Salı, Mayıs 26, 2009

Ertan Balaban, Brezilya'dan bronz madalya ile döndü!

Dünyanın en önemli ikinci BJJ turnuvası olan Brazilian Nationals'da, Ertan Balaban, 76 kiloda bronz madalyanın sahibi olarak Türkiye adına çok önemli bir sportif başarının kahramanı oldu!
Aslında bu turnuva, BRASA TR için çok tatsız bir sürprizi de beraberinde getirdi. BRASA TR takımı, Brezilya'ya vardığında siklet ağırlıklarında bir değişiklik olduğunu öğrendiler. Hiç hesapta olmayan bu değişiklik sebebiyle son 2 gün hiçbirşey yemeyip, 10 km koşan ve 45 dakika saunada geçireren Balaban, 2 günde 7 kilo vererek maçlara çıkmak zorunda kaldı. Ertan Balaban'ın bu şekilde madalya kazanması ayrıca takdire şayan bir olaydı. Ertan'ın olağan üstü kuvveti ve yüksek kabiliyeti, ona olabilcek en zor koşullardan birinde çok değerli bir madalyayı getirmiş oldu. BRASA TR'nin diğer sporcuları da aynı şekilde 2 gün boyunca kilo vermekle cebelleşip, daha sonra malesef turnuvada ilk maçlarından yenik ayrıldılar. Bu olayın ancak ve ancak BRASA TR takımı daha da hırslandırıp, seneye çok yüksek bir performans göstermelerine sebep olacağından şüphemiz yok. 

Başta Burak Değer Biçer olmak üzere bütün BRASA TR takımını, Türkiye'de federasyonu bile bulunmayan Brazilian Jiu-Jitsu dalında, tamamen kendi imkanlarıyla gösterdikleri gayretten dolayı buradan bir kere daha tebrik ediyoruz. Bir gün Türkiye, Judo ve Tekvando'da olduğu gibi BJJ'de de önemli bir yere geldiğinde, Burak hocanın ve öğrencilerinin yaptıkları ve Balaban'ın aldığı bu madalya çok önemle hatırlanacak.

Ertan'ın triangle choke ile kazandığı maç:

Ertan'ın sayıyla kazandığı çeyrek final maçı:

1 yorum:

Yorum Gönder