Çarşamba, Nisan 22, 2009

UFC 97'den notlar...

Kanada Montreal'de gerçekleştirilen UFC 97, son derece enteresan ve biraz hayalkırıklığı yaratan bir geceye sahne oldu. 

Anderson Silva kazanırken yuhalandı...














Gecenin main event'i olan Anderson "Spider" Silva vs Thales Leites mücadelesi, UFC'nin tarihinde en çok yuhlanan maç oldu desek herhalde abartmış olmayız. 5 round boyunca Anderson Silva'nın üstünlüğüyle geçen maçta iki dövüşçü de son derece çekimser ve defansif bir taktik izleyince seyirciler koro haline "BULLSHIT!... BULLSHIT!" sesleriyle salonu inlettiler. Daha da komik olanı, 2 defa uzun uzun seyircilerin yine koro halinde "GSP ... GSP... GSP" diye George Saint Pierre lehine tezahürat etmeleriydi. Seyirciler yuhladıkça bu durumdan açıkça rahatsız olan ve daha da umursamaz ve şımarıkça bir tutum takınan Anderson "Spider" Silva, herhalde gecenin en antipatik karakteriydi. Yine de, MMA açısından baktığımızda, Silva'nın son derece estetik ve rakibiyle dalga geçen hareketlerini izlemek yer yer bir nebze keyif verebildi. Leites ise, Anderson Silva'ya göre daha istekli ama malesef fizik ve teknik kapasite olarak yetersizdi. Bu maçın UFC adına çok kötü bir match-up (eşleşme) olduğu açıkça görüldü.
5. round esnasında, maç devam ederken kendisine mikrofon uzatılan Dana White: "Daha önce hiç bu şekilde utanmamıştım. Şu an evde oturup bu maçı izleyen bütün UFC hayranlarından özür dilerim. Ama en azından Shogun vs Liddell gibi harika bir maç izleyebildiler." yorumunu yaptı.


...ve Shogun geri döndü!
MMA'i son 10 senedir takip eden herkes için gecenin en önemli maçı Mauricio "Shogun" Rua vs. Chuck "The Iceman" Liddell eşleşmesiydi. Dana White, Fedor'u yok sayarak, çocukça bir tutumla, Anderson Silva'nın dünya üzerindeki en iyi MMA dövüşçüsü olduğunu iddia ede dursun, aslında UFC 97'nin en önemli iki dövüşçüsü Iceman ve Shogun'dı. Shogun geçirdiği diz ameliyatlarından sonra UFC'de bir türlü PRIDE'daki mucizevi performansını yakalayamamış ve hayal kırıklığı yaratmıştı. Son 2 maçından bambaşka olarak, bu maç adeta PRIDE FC'nin Shogun'ı geri dönmüştü. Chuck Liddell, ilerleyen yaşının da etkisiyle Shogun karşısında fazla dayanamadı. Efsane Iceman, muhteşem bir performans gösterdiyse de, ilk raundda çenesine aldığı bir yumruk ile TKO olmaktan kurtulamadı. Hakikaten harika bir maçtı. Liddell de, Shogun da büyük alkış aldı. Olağanüstü bir kariyerden sonra, son 5 maçının 4'ünü kaybeden Iceman'in şimdi emekliye ayrılması söz konusu. Iceman, ne yapacağını önümüzdeki haftalarda açıklayacak.

Gecenin diğer sivrilen isimleri artık yavaş yavaş heavyweight'te title shot'a gitmekte olan Chiek Kongo ve yıldızlarla dolu UFC light-heavyweight sikletinde yeni bir tehtid olduğunu ispatlayan Luis Cane'di.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder