Pazartesi, Ekim 05, 2009

Fedor dünya evine girdi

Marina ve ''Son İmparator'' Fedor Emelianenko dün sade bir törenle Rusya'nın Stary Oskol kentinde  evlendiler. 


11 yorum:

Gabe dedi ki...

şu adamın "dünya yıkılsa yine tebessüm ederim, o derece masumum" duruşu beni öldürüyor yau. tebrikler İmparator :)

Unknown dedi ki...

hatun hoshmush.

ama can, senin bu kan sporculariyla ilgili ne kadar var oldugu tartisilir bir gundem yaratma durumun nedir ya ahaehae, hillarious : ] alternatif gerceklik.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

yakışır Fedor a..bu ikinci evliliği .. umarım mutlu olur..

Can Evrenol dedi ki...

Çaktırma Yiğit : )

caglar dedi ki...

fedor ufc ye gelse lesnar dan feci dayak yiyecek.
strikeforce la kontratı bitince ne bahane bulacak acaba.

bir de cro cop un ufc deki durumunu gordukten sonra strikeforce sonrası bir sporu bırakma bekliyorum fedordan.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

çağlar emin misin ne söylediğinden Fedor lesnar dan dayak mı yiyecek..

bilmiyorum nekadar anlıyosun bu spordan ben çok anladığımı söyleyemem ama Fedor un lesnar dan dayak yiyeceğini asla düşünemiyorum..hatta ilk raundda lesnar ın işi biter dostum bukadar kesin konuşuyorum..umarım ileride aynı orfanizasyonda olurlar da bunu görebilirsin...

caglar dedi ki...

tabii ki cok anladıgımı iddia edemem ama uzun zamandır takip ediyorum mma i.

pride ın buyuk yıldızları shogun wanderlei cro cop hatta big nog, bunlar sozde gelip ufc yi dagıtacaklardı. bence simdi ufc deki seviye 2006-07 pride ının cok ustunde. herkesi yenen shogun geldi ufc de bir 0 olan forresta yenildi. diğer ornekler de benzer.
fedor un karsılastıgı en iyi dovuscu big nog onu da buyuk ihtimal 2010 da lesnara karsı goreceğiz.

ben fedor un hicbir zaman ufc ye geleceğine inanmıyorum.

ahmet dedi ki...

Çağlar Pride sonrası,Ufc'ye gelen dövüşçülerin başarısız oldukları konusunda kısmen haklı evet ama Lesnar'ın Fedor'u dövebilme ihtimali bencede yok gibi.Hatta keşke Şu Fedor gelsede iğrenç herifi dövse diyede beklemiyor değilim.Lesnar'ı hiç sevmiyorum ben,aşırı derecede saygısız tam bir Amerikan magandası bence herif.Dövüşçü falanda değil bence.
Bu arada Çağlar Fedor rüştünü tamamen ispatlamış dünyada ne kadar üst düzey ağır siklet varsa dövüşmüş bir adam.Şu ana kadar dövüşdüğü en büyük adam Big Nog diyorsunda zaten Nog'dan büyük başka isim yokki dünyada.Yıllarca sıralamada 1 numara olmuş Fedor'un ortaya çıkışndan sonrada 2 numaraya düşmüş acaiip bir adam Nog.o cümlende sanki Lesnar'ı daha iyi bir dövüşçü gibi belirtmişsin oda çok manasız olur.Lesnar bence tabiri cazise tam bir bebe Mma dünyasında.
Birde çok önemli bir ayrıntı var gözden kaçan;Bir düşünün bakalım Lesnar kimlerle dövüştü şimdiye kadar.2kere Frank Mir birini kaybetti.Heath Herring i dövdü (en iyi performansı bu maçtı bence) ve Randy Couture'yi yendi.Şimdi bu adamların tamamı grappler yani yer dövüşçüsü ararında biraz Hetah Herrin striking olarak öne çıkıyor ki oda artık son dönemlerinde karşılaştı Lesnar ile.Demek istediğim bu adama şuana kadar ciddi bir strikerle karşılaşmadı nerdeyse hiç darbe almadı yüzüne.Ben ilk ciddi maçında anında yere ineceğini düşünüyorum Lesnar'ın.Bunun sinyalinide kendimce son Mir maçında yakaladım.
İzleyenler anımsayacak.Maçın son analrında Hkem durudmadan önceki arada.Ayaktalarken Mir çok iyi bir,iki atak yaptı Lesnar'a böyle diz ve yumruk karışımı.Çok net,öldürücü ataklar değildiler ama Lesnar bir an sarsıldı o noktada ve hemen saruılıp yere indirdi Mir'i ve ardından maçı kazandı zaten.Orada Mir biraz daha efektif ataklar yapıp isabet kaybedebilse bence çok zor duruma sokardı Lesnar'ı.Bu bağlamda ben Fedor'un bu atakların tabiri caizse ağa babasını yapacağını bildiğimden pek şans vermiyorum adama.Tabi şu Pride'dan gelenlerin Ufc'ye adapte olamamalrı meslesi herzaman bir açık kapı bırakıyor kafamda.Bildiğim kadar ile Fedor daha hiç octagon'da dövüşmedi.Strikeforce ilk olacak galiba?
Şuda var Fedor'a gelmeden Noguera da işini bitirebilir Lesnar'ın.Ben Nog'un eski günlerine dönebileceği sinyalini aldım Couture maçında açıkcası.
Kısacası ben Brock Lesnar'ı zerre kadar sevmiyorum ve çok kötü bir dövüşçü olduğunu düşünüyorum.Onun en büyük avantajı (sezarın hakkı sezara) olağanüstü fiziğine rağmen inanılmaz derecede seri,hızlı birisi olması.Şuda yine bir gerçekki bu adam Mma olayını iyice kavrayıp,tekniğini ilerletip daha kapsamlı ve tecribeli bir dövüşçü oldukça yenilmez birisi haline gelebilir.Şuan cidden acemi daha.Ama her ne olursa olsun gerek spora gerekse seyircilere o kadar saygısız ve spor dışı birisiki bir an önce dayak yiyip gitse çok sevineceğim.
.. ve eğerki şu kapitalist dünyada herşey para ise ve bu sprolarda çok büyük miktarlar dönüyor çok büyük hayran kitleleri hedef alınıyorsa Fedor'un da Ufc gelmemesi diye bir şey söz konusu olamaz.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

