Salı, Ağustos 11, 2009

Anderson 'Spider' Silva tekrar baştacı!

UFC 101 ''Silva vs Griffin'' maçı, en koyu Silva hayranını bile şaşırtacak bir şekilde Silva'nın ezici üstünlüğüyle sonuçlandı. Anderson 'Spider' Silva, UFC'de üst üste 10 maç kazanarak bir rekora daha imza atmış oldu.

Birçok MMA dergi ve sitesi tarafından 2008'in en iyi dövüşçüsü seçilen Silva, en son Thales Leites karşısında gösterdiği pasif performansla tepki çekmişti. (Pasif derken, 5 raundun 5'ini de kazanan Silva yine ezici bir üstünlük kurmuş, ancak Leites'i bitirmek için bütün gücünü harcayacağına rakibinin üstüne gelmesini beklemişti). Adeta istenmeyen adam ilan edilan Spider için Wanderlei abimiz de ''ben bu traz dövüşçüleri sevmiyorum'' yorumunda bulunmuştu. Bunun üzerine UFC, adeta Anderson Silva'yı cezalandırırcasına, Silva'nın karşısında karşısına, ondan bir siklet üstte olan herkesin sevgilisi Forrest Griffin'i çıkardı. Ortaya tam bir ''iyi kötüye karşı'' eşleşmesi çıktı.

Kimin kazanacağını tahmin etmek imkansız diyorduk ki, Anderson Silva adeta dalga geçtiği Griffin'i ilk raundda 3 kere yere düşürüp nakavt etti. Şimşek gibi bir galibiyet elde etti.Silva'nın performansı hakikaten inanılmazdı. Silva, ilk yumruktan sonra akılalmaz derecede yavaşlayan Griffin'in karşısında elleri belinde dans etti. 5ouncesofpain adlı MMA sitesi Silva'nın adeta Matrix'ten çıkarak Morpheus'u gururlandıracak bir performans gösterdiğini yazdı. Aslında Silva bu işi daha o ilk yumrukda bitirdi tabi...

Fedor'un uzun zamandır aktif olmaması ile birlikte artık dünyanın en iyi MMA dövüşçüsü olarak Spider Silva'yı gösterenlerin sayısı bir hayli çoğalmış oldu. 

Silva'nın bir sonraki rakibi, ondan rövanşı almaya çalışacak olan Dan Henderson. Kulislerde dolaşan daha sonraki muhtemel rakipler arasında Lyoto Machida ve GSP de var. Ancak Silva ve Machida'nın çok iyi dost olduklarını ve Silva'nın ''asla Machida ile dövüşmem'' dediğini de not düşelim. Tabi UFC yönetimi arkadaşlıkların asla eşleşmelere mani olmayacağını her fırsatta vurguluyor.


Kendisini çok sevsek de biraz abartıldığını ve çok erken bir 'ünvan maçı' verildiğini düşündüğümüz Forrest Griffin, maçtan sonra adeta meclisten kaçan suçlu bir milletvekili gibi koşarak arenayı terk etti.

2 yorum:

Can Evrenol dedi ki...

Resmi olmayan kaynaklardan gelen açıklamalara göre, yediği ilk yumruktan sonra Forrest'ın çenesi çıkmış. O yüzden o hale gelmiş, ve muhtemelen de o yüzden bir an önce koşarak arenayı terk etmiş...

DRAGON dedi ki...

forrest böyle bir şey olmadığını açıkladı.açıklamadığı ise takke düştü kel göründü oldu.her zaman dediğim gibi şişirme şampiyonlarla dana white kendi sonunu hazırlamıştı ve kaçınılmaz son yavaş yavaş geliyor.anderson silva yakında lesnar ile maça çıkarsa aşırmam.

Yorum Gönder