Salı, Temmuz 28, 2009

Sobral vs Mousasi Strikeforce'a taşındı

UFC dışındaki dünyanın en iyi light-heavyweight dövüşçülerinden ikisinin maçı, Affliction'ın kapanmasından sonra şimdi Strikeforce'a transfer oldu. Japonya'da DREAM'de muhteşem bir çıkış yakalayan, yılın en iyi isimlerinden Gegard Mousasi, 'Affliction Trilogy' ile ilk defa Amerika topraklarında dövüşecekti. Orta siklet'ten light-heavyweight'e çıkan, hatta ilerde ağır siklete geçeceği söylenen Mousasi, Affliction'ın kapanmasıyla hüsrana uğramıştı. Strikeforce'un light-heavyweight şampiyonu Renato ''Babalu'' Sobral ile Mousasi arasındaki maçın iptal olmasına biz de çok üzülmüştük ki, Strikeforce bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Dağılan Affliction'ın ilk dövüşçülerini, hem de maçıyla beraber, Strikeforce kapmış oldu.

Mousasi ve MMA'in efsane isimlerinden Renato ''Babalu'' Sobral arasındaki karşılaşma 15 Ağustos'ta Strikeforce'da.

Aynı gecede çok uzun süredir heycanla beklenen MMA'in ilk bayan 'süper dövüşü' de Gina Carano ve Cristiane Cyborg Santos arasında gerçekleşecek. Böylelikle bu yazın UFC100'den sonra en büyük eventi olma gururunu Strikeforce, Affliction'dan kapmış oldu.

2 yorum:

DRAGON dedi ki...

öncelikle şunu belirtmek isterim;ma konusunda bu ülkede yalnız mıyım derken bir blog açmaya karar vermiştim ve bu blogla tanıştım.bu beni çok sevindirdi.mma konusuyla bu kadar ilgili kişilerle olmak çok güzel.böylece bende yeni birblog açma sıkıntısından kurtuldum =).
mousasi çok yetenekli bir sporcu ve gelecek yıllar içinde bir efsaneye dönüşeceğine inanıyorum.kendini sürekli geliştiriyor işinin ehli insanlarla birlikte çalışıp onlardan bir çok şey öğreniyor.sobral maçından galibiyetle ayrılacağına da eminim.

Adsız dedi ki...

Bakın Babalu senelerdi kockoca isimlerle dövüşüyor,kah dayak yese kah atsa da..Ve internette izlediğim okuduğum yorumlarda Mousasi'nin maçı yerde de bitirebileceğinden bahsetmişler.Çok saçma.Maç yere gittiği an maç da galibiyet de Babalu'nundur.Ha ayakta nolur dersen ben yine umutluyum Babalu'dan..Dream'de japon tokatlamaya benzemez bu iş..

Yorum Gönder