Cumartesi, Şubat 09, 2013

Herkes TUF 17'nin yıldızı Uriah Hall'u konuşuyor

The Ultimate Fighter'un bu sezonunda yeni bir yıldız çıktı; Uriah Hall. Bu seneki yarışmacılar arasında en atletik ve en yetenekli olarak gösterilen Uriah Hall'ın geçen haftaki döner tekme nakavtı hafta boyunca bütün MMA internet dünyasını kasıp kavurdu. Dana White'ın "böyle bir yetenek bugüne kadar neredeymiş" sözleri de insanları doğal olarak iyice heycanlandırdı. İşte o muhteşem nakavt:




Ancak dürüst olmak gerekirse ben Uriah Hall'ın abartıldığı kadar eşsiz bir yetenek olduğunu düşünmüyorum. Hall, dövüşürken sık sık ellerini düşürüyor. Gardı açık veriyor. Tevekkeli değil, kariyerinde 2 yenilgisi bulunuyor. Onu yenen iki adam da şu anda UFC'de.  Birisi Constantinos Philippou, diğeri Chris Weidman.. İki en tepeye oynayan yıldız isim. Bu adamlara yenilmekte utanacak bir şey yok, ama dediğim gibi Uriah Hall'ı da yeni süperstar ilan etmek için henüz erken. Saman alevi gibi yanıp sönen eski TUF'çı Jamie Yager gibi olmasın da...

22 yorum:

Unknown dedi ki...

Bir knockout yuzunden yeni bir yildiz dogdu demek biraz abartili geliyor bana. Tamamen Dana White in sisirmesi ! Ote yandan knockout baya tatliydi bunu inkar edemiyecegim :D Merak eden arkadaslar var ise yere dusen arkadasin durumu iyi..

asd dedi ki...

Farkettiniz mi bu ufc'de bi iyi adam-vs-kötü adam furyası var. özellikle gsp vs koşçekte bariz, 'bully'nin dayak yemesi özlemi var. bu uriah da maçtan önce nasıl da itilik kakıldığını sora mma'in kendi gücüne kavuşmasını sağladığını anlatıyordu maçtan önce. gerçi tuf zaten tam bir marketing gardrobu...

Adsız dedi ki...

https://www.facebook.com/Oncu.Fight.Club

mma dosyası var izleyin...

Adsız dedi ki...

beyler
boks+judo nasıl bir kombinasyon olur..
bjj ye de gidebilirim ama binlerce teknik içermesi kafamı fazla yoruyor.
judoyu daha kısa sürede öğrenirim diye düşünüyorum
sizin fikirleriniz neler

Adsız dedi ki...

soruyu soran ÇOBAN bu arada nick girmeyi unutmusum :D

Adsız dedi ki...

çoban dedi ki

charlotte can ve diğerleri olm bir cevap verin la

boxing +judo nasıl olur
zaten boks yapıyorum uzun bir süredir.buna judo eklemeyi, düşünüyprum.Bjj daha geç öğrenilir diye.tefarruat sevmem az ama öz teknik iyidir bana
bir cevap verin de tavsiyenizi alayım

Adsız dedi ki...

çoban büyük yanlışın var bjj judodan daha kolay, judo kaba kuvvette istiyor teknikte ama bjj yeterli bir güç ve teknik öyle 1000 tane teknik olduğuna bakma kullandığın benzer şeyler olacak ve onlar yeterli, yaşın uygnsa judo yapıp leride bkk ekleyebilirsin zaten geçiş kolay oluyor yaşın ileriyse bjj yap derim kolay gelsin...gönül ister ki güreş yap çünkü boksla güreş çok karizmatik bir ikili muay thai ile bjj :)

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Çoban

Judoya gideceğine kesinlikle , Gadir Mamedov'dan Sambo dersi almanı tavsiye ederim. Judo-yu unut bence. Etkisiz olduğundan değil ancak Sambo aynı kulvarda daha etkili. Ve Gadir Mamedov gibi muhteşem bir adamdan ders alacaksın.

Ben yinede BJJ'yi düşün derim zira yerde her ne kadar bir Sambo sporcusu fena olmasa da bir BJJ sporcusu ile kıyaslamak pek mümkün olmaz. Ama BJJ istemiyorum diyorsan kesinlikle Sambo'ya git, Gadir Hoca'ya da Charlotte Can'ın selamı var de.

