Pazar, Mart 17, 2013

UFC 158: Sahtekarlar

Bu kaçıncı artık ama ayıp ya!.. Koscheck maçından sonra da aynısını yapmışlardı, maçtan sonra çıkıp "aslında o iyi bi adam, sadece maçı pazarlamak için böyle yaptık" açıklaması yapınca herkesi aptal yerine koymuş olduklarını farketmiyorlar mı? İnanamadım bu maçtan sonra da birbirlerinin ellerini kaldırınca falan.

Yanlış anlamayın, normalde iki düşman dövüşçünün maçtan sonra barışması beni çok duygulandırır. Mesela Frye vs. Shamrock maçından sonra adamlar sarılınca tüylerim diken diken olmuştu. Ama bu farklı, bu saçma sapan bişey, çocuk oynuna çevirmek mi dersiniz, milleti kandırmak mı dersiniz, ne derseniz deyin artık bana çok itici ve ayıp geliyor...

sizin ben yalanınızı ...
Maçı zaten geçiniz abi... GSP'yi izlemekten zerre kadar hazzetmeyen bir adam olarak yine aşırı sıkıldım maçı izlerken. GSP'nin hiç bir üst düzey adamı bitiremeyeceğini yine görmüş olduk. Maçı bitirmeye savaşmıyor adam, rakibi pasifize edip maçı 'kazanmaya' çalışıyor.

Nick Diaz deseniz o da ayrı bir rezillik. Bari maçtan sonra tepkisine devam etseydi, bu adam dövüşmemeye yönelik oynuyor, benim de dövüşecek şevkim kalmadı diye isyan etseydi. İkinci raund bir ara bildiğimiz Diaz'ı izliyor gibi olduk ama o da bitti gitti sonra. Dövüş tekniğinin ve kalitesinin GSP'ye yetmediğini gördük. Bir de hangi yüzle maçtan sonra utanmadan rövanş talep etmiş anlamadım.

Condit Hendricks maçında ise takedown'ların olması gerekenden fazla puanlandırıldığını düşünüyorum yine. PRIDE'daki gibi takedown sonrası yerde rakibine zarar vermiyorsa, bir dövüşçüye sadece takedownn yaptığı için puan vermemek lazım diye düşünüyorum. Çünkü ayakta maçı kaybeden dövüşçü takedown'a gidip puan olarak bir kafa öne çıkıyor ama aslında ayaktaki dövüşten kaçmak için bunu yapıyor, yoksa yerde rakibini kitleyerek veya darbelerle bitirmeye çalışacağından değil. Maia, Big Nog ve benzeri yer dövüşü ustaları takedown yaptığı zaman rabie yerden saldırıyorlar, bitirmeye çalışıyorlar. O başka. Ama iki dövüşçü kafa kafaya giderken biri maçı yere indirip hiç bir zarar vermeyen 3 yumruk fazla atınca maçı kazanıyor olması modern MMA'in en sıkıcı noktalarından biri bence. Kimse kusura bakmasın ama UFC 79'daki Wanderlei vs Liddell maçından beri aynı şeyi düşünüyorum.

31 yorum:

efesdark50cl dedi ki...

gsp konusunda kesinlikle sana katılıyorum. ah nick diaz ahh be sana ne umutlar bağlamıştım ama demek ki neymiş eğer güreşin yeterince iyi değilse ufcde şampiyon olmak zormuş. anderson silva gibi hayvani striking yapabiliyorsan başka tabi ama nick diazın maalesef ki bitirici yumrukları da yok.

allahtan ağırsıklet bu aralar güzel de keyfimiz yerine geliyor biraz yoksa bu sene çok dandik gidiyor ufc.

Adsız dedi ki...

yıllardır kız arkadasim ambien kullanır ama bi türlü adam gibi uyku çekemiyordu. kendisine GSP maclarını izletmeye basladım 2. round ortası direk sızıyor.teşekkürler GSP.

Adsız dedi ki...

