Pazartesi, Şubat 25, 2013

UFC 157: Ronda üst üste 7. arm-bar galibiyetini aldı, Machida yine nefret ettirdi, Faber hala zirveye yakın

UFC 157'de Ronda Rousey'nin çok zor bir pozisyondan kurtulup maçı kazanması - yine ilk raundda bir arm-bar'la kazanması UFC 157'nin manşeti oldu.

Ancak Machida'nın kendinden nefret ettiren tarzıyla aldığı galibiyet belki daha çok konuşulacak... Bu jürileri anlamıyorum... Ulan Hendo da Machida'nın yaptığının aynısını yapıp bekleseydi ortada maç falan olmayacaktı. Hendo maç boyunca saldırmışken nası maçı machida'ya veriyosunuz allahın belaları.. Neyse, sonuç olarak Hendo da Machida da dün gecenin kaybedenleri arasındaydılar.


Urijah Faber, Menjivar'ı yenerek yine kemer maçına en yakın ismin kendisini olduğunu göstermiş oldu. Bu maçı kaybetseydi, artık Faber zirveden koptu diyebilirdik, o yüzden önemliydi.

Josh Koscheck, Robbie Lawler tarafından nakavt edilerek artık zirveden koptu ve UFC'de yeni bir gatekeeper statüsüne geldmiş oldu diyebiliriz.

Bu arada Aldo, hak etmiyor diyerek Pettis maçını kabul etmemiş ve Dana White'ı kızdırmış. Beni de kızdırdı ne yalan söyleyeyim : )

ve Dana White, Gina Carano'nun UFC'ye gelmesi için yeşil ışık yakmışmış...

5 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Machida en sevdiğim dövüşçülerden biridir ancak bu dövüşü bence Hendo kazanmıştı. Machida bence sadece birinci round-ı kazandı. Hendo emekli olmayacağım demiş allahtan da sevindim biraz.

Josh Koscheck maçı bence erken durduruldu. Ha hakem durdurmasa belki iyice yardırabilirdi LAwler ama bunu bilemeyiz sonuçta herif kendini hala daha savunuyordu. Zaten maçı battaniye style kazanmayı düşündüğü apaçıktı, kötü oldu diyemeyeceğim. Ama haklı bir galibiyet de diyemeyeceğim.

Şu Uriah Faber'a artık bir kemer versinler, olmadı ben benim pantolunun kemerini göndereceğim. Herif sürekli ya kemer maçında yada Title Contention maçında. Adamın denemediği weight class kalmayacak bu gidişle. Şaka bir yana 10 numara dövüşcü bence, kemeri alsa star olur rahat.

Liz Carmouche da deli gibi Uriah Faber'a benziyor :D

Bayanların düellosuna gelirsek eğer, Liz Carmouche Ronda ile beraber octagon-a ait bir dövüşcü olduğunu kanıtladı bence. Neredeyse bitirecekti maçı ancak olmadı. Belki 10 saniye daha dayansa ikinci round-da işler değişebilirdi ama bir daha ki sefere artık...

Bu sırada Cat Zingano diye bir hanımefendi var. Dikkatle izleyin derim... Rousey'den kemeri alabilir gibime geliyor.

Adsız dedi ki...

machidayı bende severdim ama bu maçtan sonra bir daha izlemem bile artık bencede hendo kazandı en azından dövüşen taraf hendoydu macida 3 round boyunca sadece bir iki güzel kontra ve 1 tane takedown dışında octagonda dönüp durdu ama ufc jürileri böyle adamlara bayılıyor nedense hendo da bence cabuk yoruldu 3 round dakı takedown sonrası macı alır gotururdu bıraz gnp uygulasaydı

uriah faber da cok saglam galibiyet hele yaptığı son transitions cok güzeldi

kenny robertson un submissions ınada bı bakın derim cok değişikti

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Kenny'nin submission herkese yer mi emin değilim. Yani bel bağlamamak lazım bence o submission-a. Ama yeni ve değişik bir submission, ben adamın niye '' Tap!! Tap!! '' diye bağırdığını sonradan anladım açıkcası.

Adsız dedi ki...

yok zaten karşısındaki rakip vasattı bence görsel olarak dedim ben ilk kez böle bir submissions gördüm

Adsız dedi ki...

Machida UFC en saglam dovusculerınden bırı ama tarzı geregı neredeyse hic darbe almadan macı bıtırebılıro buda sıkıcı mac izlememızı gosterıor

Yorum Gönder