Eğer yaşın gençse, kesinlikle güreş yap. Mermer gibi olursun. Güreşin sana vereceği o gücü kuvveti, esnekliği ve çevikliği başka hiç bir dövüş sporu veremez.

Adsız dedi ki...

Çoban Dedi Ki

CHARLOTTE, aga sambo yok yaşadığım şehirde.yas 22 . ve grappling olarak Judo ya da Bjj şansım var.
Judo etkili olmazmı.Yani ben gidipte Jon Jonesla dövüşecek değilim.:D
Sadece boksumun yanında sokakta herkez giyinik olur zaten boğuşurken alıp yere gömüp bir iki de kitleme bilmek istiyorum.
BJJ tamam saygı duyulacak bir spor ama hem zor oldugunu düşünüyorum çok teknik içermesi bakımından hem de çok oynaşmalı bir spor hem de bizim orda pahalı :D

Charlotte benim menejer ol gidip Dreamde dövüşüp Middle Weight şampiyonu olayım.Sora Ufcye transfer oluruz.Önce Welterweighte Nick Diaz denen otçuyu döverim.Anderson Silva emekli olana kadar bu siklette kalırız.O emekli olunca Middle Weighte geçeriz.
Bu arada özel şartım Dan Henderson catchweight yapıp dövüşmek isterse kabul etmem.Aynı şekil Wandarlei ve Jon Jones ta olmaz :D
Rashad ya da Lyoto olabilir.
Paranın yüzde 15i senin.:D

Ha bu arada Charlotte Judo hakkında ne düşünüyorsun.Hem sokak yorumun hem octagon yorumunu merak ediyorum

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte bi sikle amk.bişy sorduk

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Ortak Judo yapmadığım için açıkcası öyle %100 tam olarak biliyorum diyemem. Gel gelelim bir kaç Judo Throw ve kısa bir sambo geçmişim var, bunları göz önünde bulundurarak cevaplıyorum. Zira baya bir Judo yapan arkadaşım var.

Judo öncelikle seni '' güçlendirir '' , yani bilek gücün olsun filan baya kuvvetlenirsin. Güreş kadar olmasa da sokaktaki standart bir adama nazaran oldukça fazla ağır kaçarsın.

Gel gelelim...

Sokakta yapacağın dövüş, ringde yapacağın dövüşe benzemez. Adamı kitleyeceğim diye bir submission üzerinde uğraşırken sen, herif senin sol taşşağını koparır atar. Sokak dövüşü öyle ring dövüşü gibi değildir ve öyle de düşünülmemeli. Sokakta öyle adamı yere alayım submit edeyim diyorsan çok taşşaklı BJJ sporcusu olman lazım. Aksi taktirde taşaklar gider, senin kabilenin selameti sıkıntıya düşer.

Judo teke tek dövüşlerde işe yarar bence zira yerde minder filan olmadığından adamı yere savurduğunda zaten darma duman bir halde olur. Betona düşmekle mindere düşmek arasında baya baya bir fark var. Bu yüzden Judo sokak dövüşünde işe yarar mı? Bence yarar... Aslında hangi dövüş sporunu yaparsan yap, sokaktaki standart bir adama karşı her zaman büyük üstünlüğün vardır.

Yine de sokak için en iyi dövüş sporu bence tartışmasız Boks sporudur. Bunun üstüne şöyle bir güçleneyim, tank gibi adam olayım diyorsan Judo da ekleyebilirsin.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

CHARLOTTE zaten boks yapıyorum ben bayadır.Judoya da epey merakım var.Bjj octagon ve mma için mükemmel bir spor bence tamam ama sokak kısmında eğer roice gracie değilsen ya da herif dediğin gibi taşşağıı sıkmıyorsa ısırmıyorsa boğazına sarılmadıysa çok taşaklı bir spor.
Royce gracie bile master açmasına rağmen 30 dk subimit arıyordu maçlarinda.Aslında kafa atmak serbest olsa bjjnin gard posizyonunda atılır gibi geliyor bana.Aman neyse
buldum bitane judo salonu alırlarsa gidicem bakam.Ronda Rouseyin erkek versiyonu olurum belki olimpik falan olursak :D
TAŞAK bezetmen bana bir anımı hatırlattı.yıllar önce arkadaşla birbirimize girdik yerde boğuşurken beni aletin ucunu tutup öyle bir sıktı ki geberiyordum :D tabi yalvarıp bıraktırıp tekrar dalıp dövdüm ama olsun:d canım fena yandı :D

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ
CHARLOTTE
bişy daha sorucam.bu dünyanın en günlü adamı yarışmasında 5 defa şampiyon olan biri varya polonyalı o kadar güçlü adam nasıl dayak yiyor? slyvia denen sığırdan bide.