Gsp çok zevksiz döğüşüyor, diyorsunuz rakibini bitirmeye değil kazanmaya oynuyor diyorsunuz. afedersinizde ne yapacaktı? şampiyon olmakta budur işte! Nick, condit, alves, yumruklarını konuşturabilen rakiplerini kendi tarzları karşısında etkisiz hale getirebilen kişilerdi lakin gsp ne kadar büyük bir döğüşçü olduğunu bir kez daha gösterip kendi oyununu kurdu ve maçı kazandı gsp den daha iyisi varsa oda kendi oyununu kurup gsp'yi yensin bu işin mantığıda budur. Wladimir klitschko da zevksiz döğüşüyor ama 4 kemerin sahipi zevkli döğüşenlerde bu tip adamların karşısında eriyorsa bizim yapacağımız şampiyonları alkışlamaktır.g

Adsız dedi ki...

GSP yi sıkıcı bulmak nasıl bir kafa anlayamıyorum. Maçı başından sonuna kadar domine edip rakibine nefes aldırmaması, doğru düzgün bi challenge olmaması adamın sıkıcılığından değil rakibinin yetersizliğidendir. Diaz ın maçtaki tripleri ve stili bana meslek liseli boş beleş serserileri andırdı. Ona rağmen GSP nin dövüşten sonra Diaz ın gönlünü alıp onu yüceltmeye çalışmasını da iki yüzlülük değil centilmenlik olarak algıladım ki zaten maçtan önce abuk subuk atıp tutan arza taraf Diaz dı. Diaz ın birden kanka olması da onun ayrı bi dengesizliği. Ayrıca GSP nin rakiplerini nakavt etmemesinin onun güçlü öfke kontrolünden kaynaklandığını düşünüyorum. Dövüş esnasında asla kendini kaybedip dengesiz bi saldırıda bulunmuyor. Fazladan izlettirdiği 5 dakikada da asla boş durmuyor, kesinlikle sıkıcı değil.

Adsız dedi ki...

güçlü öfke kontrolüymüs haha hiç gülecegim yok. rakiplerini bitirememesi gücsüzlügünden degil tabiki k.o ya giderse elbet bi yerde yakalanip k.o olabilecegini bilmesinden. bu kadar ayrıca ben nick diazin kafasini sikeyim. işi bilen adam gibi antrenörler ile calişmiş olsa nick diaz bu maci kazanirdi. yerde öle bi debeleniyoki herif guardı öle bi defansif guardki GSP ilk kez hiç yorulmadigi kadar yoruldu azcik iyi hazirlanmiş ve iyi motive edilmiş olsa 4. round olmadi 5 round ortasinda bitirirdi GSP yi.

Adsız dedi ki...

fix: Yukarıda belirttiğim gibi şampiyonları alkışlamaktan başka yapacak bir şey yok! Ama yukarıdaki yazı ile alakalı bir kaç yanlışı düzeltmek istiyorum. Maç öncesi diazın tansiyonu yükseltmesi ve bir sporcuya yakışmayacak tarzda davranışlarını saygısızlık ve dengesizlik olarak nitelerim ama sahtekarlık olarak asla... Dikkat etiyseniz maç bittiği gibi diaz gspnin kolunu yukarıya kaldırdı, gsp de onunkini kaldırmak isteyince diaz izin vermek istemeyip tekrar trip atmaya başladı yani yazıdaki gibi bir barışma olmadı. Diazın maçın bitişinden hemen sonra gspnin elini kaldırması ringe çıkmış sporcuların kolaylıkla anlaya bileceği bir histir.Maç öncesi ne kadar düşman olsanızda o bitiş sesinden sonra insan bir anda pamuk gibi yumuşuyor ve karşıdakine sarılıyorsunuz. Emin olun maçtan 1 gün sonra neden sarıldığınızı bile anlamıyorsunuz. Diazın bu sarılmasınıda bu şekilde değerlendirmek lazım. E tabiki işin show ve rayting kısmıda var. Ne yani kanlı bıçaklı mı olacaklardı? bunu mu bekliyordunuz.

