Pazar, Ağustos 16, 2009

Strikeforce gecesinin yıldızları: Cristiane Cyborg ve Gegard Mousasi

MMA dünyasında UFC'nin kapsama alanı dışında 2 yeni dev isim daha doğdu: Cristiane Cyborg Santos ve Gegard Mousasi! Zaten hızla yükselen performanlarıyla uzun süredir dikkatleri üzerlerine çeken bu iki isim, bu Cumartesi kazandıkları yeni kemerlerle şöhretlerini perçinlemiş oldular.

Cristiane 'Cyborg' Santos ilk rauntta şampiyon...
Cristiane 'Cyborg' Santos, bayan MMA dünyasının tarihindeki en büyük maçı, 
ilk rauntta TKO ile kazanarak şampiyonluk kemerini taktı. Bayan MMA'in yüzü olarak kabul edilen Gina Carano ise böylelikle kariyerinin ilk yenilgisiyle tanışmış oldu. Oldukça heycanlı ve sert geçen karşılaşmada karşılıklı yumruklaşmalarda ağır basan taraf Cyborg oldu. Carano, birkaç pozisyonda çok güzel hamleler ve ataklar yapsa da, Cyborg'un kuvveti karşısında sonunda dayanamadı. Ancak kesinlikle tek taraflı bir mücadele oldu diyemeyeceğimiz maçta, eğer maç uzasaydı durum çok daha farklı olabilirdi. Bir yıla yakın bir süredir maç yapmamış olan Carano, mağlubiyetten sonra yorum yapmadan kafesi terk etti. 
Carano'nun mazeretleri bir yana, Cristiane 'Cyborg' Santos bayan MMA dünyasının en iyisi olduğunu ispatladı! 



Gegard Mousasi DREAM'den sonra Strikeforce'un da kemerini taktı!
DREAM ve Cage Warriors orta siklet şampiyonu olan Ermeni dövüşçü Gegard Mousasi, Strikeforce'un da orta siklet şampiyonluğunu da kazandı. Eski şampiyon Renato 'Babalu' Sobral, Mousasi'nin karşısında kimileri tarafından favori gösterilmesine rağmen, hiç bir varlık gösteremeden mağlup oldu. Son dönem Fedor Emelianenko ile birlikte çalışan Mousasi, tıpkı Fedor gibi çok rahat, çok sakin ve çok sert tarzıyla dikkat çekti. Şimdi DREAM 11'de Super Hulk Tournament'ta yarı finalde dövüşecek olan Mousasi, yılın dövüşçüsü olmaya aday.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Cyborg konusunda beklentimde haklı cıktm.TKO..Ama Babalu'nun maçı tam bi oldu bittiye geldi.Babalu için çok büyük hayal kırıklığına uğradım,hem kendisi Gegard'a takedown yedirmeye calıstı hem de altta kalıp TKO oldu..yazık oldu..

Gabe dedi ki...

cyborg ablanın bir macını izlemiştim daha once. tahmin ettiğim gibiyse epey parçalamıştır diğer hatunu :)

Unknown dedi ki...

bayan MMA konusunda pek bi bilgim yok, ama bu maçı izledim. Cyborg iyi güzel dövmüş, ground&pound kısmında baya başarılı da, takedownlar gerçekten çok şaşırttı beni. yaptığı 3 takedowndan 2si (ki 3.sü TKO'a gitti) kendi aleyhine oldu, hatta 2.sinde gard bile alamadı, Carano nası oldu da kaçırdı onu aklım ermedi.

penn florianı gardı düşükken nasıl haşat ettiyse ben aynısını Carano'dan da beklerdim.

ama hoşuma gitti, UFC'deki mainevent olamayan ama kendini ispat etmek isteyen dövüşçülerin maçı gibi aşırı yüksek tempoda gitti.

Adsız dedi ki...

Cris Cyborg alanında birçok erkekten bile güçlü ve yetenekli bir bayan dövüşçüdür. Uzun yıllar MMA'da, Cris Cyborg Santos'u yenebilecek bir bayan dövüşçünün kolay kolay çıkacağını zannetmiyorum.
Öyle ki, Cris'in buz havuzundaki dayanıklılık testine erkekler bile dayanamıyorlar.

Yorum Gönder