Bide bir karşılaştırma vericem.Mesela Nick Diaz vs Ronni Coleman ya jay cutler dövüşse sence sonuç ne olur?

Bide o polonyalı adam o kadar güçlü hani yumruk olayını falan anlıyorum da bu adamı kimse yere yıkamaması lazım o nasıl oluyor.Bu adam sırtına araba taşıyor yahu aklım sırrım ermiyor :
CHARLOTTE aydınlat beni pls :D

Murat KM dedi ki...

uriah hall hakkında daha fazla bilgi edinmek için internette dolaşırken şans eseri kendisinin chuck norrisin kurduğu wcl'de new jersey tigers takımında olduğunu gördüm enteresan :D

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Çoban

Taşağa darbenin şakası yoktur hafız. Adama istiklal marşını tersten söyletirler.

O maçı seyrettim zira sen Tim Slyvia'yı biraz küçümsüyorsun sanırım ancak taşaklı dövüşcüdür. UFC Ağırsiklet şampiyonuydu biliyorsundur belki kısaca öyle boş bir adam değil ve yenmesine de hiç şaşırmadım.

O adamı biliyorum maçını da seyrettim.Zira Bob Sapp'ı yenmişti sanırım en son. Dünyanın en güçlü adamı seçilmesi, onu dünyanın en taşşaklı dövüşen adamı yapmıyor. Onlar ağırlık kaldırıyorlar, tır filan çekiyorlar. Bu yüzden dünyanın en güçlü adamı diyorlar onlara. Onun bir yarışması var.

Sen de boksörsün biliyorsundur, o kadar kas adamı öncelikle yavaşlatır, e adamın tekniği de mükemmel değil, yer oyunu zaten neredeyse yok gibi bir şey. Dayak yemesi normaldir zira ancak yaşı geçmiş dövüşcüleri indirebilir yada C class MMA dövüşçülerini.

Ortak sen nasıl boksörsün yahu, adam isterse Atlas gibi dünyayı sırtında taşısın. Çene de kas yoktur, sağlam bir yumrukta inmeyecek adam yoktur.

Senin anlamadığın olay şu, güçlü olmak demek, iyi yumruk atmak, iyi dövüşmek değildir.

Ortak valla Nick Diaz bence yardırır. Tamam herifler efsane Body Building sporcuları ama MMA dövüşü için gereken kondisyona ve teknik bilgiye sahip değiller. Muhtemelen birinci round-ın sonunda pilleri bitecektir. Ayrıca her ne kadar devasa adamlar olsalar da , Nick Diaz trip yaparak adamların kendi ağırlığını kullanıp takedown yapabilir. Bence Nick Diaz %90 alır.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte bişey daha sorayım.Bu mma de özellikle de ufcde kulakları çok tuhaf adamlar var.yani güreşçi kulağı değil bunlar bildiğin taşşağa oklava yapılmış gibi :D
forrest griffin falan öyle kulak mı olur amk.Bu kulağa darbe almaktanmı oluyor?

Bide judocu arkadaşlarım var galiba dedin sen.Bu judoda eller pençe pozizyonunda ya.Suratın çırmaklanma olasılığı var mı?

Aydınlat beni Charlotte :D

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Kulağa yumruk yersen de olur ama aslen güreş ve BJJ'de olur. Güreşçiler minderde eziyor, BJJ'de genelde Submission'dan kurtulurken oluyormuş. Mesela bir Triangle Choke'dan kurtulurken kafanı kilitten çıkarmaya çalışırken kulağını ezip kırabiliyorsun. Karnıbahar kulak deniliyor Türkçe'de. Aynen bok gibi gözüküyor. Ama güreşçiler madalya gibi görüyor bu olayı. Gurur duyuyorlar yani.

Judo yapan yakın tanıdıklarım var ama öyle eller pençe gibi filan o kadarını bilmiyorum. Zaten asıl olayı adamın kafayı yada Gi'yi yada Judo'da adı her neyse onu yakalamaya çalışıyorlar. Yakalamaya çalışırken filan aksilikler olabilir ama öyle yüze müdahale söz konusu olmaz. Sonuçta yine DO felsefesinin bir sporu. Öyle çingenelik yapmak yoktur sanırım.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte bir kaç sorum daha var aga.