Adsız dedi ki...

GSP yı sıkıcı bulmamak nasıl bı kafa bence sorulması gereken bu tamam adam cok ıyı atlet güreşi cok ust duzey fakat adamı bıtırmek ıcın yada zarar vermek ıcın hıc bır cabası olmadı olmuyorda tamam oyun planı bu olabılır ama MMA de karışık dövüş sanatları bunun dövüş kısmını hıç gortermedi bize nick diaz biraz teknik olarak zayif kaldı bence striking olarakda cok ıyı bı mac cıkardıgını dusunmuyorum daha ıyısını yapabılırdı.

asd dedi ki...

Gayet de sahtekarlıktır. Artık her maç öncesi bu yapılıyor. Aynısı, birebir sonnen vs silva'da da oldu. sonnen'in azınlıklarla bi alıp veremediği yoktu ama maçın iyi satması için döndürdüler dalavareyi. Böyle daha çok satıyo, bize de BBG evi gibi şov izlemek düşer. Martial artslık yanı yok artık UFC'nin.

Adsız dedi ki...

UFC bi dövüş organizasyonu şov programı değil oraya çıkan herkes parendeler atıcak diye bi şey yok. Adamlar canlarını dişine takıp kariyer yapmaya çalışıyor, akıllı olan da bunu minimum risk stratejisiyle yapıyor. Dövüşten sonra sporcuların birbirilerine atar gider yapmaya devam etmesi size nasıl bi tatmin duygusu sağlayacak da bu kadar eleştiriyorsunuz anlamak güç. Adamlar dövüşten önce psikolojik üstünlük kazanabilmek için destek toplamaya çalışıyor, kendilerinin daha iyi olduğuna milleti inandırmaya çalışıyor bu da dünyanın en doğal durumu olsa gerek, iş işten geçip olan olunca da erdemli olanları bir birilerine saygı gösteriyor. Smackdown kafasıyla ufc ye bakmak yanlış... arada bütün şartları değiştiren kol gibi bir gerçeklik payı var. Sadece hırgürden değil spordan da keyif alabilmek lazım saygılar..

Adsız dedi ki...

nick diazin kamp degiştirmesi lazm özürlü cesar gracie ve aptal shields ile bi yere varamaz. AKA ya da KİNGS e geçmesi lazım hatta olmadi gemileri yakip jacksons'a da gidebilirş. adamda dünya kadar yetenek var, cardio desen gspden bile ki gsp bu konuda en iyi deniliyordu, dayaniklilik desen adam taş kafa balyozla vursan anca ko edersin. yazık ediyor kendine. beyni yok gerçi normal.

camoka dedi ki...

Şimdi Can Evrenol kardeşim,

GSP konusunda sana katılıyorum, öpeyim o GSP'nin anasını da, johny hendricksin hakkını niye yiyorsun? Adam maçı kazanmak için elinden geleni yaptı, 15 dk boyunca kendisinden 18cm uzun elemanın kafasını ezmek için uğraştı, o overhand lefti vurucam diye çenesi ilerde kovaladı carlosu. Ha sıkıştığı yerde de elemanı aldı savurdu yere çaktı. Peki Lay&prey mi dövüştü? Hayır adamı yere aldı, kalktı dövüşüne devam etti. Ayrıca carlosun temiz 5-6 uçan dizini yedi devrilmediki "korezombisi" denen o suratsız yaratık bile allahını şaşırmıştı o dizlerle...johnynin hakkını yemeyin bu yavvşak GSP'yi dövecek adam budur...

Adsız dedi ki...

