Çarşamba, Şubat 20, 2013

Gustafsson, Jon Jones'a Harlem Shake'le meydan okudu

16 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Muhahaaha:))

Can bu işe bir el at...

frankello dedi ki...

mousasi by being better at everywhere

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Orospu çocuğu Dana White Jon Fitch'i UFC'den atmış. ..!!!

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte

aga güreş ve judo resmi müsabakalarda kulak koruyucu kullanmak yasak mı? güreşte tvden takip ederim hiç görmedim.Judoyuda youtubeden baktım göremedim
bi bilgin var mı?

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Bu sport sciencede cain velazquezin bir yumruğu 2230lbs olarak ölçülüyor .Bunun kilo olarak karşılığı 1011.5109851000001 eder.

Sadece siktir gir diyorum.Bir left hook 1tonu geçecek basın yapıyorsa inc kareye galiba götümle gülerim.
Buraya şimdi lunaparklardaki BOXERa vurup 900kilo vuruyom deyip yorum yazacak bir MALO yoktur umarım

link burda

http://www.youtube.com/watch?v=Fcy1DTr5KDI

frankello dedi ki...

jon fitch in ufcden kesilmesi muhtesem güzel bi haber. umarim sirada koscheck, jake shields, clay guida gibi diger battaniyeler.,

frankello dedi ki...

vardır.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte üstteki soruma cevap verirmisin?
bir de bişey daha sormak istiyorum

Kas,kas mıdır?Yani a,b,c,d,e,f,g, gibi farklı metotlarla oluşturulmuş kaslar arasında bir fark var mıdır?Herkes ayrı telden konusuyor amk.Kimi yiyor yüksek ağırlık az set kimi diyor tam tersi kimi diyoru klasik barfiks mekik.hepsi çorba oldu amk

Ne sikik bi konu bu.Net bunlarla çorba olmuş benim beyinde o hale geldi.Dövüşçüsü başka diyor bodycisi başka diyor.

NOT.BU SORUYA SADECE CHARLOTTE CEVAP VEREBİLİR.TEK onu muhattap alıyorum

NOT 2 Başka cevap veren olursa top olsun :D

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Bide en meşhur soru? kas eşittir güçmüdür?
güçten kasıt yumruk atmak tekme atmak değil.alıp adamı yere vurmak.ya da taşın suyunu çıkarmak.tır çekmek falan :D

Adsız dedi ki...

güçlü olmak için bol bol ıspanak yemelisin

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Judo'da kulak kırılmasın diye bir şey takıldığı konusunda bir fikrim yok ancak güreş müsabakalarında müsabakaya özel ear guard taktıklarını biliyorum. Tabi isteyen takar istemeyen takmaz. Müsabakada kullanılan Ear Guard ile antrenmanda kullanılan farklı tabi ki.

Kas bir adamın güçlü olduğunu göstermez. Aksine çok çok kaslı bir adamla dövüşmeyi yeğlerim zira oldukça yavaş oluyorlar. Tabi bu sıfır teknik bilen kendisini şişirmişte şişirmiş adamlar için konuşuyorum.

Adamı yerden yere vurmak sadece güç ile alakalı değildir. Teknik de oldukça önemlidir. Sen deli gibi body çalışıp bir adamı Mike Tyson gibi deviremezsin. Eski forumda bu konuyu baya tartışmıştık acaba bu K.O power nereden geliyor diye. Şöyle bir formüle ulaşmıştık.

Hız + Kütle + Nizami teknik vuruş. Yani yani ne kadar hızlı olduğun da oldukça önemli, tekniğinin ne kadar düzgün olduğu da oldukça önemli. Adamın tekniği müthiştir ama hız yoktur. O ivmeyi yaklayamadığından K.O edemiyordur istisnai durumlar dışında. Vücut yapısıyla filan alakası olduğunu filan konuşmuştuk.

İnsan vücudunda 3 adet K.O bölgesi var, Knock down demiyorum Knock Out diyorum. Sinirler kapanır bok çuvalı gibi yere yığılırsın. Kulak, şakak ve çene... Buralar hedef alınırsa kütle - hız - teknik üçlüsü varsa, karşındaki %90 mortingen corgen olur. %10 luk kısım da Shogun gibi Dan Henderson gibi çenesi sağlam adamlardır.