Sence amatör maçlara çıkıldıgı zaman boks,kb,mt hangisinde surat daha fazla hasar görür? ortalama olarak..burun kaş.
Ben daha dövüşmedim.Ama gerek salonda gerek tvlerde amatör olarak boksörlerin tip genelde aynı.kırılmaktan kemikler alına alına kemik kalmamış ufak bir burun. ya da kocaman bir patlıcan..

Ama bu kb ve mt de pek olmuyor gibi bilmiyorum.Bir arkadaşım var kbde amatör bi dünya maça çıkmış ama burun kırık falan değil..

Aslında asıl merakım boks ve kb ye karşı...MT pek ilgimi çekmez.Ama bazen amatör mt maçları izliyorum tükiye şampiyonaı falan yumruk atmayı bilmiyo kız gibi vuruyolar(tabi sadece benim gördüklerim) ringe girsem ısınmadan bile ki ilk kombinemde KO çıkartırım.Tabi izlediklerim vasat sporculardı.
Boks çalışıyorum ama sparr hariç dövüşmedim.Bide kendimce bir spor yaptım low kick de ekledim işin içine karşılama ve vuruş o kdar.

Charlotte aydınlat beni.Benim bu 3 daldan birinde türkiye şampiyonu olmam lazım.

Bide bişey keşfettim.teke teklerde salt olarak yapıldıgı takdirde garppling sporlarının strikinge oranla muazzam bir üstünlüğü var.yüzde 85 lik bir oran veririm grapplerlara.Tabi salt olarak.

aga istediğim şu.Kırılmamış bir burun ve açılmamış kaşlarla ve şuandaki yüzümün aynısı kalmak kaydıyla(tabi garantisi yok) hangi dalda diğerlerine oranla şampiyon olunabilir(yetenek zat zurut işin işine sokmadan düz bakarak)

Bide sen charlotte ile can evrenol aynı kişi mi? :D
Amerikadamı yaşıyosun neresinde?:D

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ
Charlotte aga cevabına göre karar vericem.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Ortak site forum gibi olmadığından ne zaman cevap verdiğini göremiyorum bu yüzden geç oluyor.

Muay Thai'de dirsek ve diz vuruşları var zira en çok zarar bence Muay Thai'de gelir. Amatör maçlarda zaten kas takıyorsun, çok ekstrem durumlar olmadıkça kaşın gözün açılmaz merak etme.

Hem Türkiye şampiyonu olmak istiyorsun hem hasar almamak istiyorsun, zor iş ortak...

Teke tek'de grapling sporcuları, daha doğrusu adam gibi grapling sporcularına karşı kimsenin pek bir şansı yok. Herkes ayakta az çok dövüş etmeyi bilir ancak yere indi mi dövüş karşındakinin bilgisi 0 olduğundan yere kilim diye serersin adamı. İçi doldurulmuş ayı postu gibi yerde dekorasyon misali baygın yatar.

Kaç yaşındasın? Ona göre cevap vereyim Türkiye şampiyonluğu soruna. Hasar alma konusunda dediğim gibi kask takıyorsun amatör maçlarda ancak olmadık bir yumruk yersin burnun Gargamel'in burnuna döner. Garanti yok yani... Boks'da burnunun kırılma ihtimali daha fazla ancak diğerlerinde de yok diyemem.

Charlotte Can ile Can Evrenol farklı kişiler. Can Evrenol Blog'un sahibi ben bir dönem yazarlık yaptım o kadar.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Charlotte

yani diyorsun ki boksta burnun büyük ihtimal kırılır.MT de diz dirsek var.
yani KB en mantıklısı mı?
tabi bunda da olmucak diye bişey yok ama düz bakarsak ?

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Ortak Kickboks'da da kırılır yani ben sana kırılamaz diyemem. Boks'da %50 ihtimal kırılacaksa Kick Boks'da %40 ihtimal kırılır deyim. Sen bunları kafana takıyorsan işin zor yalnız.

Kick Boks'da da adama low kick atarken sen, adam savunma amaçlı dizini kaldırır adamın dizine low kick atarsın kaval kemiğin çatlar. Sonra kaval kemiğim çatlayacak diye low kick atmazsın.

Kısaca kafandan bu gibi düşünceleri atmak zorudasın yoksa bırak Türkiye şampiyonluğunu antrenmanda sparring bile yapamazsın.

Yorum Gönder