CAMOKA

o dedigin prey degil lay and pray. ayrica o dizlerin cogu isabet etmedi cogu bloklandi belki bi tanesi isabet etti. ayrica carlosun önceden dövüştügü koreli korean zombie degil dong hyun-kim, senin dedigin korean zombie fw sikletinde dövüşüyor. ayrica bi insani yere aliyosan demek ki ayakta dövüşü kaybediyosun demektir ve yere alip onu yerde birakip ayaga kalkiyosanda yerde o adamla dövüşmeye korkuyosun demektir buda su anki mma puanlamasinin boktanligina isaret ediyor, site sahibinin kızdıgı noktada burasi cünkü bu takedownlar bi sikime yaramiyor. camoke ayrica bi sikimden cakmiyosun yorum yapma bidaha amına kodugum köylüsü

Unknown dedi ki...

Aglamayi kesin
takedownlari bu kadar kolaymi zannediyorsunuz?
belkide Conditde biraz takedown defense olmali ?!
Johny hakkiyla kazandi

Adsız dedi ki...

hendrix bi sikim kazanmadı yıkıl nickine soktugum köpek. cahil barzo nick diazi da hiç sevmem ama adam hakli amk güreşçiler bi adım önde basliyorlar resmen.

koko34 dedi ki...

diaz ın performansı beklendigi gibi degildi fakat yerde dövüsmeye iyi hazırlanms ,malum kron gracie jake shields ile buna hazırlandıgını biliyorduk.GSP macı kazansada aslında yerde istedigi pozisyonu yakalayıp tam bi dominasyon yapamadı ,ne dedigimi daha iyi anlamak isteyenler bj penn ile 2.maca bakabilirler.Diaz sanki striking anlamında eksik kaldı ayakta biraz daha zorlamalıydı macı.gsp nin stili sıkıcı fakat sanki sakatlık onu biraz etkilemis gibime geliyor yani net bir gözlem degil ama sanki maglubiyete daha yakın gibi duruyor artık,en son ben askren bellator sampiyonu gsp yi yenebilecegini söyledi,hendricks macı cok daha zorlu gececek onun acısından,hendricks iyi bir güres backgrounduna ve tehlikeli ko gucune sahip.Fakat condit macına gelince ,hendricks kazandı fakat genel itibariyle condit daha iyi dövüscü izlenimi verdi bence yerde ayakta sureklı agresif olan conditti.

Adsız dedi ki...

ÇOBAN DEDİ Kİ

Bu amk bjj si ne işe yarıyor.Lavuk seni yere alıyor.Adamın uzmanlık alanı bu.Sende bjj de uzmanlaş madem güreşin yok.
Açık gard ve kütük kafayla sik gibi boks anlaşıyışı ve ultra yavaş dövüşme.Diaz bi bok değil.Sadece serseri bir kötü adam.

Bu ufc kurallarıyla dövüş izlemiyoruz sadece ufc izliyoruz.
Tamam kafa atma olmasın ( ki bjj full gardına aldıgı zaman seni bam bam gömebilirsin kafayı.bjj gardı bence çok açık kafa için) tekme yok diz yok yerde.Adam yumruklardan sakınmak için kafayı bedene sokuyor hatırlayın pride zamanlarını rampage diz manyağı yapardı orda.Ya da ayağa kalkıp sinek gibi tekmeyle ezenler vardı.

GSP nin sitline bi bok deme hakkım yok.Adam ufc kuralları çerçevesinde en çok kendini koruyabileceği ve yapabileceği sitille dövüşüyor.Hem şampiyon hem zengin.

Kimse kliçkoları sevmez.Mayweatherda sevilmez.Ama onlar hem şampiyon hem çok zengin.İşinin ehilleri

Nick diaz fizik olarak iyi değil.ve o siklete göre bence yavaş kalıyor.middle deneyebilir aslında.Belki artık kız gibi vurmaz.