Güç derken ağırlık kaldırmak manasında soruyorsan eğer git bir fitness salonuna, her ay düzenli olarak kaldırdığın ağırlıkların ağırlığını yükselt 2-3 aya baya güçlü olursun. Eşyaları kaldırırsın filan ama ben 150 kg bench press basıyorum iyi bir judocuyu yerden yere vururum diye düşünürsen hayatının hatasını yapmış olursun yada şöyle en az adam gibi 5 sene aikido yapmış adamı filan yere vuramazsın. Adamın götüne 2 kg portakal sokar Pekin'e ana yemek diye yollarlar.

Kısacası bu güç işi alengirli iş, bir çok belgeselde de bu konuya yer verildi ama henüz öyle '' Tamam budur '' diye bir formül ortada yok.

Kısaca elini bir kütük gibi düşün. Diyelim o kütük 100 kg, sen o kütüğü adama yavaşça vurursan o adama bir sikim olmaz. Kaslısın ama hız yok, teknik yok.

Diyelim yine elini bir kütük gibi düşün, ama bu sefer 50kg olsun, sen o kütüğü şimşek gibi adamın şakağına geçirirsen herif haka dansı yapar yerde.

Bu iş karmaşık bir iş ama umarım anlatabilmişimdir. Millet bu işi küçümsüyor çok. Milletin yumruk dediği olayı adam gibi kullanmak öyle düşünüldüğü kadar kolay değil. Vücudunun duruşu, belini kıvırman, omuzdan çıkartman, bileğini bükmen, knuckle (ulan türkçesini bulamadım parmaklarının eklem yeri işte anla sen) ile vurman, etki anında bileğini bükmen filan yani baya baya öğrenilmesi gereken bir durum.

Hafif ağırlık kaldırıp fazla tekrar yapmak uzun kas yapar. Seni şişirmez zira bu biraz fitness -a giriyor. Fazla ağırlık az tekrar bildiğin body building dediğimiz olay, şişersin, yavaşlarsın, hulk gibi olursun. Dövüş sporlarında pek önerilmez.

Yani kısaca böyle, tabi benim söylediklerim hep teori ancak bir en son böyle bir sonuca varmıştık.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte bizim ordaki judo salonu yetişkinler için haftada 2 gün.

haftada 2 günle (güreş olsa hadi neyse) nasıl olcak bu..
yabancı bi sitede adam güreşte boksta 3-5 ayda bişyler kaparsın ama judo gibi sporlar bir kaç sene ister demiş.şimdi bu lavuk doğru mu söylüyor.Sırf yoshira ve rouseyden dolayı bi de eski mmalerde judo vs herhangi bi strikig sporu maçları izleyince bundan dolayı buna ilgi duydum..
Amk bjjye ilgim var ama ben gidip ufc de dövüşmicem.dışarda edeceğim herhangi bir maxmimum 2.5dk sürecek bir kavgada yerde subbmiision kovalamayacağıma göre binde bir lazım olcak bi spora niye vaktimi harcayayım.

Charlotte aga
haftada 2 günle olmaz judo dersen boksa devam edicem.zaten 2 senedir boks ve ağırlık çalışıyorum.

Ama sanki içimden bir ses bjj güreş falan takıl 8-9 sene sonra
andddd newww ufc middleweight champion anonsunu duy diyor :D

diğer ses de olm sen eğitimcisin. mesleğine yönel ve boks ve ağırlık çalışarak kimbo slice vari biri ol ve işin keyfini çıkar diyor.:D

CHARLOTTE

menajerim ve psikoloğum olarak bana tavsiye vermelisin.2günle bu iş olmaz diyorsan ve bjjye gidip(bizim orda pahalı.bursadayım bu arada) vakit kaybetme.boks ve ağırlığa yönel dersen dediğini yapıcam

teşekkürler

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

CHARLOTTE

kas-güç ile ilgili yazdığın yazının katılmadığım yerleri var.eğer tamamen dediğin gibi olsa bütün dövüşçüler boks olsun k-1 olsun mma olsun
45km koşan maratoncular gibi fizikleri olur
ama döçvüşçülerin çoğu istisnalar hariç (başarılı olanlar) kaslı adamlar.en basitinden benim gittiğim salondaki olimpik boksör bile idman sonu t shirti çıkardığı zaman korktum :D

bide mesela gücün oyunu bozacağı taraftarıyım.tabi bariz güç farkı var ise istediğin sporun zeusu ol bi bok yapamassın istisalar hariç.