Ahmet söyledikleri çok mantıklı katılıyorum

Fedor un ufc ye gelmesini ben de çok istiyorum ama Fedor un menajerlerinden dolayı ufc yle anlaşma sağlanamıyor bence..önceden de söylemiştim eğer organizasyon olarak sadece ufc aklsa bile fedor u ufc de dövüştürmezler..keşke rganizasyon şampiyonlarının ünvan maçları olsa..boks taki wbc,wbo,wba,ıbo,ıbf gibi mesela..umarım ileride mma da bunları da görebilirizz..

caglar dedi ki...

sorun menajerler değil. fedor sadece m1 in kontratlı dovuscusu değil aynı zamanda hissedarı. bu adam kendi organizasyonun reklamı pesinde

adamların istekleri de komik m1 ile ufc ortak organizasyon yapsın diyorlar nba ie turk basket liginin ortak organizasyon yapması gibi birsey.

pride dagılınca ufc fedora teklif yaptı, fedor sambo turnuvalarına katılmalarıma izin vermiyorlar dedi gitmedi.

affliction mma den vazgecince ufc mma tarihinin en iyi kontratını fedora sundu ustelik samboya da izin verdiler yine gelmedi.

simdi strikeforce la 3 maclık anlasması var o bitsin yine gelmeyecek.

zaten ben fedor un lesnara kaybedeceğini dusunuyorum, lesnar hic striker la karsılasmadı demistin ahmet , bunda haklısın zaten kasımda shane carwinle karsılacak, ki bu adam su anki en iyi striker, onu yenince de big nogla karsılacak 2010 da, onu da rahat gececek bence.

fedor icinse ufc dısında ne var merak ediyorum, brett rogers buyuk ihtimal hicbir yer oyunu tecrubesi olmayan biri, ondan sonra alistar overeem ki o da sıralamalarda bile yok, zamanında lidelle kaybetmis bir agırsiklet.
peki sonra? fedor un yolu yine japonyaya dusecek ve zuluzinho , hong man choi gibi tuhaf dovusler...

Adsız dedi ki...

evet fedor otoriteler tarafından bir numara gosterilebilir ama bu onu ufc ye çıkmadığı surece bir numara yapmaz tıpkı dana white ın dediği gibi ..gelgelelim brock la lan dovusune mma adı uzerınde bir karma sanat olduğu için hem yerde hem de ayakta çok ii olmak zorundasın fedor iksindede iyi.eğer brockla bir maç olurda lesnar bunu yere alıp yenerse-ki frank le maçındada aynısını yapmıştı kim ne diyebilir..hala ayakta olsaydı fedor diğıtırmıydi dicez...ben aslında sadece ufc sampıyonuyla deil frankle hatta yenıden big nog lada kapışmasını isterim yanı benım için sedece ufc sampıyonun yenmesı yetmez....bu arada bende brock u hiç sevmmem

Yorum Gönder