Gsp silvayı da yenebilir bu ufc rules sistemiyle.Silva çok kolay take down oluyor.al yere yat üstüne al yere yat üstüne.

sikiyim ufcnin kurallarını.Lan madem dçvüş izlettirceniz bize e birazda insancıl olsun adamlar ölmesin diyosan
koy abi
1.kafa atma yok,ısırmak yok,saç çekmek yok haya yok, göze parmak yok.

millet izlesin dövüşünü.madem abd yasalrı engel.yap japonyada brezilyada.

kliçkoalrın maçları bile da zevkli amk.
dana white boks babanın sporuydu diyosdun ama ufc de korkak ve ezikelrin sporu yaz bunu bir yere güzxel laf

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Johnny Hendriks daha ne yapsın anlamadım. Zira bence müthiş bir maçtı. O kadar ayakta dövüş seyretmeyi seviyorsanız boks gibi bir spor var. Adam kemer maçına çıkacak ki hakkı elinden alındı. Carlos Condit'i de gayet domine etti maçta.

GSP bence ne yapması gerekiyorsa onu yaptı. Çok eğlendirici bir maç olmasa da zevk almadım diyemem.

Bence fena değildi UFC 158, öyle sıkıla sıkıla izlemedim açıkcası.

Unknown dedi ki...

welter sıkletten bi bok olmaz... mma gibi dövüşün son noktası olan bi sporda gsp bu kadar garanti dövüşüp yenilmezliğini koruyabiliyosa rakiplerinin tamamen boktan olmasından kaynaklanmaktadır..hendricksinde yenmesi zor gsp'yi.yeni bi kan lazım bendonun falan weltere çıkması lazım.dana bi ayarlamalar yapacaktır bu sıkleti kurtarmak için gsp sikti attı resmen seyir resmini.bu arada grappling bilen biri varsa karşısında bjj yetersiz kalıyo bunu gsp bunu bir kez daha gösterdi

asd dedi ki...

Parendelerden veya dövüşten bahsetmiyorum. göremiyor musun her maç bariz bi bad vs evil yaptıklarını? taraf toplamıyorlar ki, sen gaza gel diye dümen yapıyorlar. dana white gevrek gevrek gülüyodu "gsp çok kızgın diaz'ı dövecek" derken
"- diaza bi alkış lütfen"
BSG

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

GSP Silva yi asla yenemez daha Diaz la yaparken bile ne kdr ufak kaldı silva ona biraz dev kalır takedown def. için de zayıf demiş arkadas chael sonnen(2. maçını cunku 1. maçında kaburgası kırık oynamıştı)ve dan henderson maçlarını ızlesın takedown def. ı zayıf mı gorsun GSP Anderson Silva karşısında silinir uzaktan uzaktan dayak manyagı yapar sılva bence

Adsız dedi ki...

fix: bakın arkadaşlar silva gspyi döver gsp silvayı döver bunlar göreceli ve maç yapmadıkları taktirde sonucunu nbilemeyeceğimiz şeyler. Silva karşısına gsp ayarında kontrollu bir rakip hiç bir zaman çıkmamıştır. rakiplerini nasıl show darbeleri ile yendiğini biliyoruz. benim kanımca silva gspden yetenek ve kabiliyet olarak daha iyi bir döğüşcü lakin gsp nin sitili karşısında silvada boyun eğmekten ileri gidemeyecektir. silvanın üstün olduğu ayakta döğüşü gsp ona sağlamaz ve böylece gsp kazanır gibime geliyor. gsp yi kim yener derseniz rua veya jon jones tarzı, agrasif döğüşen adamlar gspyi yenebilir.Ve tabiki ayakları yere sağlam basması lazın güreş kabiliyetide üstün olması. Bunları göz önünde tutarsak hendriks gspyi yenebilir diyorum.Ama gönlüm gspnin kazanmasından yana...

Adsız dedi ki...

GSP vs. Hendricks olursa o maç idda ediyorum tarihin en sıkıcı main event'i olur. Zaten öyle birşey olursa GSP sadece k.o olmamaya dikkat eder-ki ederse k.o da olmaz-ve sik gibi serbest güreş izleriz. Ha,tabi serbest güreş seyretmeyi seven varsa ayrı. İsteyen şu an Fox Sports'da NCAA Pac-12 Wrestling izleyebilir. Şu an Welter için en iyi çare hakikaten sağlam bir striker'ın çıkıp GSP'ye kafa tutması gerekiyor. GSP' nin bacakları öyle kuvvetli ki kimi Heavyweightler bile zor takedown yapar ona. Çok ihnal ediliyor bu. GSP gerçekten çok kuvvetli bir Lower Body'e ve total vücut koordinasyonu,esnekliğeatletizme sahip.

