Salı, Ekim 29, 2013

Murat Kazgan Rusya'da dövüştü

Geçtiğimiz haftasonu Rusya'da, FIGHT NIGHTS "Battle 13"da, Rus rakip karşısında kafese giren Murat Kazgan'ı ilk defa 3 raund, 15 dakika izleme şansı bulduk. Kanımca, Murat son senelerde Tayland ve Los Angeles'da gittiği kamplarla ve kendini MMA'e bütünüyle adamasıyla herkesin takdirini kazanmış durumda.

Kazgan'ın Rusya'daki maçı beraberlikle sonuçlandı. Çok yakın bir maçtı. Rusya'da Rus hakemlerle beraberlik kararı çıkması şaşırtıcı değil. Ancak maç UFC'de olsa şüphesiz maç Murat'ındı. Şerefsiz Ruslar ve madur Türkler edebiyatı yapmaya gerek yok... izleyelim kararı kendimiz verelim. Bence rakibi Murat'a ayakta üstünlük sağlıyor. Ama Murat takedown'larıyla işi götürüyor.

12 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Bence de Murat Kazgan'ın kazanması gerekiyordu. Ayakta diğer adamın üstünlüğü bence de vardı ancak Murat Hoca kendini savunmayı bilmiş. Yerde de baya bir saydırmış herife birinci round -da ama herifte iyi çene varmış, şaşırdım valla.

Yalnız kondisyon olarak eğer üçüncü round olsaydı iki dövüşçü de bitmiş olacaktı. Böyle uzun dövüş tecrübeleri çok yarayacak Murat Kazgan'a bence.

Bu sırada Machida da Munoz K.O filan etti, haber vereyim dedim.

Mr Guard dedi ki...

kazgan gsp gibi dvusmee calisiyor.strikingi pek iyi degil.guclu ve guresi cok iyi.
organizasyonda yerden kaldiriliyorlar adamlari icraat yoksa.
keske ufcde de olsa bu.
yerdd sevisen adamlar izlemesek

servet dedi ki...

bu arada şubat 1 ufc 169'a bir bakın overeem vs mir, aldo vs ricardo lamas veeeeeeeee uzun bi aradan sonra dominick cruz kafese dönüyor hemde bomba bir maçla cruz vs renan berao!!!!! vuhuhhuuuuuuuuuuuuuuuuu

Hasan Mert dedi ki...

Overeem,Cruz,Aldo kazanır.

Hasan Mert dedi ki...

Bu dövüş de çok net Kazgan'ın bence. Abi bir de hepiniz haklısınız striking maçları daha güzel geçiyor v.s ama artık yakınmayı da bırakalım allaşkına. Kimse kafaya silah dayatıp izletmiyor sonuçta,isteyen boks izler. Yanlış anlaşılmasın ne yapacağınızı söylemiyorum ama yani zaten yerde geçen hemen her maç için zaten söylenir bu. Farklı bir görüş getirilmiş olunmuyor sadece.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

UFC 169 harbi çok dolu kart olmuş. Mir vs Overeem kaybedeni organizasyondan atılacak. Mir bence de kaybedecek gibi ama umarım Dana bir güzellik yapar ve atmaz organizasyondan. Bunun dışında diliyorum Cruz kazanır.

Bu sırada Murat Kazgan pili bitiği için ikinci round -da adamı yere aldığında pek aktif olamadı. Yoksa birinci round -da baya GnP yaptı adama. İkinci round-da da o şekil devam etseydi bitirebilirdi dövüşü bence. Artık bir daha ki dövüşe daha iyi kondisyon ile katılırsa daha iyi sonuç alacaktır bence.
Bu sırada biraz daha aktif bir kariyeri olmalı bence. Senede 3 maça filan çıkabilirse çok iyi olacak. En azından UFC'nin tahmin edilen İstanbul organizasyonunda kendine bir yer bulsun isterim.

Unknown dedi ki...

oha lan 70 kg altı en iyi 3 adam dövüşüyo artı overeem daha ne olsun...çok taşaklı event olmuş ufc 169...

Unknown dedi ki...

bi de ufc 169'un ertesi günü super bowl var..benim anlamadığım madem bu kadar sağlam fight cardlar olcaktı jones'u niye mart ayına attılar..?

the mentalist dedi ki...

saçma sapan konusmayin rus sikmiş net işte. ufcde sevmedigin dövüşçü oldu mu kaçarak dövüştü yok sadece takedown yaptı sadece takedown yapmak bu kadar puan olmamalı dersin destekledigin dövüşçüye gelince. kazanmaliydi.

Unknown dedi ki...

vay be en sevdiğim fighter hendo kariyerinde 40. maçında ilk defa ko oldu..maça doğru düzgün hazırlandığını bile sanmıyorum.ne savaşlardan galip çıktı ne durumlardan kurtuldu hiç birinde ko olmadı çoğunda da maçı çevirdi..mağlubiyetleri hep rakiplerin dec'e yatıp karı gbi kaçmaları sonucuydu...belfort çok formda cormier yada jonesla mutlaka karşılaşmalı..

Hasan Mert dedi ki...

Belfort çok formda abi. Bir de Hendo 43-44 falan oldu heralde. Yani hani 35-36 dan beri peak noktasında randıman veriyor,bşz alıştık;normal dedik de aslında anormal olan adamın performansı idi zaten. Muhtemelen bir iki orta-üst seviye dövüşten sonra(ki bunları kazanadabilir)iyiden iyiye fizik-kondisyon durumu zorlar onu.

Hasan Mert dedi ki...

Bir de ya bir forum ya da bir platform oluşturalım amk. Facebook grubuna bile razıyım. Kaç event oldu,Machida,Kennedy gibi adamlar dövüştü çıt yok. Abuk subuk adamlarla konuşuyorum bazen. Adam hala CroCop diyor anasınısikim.

Yorum Gönder