tabi ben kendini steroitle devasa şişiren balon adamlardan bahsetmiyorum.

senin söylediğin o sözün (aksine çok çok kaslı bir adamla dövüşmeyi yeğlerim zira oldukça yavaş oluyorlar).benzerini randy couture lesnar maçından önce söylemişti.sonuç malum.bariz güç farkı vardı ortada ve ezildi..

bence ağırlığın her idmanı yapıldığı takdirde çeşitli bir çalışma programıyla genetiğinizde justin bieber gibi cılız değilse gücünüzde çok fazla artışlar sağlanabilir.

vücudu en fazla güçlendiren (genetik el verdiği takdirde) bence de güreştir.

Striking dallarında rakip sizden çok çok güçlüyse bi şekilde maçı götürürsüüz.ya sayıyla hızlı olarak ya da rakibi yorum işini bitirerek

AMMA VELAKİN

salt grappling ve ya serbest dövüşte rakip sizden ÇOK ÇOK güçlüyse yüzde 90 kaybedersiniz..

şimdi kastan güce nasıl geldin dersen eğer adam gibi bir çeşitli programla ve iyi beslenerek genetik de iyiyse kas gücü artırır.

bir de biyerde okudum.

mesela kaldırabilceğiniz maximum ağırlığın yüzde 85ini 3 tekrar 2 set çalıştığınız zaman (sadece bench press,deathlift-squad gibi...)
fazla kas kütlesi artırmadan kas hücrelerini uyararak(nöronları) kasların birlikte uyum içinde çalışmasını sağlayarak yoğun güç artışı sağlanabiliyormuş.
diğer çalışmalarda direkt kas hücrelerine zarar verilip kasları bir dahaki ağırlğa hazır olsun diye büyütmek formulü uygulayormus çoğu zaman...bu da çalışan nöron sayısı yerine kas kütlesi artırarak gücü diğer çalışmaya göre daha az etkiliyormuş

bu doğru CHARLOTTE

ERTAN balabanın fitness antrenörü umut duyguya mı ulaşsam napsam.çıkamadım işin içinden :D

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Bu doğru mu dicektim pardon.Sen ne düşünüyorsun.

Charlotte hariç cevap veren top olsun

o kadar senerir ufc takip ediyosun.makale okuyosun.adamların idman sistemelrini falan biliyosundur herhalde

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Öncelikle yazdıklarımın teoriden ibaret olduğunu zaten söylemiştim ortak. Yani tam olarak benim fikrim değil, benim fikirlerim de var içerisinde ancak bu sonuca MMA, Wing Chun, Body Building, Boks, Kick Boks, Muay Thai sporcuları ve antrenörlerinden oluşan bir grupla oldukça hararetli bir tartışmadan sonra vardık. Tabi ki başka insanların da fikirlerine saygımız olduğu kadar, güvenimiz de var. Adam gibi gibi bir tartışmadan bilakis zevk alırım ;)

Şimdi ben MMA üzerinden konuşacağım. Öncelikle çok kaslı olmak çok güçlü olmak manasına gelmiyor. Anderson Silva, Lyoto Machida, BJ Penn, Jose Aldo, Cain Valesquez, Shogun mesela öyle ahım şahım kaslı adamlar değiller. GSP mesela deli gibi kaslı ama K.O ettiği adam sayısı 2 mi ne sanırım. Dediğim gibi teknik-hız çok büyük bir faktör bu konuda.

Mesela adam çok kaslı değildir ama deli gibi bilek gücü vardır. Mesela Lil Nog için genelde söylerler bunu. Adam da kas yok ancak adam tuttu mu koparacak gibi tutuyormuş, Joe Rogan bir dövüşünde söylemişti bunu. Benim memlekette bilek güreşini spor olarak yapan bir amcamız vardı, yemin ederim adamla selamlaşmak için tokalaştığında bir irkiliyordun. Ama herifi görsen Camfrog Sönmez'in taşak geçtiği tenekeci Fako'ya benziyor.

Tabiki daha ağır kaldırman mesela bir Takedown yaparken oldukça işine yarar, çünkü rakibi zaten daha rahat kaldırırsın. Mesela Lyoto'da o güç yok ki sürekli trip yapıyor. Ama hız ve tekniği sayesinde çeneye denk getirdiği zaman rakibi direk K.O oluyor ki bir çok UFC dövüşcüsü de dövüş sonrası röportajlarında Lyoto'nun en sert vuran Hafif Ağırsiklet olduğunu söyler.

