı?

 Evet, bu kadın bu blogu okuyan herkesi hem de ikişer ikişer döver arkadaşlar...

13 yorum:

deniz dedi ki...

fedor vs lesnar polemigi nasilsildi ?

Adsız dedi ki...

cyborg zorlama, olmadımı olmuyo

Adsız dedi ki...

görsellik açısından..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Fedor Pride'da yardırmıştı senelerce yenilmeyip, başka organizasyonlarda UFC Ağır sikletlerini tek yumruk yemeden bitiriyordu. UFC Pride'ı alınca Fedor free agent oldu. UFC Fedor'u almak istedi ama UFC'de dövüşen dövüşcüler başka hiç bir organizasyonda dövüşemez diye bir kural var imzaladıkları kontratlarında. Fedor'a da bu uymadı çünkü yıllarca Rusya'da altın madalya aldı Sambo turnuvalarında. Bu geleneğini de devam ettirmek istiyordu. Ayrıca M1 organizasyonunun belli bir bölümü de Fedor'a ait.

O sıralar WWE'den Brock Lesnar UFC'de dövüşmeye başlamıştı ve efsanevi Randy Couture'u indirmişti. Brock Lesnar'ın bu kadar ünlü olma sebebi WWE'den gelen ünü tabi ki. Bir de insan azmanı olması. Neyse Fedor Dana White'a başını eğmeyen, para için spor hayatının önemli bir bölümünden vazgeçmeyen 1-2 sporcudan biri.

Bu sebepler nedeniyle yıllarca Fedor UFC'de dövüşmedi ve Brock Lesnar vs Fedor Emelienenko maçı hiç gerçekleşmedi. Şimdi anlatınca '' Aman bu muydu olan? '' diyebilirsiniz ancak yıllarca bu işi takip edenler için her röportajda belki şimdi Fedor tamam diyecek diye heyecan yapıyorduk.

Fedor Brock ile dövüşmek istemediğinden değil tamamen UFC'nn ağır kontrat şartlarına boyun eğmemek için UFC'ye katılmamıştır.

Fedor Emelienenko'yu tanımayanlar için şöyle söyleyebiliriz. MMA sporunun Mike Tyson veya Muhammed Ali'si diyebiliriz.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Rory Macdonald sakatlanmış. Johnny Hendriks Carlos Condit ile dövüşecek.

deniz dedi ki...

_CHARLOTTE_
tesekkur ederim, fedora helal olsun valla para icin sporundan vazgecmiyor

Unknown dedi ki...

fedor bana görede gelmiş geçmiş en iyi heavy ama ufc'de dövüşmemesinin sebebi para değil yenilme korkusuydu.dana white en büyük kontratı koydu fedorun önüne ufc'den daha fazla para kazanabileceği yer yok zaten.sambo turnuvası falan hep bahane bunlar.gerçek sebebi ülkesel misyon yüklenmiş halkının gözünde efsane olmuş sporcular rahat hareket edemmiyolar fedor gelip ufc'de madara olma riskini göze alamazdı.onun yerine strikeforce'da hem para kazanabileceği hem de yenebileceği rakiplerle mücadele edecekti ve açık söyleyelim strikeforce'daki 3 yenilgiside önüne yem diye atılan adamlara karşı geldi.en sonunda bi alt sıkletin dövüşçüsü hendoyada yenilince her şey bitti.fedor overeem'den ve brock'tan resmen kaçtı 10 yıllık yenilmezlik sona ermesin diye.aynı sendromu şu anda spider silva'da görüyorum.adam brezilyada pele muamelesi görüyor.weidman karşısında riske girmek istemiyor çünkü yaşlandı ve bi kazaya uğramadan efsane olarak bitirmek istiyor.

Choke dedi ki...

Cortex jam meraba mma i bilmiyorsun. İyi akşamlar.

yorumkorum dedi ki...

cortex jam,bu haftanın en saçma yorumunun sahibi ilan ediyorum seni.

Adsız dedi ki...

silva daha yeni dövüştü adam mma superstarı, her çağıranla dövüşecek mi?

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Cortex Jam
Herif yıllarca UFC şampiyonlarını al aşağı etti, hangi korkudan bahsediyorsun? O zamanlar JDS, Cain filan yoktu adam olanları indirdi. Prime Fedor Emelienenko'yu indirebilecek kimseyi tanımıyorum. Yaşlanınca marş basmadı tabi ancak gençken herif makine gibiydi. Pride FC'yi adam akıllı izlemediğin belli. Zamanının Wanderlei Silva, CroCop, Fedor,Shogun, Noguiera'sı ile şu an çok az adam baş edebilir.

Unknown dedi ki...

90 gb pride arşivim var o saydığın adamların hangi maçın hangi dakikasında ne yaptığını biliyorum fedorun düşüşe geçmeden önce 2009a kadar en iyi olduğunu söyledim ama sonra ufc'ye gelmemesinin sebebi para falan değil yaşlanması gayette normal bu fedora saygısızlık değil bilakis en sevdiğim izlemekten en fazla zevk aldığım dövüşçüydü...overeem'den kaçmasının sebebide overeemin dopingli olduğunu bilmesiydi buda normal.her dövüşçünün fizyolojisi farklı kimi hendo silva gibi şarap gibi yıllandıkça yıllanıyo kimi inişe geçiyo fedorda ezeli düşman abd'de yenilmeyi göze alamadı..pride ın kuralları big nog dışında saydığın adamların hepsi için uygundu onunda etkisi var.yerdeki adamı her türlü açabiliyolardı.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Muhahaha neyse :)

Yorum Gönder