Adsız dedi ki...

fix: Üstteki yazıya katılıyorum.GSP yi gerçekten heavyweighterlar bile zor takedown yapıyor youtube da rashad evans'la antreman yapmasını izledimde rashadı hallaç pamuğu gib savuruyor gsp nin en güçlü yanı rakiplerini çocukla oynar gibi takedown yapması ve tekdown olmamasıdır.

Adsız dedi ki...

saçmalamayın ya hw ler TD yapamazmış GSP yı Cain zaten GSP kilosuyla hatta kat kat fazlasıyla antremanda bench press calışıyodur takedown ı bırak havada tur attırır antremanda tabıkı rashad ı takedown yapar antreman adı ustunde kım antremanda maç takı kadar kasarkı GSP gercekten cok ıyı bır atlet komple bır adam ama sıkletınde kı yetenek havuzu gercekten cok dar Silva yı asla yencegını dusunmuyorum.GSP nın Hendricks ı de yenıcegını dusunuyorum cunku koscheck le olan maçta Hendricks gureşını ole dokturemedı yanı kı GSP mahvetmıştı koscheck ı

Unknown dedi ki...

Beyler moraller bozulmuş sinirler gerilmiş bide demir çene jake ellenberger i izleyin eleman çok sağlam.Maç olur da GSP yi yenerse şaşırmam.Diğer elemanlar iyi ama GSP ye karşı yıldırıcı bi striker lazım.

Adsız dedi ki...

Aynen öyle. Sağlam bir striker lazım. Ahmet Çakar modu ile söylüyorum:'Ne Condit ne de Diaz;adam değil. '
Bu arada ben alt tarafı sağlam,hwler bile zor TD yapar derken belki biraz abarttım ama en azından ne kendi sikletinde ne de bir üst siklette hatta ve hatta light hwden de maksimum 3-4 adam çıkar GSP'yi kuvvetiyle forse edebilecek. Yani strikinge paralel olan güçten bahsetmiyorum,grappling için gereken güçten bahsediyorum. Yoksa Condit'den de Diaz'dan da iyi strikerlar var bence

Adsız dedi ki...

Demek istediğim şey temelinde şu ki;nasıl GSP'nin grappling kuvveti kendinden 14-15 kilo fazla adamlarla aşık atabiliyorsa,GSP'yş götürecek olan da yine kendinden üst sikletlerle aşık atabilecek kadar iyi bir striker olcaktır.

Adsız dedi ki...

Sakuraba gibi biri lazım GSP'ye.

Adsız dedi ki...

aga niye herkes bir anda gsp düşmanı oldu lan : )) adam bileğinin hakkıyla, önüne geleni indiriyor. sevmeyen, izlemez olur biter. neticede bu insanlar bu işi izleyenleri eğlendirmek için yapmıyor. ortada bir kariyerleri var ve bu kariyerler, maç kazandıkça ilerliyor, ona göre para kazanılıyor.

hendricks'e de gelince. şanslı bir sol vuramazsa, hiçbir şansı olmadığını düşünüyorum gsp karşısında. ne ayakta, ne de yerde gsp kadar iyi bir dövüşçü değil bana göre.

frankello dedi ki...

valla god damn sleeping pill' i bende sevmiyorum. battaniyenin önde gideni ama bu kurallar altinda bu dövüş stili etkili. bana göre nick diazin 10 da 1i dövüşçü degil ama mmaci olarak ondan iyi hakkiylada kazandi zaten.

hendrickse gelince gspye karşı nick diazdan daha cok şansi var ama nick diaz ile 5 roundluk bi karşilaşma yapsalar nick diaz büyük ihtimalle yener. ww sikleti yeniden cikmaza girdi acikcasi.

Yorum Gönder