Brock Lesnar örneğine gelirsek, şimdi Brock Lesnar sadece kaslı bir adam değil. Öncelikle o vücut yapısında o hız ve çeviklik zaten binde bir görülen bir olay. Yani bir istisna ancak bunu da konuşalım zira Brock Lesnar'ın asıl gücü kaslarından değil yıllardır başarı ile yaptığı güreş sporundan geliyor. Çünkü güreş sana rakibinin vücudunu da kontrol etmeyi öğretir. Bunu bilmezsen tamam durağan bir cismi kaldırabilirsin, kaslısındır, aslansındır ama hareket halinde bir dövüşcüyü öyle yerden yere vuramazsın.

SAlt grapling-de rakip senden çok çok güçlüyse demişsin. İşte zaten onun üzerine tartışıyoruz, bu güç nereden geliyor. Yada Güç ne demek ? Ağır kaldıran adam güçlü müdür? Bence dövüş sporlarındaki güç ile Body Building sporundaki güç farklı şeyler. Aslında iki farklı anlam resmen. Bu yüzden ikisini karıştırmamak lazım bence.

Bir adam vardı, Dünya'nın en güçlü adamı seçilmiş. Herif mermer toplar kaldırıyor, tır filan çekiyor. Tim Sylvia ile dövüştü. Tim Sylvia'yı da bilirsin vücudu geri dönüşümden çıkmış migros poşetlerine benzer. Ama kazandı dövüşü.

45km koşucuları gibi vücut demişsin ortak orada yanlış bir anlaşılma olmuş. Ben kas yapılmasın demiyorum. Ben de değil bu işin bilir kişileri böyle bir şey söylemiyor. Şişirme kastan bahsediyorum. Fit vücut değil de şişmiş vücut gibi düşün.

Umut Duygu MMA'in de içinde olan, işinin ehli biri olarak düzgün cevaplar verebilir. İstiyorsan sor ve bizi de bilgilendir.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Gelelim Çoban'a ;

Son defa soruyorum yaşını, eğer cevap vermezsen daha ciddiye alamayacağım sorularını söyleyim. Yaş önemli bir faktör.

Öncelikle güreş salonlarına kabul edilebilecek yaştaysan eğer kesinlikle güreşe git. %100 güreşe git sakın sakın kaçırma derim. Greko Romen biraz daha fazla güçlendirir seni serbest güreşe nazaran çünkü üst vücut çalışıyor. Ama serbest güreşte de çift dalma tek dalma filan on numara takedown yaparsın. Ben olsam serbest tercih ederdim.

Jodo'da 4-5 ay da bir sikim olmaz doğrudur. En az 1 sene adam gibi antrenmana gitmem gerekir. Haftada 2 günle olacak iş değil.

Bursa'da BJJ eğitimi sanırım Ertan Balaban'ın vizyonunda veriliyor zaten Ertan Balaban ile bir şeyler yapılmıştı sanırım. Bu yüzden eğitim adam gibi veriliyordur. BJJ'de tercih edebilirsin.

Ama benim önerim eğer kabul edilirsen, kesinlikle güreşe git.

Ulan daha 1 hafta önce boks-da mı burnum kırılır, kick boks'da mı diye soru soruyordun şimdi kalkıp bana 2 senedir boks yapıyorum diyorsun. Ne yapıyorsun evde mi boks yapıyorsun amk. Evde mevde kum torbasına çalışıyor ve boks yaptığını zannediyorsan çok yanılıyorsun, sakın birine boks biliyorum diye horozlanma sabaha kadar mokoko yaptırırlar sana.

Söylüyorum sana iyi dinle;

Güreş varsa güreş, yoksa BJJ. Yoksa en kötü ihtimal Judo.

Boksa evde çalışıyorsan git bir salona yazıl. Salonda yapıyorsan 1 sene daha devam et. Sonra Muay Thai'ye geçersin.

2 sene sonra da bir MMA takımına girmen gerekir artık Ertan Balaban, Murat Kazgan, Özgür Baş birini tercih edersin.

Not: Adamların idman sistemlerini biliyorum, biz o idmanları yapmaya kalksak yarısında fenalık geçiririz.

Not 2: Bibi Jones geri döndü.

Yorum Gönder